2009 Ekim Anneleri

ewet canım bencede yürüyüşten..ama eskisi gibi yürüyemiyorum ya çabuk yoruluyorum..başlamam gerek tekrar

evet kesinlikle hareketsizlikten. bende masa başında oturuyorum şirketin içinde bahçede turluyom arada ama nafile. doktor da dedi zaten fırsatın varsa yüz her gün de yarım saat sabah yarım saat akşam yürü.. ama eve girince canım bidaha çıkmak istemiyo hiç. arabayla geldiğim için de hiç yürüme fırsatım olmuyo off ne olcak bizim halimiz.

kizlar gunde tam olarak ne kadar ekmek tuketiyorsunuz benim sanirim 1-1.5 ekmegi buluyor:kedi:

selam kızlar, umarım iyidir herkes..

kahvaltıda max. 3 dilim o da kepek ya da çavdar.. beyaz ekmeğin hiç faydası yokmuş çünkü bebeklere. akşam götürdüğüm tabak dolusu pilav ekmekten sayılmaz, ama o da bulgur pilavı canıııııım ne olacak sırnaşık şey. ben meyveyi biraz abartıyorum galiba zemuszemus

selam kızlar, umarım iyidir herkes..

kahvaltıda max. 3 dilim o da kepek ya da çavdar.. beyaz ekmeğin hiç faydası yokmuş çünkü bebeklere. akşam götürdüğüm tabak dolusu pilav ekmekten sayılmaz, ama o da bulgur pilavı canıııııım ne olacak sırnaşık şey. ben meyveyi biraz abartıyorum galiba zemuszemus

bulgur cok faydaliymis zaten arada 1 tabaktan biseycik olmaz.....

kizlar gunde tam olarak ne kadar ekmek tuketiyorsunuz benim sanirim 1-1.5 ekmegi buluyor:kedi:

canım ben yarım ekmek ancak yiyorum kilo alımı masallah 8 kilo aldım simdiden eleviti kestirdi dr bakalım 1 haftadır içmiyorum bole giderse 90 kiloyla dogum yaparım 60 la başladım 68 kiloyum 8 kiloyu 2 ayda aldım :sinifsinif:

yok canım geç diil..ben 27nin içinde olcam şeker yüklemesi yapıldığında
sagol canım benim ya

kurabiye ve kekler zaten kilo alman icin yeterli canim malesef:utangac:

böyle şeyler tabiki kilo aldırıyo canım biliyorum ama öğleden sonra 5 çayı niyetine sütün yanında iki dilim keke yaa.o da o kadar yapmaması lazım kanımcaa.. mehay bu arada bizim günlerimiz aynıymış. 9 ocak s.a.t benim.

yemegimizi yedik geldik kıslar 3 dilim kepek ekmegi yedim bende hep kepek yiyiom , mehaycım benimde bi günde yedigim ekmek yarımı buluodur yani akşamları bazen hiç yemiom cashmir gibi bulgur pilavi tüketiyorum genelde ya kıslar inanmıcaksınız dün akşam yarım karpuz yedim ya çüşş dedim kendimekaydirigubbakcemile3

bulgur cok faydaliymis zaten arada 1 tabaktan biseycik olmaz.....

tabii canım aç mı kalalım kaydirigubbakcemile5 valla ben karnımı doyurmadan kalkmadım hiç sofradan. acıktıkça meyve, yoğurt, sebze bol bol yerim. tıkabasa yani. ama faydasız şeylere el uzatmıyorum pek. her akşam koca bir kase yeşil salata ve gün aşırı semizotu salatası.yemek pilav derken davul gibi kalkıyorum yalan değil :roflol: 3-4 kg. aldım. vitamin hapı hiç vermedi doktorum.

yemegimizi yedik geldik kıslar 3 dilim kepek ekmegi yedim bende hep kepek yiyiom , mehaycım benimde bi günde yedigim ekmek yarımı buluodur yani akşamları bazen hiç yemiom cashmir gibi bulgur pilavi tüketiyorum genelde ya kıslar inanmıcaksınız dün akşam yarım karpuz yedim ya çüşş dedim kendimekaydirigubbakcemile3

yaşasın yaa ben de yarım karpuz yiyorum, yalnız değilim demek. ama çok seviyorum napiim ..onu yemezsem 1 kg. kiraz :kedi: sonra gece süt derken dönemiyorum yatakta :roflol:

GUNLUK YENMESI GEREKEN BESıN MıKTARI
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERı 2 Su Bardağı süt veya yoğurt 1 porsiyon peynir (2 dilim) veya 2 yemek kaşığı çökelek
ET, YUMURTA, KURUBAKLAGıLLER 1 Yumurta
1 porsiyon et, balık, tavuk, hindi (60-90gm.)
1 porsiyon kurubaklagil yemeği (120gm)
TAZE SEBZE VE MEYVELER 2 Porsiyon pişmiş taze sebze
3 porsiyon çiğ taze sebze
2-3 adet orta boy meyve veya taze meyve suyu
TAHILLAR 6-8 ınce dilim ekmek
1 porsiyon pilav veya makarna
1 porsiyon çorba
YAĞLAR 3-4 Silme yemek kaşığı sıvı yağ
ŞEKERLER 1-2 Tatlı kaşığı bal, reçel veya pekmez

hahah bende sevindim yanlız degilmişim cashmirkaydirigubbakcemile3 ya bende çok kiraz yyiom yarım kilo garantim var bi oturuşta günde yarım lt süt içiom :kedi:

Hamilelik döneminde ihtiyaç duyulan bu kıymetli maddenin en önemli kaynakları balık, ıspanak ve semizotu gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler dir...
Omega 3 yağ asitlerinin faydaları nelerdir?
Hamilelik döneminde bolca alınan Omega 3 yağ asitlerinin rahim içinde gelişmekte olan bebeğin beyin ve göz gelişimine önemli katkılarda bulunduğu uzun zamandan beri bilnmektedir. Bunun yanında yeni çalışmalar bu maddenin daha da farklı özelliklerini ortaya çıkarmıştır:
Hamilelik döneminde Omega 3 yağ asitlerini en yüksek seviyede tüketen anne adaylarıyla en düşük seviyede tüketen anne adaylarının hamilelik dönemi, lohusalık ve emzirme dönemi ve bebeklerinin gelişimlerini inceleyen çalışmalarda bu maddeyi yüksek seviyede tüketen anne adaylarında erken doğum riskinin azaldığı, preeklampsinin (preeklampsi halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak bilinir ve tansiyon yükselmesi ve idrarda albumin görülmesi şeklinde seyreder) daha az görüldüğü, annede doğum sonrası depresyon ve hafıza bozukluğu oranının daha düşük olduğu gözlemlenmiştir. Yine bu çalışmalar hamilelik döneminde omega 3 maddesini bolca tüketen annelerin bebeklerinin yenidoğan ve bebeklik döneminde daha az uyku sorunu yaşadığını, ileriki dönemlerde çocukluk çağı allerjilerinin daha az görüldüğünü, hiperaktivite gibi dikkat eksikliği sorunlarının daha az yaşandığını göstermektedir. Hatta son bir çalışma hamilelik döneminde yüksek seviyede Omega 3 yağ asiti tüketen anne adaylarının kız çocuklarında ileride meme kanseri görülme riskinin azaldığını bile göstermektedir.

Back
X