2009 Eylül Anneleri

bu gayet olması gereken bir durum. 2 çocuk büyütmüş bir anne olarak cevep yazmak istedim. ne kadar önemsersin yazdıklarımı sana bağlı. işte çocukların en zor işi budur. buradada en fazla görev yine anneye düşer. yamamasi gayet doğal çünki acı çekiyo ve canı yanıyo. düşünsene bi bizler bile azıcık hastalanalım iştahdan kesiliriz. et yarılıyo ve diş çıkıyo zaten 1 2 tane çıkarsın diğerleri mısır patlağı bibi peş peşe rahat ca çıkar ilk kadar sıkıntı vermez.azılarda biraz zorlanabilir.diş etine sürülen rahatlatıcı kermler var. rahatlıkla kullanabilirsin. doktorda götürürsen yazar zaten. vitamin varebilirsin. acıkınca illaki yer. korkma inş. tez zamanda geçer bunlar

ayşeee maaşallah kuzuna.bisde artık düşmeden oturuyosss çoookkk nadir devriliyoo maaşallah kuzucuklara
gülaycım senin kuzunuda maaşallah ekmek yiyo heee yirim ben rüzgarııı yirimmm ben cumartesiden okudum yazını heheheeeeeeeeee

kuzum hep kucağıma geliyor bide tv sehbasına koşturuyo görseniz çok komikiz...
gülaycım valla cumartesiden okudukk kusura bakma...ohaoldumsmile
ohh yarasın rüzgara negüzell yesin annesi..
teşekkür ederiz arkadaşlar darısı size inşlh..
esincim sıkma canını çabuk toparlar inşlhh kolay değil diş çıkıyo şükürki emiyomuş bakk..

elacım bittimi temizliğin nasılsın şimdii...
tülayımm sen nasılsınn yorgundunn iyimisin şimdi....
paşalar nasıll...
1 sepet ütü var yapılacak yarına kalsın istemiyom yarın gezeriz belkim...iğnelerimiz bitti şükür..kuzum düzeldi nerden kaptık mikrop çok üzülüyorum yaa..bugün devam sütü aldım 2 nümaroo meryemin sütlacın yapabilmek için... inşllh doğrudur..

kızlar nasılsınız, muhtemelen yazımı pazartesi okuyacaksınız... sizleri nasıl özledim bilemezsiniz. geçmişe biraz göz atmaya çalıştım, görev yerim değişti, uluslararası ilişkiler departmanına geçtim, çok keyifli ama çok yoğun... sürekli çalışıyorum. dolayısıyla hiç giremedim.... sizlerde sürekli aklımdasınız...

rüzgardaki gelişmeleri özetleyim...

ebrucumun doktoru kahvaltı verin demişti, ekmeğe tereyağ sürün verin falan.
ben de rüzgarla sabahları artık o şekilde kahvaltı yapıyorum. nohut büyüklüğünde ekmeklere tereyağı, annemin yaptığı reçelleri sürüp veriyorum..... ilk başta yutmakta epeyce zorlandı, kustu bir iki kez. ama korkmadan vermeye devam ettim, şimdi fındık kadar olan parçaları yutuyor Allaha şükür. bu ay yutmayı öğrenmesi gereken aymış, diliyle ağzına gelen parçayı yemek borusuna itelemeyi öğreniyormuş, o yüzden çok geç kalmak istemedim.... bir de artık ev yemeklerine de başladım yavaştan, elimle yediriyoru, ıspanak falan yedi, dolma, et yemekleri....

onun dışında çok yaramazlaştı, elinden asla oyuncağını alamıyoruz, itiraz ediyor, bağırıp çağırıyor, bilinçli tepkile vermesi beni çok mutlu ediyor...

kilo alımıda allaha şükür iyi,,,

kızlar iyiki varsınız, siz olmasaydınız belki ek gıda sürecini bu kadar bilinçli geçiremeyecektim....

umarım sizlerde iyisinizdir, bebekleri öpüyorum ...

muhtemelen yazımı pazartesi okuyacaksınız....

ay gulaycım masalla canım.cok sevındım rusgarın sorunsuz yemesıne.ıns hep oyle gıder.yenı yerınde de hayrlı olsun canım.

selam kızlar...

benim eymenin dişi çıkalı 1 hafta oldu ve o günden beri hiç bişey yemiyor..sadece göğsümü emmek istiyor...ağzını açmıyor hiç bir türlü..ve iyice yüzü soldu..gören herkes ayyyyyy nasıl zayıflamış diyorlar ve moralim daha çok bozuluyor...inş geçici bir durumdur....yoksa çok üzülüyorum...aç olduğu için gece de uyumuyor sürekli göğsümde emiyor....:(:(....

feyzacım sıkma canını gecıcı ıseydır ınsallah.enım eymenımın dısı daha evelsı gun cıktı ama bugun o kadar azsey yedı kı.ama en de zorlamıorum.sonunda acısı var ve canı ıstemıo gecıcek dıe dusunuorum sen de oyle dusun sıma canını.duselınce kuzun yıyecektır yıne eskısı gıbbı.kasık canını yaktıgından memenı ıstıodur.zevk ıcın bıle ıstese bırak emsın.ıns emencecık gecer bu durumları

elacım bittimi temizliğin nasılsın şimdii...
tülayımm sen nasılsınn yorgundunn iyimisin şimdi....
paşalar nasıll...
1 sepet ütü var yapılacak yarına kalsın istemiyom yarın gezeriz belkim...iğnelerimiz bitti şükür..kuzum düzeldi nerden kaptık mikrop çok üzülüyorum yaa..bugün devam sütü aldım 2 nümaroo meryemin sütlacın yapabilmek için... inşllh doğrudur..

aysem aysem,temızlıgım ıtmedı canımcım ya.halılarım gıdecektı hava yagmurlu olunca kurumaz dıe gtmedı.yarın bulutlu gıbı ıns yarın gıdıcek.onlar gıdıp gelınce son bı kez su temızlıgı yaparım ıns.bıter.senın kuzun tv sehpasına mı emeklıo.oy sıpam benım ne cabuk kağpmıs olayı.ısıriim totosundan ne seker oluolar dımı emeklerken..akıııııff gelıom senı ısırmayacokacimcoook

esım ogleden sonra bı ara ısı vardı cıktı acıkmıs ve dısarda tavuk durum yemıs.eve geldıgındendır ıstıfra edıodu ve karnının agrıdıgını soyluodu.sureklı dr a gıdelım zehırlenmıs olabılırsın dememe ragmen ıstemedı.sonunda halı kalmadı ve pes ettı.komsudan rıca ettım gtrdu eymen uyudugundan ben gıdemedım.sımdı aradı gıda zehırlenmesı olmus.dsarda yedıgı tavuktan.ı ılac ıcırıp tamamen ıstıfra ettrmısler.sonra da ılaclı serum takmıslar.sımdı serumun ıtmesını beklıolarmıs.bır de gıtmeyecekti.ıyı kı zorla gondermısım.ama cok korktum.onu hıc oyle kırec gıbı gormemıstım..

elacım çok geçmiş olsun canım yaa iykide göndermişin off yaa şükür komşun götürmüş.. kimbilir kaç kiişi daha zehirlenmiştir.. çok geçmiş olsun tekrar..

kızlar nasılsınız, muhtemelen yazımı pazartesi okuyacaksınız... sizleri nasıl özledim bilemezsiniz. geçmişe biraz göz atmaya çalıştım, görev yerim değişti, uluslararası ilişkiler departmanına geçtim, çok keyifli ama çok yoğun... sürekli çalışıyorum. dolayısıyla hiç giremedim.... sizlerde sürekli aklımdasınız...

rüzgardaki gelişmeleri özetleyim...

ebrucumun doktoru kahvaltı verin demişti, ekmeğe tereyağ sürün verin falan.
ben de rüzgarla sabahları artık o şekilde kahvaltı yapıyorum. nohut büyüklüğünde ekmeklere tereyağı, annemin yaptığı reçelleri sürüp veriyorum..... ilk başta yutmakta epeyce zorlandı, kustu bir iki kez. ama korkmadan vermeye devam ettim, şimdi fındık kadar olan parçaları yutuyor Allaha şükür. bu ay yutmayı öğrenmesi gereken aymış, diliyle ağzına gelen parçayı yemek borusuna itelemeyi öğreniyormuş, o yüzden çok geç kalmak istemedim.... bir de artık ev yemeklerine de başladım yavaştan, elimle yediriyoru, ıspanak falan yedi, dolma, et yemekleri....

onun dışında çok yaramazlaştı, elinden asla oyuncağını alamıyoruz, itiraz ediyor, bağırıp çağırıyor, bilinçli tepkile vermesi beni çok mutlu ediyor...

kilo alımıda allaha şükür iyi,,,

kızlar iyiki varsınız, siz olmasaydınız belki ek gıda sürecini bu kadar bilinçli geçiremeyecektim....

umarım sizlerde iyisinizdir, bebekleri öpüyorum ...

muhtemelen yazımı pazartesi okuyacaksınız....

yazdım da kayboldumu nooldu anlamadım.
herkese selam ben yeniyim 14 eylül 2009 da oğlumu kucağıma aldım. ek gıdalara geçtiğimizden beri sıkıntılıyım biraz. sizin mesajınız dikkatimi çekti. ev yemekleri vermedi bizim dr çünkü yağ ve tuz yasak. ekmeğe ilgisi var ama öyle parç versem çiğneyemez ve yutamaz gibi şu anki durumda. hiç dişi de yok. sizinki nasıl yiyor dişi varmı?

denizmeltemi ne güzel nicikn var hoşgeldin canım tuzu anladımda yağ neden yasak pekii bu çocukların vücudu 2 yıl yağ üretmiyo nasıl olucakk pekiii.. ben tuzu bile az olarak veriyorum yoksa çok kötü tadı yo bazı sebzelere mesela katmsam yenmezkii yaa ama bi pincik katıyorum..
bende ev yemklerinde n tattırmaya başladım.. arkadaşımında yazdığı gibi yutkunma öğreniyolar bu ay çok önemli..

selam kızlar nasılsınız
kaanı uyuttum mutfağı topladım sinanda babasıyla parka gitti bi bakiiim dedim
ben sabah kahvaltısında bişi yediremiyorum kaan a çok inat ne versem tükürüyo muhallebiden nefret ediyo yumurta ve pekmezide sevmiyo bende poğaça verdim eline biraz yedi çok komikti ama koca poğaçayı aldı minicik ellerine tepiştiriyo ağzına bir iki yutkundu tıkandı kusacaktı aldım hemen ağzından tabi yutmaya çalıştığı mercimek kadar bi parçaydı ama hazır değil sanırım yutkunmaya kaan en çok brokoliyi seviyo onun dışında meyve ve tatlı mamaları sevmiyo tuhaf bi bebek sabah akşamda brokoli yenmezki ama inşallah yemesi düzelir zamanla dün bizde dışarı çıktık çok eğlendi minişim
Esincim üzülme kaan da bişi yemiyo brokoli dışında hep emmek istiyo ikimizinde 2. çocuğu ama elimizden bişi gelmiyo kardeşler bile çok farklı sinan muhallebileri cuk cuk yutardı emmek istemezdi emmiyo diye üzülürdüm kaan da mamadan nefret ediyo hep emmek istiyo bunada yemiyo diye üzülüyorum tamamen annelerin istediği gibi beslenen bebek sayısı çok az sanırım
Elacım çok geçmiş olsun eşine kısa zamanda toparlanır inşallah tavuk beni çok korkutan bi gıda çok çabuk bozulabiliyo çünkü
Baharım ali efem güle güle kullansın cicilerini evet bende çocuklarıma ciciler alınca kendime aldığımdan daha mutlu oluyorum annelik böleee bişi işteee
Gülaycım afiyet olsun rüzgarıma bende ufak ufak veriyorum yediklerimizden ama pek hoşlanmıyo bizimki hep emmek istiyo anne sütüde artık yetersiz beslenmesi için umarım iştahları açılır yeni işinde hayırlı olsun canım bende pazar günü okudum hehe
Ayşecim sevindim bebişinin iyileşmesine bidaha hiç hastalanmazlar inşallah emeklemeyede başlamış maşallah paşaya temizlik için kolay gelsin canım evin işi hiç bitmiyo dimi
Mehtapcım eylül emeklemiyo diyosun ama ayakta duruyo maşallah bazı bebekler hiç emeklemeden yürürler sinan hiç emeklemeden yürümüştü mesela kaan da fır fır dönerek gidiyo heryere ama hiç emeklemedi daha arada bi dizlerini karnına çekip totosunu kaldırıyo ama daha keşfedemedi emeklemeyi bide otururken yastık koymazsam yana düşüyo bi süre sonra ama çok hareketli olduğundan kendini atıyo gibi geliyo bana
daha yazacaktım ama kaan uyandı beni çağırıyo kıslar öptüm hepiniziiiiiiiii

Son düzenleme:
ECEcim özledim kız seni..bende artık pek fazla giremıyorum çok ta takip edemiyorum...kaan da başladı demek dönmeye...iştahszılıgıda diştendir belki cnm ya..

teşekkür ederim assoscum, dr umuz 2 yıl tuz bu çucuğa zehir dedi. yağ verir heralde ama ne zaman başlatacak bilmiyorum çünkü 6.ve 7. ayda ver demedi. 8 ay kontrolünde ekletirmi bilmiyorum. sabah kahvaltısında labnenin bile light olmasını istedi. gerçi yağdan ziyade , light labnenin tuzu daha da azmış. ama dediğin gibi çok lezzetsiz oluyor. hiç birini istemiyor çocuğum. dün akşam söylemesi ayıp annem mantı çorbası yapmıştı.malatyalı komşusundan öğrenmiş. daha hafif yapmış evdeki yaşlılara göre tabii ama neticede mantı haşlanmış suyunda tuz yağ,yoğurt, salça falan vardı. ondan tattırdım şapur şupur içti. boşver doktoru çocuğum aç kalmasın deyip versemmiii, ağlaya zırlaya püskürte, çok az yedirebildiğim şeylere devammı etsem naapsam. bu sabah yumurtayı peyniri ayrı vereyim dedim onu da istemedi gerçi çok iştahsız yaa. yedirme işleri çok moralimi bozuyor

teşekkür ederim assoscum, dr umuz 2 yıl tuz bu çucuğa zehir dedi. yağ verir heralde ama ne zaman başlatacak bilmiyorum çünkü 6.ve 7. ayda ver demedi. 8 ay kontrolünde ekletirmi bilmiyorum. sabah kahvaltısında labnenin bile light olmasını istedi. gerçi yağdan ziyade , light labnenin tuzu daha da azmış. ama dediğin gibi çok lezzetsiz oluyor. hiç birini istemiyor çocuğum. dün akşam söylemesi ayıp annem mantı çorbası yapmıştı.malatyalı komşusundan öğrenmiş. daha hafif yapmış evdeki yaşlılara göre tabii ama neticede mantı haşlanmış suyunda tuz yağ,yoğurt, salça falan vardı. ondan tattırdım şapur şupur içti. boşver doktoru çocuğum aç kalmasın deyip versemmiii, ağlaya zırlaya püskürte, çok az yedirebildiğim şeylere devammı etsem naapsam. bu sabah yumurtayı peyniri ayrı vereyim dedim onu da istemedi gerçi çok iştahsız yaa. yedirme işleri çok moralimi bozuyor

canım senle durumlarımız aynı. benim oğlum da ek gıda olayına pek ısınamadı. ne denediysem fayda etmiyor. zar zor yiyor. ben de kendi yemeklerimden çok çok az olsa da tattırmaya başladım. bizimle sofradaysa yiyor severek. kendi yemeklerinizden (suyundan değil ama) ona zarar vermeyecek kadar tattırmanda sorun olmaz diye düşünüyorum.

saol baharcık ne zormuş di mi? yemeyince moralim bozuluyor. zorlayan anne de olmak istemiyorum. Aman sağlıkları iyi olsunda neyse artık. alıştıkları bir günde gelir

ece hoşgeldin canım özledik seni :) iştah sorunu bizdede var bu aralar malesef ama geçer inşallah

baharcım aldığın cicileri eklesende görsek olmamı :))

ayşecim maşallah oğluşun artık emekliyomuş şimdi seni çok zor zamanlar bekliyo canım hazırlıklı ol yaşayan bilir :)

kızlar normal de gökşenin iştahı yerindeyse çok güzel yiyo ama iştahı yokken pek fazla yemiyo çiğneme konusunda herşeyi gayet güzel çiğniyo ve yutabiliyo ama ben uzun zamandır minik minik veriyodum galiba bu yüzden erkenden öğrendi :)

Back
X