• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Anne olmadan önce

Gece ne kadar geç yatacağım ya da sabah ne kadar geç kalkacağımı
düşünmezdim.
Dişlerimi fırçalar, saçlarımı uzun uzun tarayabilirdim...
İçki içmenin ne kadar keyifli olduğunu, bir şey düşünmeden
sızabilmenin, hatta kesintisiz, düşüncesiz uyuyabilmenin kıymetini
bilmezdim.
Evimi her gün temizlerdim. Hatta süsler, püsler, küçük dekorasyon
oyunları yapardım.
Evimi dağıtacak şeylerin küçük oyuncaklar, yırtık kağıtlar olacağı
aklıma bile gelmezdi...
Saksılarımın zehirli olup olmadığını düşünmemiştim bile. Ya da banyoda
duran el sabununun bir içecek gözüyle görülebileceğini...

Anne olmadan önce...

Üzerime bu kadar işeneceğini, kusulacağını ve daha da ilginci bundan
rahatsız olmayacağımı bilemezdim. Gaz çıkartmanın eğlenceli tarafini
göremezdim.

Anne olmadan önce...

Ağlayan bir bebeği aşısı yapılsın ya da test için kan alınacak diye
böğüre böğüre kucağımda sıkabileceğimi bilmezdim. Ağlamaklı gözlere bakıp
ağlayabileceğimi, minik bir tebessümden büyük mutluluklar
yaşayabileceğimi düşünemezdim.
Saatlerce uyuyan bir bebeği seyretmek için uyanık kalabileceğimi...

Anne olmadan önce...

Kalbimin vücudumun dışında bir yerlerde olabileceğini...
Aç bir bebeği doyurmanın insanın ruhunu nasıl doyurabildiğini..
Bir anne ile çocuğunun arasındaki bağın göbek bağından çok daha sağlam
olduğunu...
Bu kadar küçük bir bedenin bu kadar büyük bir huzur verebileceğini...
Düşünemezdim.

Anne olmadan önce...

Bütün bir gece boyunca, hatta geceler boyunca her şeyin yolunda gidip
gitmediğini kontrol etmek için 10 dakikada bir uyanacağıma...
Kapılardan nefes sesi dinleyeceğime...
Başkasının öksürüklerinin ciğerimi parçalayabileceğine...
Bir insan öpücüğünün kesilen parmağimın acısını dindirebileceğine...

inanamazdım...

günaydın kızlarrr,
peti sabah sabah sen benı guldurdun Allahta seni güldürsün canımmm hihoyyyt
bende bi gecmişi okuyacağım kızlarrr

Arkadaşlar bulduğum güzel yazıları bende sizinle paylaşmak istedim bugün bakalım beğenecek misiniz?

Anne-Baba olmak da, kadın-erkek ilişkisini rafa kaldırmamalı.

Bu acı gerçek, birçok ilişkinin bitme nedeni.

Bu hatayı her kimse başlatan ve yapan...

Utansın.

Kendine çeki düzen versin, alsın sazı eline ve hemen konuşsun.

Kaçmasın.

Biz bu hatayı yaptık.

Yeni anladık.

Az kaldı çok geç olacaktı.

Severek, sevişerek evlendik.

Biz birbirimizi seçtik.

Herşeye beraber karar verdik.

Herkes; “Herşey değişecek!” dedi.

ınanmadık.

Değişmedi de.

Ne zaman ki çocuğumuz olmasını istedik... Birşeyler kıpırdandı içimizde.

Karım kolay hamile kalamadı, zorlandık, panik olduk, korktuk. Yetmedi yedi sülale işin içine girdi, her kafadan bir ses çıktı, suçlamalar başladı... Yanlış etki altında kalmalar derken, saçmaladık.

Şimdi düşünüyoruz da, bugünkü aklımız ve tecrübemiz olsa, kimseyi dinlemeyiz.

Bir kesim eş-dost bize “bitmiş insan” muamalesi çekti.

Daha karım hamile değildi, “sakın iki çocuk yapma” diyen oldu.

“Bu devirde çocuk yapmak da, bakmak da çok zor!” diye başlayan nutuklar saatler sürdü.

Daha karım hamile değildi, başına neler gelecek, nasıl kilo alacak, nasıl hayatı kararacak bunları dinledi.

Ben de dinledim tabi.

Karımın fil gibi olduğunu düşündüm.

Korktum.

Korktum ama önemsemedim. Bunu karıma da söyledim.

ıkna edemedim.

Bittim.

Kendimi dar çıkmaz sokakta, araba ile duvara sıkıştırılmış ezilmeyi bekleyen zavallı çaresiz bir adam gibi hissettim.

Bütün arkadaşlarım, bir tanesi hariç, “Oğlum sen bittin!” naraları attı.

Hekim arkadaşım, “Seks hayatın bitmiştir! Bunlar son günlerin kıymetini iyi bil ha ha ha!” dedi.

Gece yatakta karıma sarılmak yerine tavana bakıp düşünür oldum;

Ulan nasıl yani?

Şimdi karım hamile kalsın diye sevişeceğiz, sonra da hamile kaldı diye mi sevişemeyeceğiz.

Peki ya sonra, karım çocukla olacak diye sevişemeyeceğiz...

Bu ne ya?

Niye hala insanlar çocuk ister? diye üzerime karabasanlar bastı.

Ben karımdan habersiz, olacaklardan korktum, sindim... Soğudum.

Karım benden habersiz, olacaklardan korktu, sindi ve o da soğudu...

O arada biz uğraşıp sinir yaparken kızımız doğdu...

Sanki bütün kehanetler birbir üzerimize çöktü. Ne deseler oldu.

Sanki söyledikleri için öyle oldu. Herkes lanetledi bizi.

Aramız açıldıkça açıldı.

Kapatmaya çalıştıkça gergin olan sinirler iyice gerildi.

Ben ona dokunmak istediğimde o bunu “ihitiyaç için seks” olarak algıladı, kaçtı.

Ben de bunu bir çeşit “koca cezalandırma” olarak algıladım, sinirli bir adam oldum.

Diğer etkenlere gelemedim bakın henüz.

Say say bitmez çünkü.

Bütün bunları anlamak, keşfetmek, yüzleşmek kolay değil.

Toplum baskısı, aile baskısı, arkadaş ve statü baskısı ile yaşamak zor.

Herkes kendi işine bakmalı oysa.

ayyy dilek, eklediğin yazıyı okudukça doğumun öabucak gelmesini istiyorum yaa kaydirigubbakcemile3
her sabah uyku uyanıklık arası yarım saat yuvarlanırım yatakta, o sırada hep doğumu, bebeğimin yanımda yattığını, emzirdiğimi, yıkadığımı, onunla oynadığımı, gezmeye çıktığımızı falan hayal ederim...
her seferinde de kalbim öyle hızlı hızlı atıyor ki, bazen cnaı yanıyor kaydirigubbakcemile3
Rabbim hayırlısıyla kavuşmayı, hayırlı anneler olmayı ve hayırlı evlatları nasip tsin bizlere inşallah :Saruboceq:

hadı gozun aydın canımkaydirigubbakcemile2.4lü test yapılırken kac kaftalık olmus olucaksın?

Tebrik ederim tatlım kızını.. Gözünaydın.

gözünaydın canım haytlı olsun prensesin.. bende üçlü testimi yaptıracam bu hafta ama dörtlü için birşey demedi..

ayy canımmmmmmmm çok sevindim ya prensesler hepten çoğaldı ya.

ecem bir cimcime daha geliyor demek çok sevindim canım hayırlı olsun

çok sağ olun teyzeleri..ama çok güldük dr tam kesin olarak cinsiyetine bakıyordu bizimki elini alıp bacak arasını kapattı çok güzeldi ama..eee nede olsa kız çocuğu rahatsız oldu durun bakalım dedi yasakkelime ..ve sonra doktorum kesin Zeynep Duru geliyor dedi..petibörcüm dörtlü testte 17 haftalık olucam..

ecem gözün aydın ne güzel bir prenses geliyor galiba kızlar öne geçti
Bircan bizde öğrensek artık kuzum

Anneme dua!..
Sevgili Tanrım,
Artık genç değilim ve arkadaşlarımın anneleri tek tek ölmeye başladı. Arkadaşlarım annelerinin değerini anladıklarında, bunu onlara söyleyemeyecek kadar geç kaldıklarını dile getiriyorlar.
Benim hâlâ hayatta olan kusursuz bir annem var. Onun değerini her geçen gün daha iyi anlıyorum. Annem değil, ben değişiyorum. Yaşım ilerledikçe, onun ne kadar olağanüstü bir insan olduğunu daha iyi anlıyorum.
Bu sözleri annemin kendisine söyleyemiyorum ne yazık, oysa duygularımı kaleme almak ne kolay.
Bir evlat kendisine yaşam veren annesine nasıl teşekkür edebilir?
Bir çocuk büyütürken gösterdiği sevgiye, sabıra ve onca çabaya? Bebekken arkasından koştuğu, asabi bir ergeni anladığı, her şeyi bildiğine inanan üniversite öğrencisini hoşgördüğü için şükranlarını nasıl dile getirebilir? Kızının annesinin ne kadar akıllı bir insan olduğunu anladığı günü sabırla beklediği için nasıl minnet duyabilir?
Anne olmuş bir evlat hâlâ kendisine annelik yapan bir insana nasıl teşekkür edebilir?
Her zaman öğüt vermeye hazır olduğu halde, istendiğinde, ya da gerektiğinde sessiz kalmayı başardığı için..
Binlerce kez söyleyebileceği durumlarla karşılaşmasına karşın, "Ben sana dememiş miydim?" demediği için..
Kendisi olduğu için.. Sevgi dolu, düşünceli, sabırlı ve bağışlamayı bilen kendisi olduğu için, nasıl teşekkür edebilir?
Tanrım,
Senden onu hak ettiğince kutsamanı istemekten başka bir şey gelmiyor elimden..
..ve onun bana örnek olmasında, bana yardımcı olmana şükretmekten başka.
Kendi çocuklarımın gözünde, annemin benim gözümde olduğu kadar iyi bir anne olabilmek için sana dua ediyorum Tanrım.
Bir kız evlat
(Ann Landers-Tavuk Suyuna Çorba'dan)
(9 Mayıs 1999'da yayınlandı)

dilekçim ikinci eklediğin daha da anlamlı bi yazı...
gerçekten dikkat etmemiz gereken bişey ki asla kimseyle ne hamilelikle, ne sonrasıyla, ne görüntüyle ne de cinsel yaşantımla ilgili konuşmuyorum...
herşeyimi bu kadar ayrıntılı sadece sizlerle paylaşıyorum çünkü bu yazıyı yazan bey gerçekten çok doğru yazmış... dikkatli olmak lazım...
sizlerle paylaşıyorum çünkü hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz şu anda ve aynı güzellikte destek olup akıl veriyoruz birbirimize..
iyi ki varsınız kızlar heee :1hug: :1hug: :1hug:

çok sağ olun teyzeleri..ama çok güldük dr tam kesin olarak cinsiyetine bakıyordu bizimki elini alıp bacak arasını kapattı çok güzeldi ama..eee nede olsa kız çocuğu rahatsız oldu durun bakalım dedi yasakkelime ..ve sonra doktorum kesin Zeynep Duru geliyor dedi..petibörcüm dörtlü testte 17 haftalık olucam..

oyyyy o elleri yemek lazım yemek kaydirigubbakcemile3
utanmayı da biliyorlar yaaa kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
ya çok duygulandım hee senağlama kaydirigubbakcemile3

GUNAYDIN kizlar nasilsiniz bebisleriniz nasilllllllll offffffffffffff burda sakir sakir yagmur yagiyor ve insani bulanima sokuyor.buarada hasta olanlara gecmis olsun bebisinin cinsiyetini ogrenenlerin gozu aydin gecmisi okumadigim icin simdiden yaziyim dedimmm:utangac:

yaa dılek sabah sabah aglattın beni.zaten 7 aydır gormuom annemi.ama cok gusel bı yazıydı ellerıne saglık senağlama

günaydın kadınlar klübünün en güzel anneleriiiihihoyyyt
merak merak merak çatlıcam ben yawfisfisfispzt dr.gitçem 3 lü test için umarım sonuçlar iyi çıkar bir de bakalım cinsiyetimiz ne olacak:1rolleyes:babamız kız istiyo annem de kız olsun diyo bende onlar öle istiyolar diye kız olsun diyom artık napimkaydirigubbakcemile3

5848BL ve desire1983 hoşgeldiniz, günaydın kaydirigubbakcemile3
5848BL bacı ismin ne yavv nickin zor gelii :roflol:

Anneme dua!..
Sevgili Tanrım,
Artık genç değilim ve arkadaşlarımın anneleri tek tek ölmeye başladı. Arkadaşlarım annelerinin değerini anladıklarında, bunu onlara söyleyemeyecek kadar geç kaldıklarını dile getiriyorlar.
Benim hâlâ hayatta olan kusursuz bir annem var. Onun değerini her geçen gün daha iyi anlıyorum. Annem değil, ben değişiyorum. Yaşım ilerledikçe, onun ne kadar olağanüstü bir insan olduğunu daha iyi anlıyorum.
Bu sözleri annemin kendisine söyleyemiyorum ne yazık, oysa duygularımı kaleme almak ne kolay.
Bir evlat kendisine yaşam veren annesine nasıl teşekkür edebilir?
Bir çocuk büyütürken gösterdiği sevgiye, sabıra ve onca çabaya? Bebekken arkasından koştuğu, asabi bir ergeni anladığı, her şeyi bildiğine inanan üniversite öğrencisini hoşgördüğü için şükranlarını nasıl dile getirebilir? Kızının annesinin ne kadar akıllı bir insan olduğunu anladığı günü sabırla beklediği için nasıl minnet duyabilir?
Anne olmuş bir evlat hâlâ kendisine annelik yapan bir insana nasıl teşekkür edebilir?
Her zaman öğüt vermeye hazır olduğu halde, istendiğinde, ya da gerektiğinde sessiz kalmayı başardığı için..
Binlerce kez söyleyebileceği durumlarla karşılaşmasına karşın, "Ben sana dememiş miydim?" demediği için..
Kendisi olduğu için.. Sevgi dolu, düşünceli, sabırlı ve bağışlamayı bilen kendisi olduğu için, nasıl teşekkür edebilir?
Tanrım,
Senden onu hak ettiğince kutsamanı istemekten başka bir şey gelmiyor elimden..
..ve onun bana örnek olmasında, bana yardımcı olmana şükretmekten başka.
Kendi çocuklarımın gözünde, annemin benim gözümde olduğu kadar iyi bir anne olabilmek için sana dua ediyorum Tanrım.
Bir kız evlat
(Ann Landers-Tavuk Suyuna Çorba'dan)
(9 Mayıs 1999'da yayınlandı)

Çok güzel bir yazı gerçekten gözlerim dolu dolu oldu. Annemi bir kez daha ne kadar çok sevdiğimi anladım. Tşkler Dİlekcim a.s.

Back
X