2009 eylül anneleri doğum öyküleri

artık bende doğum öykümü yazayım kızlar ancak fırsat oluyor malum bebişten:)o kadar güzel bir duyguymuş ki yarabbim herkese nasip etsin isteyen.Allah'ım ayırmasın yavrularımızı bizden.kimseyi anasız babasız koymasın aile birliğimiz daim olsun ana bacı kardeş koca abi yavrularımız akrabalarımız.
28/08 gününü iple çekerek 12:30 da gireceğim genel anestezili sezeryan için geceden aç susuz yatarak hastaneye gittik 11 de oradaydık.abi,abla,anneler herkes orada hazır kamera elimizde güle oynaya bilgilerim alındı ama ne zamanki sedyeye yattım bone takıldı bi ağlama bi ağlama ki sormayın.el sallayıp ağlayarak gittim.ameliyattada uyanıncada ağlamışım doktor dedi:) acılar içinde (sezeryan ağrısı pek zormuş ya.kiloda var yağ dokum fazla daha çok acı çektim ama olsun bebişim kollarımdaya sağlıkla maşallah)odama geldim bebişimi gösterdiler yanağıma tuttu hemşire hanım o kadar güzeldi ki ağlamaktan bi hal oldum ama mutluluk gözyaşları.benle beraber herkes ağlıyor:)hemen emmeye başladı yavrum yaarılık olma tehlikesinden takviye mama verdiler aç kaldı sütte olmayınca.uykusuzluk,acıyan meme başları,dikiş yerleri hepsiii unutuluyor onun o güzel kokusu varlığı ile.darısı tüm isteyenlere.Allah'a çok şükürler olsun yarabbiimm.28/08/2009 12:42 yavrum geldi sağlıkla.kurban kestirdik dağıttık ihtiyaç sahiplerine Allah kabul etsin inşallah.gözden dilden nazardan hasetten afetlerden her türlü kötü şeyden Allah saklasın bizleri hepizimi.maşallah demeyi ihmal etmeyin kendinizede herkesede emi canlar.herkesede dua ettim ameliyata girerken Allah kabul etsin.

bu arada eşim bebeği gördükten sonra beni beklerken volta atıp dua etmiş hep canım yaa.kameraya çekmiş abisi gördüm.Allah ayırmasın birbirimizden eş,dost,bacı,abi,kardeş,yavru ana,baba,akraba,ailemizi.

bir hikaye anlatırdı annem onunla başlamak istedim
bir zamanlar biri çok zengin digeri çok fakir iki aile varmış evleri birbirlerine çok yakınmış
fakir olan ailenin evinden her gün kahkahalar duyulurmuş zengin olan aile ise hiç mutlu olamazmış
komşularının neden ve nasıl mutlu olduklarını merek eder dururlarmış
bir gün eşi ben gideyim kadının ağzını arayayuım demiş ve komşularının evine gitmiş bir bahane sormuş
siz,n evden her gün kahkahalar duyuluyor nedir sizi bu kadar mutlu eden demiş
ev sahibi kadın bizim altın topumuz var demiş biz onunla gülüp eğleniyoruz demiş
kadın hemen evine dönmüş ve eşine onların hiç bir şeyi yok ama bir tane altın topları varmış o onları bu kadar mutlu ediuormuş demiş
adam gidip bir altın top almış bir birlerine atıp tutmuşlar ama yinede mutlu olamamışlar
tekrar gidip komşuya sormuş kadın hani sizin altın topunuz vardı ve siz onunla mutlu oluyodunuz bizde aldık ama mutlu olmadık demiş
kadın gülmüş ve bebeğini getirmiş işte bizim altın topumuz bu malımız mülkümüz neşe ve sevinç kaynagımız en büyük zenginliğimiz demiş :))))
bu hikaye hep aklımda kalmış birde minik meleğimi 5 yıldan fazla bekleyince
Rabbime ettiğim dualarda bile altın top vardı yağmurlu günde edilen dua iftar vakti edilen dua ezan Allah u ekber dediğinde edilen dua kabul olurmuş her dakika dua ettim Allah ıma bana bir evlat bağışlasın diye
geceleri herkes yataken ben ağlayarak dualar ettim eşimi izledim ağladım düşündüm haylini kurdum ağladım ama hiç isyan etmedim hayırlısını diledim yılmadım dua ettim bekledim
Rabbim dualarımı kabul etti ve meleğime hamile kaldım yine dua ettim hayırlısı ile kucagıma alabilmek için 9 ay boyunca her ezanda dua ettim hem kendim içiin hem benim gibi meleklerini bekleyenler için
Allah a bin şükür 9 ay geldi geçti doğuma gittiğim gün rüya gibiydi
eşimle çıktık yola dualar ederek gittim yol boyu eşimde bende çok fazla konuşmadık heyecanım yoktu dua ediyordum sürekli taki hastanenin yakınlarına gelene kadar :))
hastaneye yaklaştık heyecan bastı gittik odamıza yerleştik kan falan alındı gerekli evraklar imzalandı
epidural sezeryan olacaktım eşimi öptüm güldüm doğumhaneye girdim fotoğraf makinesini verdim hemşireye kızım doğar doğmaz çekin olurmu dedim tamam dedi
anestesi uzmanı geldi iğneyi yapmaya basladı ama bir türlü olmadı omur iliklerimin arası çok darmış en ince iğne ile yapmasına ragmen giremedi 3. denemişti 4. bu ve son kez deniyorum eger olmazsa genel olacaksıon dedi dr.umda aynı şeyi söyledi hayır deneyin kaç kez denerseniz canım yanmıyor genel olmayacagım kızım doğdugu anda onu görecegim dedim ve Allah a dua ettim ne olur olsun bu igne diye çok şükür oldu anestezi uzamanı senin kadar sakin ve dirayetli bir anne görmedim dedi :))
dr.uma da annemiz son derece sakin ve biz buna alışık değiliz dedi bende kızım için herşeye değer dedim o o kadar uzak yoldan geliyor ki ben ne yapsam nelere katlansam azdır dedim
hem aksini yapsaydım Rabbime ve bana verdiklerine karşılık nankörlük etmiş olurdum
doğum başladı dualar etmeye devam ettim çok fazla geçmedi kızım doğdu saat 07:45 te ve ağlıyordu
o anı anlatmak mümkün değil o ağlkadı ben ağladım o ağladı ben ağladım
bebeğimin göbeği kesilir kesilmez benim yanıma getirdiler gögsümü emmer gibi oldu yanağıma sıcacık değdi kuzum ağzı ağzıma değdi öpüştük o haliyle meleğimle cennet kokulu kızımla
o anlar o kadar başkaydıki anlatamam size kızım ilk muaynesini oldu silindi giydirildi odaya çıkartıldı
ben,im dişiklerim devam ediyordu o anlar sanki asır gibi geldi bir an önce bende kızımın yanına gitmek istiyordum çok şükür bitmişti ve odama çıkarıldım kızım ağzında emzik beni bekliyordu bi kere maşallahhh suphanallar kızıma gözümün içine bakıyordu
Allah ıma binlerce kere şükürler olsun ki banada annelik duygusunu yaşattı altın topumuzu bize verdi
evimizin çıldırtan sessizliği artık kahkahalarla bozuldu eşim de bende onu izlemeye doyamıyoruz
her anını fotoğralamak istiyorum her dakika onu izlemek istiyorum
bakıp bakıp ağzına burnuna yaptıgı şekillere gülüşüne misss kookusuna gülüyor şükrediyoruz
eşim şimdiden ben nasıl işe gideceğim nasıl kızımı bırakacagım diyor :)))
neyse kızlar çok uzun oldu ama kusura bakmayın
buda bizim doğum hikayemiz hepinizi öpüyoruz kocaman bu ana hep birlikte geldik
Allah ım hepimizin yavrularını korusun nazarlardan gözlerden ve her türlü kötülüklerden
kuzucuklarımıza sağlık sıhhat ve uzun ömürler versin inşallahhhhh

Son düzenleme:
allah huzurlu sağlıklı yaşatsınn yavrularınızla ailenizle inşş banada az kaldı heyecanla bekliyorum artıkın

emsalcim öyle güzel anlatmışsınki...... yani ne desek ne söylesek az az az az az............................

emsalcim öyle güzel anlatmışsınki...... yani ne desek ne söylesek az az az az az............................

katılıyorum... Emsal muhteşem anlatmışsın Allah tüm bebekleri analı babalı büyütsün...öykü yazma sırası bizede gelsin hayırlısıyla...

Emsal..[/B]
Okuyalı yarım saat oldu ama ağlamaktan bi türlü yazmaya başlayamadımbenneyaptımki
Kendi hikayemin bi kısmını gördüm sende,Bizde de çok söylenirdi o altın topu..
5 sene bekledikden sonra benimde bi altın topum var artık,ama henüz kucağımda değil=)
Bende senin gibi her ezanda,her gece başımı yastığa koyduğumda ağlayarak dualar ederdim Allahıma,
Binlerce kez şükrolsun bizlere bu melekleri gönderen
Rabbimize..Sağlıkla büyüt altın topunu evinizden kahkahalarınız hiç eksik olmasın..

canım benim güzel dileklerin için Allah razı olsun senden
Rabbim inşallahh sana yavrucagını sağlıkla sıhhatle kucaklamayı nasip etsin çoğu gitmiş azı kalmış çok şükür seninde
eli ayağı düzgün sağlıkla sıhhatle gelsin bebişin inşallahh Rabbim ona açılan elleri geri çevirmesin
dileyen isteyen bekleyen herkese ana baba olmayı nasip etsin kimsenin boynunu bükük kucagını boş bırakmasın inşallhh
önümüzdeki aylarda seninde doğum hikeyeni okuruz en güzelinden inşallahh opuyorumnanaktan

emsal cim Rabbim yavrunla bi ömür boyu mutluluk ve huzuru eksik etmesin ailenizden inş.:gitme:çok duygulandım bende

merhaba arkadaşlar hazır evde tek kalabilmişken ve meleğim uyuyoken bende hikayemi yazmak istedim sizxlere

01.09.09 sezeryan tarihimdi annem ablam eşimin ailesi falan derken cümbür cemaat hastanenin yolunu tuttuk:) saat 9.00da yatış işlemlerim yapıldı ve odama çıktım inanılmaz bir heyecan ve korku vardı beni hazırladılar bu arada odada son fotoğraflarımı falan çektiriyorum artık ameliyat zamanım gelmişti korktuğum için genel anestezi olucaktım sedyeyle almaya geldiler beni ve tabi orada film koptu ben ağlamaktan hastaneyi inletiyorum hep normal doğum istemiştim ama çatı darlığından sezeryan olucaktım ve çok korkuyodum ama iyikide sezeryan olmuşum çok memnun kaldım. neyse ameliyathaneye indik eşim ve ailemle onlar orda beni bekliyolar ben içeri girdim anestezi uzmanı beni sakinleştirmeye çalışıyo ama nafile sonra uyudum zaten ağlamama dayanamadılar daha fazla hemen uyuttular beni:) neyse kızım zeynep eylül 10,58 de 3,210gr 49cm olarak dünyaya gözlerini açtı okadar güzel tarifi imkansız bir duyguki allah olmayan herkeze nasip etsin kimsenin kucağını boş nırakmasın

allahım saglıklı sıhatli uzun ömurler versın kızına sanada gecmiş olsun cnm ayrıca tebrıkler

allah saglıklı sıhatli uzun ömürler versin bebişine darısı bizim başımıza canım buarada dogumu hangi hastahanede nekadar yaptın paylaşırsan sevınırım doktorunun adı neydi?

allahım saglıklı sıhatli mutlu huzurlu uzun ömürler versın kızına ayrıca sanada gecmış olsun ve tebrıkler cnm.gittiğin hastahaneyi doktoru ve ssk anlaşması olup olmadıgını memnun olup olmadıgını paylaşırsan sevınırım

slm arkadaslar bebeklerini kucağına alan arkadaslarımız güle güle büyütün bebeklerinizi büyütelim hep birlikte inşlh bende 05.09.09 sabah 05.00 da suyumun gelmesiyle hastanenin yolunu tuttuk eşim ben ve kızım hastaneye girdiğimizde ağlamaktan gözlerimi açamıyordum ilk kızımı normal doğurduğum için çok korkuyordum ve sezeryan istiyodum ama doktorum normal yapabilirsin rahatlıkla dedi doğumhaneye girdiğimde muayne ettiler ve 7 cm açılma var 1 saate kadar doğurursun dediler ve doktorumu aradılar ben yine korkudan ölüyodum o kadar cok dua ettimki rabbim bana yardım et kurtar beni diye, yarım saatte doktorum geldi ve .08.10 da kızımı kucağıma aldım doktorum çok pozitifti .inanamıyordum hiç basaramıcam sanıyordum cok güzel bir duygu ikinci kez bu duyguyu yasamak süper kızlar allah tüm bekleyenleri kurtarsın hayırlısıyla bir nefeste inşlh.

sıra geldii bizim hikayemize.........
14.09.09. öglen saat 11 de uyandım... ama 2 gundur oglusumun hareketleri baya azalmıs idi ve fazla hissetmiyordum...saat 12 de doktora randevum vardı.. eşim işte oldugu için kayınvaldemle gittim.. ve doktor uzun bir kontrolun ve incelemenin ardından.. oglumun suyunun iice azaldıgını ama o an için ii oldugunu fakat yarına garanti veremeyecegini söyledi.....bana hastaneye git birazdan gelecegim nst ye gir dedi.. ben dogru hastaneye gittim eşimde orda calıstıgı için onlada görüştük ve doktorla birlikte sezeryane karar verdik ....benim bir yandan yatıs işlemlerim yapıldı... ama tabi buzaman içinde aglıyorummm.... hem korku hem heycan hem sevinç hepsini aynı anda yasadım....damar yolum acıldı ve geriye saatleri saymak kaldı. saat 19.45 te hemsire odama girdi ve hadi bakalım sizi hazırlayacagız dedi... ve ben simdimi azdaha dursak diye sacmalamaya basladım:)önlük giydirildigi an aglamaya basladım... tek rahat oldugum konu eşimde ameliyatın basından sonuna kadar basımda ellerimi tutuyordu.... neyse beni sedyeye yatırdılar ve ameliyathanenın önüne geldik aglamam giderek arttı annemle ve kayınvaldemle vedalastım... eşim devamlı beni güldürüyoru elinde kamera beni çekiyordu... neyse içeri girdik ve inanılmaz soguktu... içerde 15 dkka bekledim sonra anestezi uzmanımız geldi ve belden ignemi yaptı... oan bi agrı hissettim belimde ve sonra bi sıcaklık... sonra hissetmiyordum zaten bacaklarımı....eşim elinde kamera bir yandan beni cekiyoo bi yandan beni oyalıyo...doktorum geldiiii ve bana haızırmısındedi? HAZIRDIM.......
ameliyat basladı eşim ve hemsire basımda beni konusturyolardı... ama ben tavandaki lambalardan butun ameliyatı izledimmm:)))) kimse cakmadı... hemsire birden eşimi dürtükledi eşim kameraya sarıldı ve saat 20:53 te Bı AGLAMA SESııııııı..........
HOŞGELDıN OGLUM........
bende onla birlikte basladım aglamaya.... eşimin surat ifadesinden bebegin nasıl oldugunu anlamaya calısıyordum... bebegimi temizlemeye aldılar... ve sonra bana gösterdilerr ben hala bu bizimmi canım diye soruyordum eşime?
dünyanın en anlatılmaz duygusu imiş..... bebegimi cıkardılar... ve yaklasık yarım saat sonra ben cıkabildim... cıktıgımda hrkes kapıda beni bekliyordu.. ama bende tarifsiz bi titreme cenem kollarım zaptedemiyordum... ... ama mutluu cook mutluydum......hastanede gecen agrılı ve zorlu 2 gunden sonra evimizde oglumlayım.... hersey cok güzl........kusura bakmayın uzun uzun anlattım ama inanın daha kıslmıs hali..:)

36.haftamı doldurmaya yakın sancılarımız çıkmaya başlamıştı nst de.işin garibi sancılar 99 a vuruyordu düzenliydi ve ben hiçbirşey hissetmiyordum.doktorum sürekli kontrol istemişti.günler geçiyordu ama değişen bişey yoktu.cumartesi günü doktorum tekrar yatıracağını söylediğinde moralim bozulmuştu hüngür hüngür ağlıyordum.el mahkum yatışımız yapıldı.pazartesi günü için sezeryan tarihi almıştık iki gün hastanede beklicektik.ancak sancılar iyice artınca doktorum iftardan sonra bebeği alacağı haberini göndermişti.hiçbirşey yiyemiyor içemiyordum.hatta iftar için babaneme getirdikleri yemekteki üzümleri ayırdım ki ameliyattan sonra yiyeyim :) anestezi doktorumuz geldi bilgiler aldı.kendi doktorum da geldi moral verdi saolsun.sonra üstümü giydirdiler.ben sürekli gülüp espriler yapıyordum.sedyeye aldılar gidiyordum artık.eşim asansöre kadar yanımdaydı.gözleri dolu dolu bana el sallarken ben ona nerdeyse nanik yapacaktım :)) babanem baya ağlamış arkamdan.oysa ben ameliyathanede orama burama bişiler yapıştırılıp ellerim bağlanırken bile espriler yapıyor gülüyordum.doktoruma bayılmadan kesmeyin derken anestezi doktorum gitmedin mi baharcım dedi gittim dediğimi hatırlıyorum en son :)) şimdi düşününce ne psikopatmışım diyorum kendi kendime.:) ayılırken çok canım acıdı hatta odaya geldiğimde nasıl olmuşsa ellerim kanlıydı.oğlumu verdiklerinde de bu maymun benim mi diyebildim sadece.hiç ağlamadım.oğluma kavuşmuştum ya acı falan kalmamıştı.zaten 12 saatte kalkıp yürüdüm ve benden beklenen gaz olayını fazlasıyla gerçekleştirdim :) 2 gece hiç uyumadım hastanede.yanımda beşikte yatan mucizemi izledim varlığına inanmaya çalıştım. ilk günden beri herşeyi ile ben ilgilendim oğlumun. şimdi yanımdaki beşiğinde yatıyor yine. ve mucizeme bakarken içimin titrediğini hissediyorum.

Merhaba Hanımlar , uzun bir aradan sonra sizlerle doğum öykümü paylşaşayım :

36. haftamda izne ayrıldım , bir hafta evde geçirdim ve her gün yakınıyordum bu göbek beni öldürecek , ev hanımlığı ne fena falan diye neyse düzenli işlerimi de kendim yaptım ... Hafta sonu cumartesi akşamı kayınvalidemlere geldik yemek yedik oturuyorduk hatta o kadar çok yedim ki sabahında inşallah sancım tutmaz bu halde doğuramam diye dalga geçiyordum ... Birden sandelyenin ayağı kırıldı ve düştüm popomun üstüne neyse panikledik ve bebeğin hareketlerini bekledik , sonra kımıldayınca yattık uyuduk ... Ertesi gün 6 eylülde yani , arkadaşlarım iftar sonrası geleceklerdi ben temizliğimi yaptım çamaşırlarımı yıkadım , pasta böreklerimi hazırladım , oturuyordum görümcem aradı sen delimisin akşam düşmüşsün nasıl bana haber vermezsin dedi ve beni hastaneye götürdü sonra ultrasonda baktı bir şey yok .... Ben akıntım var deyince çatı muayenesi yaptı 3 cm açılmam varmış , nst ye bağladı ve orada da şiddetli ve düzenli sancılarım çıktı amadüşmeyle alaksı yok tamamen tesadüf dedi ...Beni apar topar eve bıraktı ben hemen ağda işleri için kuaföre gittim eve geldim duşumu aldım valizim hazırdı allahtan hemen hastaneye gittik ... Annemi aradım gece yola çıkması gerektiğini söyledim tealşa kapıldılar ,Hastanede ki rutin işler falan derken 20.20 de meleğim dünyaya geldi , ama 3 hafta önce geldiği için ciğerleri ıslak olduğundan dolayı o gece küvezde kaldı ben ertesi gün akşam ancak kucağıma aldım oğlumu, aniden oldu herşey paldır küldür ama iyi ki de oldu ... Ağrı eşiğim yüksekmiş eğer düzgün pozisyonda olsaydı çok kolay bir doğum yapabilirmişim ama hiç bir şeyin önemi yok 2 hafta geçti ve ben şu an çok mutluyum, dönecek mi dönmeyecek mi bayram öncesi mi sonrası mı derken paldır küldür doğurdum :))) Bir de hep büyük konuşurdum ben kimsenin yanında emzirmem falan derken ama o gece hastanede kayınvalidem kaldı ve herşeyimle o ilgilendi , 3 gün süttüm gelmedi çok üzüldüm şimdi çok şükür iyiyiz cok cok emiyor bende hiç utanmadan emziriyorum , onun için canımı veririm ilk 3 gün emmeyip de mama verdiğimde çok gücüme gitmişti doğrusu ... Oğlum tam bir karışım oldu benmim ve eşimin uyumlu bir karması gibi :))
Allahım herkese bu duyguyu yaşatsın , sezeryan da çok korkuynç bir şey değilmiş tabi ilk hafta dikişlerden dolayı oturup kalkarken zorluk oldu ama şimdi turp gibiyim , yine her işimi kendim görebiliyorum ....

slm kıslaaarrrrr

eee bende yazem gari doğum hikayemi...en çok bekleyipte doğuran 2009 eylül annelerinden biri olaraktan....ben son güne kadar normal doğum bekledim biliyorsunuz...m.t.d.2 gün kala nişan ın geldi hemen dr umu aradım cumartesi olduğu için hastaneye gitmemi istedi..gittik açılmam sadece 1 cm idi...nöbetçi dr yatış yapabilirim ama evinde bekle ağrın artarsa yada kanamn artrsa gel dedi..... bu arada ben de sun sancı verseniz diye saçmaladım bi ara dr yüzüme bakıp daha 2 gününüz var lüzum olmadığını söyledi....
sonra ben 2 gün hafif bazen 10 dk bire düşen sancılar çektim ama doğum sancısı değildi kesinlikle yani bana göre o 2 gün nasıl geçti anlatam sıkıntı stres....ağrı bekleme modunda...sonra 40+1 olduğum gün dr umu arayıp hala bölünemediğimizi söyledim hemen çağırdı bakmamız lazım dedi bende bugün artık olsun bebeğim dedim...neyse öğlen gibi dr ma gittik ... ben yine açılmam filan varsa suni sancı istemeyi düşünürken...önce ult.bakalım dediki bir baktı suyu yok denecek kadar az risk edemeyiz dedi anneyi ve bebeği bugün hemen alıyoruz bebeğimizi dedi biz eşimle bibirimize baka kaldık ve hemen hastaneye gittik allah tan karnım açtı sadece su içmiştim 14.09.09 da saat 15.30 da sezeryana alındım ve sadece eşim uğurladı beni ameliyata herşeyde olduğumuz gibi bunda da yanlızdık eşimle...
bende çok sakin ve metanetle girdim ameliyathaneye gülerek dalga geçerek ...beni hazırladılar ve ben anestezi uzmanına ağzıma hortum sokcakmısınız die sordum çokmu film seyrediosun filan dedi güldük felan ve ben sordum oğlumu kim giydirecek die hemen geldi yanıma bi bayan ben dedi bi isteğim olup olmadığını sordu derken ben uyudum ve uyandığımda oğlum ağlıyordu ve hayal meyal hatırlıyom göğsüme verip emzirdiler ve odama geldim...o gece hiç uyumadım hep oğlumu izledim.... uyumadığım için bol bol yürüdüm ...ağrım vardı ama... bi şekilde geçiyo...ertesi gün sabah dr um kontrol e geldiğinde ii olduğuma ikna edip 11.30 da taburdu olduk ve evdeyiz...2 kişi ayrıldığımız evimize 3 kişi olarak geri döndük hamdolsun.....
Allah ım herkese yaşatsın annelik duygusunu inş.
sevgiler

Son düzenleme:
kızlar hepinizin hikayesi ayrı bir şekilde kalbimin pır pır etmesine neden oldu.Hepiniz sağlıcakla bebişlerinizi kucağınıza alsınız bundan sonra da Allah onları nazarlardan kötülüklerden korusun.

kızlar hepinizin hikayesi ayrı bir şekilde kalbimin pır pır etmesine neden oldu.Hepiniz sağlıcakla bebişlerinizi kucağınıza alsınız bundan sonra da Allah onları nazarlardan kötülüklerden korusun.

amin betülcüm darısı başına inş. sende sağ slaim alırsın bebişini kucağına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…