2009 Eylül Anneleri

kıyamam yaaa
o kadar zor oluyor ki nefes alamazken
iki emip dönüp nefes almaya çalışıyorlar
bir an önce iyileşsinler ve bir an önce havalar düzelsin inşallah

eskiden yazamazdım çok kalabalıktı buralar şimdi sık sık burdayım kimsecikler yok

Nabersiniz canlar? Sezon açılacak az kaldı artık. Bizim işlerde baya yoğunlaştı. Çok sık giremiyorum buraya.

MErvecim geçmiş olsun kuzuya.

kızlar ekim anneleri topiğinde bizim evin halleri ve bugün ne giydiler diye bir topik var bizde böle bir topik açalım mı ne dersiniz

çok sağolun kızlar, ya normalde hiç huuysuz değil ama şu an bile ateşi 38,5
fitil verdim paranox, başka ne yapabilirim_?
duş mu aldırsam_? ıslak havlu mu koysam ne yapsam_?
bu ateşle bile çok iyi valla, klavyeyle oynamaya çalışıyor ::)))

filizcim evlerini mi çekiyorlar kız_?
ay ben eklesem yemin ediyorum rezil olurum :roflol:

topikk bana kaldı Konuyu Toplam 4 Kullanıcı okuyor. (1 Kayıtlı kullanıcı ve 3 Misafir)
fffiliz

öneriniz yok mu kızlar ne yapabilirim ateş için_?
fitil ve ilaç dışında ama_? banyo soğuk bez gibi_?

kızımı mamik yedirdim altını değiştim uyuttum geldim arada eşime yemek hazırladım ütünün yarısını da yaptım eşimide uğurladım işe tabeee...çok yorulum hemde çok ...

öneriniz yok mu kızlar ne yapabilirim ateş için_?
fitil ve ilaç dışında ama_? banyo soğuk bez gibi_?

canım benim öncelikle çok çok geçmiş olsun umarım hemen geçer rahatsızlığı kıyamam ben ona bebişim ya..ılık su ile duş aldır ve fazla giydirme birde nabız noktalarına su ile tampon yap

canım çok geçmiş olsun Allah acil şiflar versin kıyamam ben onu, arkadaşımızın dediği gibi ılık duş aldır,üzerine hafif giysiler giydir,
internetten bunları buldum
Çocuğunuzun ateşini 20 dakika ara ile tekrar ölçün. Yine yüksek bulursanız, ateşini düşürmek için harekete
geçin. Yüksek ateş bir hastalık belirtisi olduğundan, ateşin düşürülmesi tedavi anlamına gelmez.
Esas hastalık tespit edilerek uygun tedavi verilmelidir.

Siz nasıl yardımcı olabilirsiniz?

* Çocuğunuzun ateşi yüksekse, titreme ve üşüme olsa bile üzerini örtmeyin. Birden yükseelen ateş havaleye neden olabilir.

* Çocuğunuzun ateşi düşerken terleyip su kaybeder. Bunun için bol bol sıvı gıdalar verin.

* Çocuğunuzun ateşi 38 derecenin üstündeyse, önerilen dozda parasetamol şurubu verin.

* Çocuğunuzun alnına soğuk veya nemli bir havlu koyun.

* Çocuğunuzun ateşi 39,5 dereceden yüksekse ılık su ile banyo yaptırın. Veya ılık suya batırılmış süngerle
vücudunu silin. Kesinlikle soğuk su kullanmayın. Her beş dakikada bir ateşini ölçün.

* Hiç bir zaman alkol veya sirkeli su kullanmayın. Çocuğunuz bunları teneffüs edebilir ve zararlı sonuçlara
yol açabilir.

* Çocuğunuzun ateşi 39,4 dereceden yüksekse ( 1 yaşın altındaki bebekler için 38,3 derece) ve 24 saattir ateşi
varsa hemen doktorunuzu arayın.

Son düzenleme:
çok sağolun kızlar yaa bi kaç saat 38,3'tü ateşi, şu an iyi ama sürekli ölçüyorum..
şimdi uyudu, üzeri tek penye battaniyeyle örtülü..
öneriler de çok iyi oldu, bulamamıştım ben böyle anlatan bi yer...
korkuyorum farkedemezsem diye...

kızlar yaa bebişlerimizi ilk kucağımıza aldığımız zamandan bu yana ne çok şey yaşamışız. kolikler,gaz sancıları,yeşil kakalar, şimdi ilk dişler, ek gıdalar,ve maalesef hastalıklar... okudumda geçmişi biraz, duygulandım beehh Allahım sağlıklı uzun mutlu ömürler versin bebişlerimize. burada çeyiz önerilerini paylaşacağımız günleri görelim hep beraber inşallah.:Saruboceq:

canım beniiim, kıyamam miniğime, aşı sonrası ateşledi dimi?
ateşi düşer inşallah, rahat eder kuzum
sen yarım saatte br ölç ateşini, Allahım acil şifalar versin bitanem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…