• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Anneme dua!..
Sevgili Tanrım,
Artık genç değilim ve arkadaşlarımın anneleri tek tek ölmeye başladı. Arkadaşlarım annelerinin değerini anladıklarında, bunu onlara söyleyemeyecek kadar geç kaldıklarını dile getiriyorlar.
Benim hâlâ hayatta olan kusursuz bir annem var. Onun değerini her geçen gün daha iyi anlıyorum. Annem değil, ben değişiyorum. Yaşım ilerledikçe, onun ne kadar olağanüstü bir insan olduğunu daha iyi anlıyorum.
Bu sözleri annemin kendisine söyleyemiyorum ne yazık, oysa duygularımı kaleme almak ne kolay.
Bir evlat kendisine yaşam veren annesine nasıl teşekkür edebilir?
Bir çocuk büyütürken gösterdiği sevgiye, sabıra ve onca çabaya? Bebekken arkasından koştuğu, asabi bir ergeni anladığı, her şeyi bildiğine inanan üniversite öğrencisini hoşgördüğü için şükranlarını nasıl dile getirebilir? Kızının annesinin ne kadar akıllı bir insan olduğunu anladığı günü sabırla beklediği için nasıl minnet duyabilir?
Anne olmuş bir evlat hâlâ kendisine annelik yapan bir insana nasıl teşekkür edebilir?
Her zaman öğüt vermeye hazır olduğu halde, istendiğinde, ya da gerektiğinde sessiz kalmayı başardığı için..
Binlerce kez söyleyebileceği durumlarla karşılaşmasına karşın, "Ben sana dememiş miydim?" demediği için..
Kendisi olduğu için.. Sevgi dolu, düşünceli, sabırlı ve bağışlamayı bilen kendisi olduğu için, nasıl teşekkür edebilir?
Tanrım,
Senden onu hak ettiğince kutsamanı istemekten başka bir şey gelmiyor elimden..
..ve onun bana örnek olmasında, bana yardımcı olmana şükretmekten başka.
Kendi çocuklarımın gözünde, annemin benim gözümde olduğu kadar iyi bir anne olabilmek için sana dua ediyorum Tanrım.
Bir kız evlat
(Ann Landers-Tavuk Suyuna Çorba'dan)
(9 Mayıs 1999'da yayınlandı)

yaa dılek sabah sabah aglattın beni.zaten 7 aydır gormuom annemi.ama cok gusel bı yazıydı ellerıne saglık senağlama

ewet dilek yazin cok guzel bende annemi 2yildir goremiyorum vee bana cok guzel geldi disarda yagmur gozumdeki yaslar yagmurla yarisir tarzda aaaasenağlamasenağlamasenağlama offffffffffffffffffffff ben annemi ozledim turkiyeyyi ozledimmmmmmmmmmmmsenağlamasenağlama:1no2:senağlama

anne olmadan önce

gece ne kadar geç yatacağım ya da sabah ne kadar geç kalkacağımı
düşünmezdim.
Dişlerimi fırçalar, saçlarımı uzun uzun tarayabilirdim...
Içki içmenin ne kadar keyifli olduğunu, bir şey düşünmeden
sızabilmenin, hatta kesintisiz, düşüncesiz uyuyabilmenin kıymetini
bilmezdim.
Evimi her gün temizlerdim. Hatta süsler, püsler, küçük dekorasyon
oyunları yapardım.
Evimi dağıtacak şeylerin küçük oyuncaklar, yırtık kağıtlar olacağı
aklıma bile gelmezdi...
Saksılarımın zehirli olup olmadığını düşünmemiştim bile. Ya da banyoda
duran el sabununun bir içecek gözüyle görülebileceğini...

Anne olmadan önce...

üzerime bu kadar işeneceğini, kusulacağını ve daha da ilginci bundan
rahatsız olmayacağımı bilemezdim. Gaz çıkartmanın eğlenceli tarafini
göremezdim.

Anne olmadan önce...

Ağlayan bir bebeği aşısı yapılsın ya da test için kan alınacak diye
böğüre böğüre kucağımda sıkabileceğimi bilmezdim. Ağlamaklı gözlere bakıp
ağlayabileceğimi, minik bir tebessümden büyük mutluluklar
yaşayabileceğimi düşünemezdim.
Saatlerce uyuyan bir bebeği seyretmek için uyanık kalabileceğimi...

Anne olmadan önce...

Kalbimin vücudumun dışında bir yerlerde olabileceğini...
Aç bir bebeği doyurmanın insanın ruhunu nasıl doyurabildiğini..
Bir anne ile çocuğunun arasındaki bağın göbek bağından çok daha sağlam
olduğunu...
Bu kadar küçük bir bedenin bu kadar büyük bir huzur verebileceğini...
Düşünemezdim.

Anne olmadan önce...

Bütün bir gece boyunca, hatta geceler boyunca her şeyin yolunda gidip
gitmediğini kontrol etmek için 10 dakikada bir uyanacağıma...
Kapılardan nefes sesi dinleyeceğime...
Başkasının öksürüklerinin ciğerimi parçalayabileceğine...
Bir insan öpücüğünün kesilen parmağimın acısını dindirebileceğine...

Inanamazdım...

dilek ya tüm paylaşımalr için çok sağol çok duygulandım

çok sağ olun teyzeleri..ama çok güldük dr tam kesin olarak cinsiyetine bakıyordu bizimki elini alıp bacak arasını kapattı çok güzeldi ama..eee nede olsa kız çocuğu rahatsız oldu durun bakalım dedi yasakkelime ..ve sonra doktorum kesin Zeynep Duru geliyor dedi..petibörcüm dörtlü testte 17 haftalık olucam..

Canım gözün aydın he he şu bebişlerin tepkilerine hayranım :))

iyi masallah teyzoşu.dun gece kıpır kıpır hiç durmadı yerınde.ilk defa dun gece bu kadar barız oynuodu içimde.:nazar:canı sıkılıo yavrumun arkadaslarını merak edıyo,onlarla oynuyacagı gunu beklıo paşamm gamyoncuiremsu

yerim ben o tosun paşayı ela ne güsle işte hissediyordun ama seninki abi benim bebeğime göre

dilek can ım emeğine sağlık.
bir irca daha şu cinsiyet listesini guncellermısın? kızlar gectı galıba bu sefer:)

oyyyy o elleri yemek lazım yemek kaydirigubbakcemile3
utanmayı da biliyorlar yaaa kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
ya çok duygulandım hee senağlama kaydirigubbakcemile3

ecem kızın çook edepli olacak demekki:)

evet teyzeleri kızım çok edepli..ama dr dört boyutluda baktı ve tek dediği bu bebek babaya benziyor kalın dudaklı olucak dedi..aman bizimkini görüceksiniz havalara sıçradı resmen..aman eli ayağı düzgün aklı fikri yerinde olsunda kime benzerse benzesin..

Günaydın kızlaaarrr... Ne zamandır işler çok yoğundu, bir türlü siteye giremedim... Görüşmeyeli ne var ne yok bakalım nasılsınız? Bebişleriniz nasıl?

5848BL ve desire1983 hoşgeldiniz, günaydın kaydirigubbakcemile3
5848BL bacı ismin ne yavv nickin zor gelii :roflol:

bacim merve zor mu geliiiiiiii adimmmmmm ve evetttttttt adimmmmmmmmmmmmm reklamlardan sonra soylerimmmm igg igrenc oldu neyse kendimi toplamaya calisiyorum dilegin yazisindan sonra DEMET canim.

evet öğrensek dimi olsun sağlıklı olsunlarda

ayyyyyyyy canim sen dun ogrenemedinmi yaramaz gostermedimi bircan.ben,sen,deniz,tulay var cinsiyetini bilmiyenler olarak offffffffffffffffff:1no2:

evet teyzeleri kızım çok edepli..ama dr dört boyutluda baktı ve tek dediği bu bebek babaya benziyor kalın dudaklı olucak dedi..aman bizimkini görüceksiniz havalara sıçradı resmen..aman eli ayağı düzgün aklı fikri yerinde olsunda kime benzerse benzesin..

oy oy ooooy baba mutluluktan 32 dişini göstere göstere gezer artık :roflol: :roflol:
yok yok vazgeçtim ben de 4 boyutlu isticem :roflol:

bacim merve zor mu geliiiiiiii adimmmmmm ve evetttttttt adimmmmmmmmmmmmm reklamlardan sonra soylerimmmm igg igrenc oldu neyse kendimi toplamaya calisiyorum dilegin yazisindan sonra DEMET canim.
....

ohh çok şükür yaa, kaçtı bu numara 58... sonra neydi diye saatlerce ismini yazmaktansa çoooook sağol DEMETcim :roflol: :roflol:

Günaydın cnm. Merak ettik seni. Biz iyiyiz sen nasılsın?

Ben de iyiyim çok şükür, birkaç gündür ara sıra kusmalar devam ediyor ama ben o kadarına razıyım artık :) Bu arada hala cinsiyetini öğrenemedik benim veletin :) hayırlısı olsun bakalım...

Günaydın kızlaaarrr... Ne zamandır işler çok yoğundu, bir türlü siteye giremedim... Görüşmeyeli ne var ne yok bakalım nasılsınız? Bebişleriniz nasıl?
nerdesin sen seher merak ettirdin kendini nasilsin bakalimmmmm.

ohh çok şükür yaa, kaçtı bu numara 58... sonra neydi diye saatlerce ismini yazmaktansa çoooook sağol DEMETcim :roflol: :roflol:

ayyyyyyyyyysırnaşık şey canim benim sivas58mugla48baselland BL galiba gercekden zor neyse adimla hitap edersin artik senin dr kontrolun nezaman canim.:CüvCüv:

Ben de iyiyim çok şükür, birkaç gündür ara sıra kusmalar devam ediyor ama ben o kadarına razıyım artık :) Bu arada hala cinsiyetini öğrenemedik benim veletin :) hayırlısı olsun bakalım...

Hayırlısı olsun cnm. Ne zaman gidiceksin doktora?

Back
X