2009 Eylül Anneleri

dilek çok geçmiş olsun defneye. ne yazikki küçük kuzuların bir kısmında var bu atopik. dikkatimi ceken neden kızlarda? yada benmı erkeklere denk gelmedım??

ebru yerine göre fiyat değişiyor bakıcılarda. ablamın bakıcısı 950 tl alıyor. 2 yıldır falan bakıyor. diğer taraftan aynı kadın ben bakıcı ararken bana 600 tl ye bulmustu:) mkaynana ben bakıcam deyince kaldı..

gülay paylaşımın için sağol canım. bu soya lesitini konusu benımde kafamı kurcalıyordu. eşim gıda teknolojisi mezunu. bana söylediği benim hatırladıgım maddelerin çözünmesini arttırmak için kullanılan bır maddeymıs. bebek mamalarının hepsinde katkı var zaten bunu bılıyoruz. eger eşimin hatırladıgı dogru ise-arastıracak bunu- bır çok markayı daha rahat kullanabılırz.

valla oyle gulaycim cok yuksek ucreti ama bizim oralarda malesef fiyatlar hep bu civarda
aslinda super egitimli de sayilmaz
lise mezunu daha once yatili olarak bebek bakmis
baya akilli insiyatif alabilen bi kiz bi de cok merhametli cok iyi bakiyor allah icin ama hakkaten aksam yemeklerimizi yapsa cok super olurdu
aslinda soylesek bu aksam sunu yapar misin diye yapar heralde
biz birsey soylemiyoruz
esimde bende insanlardan is isteyebilen kisiler degiliz (( kendi salakligimiz yuzunden butun isler bize kaliyor
ben temizlige gelen bayana bile bir seyi eksik yapmissa yanlis yapmissa aman kirilmasin diye soyleyemedigim cok sey oluyor (

dilekcim inşallah defnenin dermatiti biran önce iyileşir, ne kadar kötü hissettiğini biliyorum, ben resmen depresyona girmiştim, şimdi azdıkça dermatiti çok moralim bozuluyor.... inşallah biran önce iyileşir kızlarımız....

ben artık internetten araştırmayı bıraktım canım, çünkü yazılanların biri birini tutmuyor, en iyisi iyi bir doktora gitmek. bir de dediğim gibi netteki fotolar sinirlerimi bozuyor....

kızlarımıza acil şifalar

Allah hepsine şifa versin yaaa

amin canım...

dilek çok geçmiş olsun defneye. ne yazikki küçük kuzuların bir kısmında var bu atopik. dikkatimi ceken neden kızlarda? yada benmı erkeklere denk gelmedım?? .

Çok teşekkür ederim canım inşallah bir haftaya kadar atlatıcaz. Tabi sonra yinelemesi çok yüksek ihtimal ama ben elimden geleni yapıcam artık nemlendiricileri bırakmak yok en azından 1,5 yaşına kadar... Yok canım dün ben bu konuda çok araştırma yaptım bu rahatsızlığın kızı erkeği yok hepsinde olabiliyor, senk denk gelmemişsindir.

ebrucum malesef bende bişey söyleyemem bana temizliğe gelen kadınlara.... ama canım söylemek gerekiyor, görümcem falan tak diye söylüyor, kadın da hiçbirşeyi atlamıyor. tabi oturduğunuz yere göre de değişebilir ücretler. ama dediğim ankarada en lüks semmtte 800 civarı bakıcı ücretleri....

sne bir yemeği çıtlatsana, neden yapmasınki...

eymen mi rota virüs olmuş, çok geçmiş olsun kuuzuma yaaaa..

Günaydın kızlar. Benim kızında suratı yine kabarmaya başladı bugün doktoru boşsa randevu alıp götürücem. Dilekcim Defneyede geçmiş olsun.

Buarada dün akşam eve gittim. Ezginin uykusu gelmişti. Önce ayağıma alıp sallayım dedim. Sonra Ebrunun dedikleri aklıma geldi. Dedim bir deneyim ne çıkarki :) Hemen Ezgiyi yatağına yatırdım. Başladım onunla güzelce konuşmaya. Benim kızım uyucak büyücek, Ezginin çok uykusu geldi gibilerinden :) tabi 5 dk sonra tepişmelere başladı. Ama varya yatak hallaç pamuğu gibi oldu. Çarşaf yerinden çıktı, ayağındaki patikler bi tarafta :) Ama ben inat ettim. Kalkmak için baya direndi. Sonunda artık pes etti ve gözlerini deli gibi kaşımaya başladı. Bende tam bu sırada kafasını ve iki kaşının arasını okşayarak pşş pşş diyorum. Ve 5 dk sonra sızdı kaldı. İnanamadım yaaaaa odanın kapısını kapattım deliler gibi tepindim evde uyuttum diye süperdi valla kızlar deneyin. Ebrucum saol tatlım...

Aynen canım yaaa o netteki fotolar mahvetti beni... Ama bu rahatsızlığın çeşitli evreleri varmış sanırım bizimkiler şu an başlarda o nedenle şimdiden önlemimizi alıyor olmak bile bizim için büyük avantaj. Kendimce yapacak olduklarımızı belirledim artık ailecek hepimizin sorumlulukları var inşallah en kısa sürede atlatacak kuzucuklarımız. Bu arada ben yeni bir kreme başladım çok övgü duydum onunla ilgili bende çok umutluyum açıkcası...

Canım geçmiş olsun ezgiye de umarım ciddi birşey değildir yüzündekiler. Ohh maşallah Ezgiye ne güzel uyusunda büyüsün mışıl mışıl kuzucuk. Bende mi denesem acaba bu yönetemi yaaa artık Defne bizimle yatmak istiyor....

günaydın özgecim, ne zamadır rastlaşamadık, ne güzel sen de de işe yaramış...malesef ben bu yöntemleri uygulayamıyorum, annem rüzgar gık dese müdahale ediyor.... off ya kendi evimde olmak istiyorum....

ben bakicidan cok memnunum diyorum ama esim takmis kiza 2 gundur kafayi
diyor ki kendi insiyatifine gore aliye yemek hazirliyor
iste sebzesini cok koyuyor sonra da tumunu yedirmeye calisiyor cocuk cok sisiyor yazik

biz ona demistik ki et yemesi cok onemli o yuzden koydugun et kadar sebze koy ki miktar cok olmasin hepsini yiyeebilsin boylece etinde hepsini yemis olsun

sonra patates koyuyormus yemeklerine diye kiziyor
patatesin faydasi yok sirf nisasta cocugu patatesle sisrmeye ne gerek var onun yerine faydali biseyler yesin diyor

ilk hafta menu hazirlamistim sonra hazirlamadim e tabi kizda kendi kafasina gore yapiyor
bu aksam yine menu hazirliim da bu sorunu ortadan kaldirayim
bundan sonra sadece 2 sebze koydurcam(mesela yarim kabak yarim havuc) ve 1 parca et
eger ali doymaz daha cok isterse miktari arttircaz
siz meyvayi ne kadar veriyorsunuz mesela 1 ogunde 1 tam meyva veriyormusunuz
ben yogurt icine yarim meyva dograsin istiyorum
cok tatlilara alismasin diye meyvayi yogurt ya da kefir ile birlikte vermesini istiyorum tek vermesin

dilek çocuk anne baba yanına alısınca yataga gecmesı zor oluyormus. benı annem alituna dogunca hemen uyardı sakın haa diye:) eşim yalvarıyor nolurr yatsın dıye sonrasını düşündüğümden kabuk etmıyorum. bır kaç gundur sabah 7 gibi emmeye kalktıktan sonra yanımıza alıyorum. çünkü 8 de besıgınden alırken uyanma ıhtımalı daha yuksek yataktan almak kolay diye öyle yapıyorum umarım alışmaz:)

süper özge valla inşallah daima bu şekilde uyur.. ezgiye de geçmiş olsun..

günaydın özgecim, ne zamadır rastlaşamadık, ne güzel sen de de işe yaramış...malesef ben bu yöntemleri uygulayamıyorum, annem rüzgar gık dese müdahale ediyor.... off ya kendi evimde olmak istiyorum....

Saol Meryemcim inşallah devamını getirebilirim.

Dilekcim sanırım bizdekide atopik dermatit. Çünkü daha öncede bepanthen sürün geçmezse getirin demişti doktoru. Geçiyor gibi oluyor tekrar başlıyor anlamıyorum ya. Uyutma mevzusunuda dene bence mutlaka Defneye yanınıza alışırsa çok daha zor olur ayırmak canım.

Gülaycım canım valla rastlaşamadık ne zamandır. Ama o güzel fotolarınıza bayıldım valla ana kız :) Benim annem değilde babam acaip müdahele eder bu durumlara. Dün ben Ezgiyi uyuttuğumda o evde yoktu. Sonra geldiğinde dedim baba kendi uyudu diye. Yok ben kıyamam içim acır onu öyle yatırmak falan demeye başladı. Ahh baba dedim ya alışıcan sende bu duruma ama bakalım nasıl. Ezgiden önce babamı alıştırmam lazım

Sabaha karşı bir uyanıyor sonra uyutabilene aşkolsun beşiğini salla salla uyumuyor, eşim yanımıza alıp koyuyor ve anında uykuya dalıyor hanım şimdilik onunla yatmak ikimizinde çok hoşuna gidiyor ama bakalım artık ilerde ne yapıcaz... kaydirigubbakcemile3

ebrucum ama ne kadar et yiyecek ki aliş doyocak onunla, yediği et kadar sebze vereli demişsiniz aliş doymazki onunla... çok fazla da et yemesi sakıncalı değilmi... sonuçta bir köfte büyüklüğünde et yemesi yeterli bile günde. ben şimdiden et vermiyorum çünkü demir alan bebeklerin yedinci ayın bitiminden sonra verilmesi uygun, fazla demir bünyeyede zararlı....

bir köfte büyüklüğü de sebze verseniz yani et kadar çok az olur miktarı, yada benim kız çok yiyor, sebzeyi....

ben anne sütüne bir tane yerli muz rendeliyorum.... yiyor... ama her zaman bu şekilde değil, ertesi gün yarım armut bir öğüne yarım elma diğer öğününe..... aslında bunların porsiyonları kitapta yazıyor. hangi meyve kaç porsiyon gelir diye.... istersen eşin bir araştırsın.....

bende meyvasını akşam muhallebılerıne katıyorum catalla ezıp dun avakado ve muz verdım hıpp ın pirinçi ile

Bizimde hergün farklı meyve yedirmemiz. Bazen muz, kivi, elma karıştırıp veriyoruz bazen muhallebisine bazende yoğurduna karıştırıp.

günaydın kızlar nasılsınız
kaan ın dün beyin ultrasonuna baktılar ve sonuç beyninde kalsiyum birimesi varmış bi çok bebekte oluyomuş uygun beslenmeyle düzeliyomuş zekasına bi etkisi yokmuş kalsiyum ve d vit ayrıca demir verirken dikkatli olmak lazım kan değerlerindeki kalsiyum ve d vit e bakılacak ve ona uygun bi beslenme şekli ve vitamin minarel dengesi sağlanacakmış ama bizim bi sorunumuz var kaan ağızdan verdiğim herşeyi reddediyo nasıl besleyeceğim bilmiyorum pediatr kalsiyum fazlasından olmuş dedi ama sonuca bugün nöroloğu bakacak ve o yorumlayacak ilerde üzülmemeniz için bebeklere fazla kalsiyum vitamin yüklemeyin herşeyin eksiliğide fazlasıda zararlı çok minikler daha artı ben d vit ve ek gıdada vermedim nasıl fazla geldi anlayamadım

ben ilk kez dün akşam muhallebi yerine meyve verdim
ama meryemin önceki tarifiyle yaptım
normal meyve püresini zaten yemiyor hatun
elma. ayva, gün kurusu pişirip, azcık irmik ekleyip pişirip blender dan geçirdim
sonra içine bir iki tane hipp bisküvi ezdim
gayet iyi yedi
gece de çok acıkıp da uyanmadı
böyle devam edebilirsek muhallebiyi iyice azaltıcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…