• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ben hamile olduğumda bana 1 hafta sonra aradı Çağla Şikel'de hamileydi ama bak düşürmüş dediği gün
ona nasıl kızdım anlatamam bişey daha demişti ama onu yazarsam hepiniz soru işareti oluşturur onun için ben artık tel açtığı zaman çıkmıyorum yada sadece eşimin yanında konuşuyorum o ozaman ona cevap verir onun yanında kuzu gibi zaten yaşasın kocam

ben kendıme cadı derdım ama ben hayatta konusamıorum kaynanamın karsısında dılım tututluo.cıldırtsa da ya sabır dıorum basıretımı baglamıs kadın.ama baskasının agzına tukururum normalde.nıye ona oyle oluosa.

Heralde en ıyı kaynana uzaktakı kaynana:) benımkıler bandırmada. Cok sık gelmıyorlar. Gecen geldıler 1 ay kaldılar bende. Aynı evde olmak hamıle oldugumdan zordu. Ama ınsan olarak rahatsız etmedı. Uzaktayken dahada ıyı:):)
keşke benimkide cok cok uzakta olsa benden :) çok şanslısın hihoyyyt

ya varya Rabbim bize sabır versin ne diyeyim çıldırttı beni dün yaa erkek olacakmış oğluna benzeyecekmiş dün sinirden zor oturdum eve geldim hırsımdan bir sürü ütü yaptım gece uyuyamadım ne kadın yaa. birde ne hikmetse hep hasta hiç iyileşmiyor bizi yemege çağırıyo hastayım diye yatıyo dün eşimle ben gitdik mutfaga düşün yemek hazırlandı safra geldi ortaya kadın iyileşti. eşime dedim bilseydim gelmezdim ben evimdede yapardım yemegimi. bu arada çok nadir görür benimki bebeğimi ben gitmem sık sık ara ara gidiyorum o bile yetiyor maşallahhhh

canım benim kıyamam sana boşver aklına öyle şeyler getirme zaten ya sana yada eşinede benzeyecek başla alternatifi yok :)) inşallah sağlıkla sıhhatle alırız yavrulamızı kucaklarımıza. hayır düne kadar yavrum eşime benzesin istiyordum dün kadın beni gıcık etti ya :)) eşime dedim benzemesin sana anana inat dedim gülüyor. tamam herkezin yavrusu kendine tatlı gelir güzel gelir ama benim kaynana abartıyor bi tek onun oğullları kızları güzel yakışıklı milletin gözü onlarda aman nazar degecekmiş falan filan kadın kafayı oğullarıyla bozmuş.

allahim bize yardim etsin birde bebek anneyi encok kim sinir ederse ondan huyyy alirmissssssssssssssssssssssssss:oklava:allah korusun yaaaaaaaa ona cekerseeeeÇok üzgünüm çoook amannnnnnnnn takmayalim kafamizada onlar gene bulur birseyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:tomato:

öyle deme kız. benim annem gibi kaynana dostlar başına. annem olduğu içinde sanlıyım tabıkıde. gelınız bızden ayırmaz. bız kızsak hemen korur. ee tabı bununda kıymetının bılınmesı lazım.

yok canım onlara lafım yok şans işi bu demekki ya. bak benim annemde gelinlerini bizden üstün tutardı kızım diyince ağzından bin tane kızım çıkardı. ben deli olurdum ya beni sevmiyorsun onlar kadar diye öyle deme kızım onların senden ne farkı var derdi vallaha yemelerini hazırlar çaylarını getirirdi önlerine birde bulaşıkları yıkardı deli olurdum gelinler otursun sen yap diye onlar otursun genç onlar sohbet etsinler derdi. benim Annem vefat etti 5 yılı geçti annem ölmeden önce hastaken abim eşinden boşanmıştı yengem sürekli annemi ziyarete geldi annem vefat etti geldi bizde kaldı öldügü gece 5 yılı geçti yengem hala Annemin mezarına ziyarete gider düşün yani nasıl bir kayınvalideymiş Annem. keşke bizimkilerde bize evlat muamelesi yapsalar o zaman herşey çok farklı olurdu

ama kayınpederler cok sevılıo dımı kızlar
ben cok severım kayınpederımı.allahlık bı adamdır yoksa gecınemez zaten kaynanamlakaydirigubbakcemile3 benım her ıstedıgımı hatta bazen yok ıstemıorm dedıklerımı bıle yapar saolsun.

bencede canım iyi olmasalar geçinemezler ama benim kayınpederim de çok iyi

yok canım onlara lafım yok şans işi bu demekki ya. bak benim annemde gelinlerini bizden üstün tutardı kızım diyince ağzından bin tane kızım çıkardı. ben deli olurdum ya beni sevmiyorsun onlar kadar diye öyle deme kızım onların senden ne farkı var derdi vallaha yemelerini hazırlar çaylarını getirirdi önlerine birde bulaşıkları yıkardı deli olurdum gelinler otursun sen yap diye onlar otursun genç onlar sohbet etsinler derdi. benim Annem vefat etti 5 yılı geçti annem ölmeden önce hastaken abim eşinden boşanmıştı yengem sürekli annemi ziyarete geldi annem vefat etti geldi bizde kaldı öldügü gece 5 yılı geçti yengem hala Annemin mezarına ziyarete gider düşün yani nasıl bir kayınvalideymiş Annem. keşke bizimkilerde bize evlat muamelesi yapsalar o zaman herşey çok farklı olurdu

Valla canım ne iyiymiş annen, yattığı yerde huzurlu yatsın inşallah. Başın sağolsun canım. Dostlar başına böyle kayınvalide...

canım benım bak çoğumuz kayınvalıdeler için tü kaka diyoruz. annen ne guzel ınsanmıskı gelını artık gelını olmamasına ragmen o kadar sevılıyor. mekanı cennet olsun.

Sen yine iyisin tatlım ara sıra gidersin benim öyle bir şansım da yok... Çok sorun çıkacak kesin aramızda.Ben geçen hafta sana yaşadıklarımı anlatayım. Eşimin geçen haftasonu eğitimi vardı 2 günlük bu nedenle burdan bir geceliğine uzaktaydı. Bizde zaten yerleşme telaşındaydık annem , kayınvalidem ve ben. O gece hadi gelin bende kalın dedim hepsine...Neyse işler bitti uyku vakti geldi. Oturma odasındaki üçlü koltuğa ben yatıcam dedi, annem de bende yere yatarım dedi. Bu eve taşınmadan öncede kayınvalidemin çeyiz için yaptırdığı koca bir pamuk yatak vardı, bu güne kadar hiç kullanmadığım. Ben onu artık yeni evimde istemiyordum çünkü sadece gereksiz yer kaplıyordu.Bu nedenle ona söyledim senin evine getirelim diye. Tutturdu yok olmaz koyun bir kenara diye.Neyse ben zaten kararlıydım. En son ev taşınırken annemle bunlar biraradayken gittim yatağı almak isteyen varsa alsın yoksa ben fakir birine vericem dedim. Tabi kararlılığımı görünce hemen atladı getirin benim evime koyun o zaman diye:))) Neyse o geceye gelelim yine. Şimdi bana sorduğu ssoruya bakın. Bebek bakmaya geldiklerinde bunlar nerde yatacaklarmış.
Yatağıda köye yollamışım. Sanki bir kez bile o yatakta yattı yani:)) Hep o koltukta yattı neymiş koltuğa sığamıyormuş. Koltuk aslında açılıyor ama yazın geldiğinde kalmaya bu yok yok açmaya gerek yok ben sığıyorum derdi. Artık sığamıyormuş benimde tepemin tası attı. Başka yatacak yer yok. Bakmazsanız bakıcı tutarız bizde dedim. O da sustu bu lafın üstüne:)))

iyi yapmışsın lafını vermişsin :)) nedir bu yatak sevdaları bilmiyorum ki bu devirde yün yatak neyin nesi kim evinde tutarki onları? benimkide bi yatak yapmış öyle agırdıki antamam basmış içine ne kadar yün bulduysa ama gel görki yatakta boy yok oğlu sığmaz ona ayaklar dışarda kalır :))bende bozdum onları minder yaptım balkona oturmak için geldi gördü bunların içinde ne var dedi senin yatagın dedim :)) acayip bozuldu ben hangi gelinime yatak yaptıysam bozdu ayıptır kızım dedi. bende dedimki yapmasaydın bu zamanda kalmadı yatak matak dedim.

ben kendıme cadı derdım ama ben hayatta konusamıorum kaynanamın karsısında dılım tututluo.cıldırtsa da ya sabır dıorum basıretımı baglamıs kadın.ama baskasının agzına tukururum normalde.nıye ona oyle oluosa.

Aynen bende kadına asla cevap veremiyorum , kendi kendimi yiyip bitiriyorum , hamile kaldım da azıcık çenem açıldı dersem yalan olmaz. Geçenlerde eşimle konuşuyor odaya perde ve halı seçiyormuş ay çıldırdım ben oda yapmıcam diyorum , iyi niyetli ama bana fikrimi asla sormaz , alır koyar 50 kişiyede söyler aldığını banada yalandan istersen değiştirelim der bilir asla değiştirelim demiyeceğimi .Neyse bende geçenlerde üstüne basa oda yapmayacağız anne bebek nasıl olsa 9 ay benimle dedim ki hamilelikten sonra yapıcam odasını zevkime göre bakalım ne kadar uyacak ...

Sanırım en şanssızınız benim.
kayınvalidemle aynı evde yaşıyorum.
cok zor oluyor ne kadar seversen sev yada ne kadar seviyorum derse desin olmuyor işte.
bir yerde kopu veriyor ipler.
inşallah birgün benimde evim olur. benneyaptımki

Valla canım ne iyiymiş annen, yattığı yerde huzurlu yatsın inşallah. Başın sağolsun canım. Dostlar başına böyle kayınvalide...
sağol canım. aminn inşallah
canım benım bak çoğumuz kayınvalıdeler için tü kaka diyoruz. annen ne guzel ınsanmıskı gelını artık gelını olmamasına ragmen o kadar sevılıyor. mekanı cennet olsun.

öyle canım Allah razı olsun aminn. yemin ederim yengem hala gelir kabristana temizler sular kuran okur gider. bilenler bilir izmir i kadın taa menemenden geliyor bucaya mezarlığa. inşallah bizlerde öyle kayınvalideler oluruz evlatlarımızın eşlerine

Allah Rahmet Eylesin canım ,mekanı cennet olsun ... İnsanlar işte aradığını her zaman bulamıyor umarım bizler evlatlarımıza ve onların eşlerine iyi davranabiliriz .

๒คl๒öςєğเ๓;6010104 .!.:
cok zor oluyor ne kadar seversen sev yada ne kadar seviyorum derse desin olmuyor işte.

canım benim inşallah olur. her yönden çok zor. dediğin gibi istediği kadar iyi olsun. özelin en aza iniyor. ben kaynanam bizde kalırken eşimi çok özlüyordum. odamıza cagırıyordum sarılıp yatıyorduk yarım saat kadar:) çünkü hiç öyle sırnaşık olamam yanlarında tv falan izlerken sarılıp izlemem. bana hoş gelmiyor. o yuzden odaya cekıyordum adamı:)

๒คl๒öςєğเ๓;6010104 .!.:

rabbım gonlune versın canım.ınsallah kendı evın olur tez zamanda da kapını kapatr keyfıne bakarsın.sabredene allah mukafatını verır merak etme.

๒คl๒öςєğเ๓;6010104 .!.:

kıyamam sana cnm.Allah sabır versin.inş. gönlüne göre bi evin olur

๒คl๒öςєğเ๓;6010104 .!.:

Evet ev ev üstüne hiç olmaz eminim hele gençken , ama ben büyük de konuşmak istemiyorum bu gençliğin bir de yaşlılığı var belki bizlerde eşlerimizin ailerini yanımıza almak durumunda kalabiliriz .

emsall canım babaannemde allah nur içinde yatırsın annen gibiydi ve benim annem babanneme felçliyken hep baktı hep kızım derdi ve tek kelimesi olmamıştır
ben gelinime iyi bakıyım oğluma iyi baksın diye damadıma iyi bakarım kızıma iyi baksın diye derdi ve annem babaannemi doyurmadan asla ve asla bize yemek vermezdi

iyi yapmışsın lafını vermişsin :)) nedir bu yatak sevdaları bilmiyorum ki bu devirde yün yatak neyin nesi kim evinde tutarki onları? benimkide bi yatak yapmış öyle agırdıki antamam basmış içine ne kadar yün bulduysa ama gel görki yatakta boy yok oğlu sığmaz ona ayaklar dışarda kalır :))bende bozdum onları minder yaptım balkona oturmak için geldi gördü bunların içinde ne var dedi senin yatagın dedim :)) acayip bozuldu ben hangi gelinime yatak yaptıysam bozdu ayıptır kızım dedi. bende dedimki yapmasaydın bu zamanda kalmadı yatak matak dedim.

En güzelini yapmışsın canım. Ne güzel de söylemişsin artık bu devirde öyle yataklarda kim yatar ki taşıması ayrı dert , toplayıp kaldırması ayrı dert. Olsa yatacağından değil, amacı arada laf sokmak... O gece sinirden hiç uyuyamadım.. Ben maalesef öyle marifetli de değilim hani bozayımda minder yapayım durumları... Zaten zamanımda yok... Aslında içinde kötü niyet yoktur bilirim ama bazen beni kızdırır işte... Önceden gidip gidip eşime şikayet ederdim en sonunda onu da bıktırdım şikayetlerimden elime de zaten çok fazla birşey geçmedi:)) Bende artık kendi başımın çaresine bakıyorum laf sokarsa, lafını alır oturur zaten şikeyet ederse de eşim asla laf dedirtmez bana...

๒คl๒öςєğเ๓;6010104 .!.:

Canım benim yaaa inşallah en kısa zamanda kendi evinize çıkarsınız.

Back
X