2009 Eylül Anneleri

meryemcim gece iyi uyumamis olmasi gunduz uykusunu da etkiliyor aynisi gunduz iyi uyumazsa gecede iyi uyumamasina yol aciyor en azindan bizde hep oyle oldu ali eger gunduz uykusunu iyi almazsa gecede uyumaz
cocuk yorgun ve sinirli oluyor o da uykuya gecmesini engelliyor

slm kızlar izmit çok güzel güneşli evimi temizledim kuzumu doyurup yatırdım çamaşırlarımı asıp attaya gitcez....
girişteki yoluuklarımı değiştiricem aldığımız günden beri renklerine uyuz olmuştum bu evdede hep kayıyolar zaten(kaydırmayan atlıklardan olduğu halde) bahane oldu..
sizler nasılsınız kuzularınız nasıl...
meryemcim hava güzelse annen biraz aliyi balkona bahçeye çıkarırsa belki temiz hava alınca uyur canım..sıkma canını ...

aksama kadar acık bılg.ama bı turlu gırıp bı sey yazamıyorum.delı evın ıcınde kosturuyorum.iş bıtmıyor.ege uyuyor ben o arada da dıger ıslerımı yetıstıreyım dıye kosturuyorum.aman neyse sıkayet etmıyım.Allaha sukurler olsun.yeme sorunları uyku bozuklukları dıs huysuzlukları olsun tek derdımız.yeterkı saglıkları ıyı olsun.
temiz hava cok ıyı gelıyor bebeklere.bızde ne zaman cıkarsak ege o gun guzel uyuyor.zaten aksamları en erken uyudugu saat 10.00.sabahta 8 dedınmı ayaktayız.gun ıcınde aralarda kısa kısa uyuyor.bu kadar.
bu arada hanımlar tekrar hamıle kalabılırım.ıstıyoduk ama cokk erken bu kadar erken ıstemıyoduk.daha yaza kardesımın dugunu var ev tasıyıcaz 2 ay sonra bı suru ıs var.ege yı en azından 2 yasına kadar getırmeyı ıstıyodum 2. hamılelık ıcın.umarım degılımdır.

hayırlısı canım, bende istiyorum fazla ara vermek zor oluyor, dediğin gibi 2 yaş güzel,doğum olana kadar 3 yaşına gelir, tabi herşey dendiği zaman olamıyor :) , nasip kısmet, hayırlısı canım, kendini tedirgin etme,

ebru benımkıde gunduz uyursa gecede uyuyoor. dun bırde banyo yaptırıp yatırdım ona ragmen uyumadı düşün..

ayse hava çok guzel değil hastalıktan yenı cıktı ya korkuyorum ama erken cıkıcam belkı ben parka gotururum

kızlar enginar kıbrıstan geliyomuş pazarcı öle dei
bende veriyorum kağana kerevizin zamanı geçtimi peki

evet öğlen eve gidebilmek senin için ve ali için çok güzel bir imkan
malesef bizim öyle bir lüksümüz yok
ama ben de pazartesilerimi evde geçiriyorum
süt konusunda bir faydası olmuyor ama en azından kızımla vakit geçirmek konusunda çok iyi geliyor
napalım ya yaseminin de az önce dediği gibi gece emsin bi de kahvaltısına yetsin de

gizem gecikti diye boyle dusunuyorsun heralde ama dogum sonrasi regl duzensiz oluyor
ben ilk kez gecen ay regl olmustum bu ay neredeyse 10 gun gec oldum seninki de oyledir

gecen ay 17 de ılk regl oldum.su sıralar olmam gerek ama duzensız oluyomus 1 yıla kadar.benım tedırgın olmamın nedenı esım kendınden emın degıl.ondan dolayı aklımıza takıldı.bı an hamıle oldugumu hayal ettık ayy cok zor bırı kucakta bırı karında.zaten esımle tanısmamız evlılıgımız cocuk ıstanbula tasındık 10 ay sonra van a gerı donduk falan her seyımız bızım kostura kostura nefes almadan oldu.eger hamıle kalırsam cevremızdekı herkez gulecek yıne bıze acelenız yıne neydı dıye.
ben en cok ege ıcın endıse edıyorum.ona yeterınce vakıt ayıramamaktan korkuyorum.bırde fızıksel ve ruhsal olarakta hazır hıssetmıyorum.daha kılolarımı veremedım bu kıloların uzerıne hamıleleık kılosunu dusunemıyorum.hayırlısı neyse o olsun artık yapacak bı sey yok.
kan testını ne zaman yapsam saglıklı sonuc cıkar acaba

gizem kefir mayası varmıymış ziraatte , öğrenmişsin sanırım bişeyler, vermeyi düşünüyomusun.

ebrucum sana sadece istemek kalmış o zaman tatlım paranı, az uz para değil bence de... bizde sıkıştık biraz de iste bence, alacağım şeyler var falan de.... bence aklına gelmişken bugün ara, aramazsan hep ertelersin çünkü.... benim öyle oldu genellikle, sonra da hiç isteyememişimdir.

gizem hayirlisi olsun
beger olursa da kilolari dert etme 2. de dogduktan sonra toptan verirsin
simdi dusun bu kilolari ugrasip zar zor verceksin sonra tekrar hamile kalcaksin yine vermeye caliscaksin felan daha zor :)))

valla gulaycim bende oyle yapmaya niyetliyim :)

ben çıkınca o zaman alitunayı dısarıya çıkarayım bıraz. kuzuma belkı ıyı gelır.

dunku corbasına kereviz koydumm ben bu hafta jkullandım

ebrucum olaya bence çok pozitif bakmışsın ama kızlar bu kilolardan hemencecik kurtulmak zorundayız... görümcek üçüncüyü doğuruyo, üç çocukta doğum kiloları ona sanırım 40 kilo olarak geri döndü.... tabi onda bu rakam çokürkütücü, ama valla ooo homili gırtlak yedi yedi, üçüncü de artık çok kötü oldu... benim o yüzden motive olmam için önümde çok iyi bir örnek var :)

bu arada meryemcim ben de dışarı çıkarcam bugün eve gider gitmez.....

tekrarınımı verdıler acaba.ben 1 hafta once ızlemıstım.ıkı hoca vardı.hakkı devrım de vardı o program mı?

heralde tekrardi bak dikkat etmedim canli miydi degil miydi diye
ama bir ara esim daha once konusulmus cok tepki almis o yuzden yine konusuyorlar mi dedi yoksa tekrar mi gosteriyorlar dedi onu da tam dinlememisim
yalniz esimin dedigi kutu sutlerin kanser yaptigini iddia eden doktor cok hazirliksizmis
cunku diger prof sıkıştırıyor iste hicbir bilimsel calisma yok bu konuda sutun yararlari ile ilgil var diye felan bu hic bir sey diyemiyor
halbuki o da sut zararli demiyor ki pastorize gunluk sut tuketin diyor bu uzun sure dyanikli kutu sutleri cok buyuk basinc altinda pastorize edilip kutulaniyorlar yapilari bozuluyor icinde ki tum yararli baklteriler vitaminler oluyor o artik sut yogurt olmuyor baska birsey densin felan diyor ama bunu soylemiyor adama
bir de hic arastirma yok lafi da yanlismis
yine esimden alinti
simdi deneyin adini unuttum ama arasirip bulabilirim
bir bilim adami taa kac yil once kediler uzerinde bir deney yapiyor bir grup kediye cig sut diger grubada uht sut iciriliyor
uht sut icenlerin yavrulari hastalikli doguyor sagliksiz oluyorlar onlardan dogan yavrular kisir oluyor oluyor felan zaten ellerinde denek kalmadigi icin de deneyi sonlandirmak zorunda kaliyorlar
ama cig sut verilen kediler gayet saglikli yavrular doguruyorlar hicbir sorun cikmiyor deney boyunca
bunun gibi bir suru arastirma varmis dunya uzerinde
ayrica amerikada halk kesinlikle o sutlerden tuketmiyormus bidonlarda gunluk sut iciyorlarmis hatta sirf onlarin inadini kirabilmek icin bidonlarda (simdi bizde de var beyaz plastik siselerde) uht sut satmaya baslamislar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…