2009 Eylül Anneleri

ebru yaa boyle sureklı yazıyorum ama başıma gelen bu benım. alituna bronsitken öksürükle basladık öksürük artıyor ama ciğerlerini dinliyorum bişey cıkmıyordu. bende bişey yok dıyorum cunku cocuk çok keyıflı ates yok hatta her zamankınden daha ıyı beslenıyor. 3 gun sonra alitunaın oksurukteki artıs hariç. durumunda bır değişiklik olmadı aynıu keyıflı ve yıyen çocuktu. dr a gıttık çok öksürüyordu. hatta karın en çok yagıdı zaman dr dan gelırken yolda kalıyorduk:) dr dedıkı bugun bronşite cevrılmıs. ben keske daha once gelseydık vs dedım adamd edıkı eger mıkrobu almıssa bronsıte donecekse döner. benım kızım benım yanımda oldu. olduktan sonra ılaclara baslayabıldık dedı

o zaman ben oglene randevu alip gotureyim aliyi bizim oradaki yere
kendi doktorumuz simdi nisantasinda evimizin dibinde hem acibadem hem flarance var insallah ikisinden birinden randevu alabilriim

Meryemcim maşallah Ali Tunaya hiç üzülme elle yiye yiye kaşığıda isteyecek merak etme , hem elle hem de kaşıkla beslersin sende biz öyle yapıyoruz bir de kaşığı eline de ver çorba içirirken falan yani yedek bir kaşık onda da olsun kendi ağzına götürdüğünde çorbayı hop ağzına , kendi içiyormuş gibi sanıyor :)) Deneyim konuşuyor :)

kızlar herkese günaydınn.....
ebrucum geçmiş olsun galiba durum biraz daha ilerledi..
izmirde beliz hastalandığında aynen başladı siz gibi dr getirme getirme dedi sonra kusma nöbetleri fışkırtmalar bi başladı nerdesin sen getirsene ciğerleri aşırı dolmuş dedi ((
ne yazıkki doktorlar görmeyince annelerin durumu abarttığını sanıyo, görüncede aaa nerde kaldın sen diyolar... doktor bana sen nerde kaldın deyince boğacaktım ((((
belizde dün gece devamlı döndü durdu uyumadı kıyamam bi türlü..... aramızda yatır dedi babası illa çocukta huzursuz oldu uyuyamadı... artık ezdimi naaptı babası maasum çocuumu bişemicem ama akşam gelsin alıcam ifadesini :)))))))))
meryemcim bu arada çocuk gayet güzel yemiş olsam benide yicekmiş maşallah kaşıksız yiyiversin yaban gibi büyüsün ama yesin ben sorun etmem şahsen :))))))))))))
bu arada ilk kaşığım diye bi kaşık var gördünmü bilmiyorum.. belizi ben onunla alıştırdım... istersen sende dene... belki işe yarar.....

Bence de götür ebru içinde kalmasın , bizim ki bronşit olmamıştı ama üst solunum yolu enfeksiyomu olmuştu ateşde yoktu boğazından hırıltılar geliyordu bir de sesi kısılmıştı antibiyotik arrtı öksürük şurubu kullandık hemen geçti , mevsim dönüşü bizler bile hasta oluyoruz ki onlar daha küçükler olabilir yani ,ama üzülme her şeyin çaresi var geçer gider canım .

evet yasemine katılıyorum bende aynen onada bir kaşık verip herşeyi sonuna kadar yediriyorum.. o kaşığı ağzına sokana kadar ben çoktaaan çorbayı içeri atmış oluyorum veya mamayı neyse ama çk işe yaradığı kesin :))

ya kızlar sıze bısey sorucam.eymen o kadar sınırlı kı bu ara.yanı cıddı cıddı soyledıgım seylere karsılık verıo.mesela neden yaptın oyle?dıye tonlayarak sorayım emen ıhhh ıh dıe kızıo gerıo kendını bagırıo ıhh ıhh dıe.ama annecııım neden oyle yaptın dıe normal sekılde konusrcasına sorayım tepkı vermıo.ama genel manada cok sınırlı memnunıyetsız hep mızmız sekılde ve heryerımı boyle hıncını almak ısterken ırınden yuz ıfaden degısır ya o sekılde yuzunu burusturup elıne nerem gecıosa çimdiklio benı .napcam bılemıorum.cıldırma noktasına gelmedıkce sesımı asla yukseltmm.cok fazla ınsan da gormuo sıddetı anlasın.nıe oyle oldu u cocuk sızınkılerde varmı oyle bır durum??

ebru alinin doğum tarihi neydiii.... ticker larımız aynı gözüküyodaa :))) o bakıdan şeyettim hatırlayamadım sizin tarihi ama beliz 12 eylüldü.....

gamzecim ali de 12 eylul dogumlu :) aksam 19:20 de dogdu sipa
belizle ayni dogumgunleri ne guzel :)

elacim ali de bir ara cok sinirli sinirli hareketler yapiyordu boyle ih deyip kendini sıkıyordu bende acaba neden diye dusunuyordum ama kendi kendine gecti
bence sinirden degilde iste bi sekilde oyun yapiyor tepki veriyor dert etme

elacım hoşgeldin bizde öyle bir durum yok çok şükür o yüzden deneyimlerime dayalı bişiy diyemicem.... ama mevsim geçişinde bahar huzursuzluğu oluyomuş çocuklarda sinirli uykusuz saldırgan ve huzursuz olabiliyolarmış... belkide öyle bir durummuki..?

günaydın
geç kaldım bugün
işler de çok yoğun
bi göz atim akşamdan beri noolmuş dönmeye çalışıcam tekrar
son bikaç mesajdan anladığım kadarıyla alişi dr a götürüyormuşsunuz
geçmiş olsun ebru

ebrucum oyun deıl gercekten baya aya sınırlenıo.
gamze ıns dedıgın gıbvı bahardandır ya da ay donumu ya ondan mı sınırlı kı:)))

Yasemın canım her ogunde onunda elınde kasık oluyo:)
gamzecım benımkı kasıga alısıp daha sonra tepkı koyanlardan. Cok guzel agzını acıyordu yıyorduk. Ama bıktı cocuk demekk.halbukı zorlanmasın dıye ben bır anda gecmemıstım ek besıne azar azag ogun ogun arttırmıstım..
Dun aksam yemesı konusuna gelınce cok sukur ıcım rahat uyuduym bende:)

Ela oı cocuk cok fazla ılac kullandı. Hastalandı vs ya. Ben ılacların hep boyle olumsuz sonuclar cıkardıgını gordum ve duydum. Bızımde kullandıgımız bır ılac sınır yapıyordu cok uzun kullanmadık ama ılk zaman etkılemıstı cocugu

peki ustu basi batmiyor mu kizlar eline kasik verince

batıyo biraz ama yememesinden iyidir diye düşünüyorum kocaman bir önlük takıyorum ayaklarınada alt açma örtüsünden seriyorum ozaman sorun olmuyo :)))

evet güzel denk gelmiş bende ticker ları aynı görünce şeettim :))
inşallah bütün bebişkolarımız uzun yıllar boyunca sağlıklı mutlu doğum günleri kutlarlarr :))

hmmm meryemciim ilaç boyutuda farklı bi durum tabi.. inş. öyle değildir ya... tv.ler bas bas bahar huzursuzluğu bs deyince aklıma ilk o geldi ilaç olatını düşünmemiştim.....

bu arada ali tunanında kaşığı önce alıp sonra reddetmesinde nasıl bir mantık olabilir bilmiyorum ama çocuğa nasıl bir travma yaşattınızda olay bu hale geldi bilmek istiyorum şahsen :)))))))))))))))))))))))))))))))

Gamzecim hoşgeldin :)) Düğünü telaşı atlattın sanırsam :)

Ebrucum , kaşık boşken veriyorum ama üstüne yemek yedirirken kötü şeyler giydirirsen dökse de önemli değil zaten saldırıyor bir şekilde elimdekilere bende hasarı min. indirmeyi çabalıyorum bu arada randevu alman iyi olmuş bir de başka bir göz görsün :)

Elacım , artık tepki veriyorlar bu bir gerçek ama Meryemin dediğine katılıyorum , ilaçlar dan olabilir bizim ki şiddete yönelik değil ama beni tanımaya yönelik yüzümü okşuyor kaşıma gözüme elini sokuyor , boynumda ki kolyeme yapışıp bırakmıyor saçlarımızı çekiyor yani tanımaya çalışıyor , aynaya götürdüğümde aynaya vuruyor evin bütün aynları parmak izleriyle dolu , elimi yakalayıp dişlerini kaşımaya çalışıyor bu tarz şeylerden mi bahsediyorsun acaba böyleyse bunlar şiddet değil tanımaya yönelik eğilimler , bir de bir yerde okumuştum bebek anneyi tanımak için onun bir parçasını ısırır çekiştirir dururmuş .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…