2009 ekim annelerinden 2010 ekim annelerine ek gıda yardımmıı!!!

konuyu açan arkadaş çok güzel düşünmüş ...

drumuz dorayı 9 aylıktı ek gıdaya geçirdiğinde ve o vakte kadar be doraya hiçbirşey tattırmamıştım ama baya zorlandım şimdki aklım olsa tattırırdım ya oda ayrı mesele anne sütü tabiki bebekleriniz için en ideal olanı fakat drunuz yavaş yavaş ek gıdaya geçiriyorsa meyve suyu ile başlamak en iyisi ve sizden tek ricam bebek bişey üzerinde yememek için inat ediyorsa nolur zorla yedirmeyin aradan bir kaç gün geçtikten sonra değişik bi durum olarak yiyecek inş. tüm kuzucuklarr annecikleriniz üzmez ve yeme problemi yaşamaz...:56:

kızlar slm
oğlum tam 3 aylık oldu biz 2,5 aylıkken başladık ek gıdaya
günde 1 çay kaşığı elma suyu
1 çay kaşığı günlük mayalanmış yoğurt
1 çay kaşığı sebze suyu(ıspanak,pirinç,patates,havuç)
gün geçtikçe arttırıyoruz 2,3 4 çay kaşığı

benim bebeğim sadece 2 ay emdi sütüm kesildi mecburen başladık
nette araştırırsanız yoğurdun ilk aydan bile verilebileceğini yazıyo

merhaba bizde bu ayın sonunda başlıycaz ek gıdaya
doktorumuz meyve suyunu ve yoğurdu tattır dedi.
meyve suyunu alıyor bebeğim ama yoğurdu verince yiyo bş dk geçmeden kusuyo
bide protein takviyesi verdi protifar adlı proteni sütüne katıyorum sabah akşam

kızlar dun ankaranın birçok marketine baktığım halde bebelacı blamadım smayıda içmedi resmen aç kaldı bebeğim:43:
bende çaresizlikten ek gıdaya başladım hemen bi yoğurt mayaladım 100 ml 4 5 çay kaşığı verdim akşamada sütlü elmalı muhallebi o da 3 4 çay kaşığı başladık yanı drumuz resmen allaha emenet kendine hayrı yok adamın hacettepeye gittim neymiş sabah 5 te gidip randevu alcakmışım bu ülkede hiç mi bişey yolunda gitmez ya................................................................................................................................

Ben biraz dr u es geçtim tabi sütümde yetersizdi 3. aydan itibaren tamamen kesildi mama takviyesi yaptm ilk meyve püresini 3.5 aylıkken tattırdım şapur şupur yedi :) dr bana 5 aydan önce birşey verme demişti ama :23: tabi 5 aydan sonra muhallebi yoğurt meyve suları ve püreleri vermeye başladım .. Genelde 6 7 ay anne sütünden başka bişey vermeyen arkadaşlarım zorlandı ek gıda dönemedinde biz hiç zorlanmamıştık herşeyi kase dolusuyla yediriyordum 6. ayında ama gel görün ki şuan da o kadar yemiyo :2: takılı kaldık yani.. birde başlayacağınız gıdaları aralıklarla ve önce ayrı ayrı verin bi verdiğiniz şeyi 2 gün sonra tekrarlayın alerjik reaksiyon gösterecek mi diye takip etmek amacıyla dr muz böyle söylemişti inşallhhh iştahlı ,ştahlıı olur bebişler

bu muhallebı nsl yapılıyo kızlar pırınçunuylamı nısastalı mı .ben hazır hıcbısey vermek ıstemıyorum .o yuzden hazr satılan karısımların dısında muhallebı veren var mı tesekkurlerr.nasıl yapabılırım

Muhallebi vermek şart değil sanırım pirinç unununda besleyici bi değeri pek yok bildiğim kadarıyla sadece tok tutuyor.

Ben haftaya yoğurt mayalamaya başlıycam yavaş yavaş meyve ve sebze pürelerine geçicem muhallebi vermeyi düşünmüyorum zaten devam sütü alıyor ona devam edicem mama olarak.

kızlarrr benimde annem buraya geldi malum 4 ayımız çıkmak üzere annem diokii şimdiden tattır die ki bşaladık bile tattırmaya bi güsel yiyo herşeyden mercimek tanesi kadar verioz kek kurabiye elma suyu beyaz peynir krem peynir tabi herşyin üstüne bi kaç kaşık su verioruz alışsın die yoksa sonraa çok çok zor oluomuş

Muhallebi vermek şart değil sanırım pirinç unununda besleyici bi değeri pek yok bildiğim kadarıyla sadece tok tutuyor.

Ben haftaya yoğurt mayalamaya başlıycam yavaş yavaş meyve ve sebze pürelerine geçicem muhallebi vermeyi düşünmüyorum zaten devam sütü alıyor ona devam edicem mama olarak.

aslında evet haklısın .hçbır besleyıcılıgı yokmus .bende aksamları corba tarzı bısıler verırım olmazsa ama bırazdaha beklıcem hadı hayrlısı hepımıze.

bısey daha sormak ıstıyorum kasık olarak metal kasık kullanılmaz mı ıllakı slıkon yada o tur bıseymı olmalı metal kasık olmamalı yazılmıs bı yerdede neden acep

cokk gusell bı konu acmısssın canımm bende bu konuda bılgılenmek ıstıodum paylasımlar ıcınn saolunnnn

bısey daha sormak ıstıyorum kasık olarak metal kasık kullanılmaz mı ıllakı slıkon yada o tur bıseymı olmalı metal kasık olmamalı yazılmıs bı yerdede neden acep

canım bebek kaşıklarına dikkat edersen hep plastik tarzı.
hatta bize doktorumuz rendeyi de metal kullanmayacaksın dedi, cam rende alın dedi. bebek kaşığı alın dedi.

büyük ihtimalle metalle temas edince bazı vitaminler ölüyordur, ondandır herhalde. bi de metal kaşıklar biraz sivri olabiliyor, çocuğun ağzını da acıtabilir.

süper bi konu olmuş ellerinize sağlık bende başladım elma suyuna armut suyuna elma suyna bayıldı kuzum oğurdu hiç sevmiyor
birde beblacın sütlü prinçli mamasına başladık günde 3 defa
ve ayrıca be kendi yediklerimdende tattırıyorum

pke slm bısı sorcaktım sana hazır kavanz mamalarına nsl bakıyosun sanırım gıda muh.ıdın.sen bebegıne guvenle verrmısın hazr mamalardan

pke slm bısı sorcaktım sana hazır kavanz mamalarına nsl bakıyosun sanırım gıda muh.ıdın.sen bebegıne guvenle verrmısın hazr mamalardan

canım ben değilim gıda müh, başkasıydı ama ben de hatırlayamadım şimdi. pek bilgim yok güzelim ya, hiç incelemedim içerisinde ne olduğunu. ama bozulmaması için katkı maddesi koyuyolardır gibi geliyor bana.

ben pek kullanacağımı sanmıyorum o yüzden.

Back
X