2009 Ekim Anneleri

Tüm bebeklere Allahtan şifa diliyorum okuyunca çok üzüldüm
Rabbim tekrarını yaşatmasın hiçbirine..
dün ALya kudurukluğunun kurbanı oldu msaya çarparak düştü alt dişleri üst dişlerin çıkacağı yeri patlattı acile götürdük kan çok zor durduruldu
kötü bi gündü akşama uyumasını beklerken birden kan pıhtıları kusmaya başladı kuzummm ne kadar kan yutmuş
elden ayaktan kesildim
her dönemleri farklı zordu ama bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum..

cnm bnm çok geçmiş olsun minik prensese kıyamam ne canı yanmıştır aşah beterinden korusun cnm şuan nasıl prensesimizz

canım benim ya çok geçmiş olsun kıyamam ben ona şimdi nasıl kuzucum iyi mi biraz daha çok geçmiş olsun rabbim beterinden korusun prensesimi

handancım valla ben hergün çorba yapmıyorum... yani artık bizim yemeklerden yediği için yemek veriyorum... sadece evde yapılmış salcayla az kullanarak ve gene tuzu az koyarak yemekleri yapıyorum... senin yaptığın çorbaları okumadım ama... ben nile kabaklı havuçlu çorba yapıyorum tavuk suyu çorbası yapıyorum bide mercimek çorbası yapıyorum... ama hergün mutlaka çorba yapmıyorum...

benzer bir olay tatilde bizim başımıza geldi, kabaran diş etlerini sebamedin o tıtrıklı kapağıla kaşıyan kızım, çıkan sonuçta bizi kendine hayran bıraktı. Sanırım biraz kandaki o demir tadıda hoşuna gitmiş olacak ki, şişe kapağına yapışan kanıda yalıyordu zati ali. Neyse drumu farkettiğimde eşimle ben hemen kompress uyguladık, Allahım durmadı kan, hayır kalkan yerde öyle büyük değil ama kan akıyor. En sonunda ben ağzını tuttum, eşim sıktı bastı yaraya. Çekmedik elimizi belli bir süre. Sanırım kanları hemen pıhtılaşmıyor, yaraları durdurmak zor oluyor. Sizinki daha büyük tabi ama aklında bulunsun sıkı sıkıya bastır üstüne ve imkanın varsa soğuk bişeyler koymaya çalış. Geçmiş olsun.

Handan ben bugün gerdan çorbası yaptım, bizim et yeme problemimiz var ne yazıkki. Ancak böyle yedirebiliyorum. Çorba konusunda da bahairin dediğine katılıyorum artık çorba vermeyi kesip sulu yemeklere geçmemiz lazımmış. Lakin çorbanın hiçbir besin değeri yokmuş. Dolma, sulu köfte, kabak yemeği falan dene.

Haklısın canım elimizde olmadan düşüyolar, Tomografide, kafasındaki kırığın tespit edilmesi sadece sana değil bana da ekstra yükümlülüük getirdi. Taktım çünkü ben bu olaya ya kırıldıysa diye içim içimi yer ohaoldumsmile

Çok geçmiş olsun yaa hemde ikisi birden, bugün düşer inşallah ateşleri, çok zor hastanelerde uğraşmak

Canım ben de hiç çorba yapmıyorum bize pişiriğimiz gibi, semizotu, fasülye, köfte, makarna pilav, dolma, tavuk ne biliyim işte ne denk gelirse veriyorum. Çorba içmeyi sevmiyo. Ama yemek gibi erişteli kıymalı yeşil mercimek yapıyorum onu yiyo, bi de bugün yaptığımı anlatayaım.
Tavukları nohut kadar doğruyorum, azıcık tereyağında çeviriyorum, üzerine haşlanmış nohut ve aşurelik buğday koyuyorum, sonrada yayla çorbası gibi yoğurt yumurta sarısı ve unu çırpıp karıştıra karıştıra pişiriyorum. Baran genede bu haliyle yiyo ama bugün üzerine pul biber-nane koyduğumdan tattırdım daha çok sevdi

Bu arada aşurelik buğday ve nohut haşlanmış halde küçük paketlerle buzluğa koyuyorum ben, hem bu çorbaya hem de soğuk mehir yapmaya çok pratik oluyo

Ben de anlamayan gruptayım vereliniortak

Çok geçmiş olsun, nasıl acımıştır canı.
Bu arada topicte hastanelik olan ne çok bebek var, ne kadar dikkat etsekte offff

Son düzenleme:
hasta kuzulara allah şifa versinn kızlar biz negüsel sulu yemeklere ve pilavlara makrnalara geçmiştik y hani işte bu sferde makatta çatlama oldu ilaç kullanıyo zeyneb ama gel görkü ben korkuyom yemek vermeye yine olcak die offf ne zormuş kabızlık derdi ya

Gulican tşk ederim canım....inşşş düşüremedim gitti...

Alya Duaya da geçmiş olsun...Birdaha yaşamasın inşallah...

ya kıslar haklısınız ama benim ogluma bende önceden yemek yediriyordum ama şimdi bildiginiz gibi annem bakıyor ve çorbayı bile zor yiyor katı bişi verirsem tükürüo diyor o yüzden maalesef oglum öglen de akşamda çorba yiyor inş eski düzenine döner

handancım dr lar hep kaşıkle yemeye bardaktan içirmeye alıştırın diyolar ama ben şunu diyim: bazen nil kaşıkla verdiğim şeyleri reddediyor... ama bi parça ekmekle elimle verince yiyor... gelişimi açısından sakıncalı olacağını düşünmüyorsan bide öyle dene istersen...

şeyma canım sana daha öncelerde de resimleri sil demiştim silmişsin çok sevindim maalesef herkes içten maşaaalh demiyor onun için nazar değiyor kuzularımıza rabbim şifa versin kuzularına resimleri silmen çok iyi olmuş yerinde bi karar :lepi:

Canım çok kişi diyorduda yok nazar değmez diyordum..ama o gun diş geldi bide yüyüror yazdım ya anında ateş olunca bende dedim bu nazarmış meğer.biraz geç oldu ama anladım....

kız paşamın bu avatardaki resmine bayıldım maşallah subhanallah miniciklerdi kocaman oldular ya kuzucuklarımızz

Canım çok kişi diyorduda yok nazar değmez diyordum..ama o gun diş geldi bide yüyüror yazdım ya anında ateş olunca bende dedim bu nazarmış meğer.biraz geç oldu ama anladım....
olsun anlamış olman önemli umarım bundan sonra herşey daha ii olur yavrucukların hastalanamzlar
kız paşamın bu avatardaki resmine bayıldım maşallah subhanallah miniciklerdi kocaman oldular ya kuzucuklarımızz

evet tatlım bende bayılıyorum kocaman oldular valla orda 3 aylıktı sıpam :) şimdi 11 aylık olcak ALLAH ın izniyle maşallah sübhanallah oğluma bütün yavrucuklara

handancım borada bazen katı şeyleri elle yemek istiyor dene bakalım belki işe yarar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…