2009 Eylül Anneleri

o kastedılen bır tutam saçın agırlıgı yoksa sırf altın vermk ıcı cocugu sıfıra vurdurup sacını tartamayız ya.hehhe

baharcım sacın hepsi değil bir tutamı kadar altın:) biz doğardogmaz verdık:)
hadiiii... cahilim ben cahil :)))
bilecikte babam öğretmenlik yapmıştı osmaneli de. güzel yerler sevindim canım.
evet baharım aslında adet değil de hadislerde var ama kıyamadık ya.
sağol elacım valla ablamın kızında saçı yok ısrarla topla da kasım annelerine nispet yapam dedi...
hadis mi. haydaaaa...
annemde ölee sölüyodu baharcım allahtan alidede kaandada fazla saç yok kaydirigubbakcemile3
evet ya ama benimkinin öndekiler uzadı tenten gibi oldu :)
o kastedılen bır tutam saçın agırlıgı yoksa sırf altın vermk ıcı cocugu sıfıra vurdurup sacını tartamayız ya.hehhe
tamam neden hatamı yüzüme vuruyon ki
7 gun içinde hem akika kurbanı kesılır hemde o verılır dıye bılıyorum bende
akika kurbanı 7 yaşa kadar kesiliyor canım. babanem demişti. biz daha kesemedik malesef.

Kızlar biz çalışan anneler için bir yazı buldum çok hoşuma gitti sizlerle de paylaşmak istedim.

Suçluluk
Geçenlerde çok muhterem bir zatla tanıştım. Bir hastanede çalışıyormuş fakat kadrolu değilmiş. Tam zamanlı çalışıyormuş, gün içinde gizlice süt sağıyormuş. Kantindeki buzdolabında işbirlikçilerin yardımıyla biriktirdiği sütleri o yokken eşi içiriyormuş bebeğine.

Suçluluk duyuyordu. Kendine göre nedenleri vardı. Saçmaladığını anlatmaya çalıştım. Gereksiz bir hisse kapılmış bence. Ona dünyanın en iyi annesi olduğunu söyledim, inanmadı.

Geçenlerde Ajda Pekkan’ı gördüm televizyonda: ‘Bir çocuğum olsun isterdim. Ama o zaman Ajda Pekkan olur muydum bilmiyorum.’ Diyordu.

Bence olurdu.

Tabii ki çocuğunun birçok özel anını kaçırırdı. Bakıcıları bebeğin ilk dişini, ilk kelimelerini, ilk adımlarını yaşarlardı. Tıpkı gizlice süt sağan anne gibi o da kesinlikle suçluluk da duyardı.

Fakat eminim ki çocuğu onu asla daha az sevmezdi. Çalışan annelerin çocukları annelerini evde oturan annelerin çocuklarından daha az sevmiyorlar. Yaşları gelince annelerini kesinlikle anlıyorlar, hatta anneleriyle gurur duyuyorlar. Hayatın içinde yaşayan, çalışan bir anne zaman içinde, bilhassa ergenlik çağında çocuklarıyla daha rahat ilişki kurabiliyor. Kız çocuğuna model olabiliyor. Okumuşsa okul hayatında başarısına katkısı eğitimsiz bir anneye göre daha iyi oluyor. Kendi bütçesine sahip bir anne kocasına birşey sormadan çocuğuna rahat harcama yapabiliyor. Bozuk giden bir evliliği daha rahat bitirip çocuklarına sağlıklı bir ortam sağlayabiliyor.

Bunları nereden mi biliyorum? Ben de çalışan, hem de acaip fazla çalışan bir annenin çocuğuyum. Onunla gurur duyuyorum.

Ev dışında çalışan anneler, sakın suçluluk duymayın. Hatta bu kelimeyi sözlüğünüzden silin. Kendi pusulanız neyi gösteriyorsa onu yapmaya çalışın. Uykusuz geçen bir gecenin sabahında sürünerek yataktan kalkıp giyinmek, kendine çeki düzen verip işe gitmek zaten yeteri kadar zor. Kimsenin bunu sizin için daha zor hale getirmesine izin vermeyin

Mutlu Anne | Mutlu Annenin web sitesi sitesinden alıntıdır.

Son düzenleme:
ya sevındım guzel yer olduguna bahar ya gercı askerhele acemılıkte ıcerı tıkılı amaolsun:)

bız de akıka kurbanı kestık allah kabul etsın ıns.ama ben 7 yaşa kdr dıye bıluıorum.

valla kızlar eniştem bu konularda bayağa araştırmış bi cemaate mensup kendileri.o bize tamamını kesip tartın değerince altın demişti.yiğenimi öle yapmıştı.hatta dedim tahmini yapalım dedim kesmeye ne gerek var dimiştim de olmaz dimişti.valla bilmiyom.akikeyi de erkek diye 2 tane demişti.sonra eşim de az buçuk bilir baktı falan bi taneymiş,bilmiyom valla inşallah kabul olur..

slm kızlar geçmişi şöyle hoplaya zıplaya okuyup geldim...
kuzum kucağımda yatağına koydum uyandıı..
annem dün bizdeydi gitti..bende işlerimi bitirdim fasulye koydum haşlansın akşam kuru fasulye pilav yapayım.. çoook özledimm ilk defa yiyicem kaç aydır....cokacimcoook
herkesin KANDıLı MÜBAREK OLSUN....

valla biz ne kurban kestirdik söyledim okadar nede altın verdik((ama 7 yaşa kadar olması iyi çünkü kesin kestiricem kimse kesmesede ben yaptırıcam...

ya bnm boyle kurban kestıgımızden falan bhsedınce hep aglayasım gelıo cok fena oluom rabbım gokten o kocları ındımeseydı nasıl verırdık evlatlarımızı sebze corbasındakı brokolının bıle gaz yapmasından sakınırkenmafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…