2009 Ekim Anneleri

gecmis olsun canim ya,bu idrar yolu enfeksiyonunun tedavisi bu kadar mi zor yani.Sana tavsiyem eger orda bulabilirsen Zeynebe bir meyve var burda idrar yollari enfeksiyonlarinda doktorlarin tavsiyesi ve gercektende cok faydali,internetten baktim Turkiyede Yabanmersini diye geciyor,onu pure olarak da yedirebilirsin,suyunu da icirebilirsin.Burda ismi Blueberry,uzum tanesi gibi koyu mor bir meyve,arastir lutfen idrar yollarini temizleme de bire bir.

[COLOR="RoyalBlue"]saol bitanem araştırıyım bunu alla hrazı olsun cnm bnm valla tekrarloıyo hep bizde zeynebte bıktı doktordan geldik şuan hayırlı kandiller buarada kıslar kusura bakmayın unuttum koşturmadan idrar tahlilimizde 3-4 epitelle lökosit çıktı yine dogru tahmin etmişim 3gün sonra kültür tahlilimiz çıkcak antibiyotige başladık yine 12saatte bir
[/COLOR]
bu sondalı usgyi sordum doktorumuza verdigi bilgi şu o usgde böbrekte bir sorun çıkarsa ve lökosit sayısı 100.000 aşarsa uzman başhekim tartafından bire belge izni ile biz bebege sonda baglıyarak direk böbreklere gireriz çekim yaparız dedi yani bizle alakalı değilmiş bizde 3-4tane çıkıyoı 2ayda bir çok şükür

hayırlı kandiller herkese.bende bi tek biz böyleyiz sanıyordum herkes yazdan şikayetçi.çok şükür halimize ama bebişler azıcık sıkıldımı biz çok çok sıkılıyoruz.beenm oğlumda yemiyo.su içio içio tamam.3 öğün yiyo.bide mesala çorba zamanında meyve verir sende yemiyo.ayyy..kuzuma hiç kıyamıyorum.hareketlendikçe daha da zor.uyuyo die bekliyorum oturmuş perdeyle oynuyo.yatağın sonunda buluyorum.üstüme atlıo ordan oraya atıo kendini.ısırmaya çalışıo yanaklarımı ama dişş yok.allah tüm annelere sabır ve kolaylık güç sağlık versin.bebişlerimize de sağlıklı uzun mutlu ömürler versin.en güzelleri ve en hayırlıları bzm bebeklerimizi bulsun inş.

[COLOR="RoyalBlue"]saol bitanem araştırıyım bunu alla hrazı olsun cnm bnm valla tekrarloıyo hep bizde zeynebte bıktı doktordan geldik şuan hayırlı kandiller buarada kıslar kusura bakmayın unuttum koşturmadan idrar tahlilimizde 3-4 epitelle lökosit çıktı yine dogru tahmin etmişim 3gün sonra kültür tahlilimiz çıkcak antibiyotige başladık yine 12saatte bir
[/COLOR]
bu sondalı usgyi sordum doktorumuza verdigi bilgi şu o usgde böbrekte bir sorun çıkarsa ve lökosit sayısı 100.000 aşarsa uzman başhekim tartafından bire belge izni ile biz bebege sonda baglıyarak direk böbreklere gireriz çekim yaparız dedi yani bizle alakalı değilmiş bizde 3-4tane çıkıyoı 2ayda bir çok şükür

yasemincim geçmiş olsun..bizim kültür sonucunda 100.000 koloni görüldü yazıyodu..hata olsa 10.000 olur o bile çok dedi dr.muz..hemen arkadaşını aradı aynı gün sondalı film çekildi işte...

çok şükür sizde gerek kalmamış...biz antibiyotiğe devam ediyoruz..düzenli yemiyo gene ama geçen haftaya göre daha iyi..100gr. kilo almış..umarım bunlar antibiyotiğin işe yaradığının göstergesidir...

serzancım,zuzum...sağolun inşallah ameliyata gerek kalmaz inşallah...şu mübarek gecede çok dua ettim:gitme:

sizin soylediginiz degerler kulturdeki degerler mi? bizim kizin kultur degerinde de 100.000 gibi bi deger var da. suprax vermeye basladik dun

benimki tahlil degeri kültür 2gün sonra çıkcak kızlar bana idrar torbasının yaptıgı enfeksiyon kültürdende 9tane anca çıkar dedi koırkma zeyneb hastalıkla vucudu okadar kompardıman olmuşki vucut enfeksi,yonu algılar algılamaz savaş haline geçiyo tabi bebeginin ateşi olmadıgından sen anlıyamazsın savaş halind eoldugunu güçlü bir yapısı var kızının dedi çok şükür sadece sinsice ilerliyo başladıgında ama şükü onuda anne olarak hemen anlamışsın idrarındaki kokudan getirmişsin dedi bide antibiyotige başladık 12saat arayla cefaks 125mg bize suprax hiç fayda etmedi bunu verdi busefer allahım nerde hasta bebek varsa şifa versin bizde 1haftada sadece 15gr almışız ayda 300gr almışız geçen ay doktor erken dogupta agır seyreden bir bebege göre gayet iyi sakın zeynebi 10kilolarda bekleme 1yaşa kadar dedi çünkü o 8aylık bebeklerle aynı gelişimde devam edicek çok idrar yolu enfeksiyonu geçirdi buda yavaşlattı kiloyu narin çıtı pıtı kız olcak dedi bunada şükürr zaten toplu olsa bukadar hareket edemezdi heralde ter boşalıyo altından sırtından oyun oynarken tutamıyom biyerde bi bakıyom arkamda hangi ara geçtiyse

kızlar hipp marka devam sütlerinde kipada kampanya vardı 4şişesi 10tl 4tanede bedava 1alana 1bedavaydı uygundu aldım zeyneb devam sütünü sevmiyo die organik hemde die yalnız bu çorbalardada kullanılıyomu içiremedigim devam sütünü mamada kullanmak istiyom ama şekerli bu tadı olurmu çorbanın içinde

sizin soylediginiz degerler kulturdeki degerler mi? bizim kizin kultur degerinde de 100.000 gibi bi deger var da. suprax vermeye basladik dun

evet canım,bizim kültür sonucunda yazıyodu...biz de suprax a devam ediyoruz..inşallah sizin de iştah açılır..

bizim işimiz daha uzun en az 6 aylık bi tedavi süreci var..her ay kültür vercez,üreme olup olmadığını kontrol etmemiz lazım..Allah korusun böbrekelre zarar vermesin de..

evet canım,bizim kültür sonucunda yazıyodu...biz de suprax a devam ediyoruz..inşallah sizin de iştah açılır..

bizim işimiz daha uzun en az 6 aylık bi tedavi süreci var..her ay kültür vercez,üreme olup olmadığını kontrol etmemiz lazım..Allah korusun böbrekelre zarar vermesin de..

cok gecmis olsun canim. bu ilaci bitirince bobrek ultrasonu istedi dr bizden. insallah bebisler sagliklarina kavusurlar. bizimki full istahsiz hala :gitme:

kızlar hipp marka devam sütlerinde kipada kampanya vardı 4şişesi 10tl 4tanede bedava 1alana 1bedavaydı uygundu aldım zeyneb devam sütünü sevmiyo die organik hemde die yalnız bu çorbalardada kullanılıyomu içiremedigim devam sütünü mamada kullanmak istiyom ama şekerli bu tadı olurmu çorbanın içinde

canım devam sütü tarhana çorbasında çoklezzetli olyo bebekler onu seviyo deneyebilirsin ben meyve püresinede koyuyorum kahvaltısınada koyuyorum gece pirinç ununada koyuyorum besleyici olsun diye sebze çorbalarında hiç denemedim ama tarhanasına koyuyorum...

offf kızlar ya nedir bi enfeksiyon derdi.. ben de hala nilin idrarını alıp kültüre götürecem... ya poşeti takıyorum nil çiş yapmıyo yada yarım saat içinde hastaneye yetiştirecek biri olmuyo... inanılmaz stres yapıyorum şu idrar kültürünü.. tüm bebeklere geçmiş olsun.. Allah hepsini hastalıalrdan korusun.

saol bircan cnm deniyim tarhanada pirinç unuyla muhallebiye kahvaltıya bende koyuyom onu güzel oluyo tarhanadada deniyim teşekkürler

cnm bizde dün 1saat evde su yemek verdik yapmadı 3poşet boşa gitti hastane allahtan 10dkyol baktım olmadı hastaneye götrüdmü taktırdım hemşireye bekledim emzirme odasında altını açtım bacakları kirtlkedim kalkmasın ellemesin poşeti die istemiyo çünkü habire yavrunma su dayadım 2saat sonra 60cc yaptı şükür verdik enfeksiyon çıktı tahlilde kültürüde 2gün sonra alcaz geçmiş olsuın cnm hastanede yedek poşeti heme ntakabiliyon enazından hemşirede yardımcı oluyo

yasemin zeynep in genital bolgesine baktirdin mi? bizim kizinkide azicik kapanma olmus o da idrar yollarinda enfeksiyon yaparmis

yasemin zeynep in genital bolgesine baktirdin mi? bizim kizinkide azicik kapanma olmus o da idrar yollarinda enfeksiyon yaparmis
on özellikle baktırdım cnm beyaz bişiler vardı ama doktor baktıgında yoktu herhangi bisorun yok dedi evde vardı bişiler aslında gittigimizde yoktu

on özellikle baktırdım cnm beyaz bişiler vardı ama doktor baktıgında yoktu herhangi bisorun yok dedi evde vardı bişiler aslında gittigimizde yoktu

cok dikkatli bakmak gerekiyo. ben hep kontrol ediyodum ama dr bi bakti ve gordu. beyaz degilde nasil anlatsam kadinlarin regl olduklari yerde kapanma oluyomus bicok kiz bebeklerinde. yani deri kapaniyo zar gibi gorunuyo. bizim kizda azicik vardi ama dr bu israr yollari enfeksiyonuna neden olur dedi krem verdi hos o kremi hic biyerde bulamiyoruz :umursamaz:
ayrica sen suprax ise yaramadi demistin ya.dr bizden antibiyogram istedi yani kulturun sonucuna gore bi liste veriliyo lab.tarafindan. enfeksiyona neden olan bakteri bazi ilaclara karsi direncli cikiyomus. bizim kizinki 3 antibiyotige karsi direncli cikti dolayisiyla dr o 3 antibiyotikten birini vermedi. verseydi fayda etmezdi. bu da aklinda bulunsun canim

cok gecmis olsun canim. bu ilaci bitirince bobrek ultrasonu istedi dr bizden. insallah bebisler sagliklarina kavusurlar. bizimki full istahsiz hala :gitme:

canım bizim de batın ultrasonu var,sonra başka bi şey daha istedi adını unuttum şimdi sanırım o böbrek kontrolü için...
bizim suprax cuma bitiyo...sonra sadece yatmadan önce verilcek olan bi şurup var...koruyucu tedaviye geçiyoz o şurupla..sonra her ay kültür verme işkencesi var:umursamaz:

offf kızlar ya nedir bi enfeksiyon derdi.. ben de hala nilin idrarını alıp kültüre götürecem... ya poşeti takıyorum nil çiş yapmıyo yada yarım saat içinde hastaneye yetiştirecek biri olmuyo... inanılmaz stres yapıyorum şu idrar kültürünü.. tüm bebeklere geçmiş olsun.. Allah hepsini hastalıalrdan korusun.

ah ah canım...biz en az 6 ay her kontrol öncsi vercez kültür için..:gitme:
3-4 ay sonra tekrar sondalı film çekilcek..kuzum çok ağladı ya...film çekilirken..doktorun boğazına sarılcaktım sinirden,suratına bile bakmadan çıktım odadn..

ah ah canım...biz en az 6 ay her kontrol öncsi vercez kültür için..:gitme:
3-4 ay sonra tekrar sondalı film çekilcek..kuzum çok ağladı ya...film çekilirken..doktorun boğazına sarılcaktım sinirden,suratına bile bakmadan çıktım odadn..

canım benim ya.. inşallah bundan sonrakiler temiz çıkar Allahın izniyle... çok küçükler içim gidiyo hepsi için...

Çok geçmiş olsun bütün hastalara, kız bebeklerde bu enfeksiyon sık oluyor galiba. Biz bile ne kadar zorlanıyoruz öyle bi enfeksiyonda onların iştahsızlığı çok normal. Allah tez zamanda şifa versin hepsine :Saruboceq:

yaw biri bisey soylesin dun tum gun acti sadece aksam 8 de 3 bebek kasigi kasik mamasi yemisti. bugun de tum gun boyunca sadece aksam 9.30 da 2 bebek kasigi yedi. yemin ediorum baska bisi yemedi mafoldumben kimse inanmio bu kadar acolamaz diolar bana :2: biri akil versin

Back
X