2009 Eylül Anneleri

ya yok kilosu az onu toparlicak emek istemedim
ali son iki ay az kilo aldi doktorda ayda 500 almasi lazim diyor ek gida ile o kadar almaya baslar insallah anlaminda toparlicak dedim

valla ali 9 kilo ama burda aliye fark atmis bir suru bebek var :)))

o zaman ben şaslıyım:) yaa yanımdayken konusuyorum arada bır ceee ee yapıyorum falan bazen yarım saate uzatıyoruz bunu :)

Selam kızlar çok yoğundum yeni iştirak edebildim :)) Halada yoğunum ama meraktanb öldüm geçmişe çok bakamadım son sayfadan atlıyorum hemen .. Efe çorbanın içinde ki kıymayı sevmedi , ama elimle köftesinden verince bayıla bayıla yiyor ... Bende dolaba ona göre tuzsuz köfte yaptım içinde de sebze püresi koydum yani sebze püresiyle yoğurdum ... yağsız fırında borcamda pişiriyorum ben .

yok zeynepcim istemedi doktorumuz
bize 9. ayda gelirsiniz kontrole dedi sonra yok yok 8. ayda gelin ek gida isine tekrar bakariz normal ev yemekleri yemeye baslamis olmasi gerekir onu degerlendiririz dedi
yani biz 8. aya kadar test felan yaptirmicaz

Ben bebekken kiloluymuşum eşimde ama Efe ne anne sütüyle ne de ek gıdalarla kilo almadı en son gittiğimizde 7 kg idi şimdi taş çatlasa 300 gr falan almıştır , kilo aldıracak hiç bir şeyi sevmiyor :)) Muhallebiyi ilk defa dün kayınvalidemden yemiş o da az süt bırakmıştım oyüzden olabilir ... Artık kiloya takılmıyorum her ay az da olsa kilo alsa bana yeter ...
Ebrucum bence ali gayet iyi , sakın daha pof pof yapıcam diye uğraşma , çok kilolu bebeklerde hareket sınırlı oluyor , arkadaşın bebeği 9 aylık neredeyse kilodan emekleyemiyor bırak ayağını ağzına götüremiyor ...

aman meryemcim nazar degmesin
bizimki de maksimum 10 dakika oynar kendi kendine
dun aksam onu oyun halisina yatirdim bir suru oyuncak sesli isikli ustten sarkan bi oyuncagi var o felan oynuyor sozde
bende koltukta arkadasimla konusuyorum telefında
oyuncaklarin arasindan yuzu az biraz gorunuyor ordan hala bana sesleniyor ooov ooov diye neymis ona bakcam onunla konuscam

bizim drumuz idrar testi böbrek üstü bezlerinin salgıladığı hormonlar kntrol edilecek üriner sistem filan bakılacak ayrıca kandan demir sayımı filan yapılcakmış

slm kızlar nasılsınız

kıymadan konu açılmış bişey sorcam size kıymayı ben çorbasına ktıyorum ama çorbayı blendırdan geçiriyorum tabiki öle yiyio ama sade köfte olarak pişirip koparıp ağzına verdiğimde eritemiyo ezemiyo onu çok kuru oluyo siz nasıl pişiriyosunuz buhar pişiricim yok benim tavada az su ve buharla pişiyo ama sanırım yinede kuru oluyo

zeynep bizim doktor da 6. aydan sonra kan tahlili istedi
kan değerlerine bakıp ona göre takviye yapıcaz vitaminlerle damlalarla dedi
ama kontrole gittiğimizde aşıları olunca bu sefer çok yüklenmeyelim bi dahaki ay yaparız tahlillerini dedi
genel bi check up gibiymiş

kzılar geçen ağustos anneleri nde okudum bebişlerin 6 . aydan sonra aldıkları kilo onların ilerdeki obezite olma oranını anlatırmış yani çok kilo alan bi bebek ilerde obezite olma riski yüksekmiş ayırca bi kaç bebeğe rejim başlatmışlar oyüzden diceğim kuzularımzı sağlıklı kilo alsında az alsın öz alsın :)

yok bende kilolu olmasini istemiyorum zaten
o yuzden kof kilo yaptirici hicbirsey yemiyor
insanlarin yag hucreleri bebekliklerinde bolunup cogalirmis
sonrasinda da kilo veremeyen insanlar oluyorlar o yuzden

evet canım bizimde genel bi check up olucakmış özellikle faladan alınan demirin beyne olan zararını sordum önleyice olarak düşük damla vermiş bize kan sayımından sonra vermesi gereken miktarı sölicek :)

bende oyleyim yasemin
annemin tabirine gore topac gibiymisim bebekken
zaten dogdugumda da 3800 misim 52 cm
iri bi bebekmisim zaten
simdi pirt diye kilo aliyom ama ikina ikina veremiyom ((

Ben de onu soracaktım tam , şimdi Efe ferro sanol kullanırken kabı oldu bende kestim dr. başka bir kan damlası verdi , ama onuda her gün kullanmıyorum özellikle .. Her gün pekmez veriyoruz ama efenin yüzü soluk diye görümcem ver dedi o da kadın doğumcu ne bileyim , ben kan testini kendim mi söyleyeyim doktora ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…