emsalcim öyle güzel anlatmışsınki...... yani ne desek ne söylesek az az az az az............................
Emsal..[/B]
Okuyalı yarım saat oldu ama ağlamaktan bi türlü yazmaya başlayamadımbenneyaptımki
Kendi hikayemin bi kısmını gördüm sende,Bizde de çok söylenirdi o altın topu..
5 sene bekledikden sonra benimde bi altın topum var artık,ama henüz kucağımda değil=)
Bende senin gibi her ezanda,her gece başımı yastığa koyduğumda ağlayarak dualar ederdim Allahıma,
Binlerce kez şükrolsun bizlere bu kadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comi gönderen Rabbimize..Sağlıkla büyüt altın topunu evinizden kahkahalarınız hiç eksik olmasın..
canım benim güzel dileklerin için Allah razı olsun senden
Rabbim inşallahh sana yavrucagını sağlıkla sıhhatle kucaklamayı nasip etsin çoğu gitmiş azı kalmış çok şükür seninde
eli ayağı düzgün sağlıkla sıhhatle gelsin bebişin inşallahh Rabbim ona açılan elleri geri çevirmesin
dileyen isteyen bekleyen herkese ana baba olmayı nasip etsin kimsenin boynunu bükük kucagını boş bırakmasın inşallhh
önümüzdeki aylarda seninde doğum hikeyeni okuruz en güzelinden inşallahh opuyorumnanaktan
en başta hepinizi özlediğimi söyleyerek hemen kızımın kucağıma verildiği an ve öncesini anlatmak istiorum.. 24 ağustos pazartesi günü rutin kontrolüm vardı.. ama ben baya sıkılmıştım hamileliğimin verdiği ağırlıktan.. normalde aşırı hiperaktif olan ben artık yürürken bile nefes almakta zorlanıodum.. bişey yaparken başkalarına minnet etmek zorunda kalmaktan nefret eder olmuştum... aslında normal istiyordum ama ne sancım çıkıodu ne en ufak bi belirti.. dr um kızımın kilosunun gayet iyi olduğunu istediğim zaman sezryan alabileceğini söledi.. ama normalden vazgeçme dedi.. düşündüm... hem kızımı artık görmek dokunmak istiyordum hemde hamileliğimin verdiği psikolojiden kurtulmak... eşimi arayıp izah ettim sağolsun anlayışlı oldu.. ne zaman sezeryan olmamı istediğini sordum ramazandayız cuma günü gelsin kızımız dedi.. bende onun bu kararında anlayışlı oldum ve 4 gün daha bekledim hatta belki normal gelir umuduyla bekledim.. derken geceleri uykusuzlukla arkadaş olan ben ayın 27 sini 28 ine bağlayan gece stresten gece 12 de bayılır gibi uyumuşum... uyandığımda saat 7 idi. dr um sabah 8 de orda olmamı 9.30 da beni ameliyata alıcaklarını sölemişti.. hala inanamıodum uyandığımda kızım en fazla ALLAH nasip ederse 3 saat sonra kollarımda olacaktı.. kalkıp hemen üstümü giyindim eşimi ve ailemi uyandırdım sanki doğuma ben değilde eşim gircekti.. öyle heyecanlı öyle stresliydi.. eli ayağına dolaşmış ne yapıcağını bilmiodu aşkım benim.. çantamızı taktı koluna direk hastane yoluna :) saat 08:10 odaya yatışım yapıldı.. 9 gibi ameliyat önlüğümü giydirdiler ama sanki ameliyata değil geziye gidio gibiydim.. kahkahalarım yüksek moralim ve relax oluşum tüm ailemi rahatlatmıştı... bol bol resimler çektik.. ameliyat önlüğümle bile çok sexi pozlar verdim :) an an fotoğrafladık her halimizi.. derken damar yolum açıldı.. lavman yapıldı.. saat 09:40 da bi sedye getirdiler o an biraz duraksadım ama sonra kızıma az kaldı die yine gülümsedim.. hemen yattım.. ameliyathanenin kapısına kadar eşim elimi bırakmadı.. en son girerken kapıdan ellerini çekmek zorunda kalırken ben yine moral olsun die ' kızıma slm ını sölicem' die gülümserken o 'seni seviyorum' diyerek gözlerini kapattı işte o an ağlamamak için kaç kere yutkundum hatırlamıyorum.. hemen kendi dr umu sordum.. gelicek dediler.. sandığım kadar korkunç değildi ameliyathane hatta beni ameliyata götürürlerken ben sağa sola bakınıp etrafı keşfediyodum yeni bi yer daha gördüm die kıs kıs gülüodum kendime :) merak böle bişi demek ki :):) dr umu gördüğüm anda rahatladım ve kendimi çok güvende hissettim hemen elimdeki kamerayı verip hazırım arzu hanım kızımı istiyorum dedim.. güldü... iğne yapılırken son sözüm ilk eşime gösterin kızımı oldu.. sonrasını hatırlamıorum.. her anı videolamış canım dr um.. gözümü açtığımda odamın kapısından giriyoduk ilk annemi gördüm.. ama ilk söylediğim kelime anne kızımı görmek istiyorum oldu.. annem ağlamaya başladı gelicek kızım dedi.. yatağıma aldılar beni o an ne acı ne herhangi bişi düşünüodum düşündüğüm tek şey kızımdı her saniye kızımı görmek istiyorum diye mırıldanıodum hatırladığım kadarıyla.. sonra hemşire kapıdan ufacık tefecik kedi gibi bişeyi getirirken kalkmaya elinden almaya çalıştım ama tabi doğrulamadım bile beni yan çevirip göğsümü çıkarttırdılar onu kızımı kollarıma aldığımda göğsümü emmeye başladığında neler hissettiğimi anlatamam... yeni doğmuş gibiydim... ama bi prb vardı narkozun etkisi hala üzerimdeydi.. saat 10:15 te kızım 11:00 de ben çıkmışım ameliyattan.. o kadar uzun sürmesinin ve üzerimdeki o kadar narkozun etkisinin sebebi meğer sezeryanla beraber alınan kistimmiş.. bende kist vardı dauglas boşluğunda 6 cm lik.. dr um bunu biliodu.. devamlı aynı dr a gittiğim için ciğerime kadar biliodu :) çocuğumu alırken ek narkoz verip az daha uyutup kistimide almış sağolsun hemde ek bi ücret talep etmeden.. çocuğumu ilk getirdikleri anlarda hatırladıklarım önce annemin sonra diğer aile fertlerimin gelip alnımdan öpmesi ama hatırlamadığım anneme sarılıp ağlamam bunuda videoda izledim.. anneme sarılıp ağlamışım tek kolumda kızım tek kolumda annem.. en son eşim tam seçemediğim bi ifadeyle girdi içeri elinde çiçeklerle alnımı öpüp bana tşk ederim karıcığım dedi.. sonrasını yarım yamalak hatırlıorum.. kızımı yanıma bi beşiğe yatırmışlar elim hep beşikteymiş dakka başı sıçrayıp kzıma bakıp anneme saat kaç diye soruyomuşum :) niyeyse :) tam olarak kendime geldiğimde saat 5 gibiydi. hemen hemşireler gelip kollarımdan tutup odanın içinde turlamamı sölediler ilk kalkışımıda anlatamam.. hemşireler kollarımdan kaldırırlerken bırakın ben kalkıcam dedim ve başardım.. sonrasında bütün gece hiç oturmadan yürüdüm.. bi an önce iyileşip kızımla evimize gelmek istiyodum.. gece yarısı başka bi doğum için kendi dr um gelmiş ve beni gördü gülüp süpersin dedi.. beni öyle görenler normal doğum mu yaptın die soruolardı.. hemşirelerle makara yapmaya başladım.. hiç ağrı kesici vurdurtmadım.. !!! bünyem alışmasın ilaca kendim yeniyim bu acıyı dedim.. ha acı ağrı yokmuydu elbetteki vardı ama kimin umurunda !!! canımdan çok sevdiğim bi biblo verdiler kucağıma ona bakarken ne acısı kalırki??? allahtan bünyemde acıya dayanıklı sadece 1 gece kaldım ve ertesi sabah 10 da hastaneden taburcu oldum.. tam ilk günden beri kızıma ben bakıyorum... çok şükür ara ara ağrım olsada geçicek biliyorum diyorum ve geçiyo.. normal günlük aktivitelerime ertesi gün döndüm.. bünyesine ve kendine güvenenlere çokta zor bi ameliyat değil.. sonuçta bıçak altına yatıoruz mutlaka acı var bunu en başta kabullenmek lazım..
bugün kızımla 1. haftamız bitti. bu arada ameliyata girerken sölediğim gibi ilk eşim görmüş o almış kucağına kızımızı.. o anki surat ifadesinin tarifi yok... allahtan video diye bi alet varmış zamanımızda :)
o günü izlemeye doyamıyorum... canım kızım... senin verdiğin mutluluk çektiğim acıların hepsini sildi.. seni çok seviyorum annecim... ve canım eşim.. asıl ben sana tşk ederim hayatımın en güzel duygusunu bana yaşattığın için... sizi çok seviyorum...
biraz uzun oldu ama virgülüne kadar anlatmak istedim :) kolay sayılcak bi doğum hikayesi gibi.. allah ım herkeze benimki gibisini nasip etsin...
Kızlar size hemen doğum hikayemi anlatayım ne zamandır aklımda yazayım yazayım diyorum ama bir türlü fırsat bulamadım.
26 Ağustos gecesi eşimle hiç uyuyamadık sabaha kadar bekledik heyecanla. 27 Ağustos sabahı İzmire gitmek üzere saat 05:45'te Tire'den iki araba halinde yola çıktık.... Acayip bir duyguydu bir yandan heyecan bir yandan korku...Tüm yol boyunca eşimle kimi zaman hamilelik süreci boyunca yaşadıklarmızı konuştuk, kimi zaman korkumu yenmem için beni teselli etmeye çalıştı ama gerçek olan birşey vardı ikimizde heyecandan resmen ölüyorduk 6:30'da hastaneye varmıştık hemen odamıza yerleştik saat 7:00'de doğuma girmeyi beklerken, yoğunluk nedeniyle 09:45'te doğuma alındım o gün hastanenin sezeryan günüymüş sedyelerin biri gidiyor biri geliyor tabii öncesinde hastane koridorlarında bebek ciyaklamaları:))) Bana serum verdiler bu arada beklerken uyuyup kalmışım ben doğuma girene kadar eşim 6 tane doğurmuştu zaten öyle deyip gülüyordu,
sonra haber bile vermeden 9:20'de beni almaya geldiler annemler öptü ama eşim heyecandan eli ayağına dolaştı beni asansöre uğurlarkenki hali gözümün önünden hiç gitmiyor hiç birşey diyemedi... 09:25'te anestezi uzmanı asistan doktor ve kendi doktorum geldi tüm ekip oradaydı ama sağolsun beni sakinleştirmek için ellerinden geleni yaptılar ameliyathanede müzik çalıyordu anestezi uzmanı belimden 2 adet iğne yaptı biri spinal diğeri epidural böylesinin benim için çok daha iyi olacağını söyledi ilk iğnede canım azıcık yandı ama sonrakinde sıkıntı yoktu anestezi uzmanı çok pozisyonda durduğumu ve hiç kıpırdamadığımı söyledi çok rahat yapmış iğneleri zaten her ne yapıyorlarsa bana anlata anlata yaptılar, kolumaserum bağladılar yatırdılar beni ama ben hala bacaklarımı hissediyordum dedim ben bacaklarımı hissediyorum kaldır dediler kaldırdım, birkaç dakika sonra bacaklarımın üstüne sanki 5 tane kum çuvalı koydular kıpırdatamıyordum 09:25'te doğum başladı beni kesmeye başladılar acı yok ama sanki vücudunu ortadan ikiye ayırıyorlar gibi hissediyorsun ki zaten ayırıyorlar:))) Demek istediğim vücudunda elleri hissediyorsun 09:30'a gelirken doktorum ben tamam deyince ıkınacaksın sakın demeden ıkınma dedi ayrıca karnına baskı uygulayacağım sakın korkma dedi neyse ıkındım ve bu ıkınmanın ardından minik meleğim hayata merhaba dedi .. Gerekli prosedürleri yerine getirip sildiler kızımı ben hala görmemiş bir halde gözümde yaşlar minik meleğime bakıyorum gördüğüm sadece elleri falan çok hareketliydi çünkü maşallah doktorunda ilk sözü küçük ama çok hareketli bir bebek:))) Sonra yanıma getirdiler ve ona ilk öpücüğümü verdim... Onu hemen giydirmek üzere götürdüler eşim görür görmez hastanenin koridorlarında hıçkıra hıçkıra ağlamış :))) Annemler söylüyor... Sonra dikişimin bitmesini bekledim 15 dk'da bitti zaten yani sezeryanım toplam 20 dk sürdü ve hiçte korkulacak birşey değilmiş... Odaya çıktığımda kuzumu yatağına yatırmışlar bana ne kadar benzediğinden bahsediyorlardı... Rabbime bin şükür sağlıkla kucağımıza aldık kuzumuzu rabbim bundan sonra analı babalı sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin inş... Doğum esnasında bol bol dua ettim hem size hem bebek sahibi olmak isteyen tüm herkese.... Bir gece hastanede kaldık ilk gün hakikaten zordu bugün 9. günümüz allaha şükür kendimi gayet iyi hissediyorum tabi yatıp kalkarken yine dikkatli olmam lazım. Yoksa kesiğim çok acıyor ama şunu söyleyeyim ilk gün hastanede yatmam dışında hiç yatmadım ben evde.... Hastane çantama koyduğum şeylerin çoğu işime yaramadı ama göğüs ucum olmaması dolayısıyla en çok işime yarayanlar süt sağma pompası ve silikon uç oldu... Ertesi gün hastaneden taburcu olduk çok şükür artık yavaş yavaş herşey düzene giriyor , size şunu söyleyeyim ilk gün bol bol anne sütü verin bebeklerinize ve bebek ne kadar çok üyük tuvaletini yaparsa sarılığa yakalanma olasılığı o kadar düşüyormuş benim kızım 11 kez yaptı ve allah bin şükür sarılığa yakalanmadık....Bu arada bana hiç sonda takılmadı, doğumdan sonra serum bile bağlamadılar .. 1 saat sonra sıvı gıda ve kraker yiyebileceğim söylendi iki saat sonra ise istediğimi yemeye başladım. Zaten planlı sezeryan olduğum için lavmanda olmadı.... Darısı bekleyenlerin başına inşallah umarım sizlerde benim gibi rahat bir doğum geçirir kadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.cominizi kucağınıza alırsınız.....
bir hikaye anlatırdı annem onunla başlamak istedim
bir zamanlar biri çok zengin digeri çok fakir iki aile varmış evleri birbirlerine çok yakınmış
fakir olan ailenin evinden her gün kahkahalar duyulurmuş zengin olan aile ise hiç mutlu olamazmış
komşularının neden ve nasıl mutlu olduklarını merek eder dururlarmış
bir gün eşi ben gideyim kadının ağzını arayayuım demiş ve komşularının evine gitmiş bir bahane sormuş
siz,n evden her gün kahkahalar duyuluyor nedir sizi bu kadar mutlu eden demiş
ev sahibi kadın bizim altın topumuz var demiş biz onunla gülüp eğleniyoruz demiş
kadın hemen evine dönmüş ve eşine onların hiç bir şeyi yok ama bir tane altın topları varmış o onları bu kadar mutlu ediuormuş demiş
adam gidip bir altın top almış bir birlerine atıp tutmuşlar ama yinede mutlu olamamışlar
tekrar gidip komşuya sormuş kadın hani sizin altın topunuz vardı ve siz onunla mutlu oluyodunuz bizde aldık ama mutlu olmadık demiş
kadın gülmüş ve bebeğini getirmiş işte bizim altın topumuz bu malımız mülkümüz neşe ve sevinç kaynagımız en büyük zenginliğimiz demiş :))))
bu hikaye hep aklımda kalmış birde minik meleğimi 5 yıldan fazla bekleyince
Rabbime ettiğim dualarda bile altın top vardı yağmurlu günde edilen dua iftar vakti edilen dua ezan Allah u ekber dediğinde edilen dua kabul olurmuş her dakika dua ettim Allah ıma bana bir evlat bağışlasın diye
geceleri herkes yataken ben ağlayarak dualar ettim eşimi izledim ağladım düşündüm haylini kurdum ağladım ama hiç isyan etmedim hayırlısını diledim yılmadım dua ettim bekledim
Rabbim dualarımı kabul etti ve meleğime hamile kaldım yine dua ettim hayırlısı ile kucagıma alabilmek için 9 ay boyunca her ezanda dua ettim hem kendim içiin hem benim gibi meleklerini bekleyenler için
Allah a bin şükür 9 ay geldi geçti doğuma gittiğim gün rüya gibiydi
eşimle çıktık yola dualar ederek gittim yol boyu eşimde bende çok fazla konuşmadık heyecanım yoktu dua ediyordum sürekli taki hastanenin yakınlarına gelene kadar :))
hastaneye yaklaştık heyecan bastı gittik odamıza yerleştik kan falan alındı gerekli evraklar imzalandı
epidural sezeryan olacaktım eşimi öptüm güldüm doğumhaneye girdim fotoğraf makinesini verdim hemşireye kızım doğar doğmaz çekin olurmu dedim tamam dedi
anestesi uzmanı geldi iğneyi yapmaya basladı ama bir türlü olmadı omur iliklerimin arası çok darmış en ince iğne ile yapmasına ragmen giremedi 3. denemişti 4. bu ve son kez deniyorum eger olmazsa genel olacaksıon dedi dr.umda aynı şeyi söyledi hayır deneyin kaç kez denerseniz canım yanmıyor genel olmayacagım kızım doğdugu anda onu görecegim dedim ve Allah a dua ettim ne olur olsun bu igne diye çok şükür oldu anestezi uzamanı senin kadar sakin ve dirayetli bir anne görmedim dedi :))
dr.uma da annemiz son derece sakin ve biz buna alışık değiliz dedi bende kızım için herşeye değer dedim o o kadar uzak yoldan geliyor ki ben ne yapsam nelere katlansam azdır dedim
hem aksini yapsaydım Rabbime ve bana verdiklerine karşılık nankörlük etmiş olurdum
doğum başladı dualar etmeye devam ettim çok fazla geçmedi kızım doğdu saat 07:45 te ve ağlıyordu
o anı anlatmak mümkün değil o ağlkadı ben ağladım o ağladı ben ağladım
bebeğimin göbeği kesilir kesilmez benim yanıma getirdiler gögsümü emmer gibi oldu yanağıma sıcacık değdi kuzum ağzı ağzıma değdi öpüştük o haliyle meleğimle cennet kokulu kızımla
o anlar o kadar başkaydıki anlatamam size kızım ilk muaynesini oldu silindi giydirildi odaya çıkartıldı
ben,im dişiklerim devam ediyordu o anlar sanki asır gibi geldi bir an önce bende kızımın yanına gitmek istiyordum çok şükür bitmişti ve odama çıkarıldım kızım ağzında emzik beni bekliyordu bi kere maşallahhh suphanallar kızıma gözümün içine bakıyordu
Allah ıma binlerce kere şükürler olsun ki banada annelik duygusunu yaşattı altın topumuzu bize verdi
evimizin çıldırtan sessizliği artık kahkahalarla bozuldu eşim de bende onu izlemeye doyamıyoruz
her anını fotoğralamak istiyorum her dakika onu izlemek istiyorum
bakıp bakıp ağzına burnuna yaptıgı şekillere gülüşüne misss kookusuna gülüyor şükrediyoruz
eşim şimdiden ben nasıl işe gideceğim nasıl kızımı bırakacagım diyor :)))
neyse kızlar çok uzun oldu ama kusura bakmayın
buda bizim doğum hikayemiz hepinizi öpüyoruz kocaman bu ana hep birlikte geldik
Allah ım hepimizin yavrularını korusun nazarlardan gözlerden ve her türlü kötülüklerden
kuzucuklarımıza sağlık sıhhat ve uzun ömürler versin inşallahhhhh
kızlar hepinizin hikayesi ayrı bir şekilde kalbimin pır pır etmesine neden oldu.Hepiniz sağlıcakla bebişlerinizi kucağınıza alsınız bundan sonra da Allah onları nazarlardan kötülüklerden korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?