2009 Eylül Anneleri

selam millet... kimse aramamış sormamış beni (( oysa ben hergün işimi gücümü bırakıp size laf yetiştirmeye çalışıyordum.bugün bırakamadım ahanda siz beni bırakmışsınız. nasıl insanlarsınız sizzzzz yazıklar olsunnnnn .....
napıyonuz şekerler :)

gamze bunu okuyunca aklıma gelen kım soyluyordu bılmıyorum ama "ossuruga gülenın ossuruk kadar aklı yoktur" geldi:) aman diyim alıştırma ossuruga gülmesin:)

okan bayülgenin zagayı yaparken skeçlerinde zuzaylılar vardı ya osurup osurup gülüyolardı sonundada bu mesaj çıkıyodu :))))))))))))))

cok kibarsiniz kizlarrrrrr:roflol::roflol::roflol::roflol:

2006 yılında bir doktorun yazısı :

Her sağlıklı bebek D vitaminini günde 3 veya 4 damla şeklinde 1 yaşına kadar kullanmalıdır. Anne sütüyle bebeğe geçmeyen tek vitamin D vitamini olduğu için dışarıdan verilmesi zorunludur. Yaz aylarında bebekler güneşten de D vitamini alırlar ama her gün güneşe çıkarma imkanı olmayabilir bu nedenle 1 yaşına kadar yaz kış Devit 3 damla kullanılması uygundur.
Ferrosanol kan yapıcı bir demir vitaminidir. Sağlık Bakanlığı Türkiyedeki çocukların büyük çoğunluğunda demir eksikliği ve kansızlık görüldüğü için son 2 yıldır her bebeğe sağlık ocaklarında bu ilacı ücretsiz vermeye başlamıştır. Çok yerinde olan bu uygulamada tek hata ilacın 4.ay sonunda verilmesidir.Aslında 5. veya 6.aydan sonra kullanılmaya başlanması daha uygundur. Sağlık ocaklarında 5. ve 6. aylarda aşı yapılmadığı ve bebekleri bu aylarda görmelerine imkan olmadığı için Ferrosanol 4.ayda ailelere verilmektedir.
Eğer annede kansızlık çok aşırı değilse bu ilaca 5.ay bittikten sonra 6.ayda çocuğun kilosu kadar damla sayısında başlayın.Yani çocuk 6 kilo ise Ferrosanol 6 damla gibi..

Bebeklerin kansız olmamaları için doğumdan önce gebeliğin son 3 ayında annelerin demir içeren vitaminleri kullanmaları çok önemlidir.

Sağlık ve huzurlu bir yıl dileğiyle..ıYı BAYRAMLAR..
Dr.Özlen Kaya Çardak

ya niye korkuyorlar anlamıyorum ki demek hepsi aynı o sonra gülsede korktugu için üzülüyorum yoksa bunlarda şimdilik balık hafızasımı var :)))))) töbe Yarrabbimmm
benim eşimde işi gücü sensin hani kız çocukları babaya düşkün olurdu diyor ama dedigin gibi esra da babası gelince çok seviniyor gülmeye başlıyo ve yemin ederim gözlerinin içi parlıyo öylee uzun uzun izliyo babasını bakmayınca babası ağlıyo yada dudaklarını büzüyo naz yapıyo :)))))
dün akşam yere serdim bişeyler yattık hep birlikte oynuyoz bir bana dönüyo yüzüme elliyo bir babasına dönüyo yüzüne elliyo gülüyo nasıl mutluydu anlatmam
Allah ım hep güldürsün bebelerimizi vede gerektigi zamana kadar başlarında olmayı nasip etsin inşallalhhh

meryem kulaklarım çınnn çınnn başlamıştı gireyim dedim gari. ama selamımı da bi sen aldın ya pesss hakkaten unutulmuşum.... :umursamaz:

aminn inşallah emsalcimm..
ben dogumdan once haberlerı ızlıyorum kadının bırı deıdkı kocamı kıskanıyoerum onun gelecegı saatte bebegımı uyutuyorum. eşim dediki sende yapıcanmı:) evet evet dedım kesın uyuturum:) oda güldü. şimdi ben 4 gözle beklıyorum gelsınde eşim gülsün diye. onunla vakıt gecırmesını çok sevıyorum

hoşgeldin canım oda ne demek sensiz olarmı heççç kızma senn

okan bayülgenin zagayı yaparken skeçlerinde zuzaylılar vardı ya osurup osurup gülüyolardı sonundada bu mesaj çıkıyodu :))))))))))))))

yaa var ya zekana hayranım benim hayatta aklıma gelmezdi o skeç meryemin söylediğinden hemen sonra :))))

hemde biraz baksın diye demi :))))))

gamzecim

keşke defne de başkasından alsa yaa....ben ne 15 dk.sı...15 saat ugrasmısımdır. zaten emzige babası alıştırmıştı. şimdi ona habire defneyi biberona alıştır diyorum :))))))))))))))

canımm anneden almıyo sıpalar..dediğim gibi bende emzik ve biberonu babasına verdirip alıştırdım...

inşallahh yarar tubacım merak etme
meryemcim aminnn diyorum duana :)))
gamze büyük lavabo haaaaaa cahil karuuu seniii sendeen bunu beklemezdim :))))))))))))))

beklenmedik işler yaparım ben böle işteeeeeeee :)))))))))))))))))))))))

canııımm hoşgeldiiinn..
sensiz olurmu hiç yaaa....
nAsılsın canımm oğluş nasııll??

ahh gamzem ahh bak yaşlanmışım unutuyorum boyle seylerı:)

neyse çok şükürki ben hala böle gereksiz şeyleri hatırlıyorum :))))))))))))

ammmmmmmmmmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnn canııımmmm..ama kızar hakkaten babacı oluyo beee... bizim cadıda ööle...

çalışmadan once evet heöde bşraz baksındı derdım ama şimdi zorunlu haller dısında vermem ben bakarım valla:)

özlemmmm gittinmi dr.a ne dedi nasıl geçti anlatsana listeyi aldınmı ek gıdaya başlayacakmısınız bu sefer ne allerjisi varmış neyi yasakladı :))))))
amannn ne çok sordum yaa :)

kıslarr ben yemek yapmaya gidiyom
gamzeeee şükür diyim bu gün evde yemek pişcek :)))
kızımı yanıma alcam mutfaga güle oynaya yaparız inşallahhh genelde durmaz ama bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…