2009 Eylül Anneleri

gulay dun sen cıktıktan sonra net ten tlf numaralarını buldum.ılk once ankara ziraat fak.sut teknolojılerını aradım her gun bulabılırsınız fıyatı 22 tl dedı. ama cebecıde yokmus.dıskapıdaymıs zıraat fakultesı.sonra ızmırde gorumcemler var daha kolay temın ederler dıye ege unıv ının tlf nu bulup aradım.bayagı bı ugrastıktan sonra artık 5 falan olmustu saatte bu satte kımseyı bulamam dedım son denememde ulastım bolum baskanı oldugunu soyleyen kısı ıle gorustum.ege unıv dede uretılıyomus.fakat kefırı onermedıgını soyledı bana 2 yasından sonra verın ıcınde farklı mıkroorganızmalar var yogurttan farklı olarak bebgınızın vucudu bunları kaldıramayabılrı.yogurt onun ıcın su donemde gerklı olanları karsılar dedı.bende vazgectım bıraz erteledım kefır olayını.ama tekrar arayıp kafama takılan farklı seyler var onlarıda sorucam.en ıyı peynır sut falan hangısı.tuzunu almak ıcın suya koymak besın degerını oldurumu falan gıbı.umarım ulasabılırım.

iyi yapmışsın gizemcim... benim kıza dün ben yoğurt verdim 15 ke zkaldı, vucut çıldırdı kefir versem kimbilir ne yapar... şaka bir yana bizim kız alerjik bünyeli, araştırdım da yoğurt alerji yapabilirmiş bu tür bünyelerde. o yüzden ben zaten herşeyi kolay kolay veremiyorum.... ben de sonraya bıraktım....

ebrucum şimdi sen gözünün önünde uçuşan sucuklar yerine marulları falan koy....
eğer ben yaza kilo veremezsem:
1- gardrobumda giyecek bir tek şeyim yok.
elbiselerin ön düğmeleri dahi kapanmıyor.....
ayakkabılarım dahi olmuyor kilodan

2- eşim dış görünüşe çok önem verir, benden soğumasından korkuyorum.... çünkü en kilolı hallerim ömrü hayatımda.....

3- kendime güvenim kalmadı, yani kendimi çirkin ve koca dötlü, yaşlı hissediyorum....

o yüzden ebrucum kilo vermek zorundayız, başka yolu yokkkkkk :)

yok eylülcüm valla bilerek yazmadım, hatta edit yapmadım, gerçekten komik olmuş.... görümcemi iyi kötü severim çünkü, fena hatun değildir, yani arasıra gıcıklıkları dışında....

of eşim aradı ya askerden, eve gidip terastaki elma ve erik ağaçlarını sula diyor, çok üşeniyorum ya.... ama ağaçlara da kıyamıyorum, yarin gidiyim bari.....

benım hatırladıgım da soyleydı.uht sut ve hazır yogurtların dayanıklılık suresı neden bu kadar uzun.actıktan sonra bozulmaları gerekıyor.sut cabuk enfekte olan bı maddedır.hazır yogurtlar neden bu kadar dayanıyor acıldıktan sonra.ıclerınde katkı maddesı oldugundan dolayı ve sutlerın uht olabılmelerı ıcın kısa surede 135 dereceye getırılıp sonra145 dereceye cıkarmak ıcın de o arada petrolızasyon ıslemı uyguladıklarını ve bunların kanserojen oldugunu savunan kanser bılımlerı entitüsü öğretım üyesıydı.ve adam bayagı gerıldı programda.bu hocanın soyledıklerını esım bana 1 ay once net te okudu farklı bı prof yazmıstı aynı sekılde uht lerın zarralarını. ben ınanmadım hadı ya falan dedım.ama sımdı kesınlıkle adama katılıyorum guzel acıkladı.sadece sutler degıl dedı kanserı arttıran gdo,bocek ılacları vs..turkıye bu konuda cok esnek davranıyor.aynı sıgar gıbı bunların uzerınede yazılmalı zararları dedı.eskıden yılda bır defa 25 yasında kanserlı hasta gelırdı.bu durum dunya kanser dern.falan bıldrırdık onemlıydı bızım ıcın fakat sımdı haftada bır gelıyor boyle yası kucuk kanserlı hastalar.o gunden bu gune ne degıstı falan dedı.
karsı tarafta yıne onkolog bır prof vardı.oda saglık bakanlıgında saglık daıre baskanı falandı heralde.banada o adam ınandırıcı gelmedı.bazı fırma menfaatlerını gozetıyor gıbıydı.

:sinifsinif: ben de az önce uzun zamandır aradığım gibi bir kot elbise buldum
ve utanmadan denedim
aman allahım ne şeker elbise
ne şeker bi hamile oldum ( 5 aylık hamile gibi göründüm)
ağlicam yaaa
halbuki daha dün ayakkabı aldım püfür püfür elbiselerin eteklerin altına giyerim diye
ama o elbiseleri giymek için çookk sıkı bir rejim ve çelik gibi irade lazım
o da bende yok :1shok:

gulaycim

1- gardrobumda giyecek bir tek şeyim yok.
elbiselerin ön düğmeleri dahi kapanmıyor.....
ayakkabılarım dahi olmuyor kilodan
Aynen katiliyorum ayak numaram yarim nömüro buyudu
elbiselerimin onu geriyor pantolonlarimdan dot gobek firliyor

2- eşim dış görünüşe çok önem verir, benden soğumasından korkuyorum.... çünkü en kilolı hallerim ömrü hayatımda.....
ya benim boyle bir sıkıntım yok belki bizimki de onem veriyordur ama caktirmiyor allah iicin
benim derdim onun cok zayif olmasi kou bacagi incecik kaldi adamin ben o yuzden iyice yarmagul duruyorum olmuyor

3- kendime güvenim kalmadı, yani kendimi çirkin ve koca dötlü, yaşlı hissediyorum....
buna cani gonulden katiliyorum ayni durumdayim

o yüzden ebrucum kilo vermek zorundayız, başka yolu yokkkkkk :)
haydin o zaman bak simdi tekrardan gaza geldim

gizemcim van dasın ya, bu arada eski erkek arkadaşım vanın bir ilçesinde kaymakam, sen van derken hemen aklıma geliyor..... hayat ne garip gerçekten, şimdi ben orada da olabilirdim....

gizem yine cok super hakim olmussun konuya valla bravo
bende inaniyorum zaten benim esim yaklasik 1 yildir basimin etini yiyordu ayni seylerle artik inancim tam

eylul sen kac kilosun gulum soyle bakalim
ben boy 175 kilo 69 yuzum adeta dolunay oldu yaw tostoparlak

Selam yoğurt ve süt konusunu es geçip direk Gülayın maddelerine tam bir destek veriyorum :)) Şaka bir yana eğer süt iki gün içince bozulmazsa katkılı olduğunu daha iyi anlıyoruz , özellikle Pınar süt dolapta açılmış bir hafta kalsa bile hiç bir şey olmuyor denedim :)) O yüzden içerkende günlük sütleri tercih ediyorum ben ...

Ebru bir de beni düşün 163 boyum 67 kilom asıl tombak benimmmmm ve şu saate kadar irademe hakim oldum ve olacam da :)) Kararlıyım :))

Gülay çok iyi motive ediyorsun bacım :))) sen arada bir o maddeleri hatırlat olur mu :)

ebru boy 167 kilo 64,5
ama ben zaten kemikli olduğum için 50 leri falan hedeflemiyorum
derdim rakam değil yani
sadece ve sadece göbek
bacaklar kollar ince ama orta kısım felaket
hiçbişey yakışmıyo
hani eskiden de göbekliydim ama bu göbek çok iğrenç

evet ya hatta hani şu 70, 80 + kilolular falan zayıflıyor diye topicler var ya,
bizde burada kendimiz gaza getirelim ya, verdiğimiz kiloları da buradan yazarız, şimdi başka topic açsak takibi zor.....

resimlerimizi de ekleriz, yandan çekilmiş göbeklerimizi falan, döt göbek toto falan.....
ohhhhh yandan yandan :)

benimki takıntılıdır o konuda ebrucum,
çünkü ailesinde kilolu çok olunca kilolu hatun istemiyor..... tabi kendisi kilolu onu kilodan değil fasulyeden sayıyor.....

ebrucum benimde hayallerim var özellikle bu sene elbiseler çok moda, ama ben en son L beden elbise aldım, anneannem gibi durdum :)

gizemcim van dasın ya, bu arada eski erkek arkadaşım vanın bir ilçesinde kaymakam, sen van derken hemen aklıma geliyor..... hayat ne garip gerçekten, şimdi ben orada da olabilirdim....

evet esımle vanda tanıstık 4 ay sonra nısanlandık,2 ay sonra evlendık ıstanbula tayın ıstedı esım gıttık 10 ay sonra tekrar donduk falan bı delı kosturmaca gıdıyor hayatımızda.
esım yabancı olmasına ragmen cok sevıyor burayı.vanı cok sevıyoruz kızlar hıc tv lerden ızledıgınız gıbı degıl.sımdı sıze komık gelıyodur bu soyledıgımde umarım bı gun yolunuz buralara duserde gezıp gorursunuz ne kadar otantık ve ne kadar tarıh dolu bı sehır oldugunu.

gulaycım ılcelerınde yasamak bıraz zor.merkezden cok farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…