gizem kefir mayası varmıymış ziraatte , öğrenmişsin sanırım bişeyler, vermeyi düşünüyomusun.
ebrucum sana sadece istemek kalmış o zaman tatlım paranı, az uz para değil bence de... bizde sıkıştık biraz de iste bence, alacağım şeyler var falan de.... bence aklına gelmişken bugün ara, aramazsan hep ertelersin çünkü.... benim öyle oldu genellikle, sonra da hiç isteyememişimdir.
bu arada görümcem derken görümcek olmuş, örümcek gibi... töbe töbe he he :)
heralde tekrardi bak dikkat etmedim canli miydi degil miydi diye
ama bir ara esim daha once konusulmus cok tepki almis o yuzden yine konusuyorlar mi dedi yoksa tekrar mi gosteriyorlar dedi onu da tam dinlememisim
yalniz esimin dedigi kutu sutlerin kanser yaptigini iddia eden doktor cok hazirliksizmis
cunku diger prof sıkıştırıyor iste hicbir bilimsel calisma yok bu konuda sutun yararlari ile ilgil var diye felan bu hic bir sey diyemiyor
halbuki o da sut zararli demiyor ki pastorize gunluk sut tuketin diyor bu uzun sure dyanikli kutu sutleri cok buyuk basinc altinda pastorize edilip kutulaniyorlar yapilari bozuluyor icinde ki tum yararli baklteriler vitaminler oluyor o artik sut yogurt olmuyor baska birsey densin felan diyor ama bunu soylemiyor adama
bir de hic arastirma yok lafi da yanlismis
yine esimden alinti
simdi deneyin adini unuttum ama arasirip bulabilirim
bir bilim adami taa kac yil once kediler uzerinde bir deney yapiyor bir grup kediye cig sut diger grubada uht sut iciriliyor
uht sut icenlerin yavrulari hastalikli doguyor sagliksiz oluyorlar onlardan dogan yavrular kisir oluyor oluyor felan zaten ellerinde denek kalmadigi icin de deneyi sonlandirmak zorunda kaliyorlar
ama cig sut verilen kediler gayet saglikli yavrular doguruyorlar hicbir sorun cikmiyor deney boyunca
bunun gibi bir suru arastirma varmis dunya uzerinde
ayrica amerikada halk kesinlikle o sutlerden tuketmiyormus bidonlarda gunluk sut iciyorlarmis hatta sirf onlarin inadini kirabilmek icin bidonlarda (simdi bizde de var beyaz plastik siselerde) uht sut satmaya baslamislar .
kilo bişekilde verılırde ben bu boyu nasıl uzatıcam kızlar:)
gizemcim van dasın ya, bu arada eski erkek arkadaşım vanın bir ilçesinde kaymakam, sen van derken hemen aklıma geliyor..... hayat ne garip gerçekten, şimdi ben orada da olabilirdim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?