2009 Eylül Anneleri

tülay ben de bu öğlen delirdim. uğraş yap yemesin dök. sinirleniyorum ya. artık devam sütünü azaltıyorum iyice. sadece benden emsin üstüne de ek gıdasını yesin ya.

Selam kızlar , direk atlıyorum işler çoık yoğun :(( Giremedim zaten sabahtanda öğlene kadar ağlamakla geçti günüm...
Benim kayınvalide sabah face resim koymuş efenin resimleri ( kadın bana ve oğluna göstermedn direk face koyuyor , kendimi taşıyıcı anne gibi hissediyorum ) Neyse , fotoların bazılarında yürüteç içinde efe , elleriyle pohaça tarzı şeyler yiyor sinir krizi geçirdim görür görmez ağlamaya başladım sonra eşimi aradım ... Yürüteçi istemiyorum diye 50 kere söyledim ama şüphleneiyordum efenin hareketlerinden çünkü dönmüyor emeklemiyor , neyse açmış annesine saymış saymış beni de aradı bıktım artık sizden diyor ikinizin arasında kalmaktan bakıcı falan tut dedi çok sinir oldum , bakıcıların maaşı nberedeyse benimki kadar .Birde ben organik olsun sağlıklı olsun ilk defa tatsın derken ne bulursa yediriyor demek ki oğluma , biliyordum güvenemeyeceğimi kim bilir daha neler yapıyordur ,eşimin kız kardeşiyle , ve erkek kardeşiyle fotolarını koymuş bir sürü sanki kendi çocuğu gibi ...ne yapıcağımı şaşaırdım , çalışmak zoeundayım , bakıcı istemiyorum of of

tülay ben de bu öğlen delirdim. uğraş yap yemesin dök. sinirleniyorum ya. artık devam sütünü azaltıyorum iyice. sadece benden emsin üstüne de ek gıdasını yesin ya.

evet cnm ya halil ibrahim in yediği seçenek çok ama ben protein almasını
istiyorum yoksa amacımız karnını doyurmak olsa sadece...aşıcaz bu günleri tatlım sabırrrr
Selam kızlar , direk atlıyorum işler çoık yoğun :(( Giremedim zaten sabahtanda öğlene kadar ağlamakla geçti günüm...
Benim kayınvalide sabah face resim koymuş efenin resimleri ( kadın bana ve oğluna göstermedn direk face koyuyor , kendimi taşıyıcı anne gibi hissediyorum ) Neyse , fotoların bazılarında yürüteç içinde efe , elleriyle pohaça tarzı şeyler yiyor sinir krizi geçirdim görür görmez ağlamaya başladım sonra eşimi aradım ... Yürüteçi istemiyorum diye 50 kere söyledim ama şüphleneiyordum efenin hareketlerinden çünkü dönmüyor emeklemiyor , neyse açmış annesine saymış saymış beni de aradı bıktım artık sizden diyor ikinizin arasında kalmaktan bakıcı falan tut dedi çok sinir oldum , bakıcıların maaşı nberedeyse benimki kadar .Birde ben organik olsun sağlıklı olsun ilk defa tatsın derken ne bulursa yediriyor demek ki oğluma , biliyordum güvenemeyeceğimi kim bilir daha neler yapıyordur ,eşimin kız kardeşiyle , ve erkek kardeşiyle fotolarını koymuş bir sürü sanki kendi çocuğu gibi ...ne yapıcağımı şaşaırdım , çalışmak zoeundayım , bakıcı istemiyorum of of

canım yaaaaaa....sakin ol lütfen..herşeyin bi hal çaresine
bakılır..ama eşinin şu an ki konusu arada kalmak değil efe olmalıydı bence

yaseminim aglama kiyamam
napmak lazim ki yaaa bu insanlara anlatabilmek icin
yani cocuga zarari olan seyleri niye yapmak isterler israrla
cok zor durumun ve benim aklima fikir bile gelmiyor
bizim buralarda pahali ama baksana bazi arkadaslarin bakicilari 400 aliyormus
bi ara bence belki sende daha uygun fiyata birini bulabilirsin
en azindan onlar sana diklenemiyor ya da soylediginin disina cikamiyorlar korkuyorlar

offf yasemin çok iyi anlıyorum seni
insanı çileden çıkartıcak bir durum gerçekten de
çalışmak zorunda olmak ve çocuğunu kendin istediğin gibi bakamamak nedir biliyorum
ben senden daha şanslıyım ki benim kendi annem bakıyor
ama benim annem olmasına rağmen biz de ufak tefek şeyler yaşayabiliyoruz
ki seninki çok daha zor
bence önce bi sakinleşmeye çalış
eşin de arada kalmaktan bıkmıştır tabi
ben de bazen annemle eşim arasında kalıyorum
arada kalmak da çok çok zor
ama madem eşin bakıcı tut bıktım arada kalmaktan diyor
bi denesen bakıcı işini
sonuçta maddi olarak sizi zorlayacaksa eşin bu teklifi yapmamalı
eğer yaptıysa da bırak bi de öyle denesin
baktı bakıcı da zor oluyor o zaman sana gerek kalmadan kendisi annesiyle halleder biçok şeyi

akıl vermek gibi olsun istemem tabi yanlış anlama lütfen

Kadın benle yarışıyor resmen , biz foto ekliyoruz o da kendi çekip çekip koyuyor bize göstermiyor bile sorunca yeni daha diyor ama ben yediğinden , kıyafetinden anlıyorum ... Sürekli boşanmış kızıyla evinin değişik köşelerinde foto çekiyor sanki benim oğlum değil ya ... Tülaycım eşimde oğlunu düşünüyor bana bakıcıyı o öneriyor ama iyi bakıcı bulmak kolay değil bundan daha kötü olabilir durum bizim için , işin içinden çıkamıyorum....

Biraz daha idare edip alttan alttan araştırsam mı acaba bakıcı olayını , ya istemiyorum yürütece binmesini diyorum hırslı erken yürüşün koşsun oynasın tuvaletini öğretmeye kalkıcak yazada benim istemediğim herşeye acele ediyor ...

Kimsenin önerisine alınmıyuorum , burada paylaşabiliyorum derdimi sadece oyüzden fikirlerinize ihtiyacım var .

Yasemincim hepiniz biraraya gelip konuşsanız bu durumu. Sen , eşin, kayınvaliden? Belki orta yol bulursunuz güzelim ya. Herkes fikrini söyler

kizlar cikmak zorundayim kendinize iyi bakin
yasemincim simdi kendini daha fazla sıkma
esinle aksam oturur sakin sakin konusursunuz
tum bunlari ona soylersen o da annesiyle daha ciddi oturup konusur bence
insallah hersey yoluna girer

ah yasemincim yaaaa...sakin ol
ama sen yarışması ne kadar saçmaaa
efe senin oğlun elbette senin dediklerini yapmalı
tuvaletimi öğretecek yaza :S
yürüme felan da öle kolay deel
ne kadar uğraşsa
Rabbim izin etmedikçe olmaz
Efeciğe yazık yaaa...bebeliğini yaşasın
vakti geldiğinde herbişi olucak zaten
sinir oldummm bak yaaaa

Sağolun kızlar , inanın kaç kere söyledim yürüteç olayını her seferinde artık inandırıcı olsun diye dr. dedi dedik .. yemek olayına gelince eline havuç, falan verilebilir ama poğaça gibi bir şey vermek yani yok yok asla beni dinlemiyor ... Özgecim çok konuştuk çok , kibarca söylüyorum anne bak şöyle yapalım böyle yapalım diye yere battaniye ser diyorum , üstünde emeklesin diyorum ben sabah 8 de bırakıyorum akşam 8 de gidiyorum inanmak güvenmek zorundayım olmuyor olmuyor çok mutsuzum ya kaç gündür kendimi kandırıp duruyorum .

Canım bakıcı girerse işin içine ölümlük oluruz bir de bu durum var , aysel torununa bakamadı dedirttiğimiz için ...

bu durumda bakıcı olursa kayınvaliden alınabilir
ve bakıcı ile ilgili bir pürüz çıktığında tekrar kayınvalidene baktırma ihtimalin çok zayıflar
o zaman her yönüyle düşününce sanırım özgenin de dediği gibi üçünüz bir araya gelip konuşmalısınız
yürüteç beslenme sorunlarını bu şekilde çözebilirsiniz de çocuğu sahiplenme işi çok gıcık gerçekten yaaa
yerinde ben varmışım gibi ben de sinir yaptım valla
umarım hepsi hallolur

Valla şimdi meraktan girdim baktım face te fotolara. Ne yalan söyleyim yasemin seni kışkırtmak gibi olmasında hakkat bende çok kızdım ya hiç hoşuma gitmedi. Ezgiyi böyle görsem cıngar çıkarırım.

Özge daha beterleri var bugün eklemiş hiç yorum yapmadım , bugün eklemiş geçen onlara da kızmıştı burak eklemicem demişti yine eklemiş , işi gücü giydirip giydirip evinin deği,şik yerlerinde foto çekmek .

benim annemin alt komşusu da kayınvalidesiyle beslenme konusunda sorun yaşıyodu
üstelik aynı evde kalıyorlar ve kız çalışmıyor
ama kız evin işlerini falan yaparken kayınvalide sürekli çocuğun ağzına bisküvi tıkıyor
doymuyor bu diyor
çocuk 3,5 aylıkken 9,5 kiloydu
yavrum nasıl da boş şişlik bi görseniz
sonunda doktora anlattılar durumu
doktor bi dahaki kontrole birlikte gelin demiş
sıkı bi fırça atmış
direk kadına değil tabi
sakın şunu vermeyin bunu yapmayın yoksa diyete başaltıcam falan diye
şimdi 10 aylık çocuk 10,5 kilo
ancak normal bebek gibi oldu

yasemin siz de doktor dedi değil de direk doktora sizinle götürseniz
ya da eşin annesine yaseminin işi var birlikte gidelim dese de doktor herşeyi ona söylemiş olsa

Back
X