2009 Eylül Anneleri

gülay kaç kez emziriyorsun geceleri?? yaa bu cocuga baglı benım yıgenım gece 10 kez emerdı sabah yedıgını ben yemezdim..

eşim benim gibi stres yapmıyor, yemiyorsa hemen başka birşey deneyelim diyor, o kadar anlayışlı ve yumuşak dilli ki, ama ben yedirecem diye ısrar ediyorum sonra birbirimize giriyoruz, daha doğrusu ben ona giriyorum. o da bana çatmayım diye hemen odadan uzaklaşıyor ve asla cevap vermiyor sinirim geçene kadar. hergün kzı içsin diye havuç suyunu sıkıp hazırlıyor, balık diyoruz hemen pişiriyor, herşeyine koşturuyor ama ben sinirimi ondan alıyorum. bu yüzden sinirim geçince bu sfere kendimi hiç affetmiyorum.

gülaycım, protifar ve fantomalt + senin sütün onun boyunu uzatan en büyük faktörler bence. yemese de üzülme çünkü o mamalardan hem karbonhidrat hem protein ihtiyacını baya bir karşılamış oldu rüzgar. balıgı da ayrıca yiyormuş zaten, süper :) sen sıkma canını.

tubişim hoşgeldin..
haklısın canım insan nazı geçtiğine sarıyoda işte karşıdakininde kaldıramadığı an gelince herşey facia...
beliz devamlı soğuk taşlarda yatıyo yaaa bitek bezle en fazla askılı çıtçıtlı body.le duruyo...ona rağmen böyle.. dişten hararetimi var ne anlamadım....
bu arada bende efavit veriyorum ve onu vermezsem sadece emiyo asla yemiyo... ama içerse sorun yok.. balık yağıda var içinde... aslında vitaminide çok uzun vermemek lazımmış bi arkadaşım 4 yaşına kadar devam etti kız şimdi dana gibi oldu hep yesin istiyo obez olacak.. şimdiki aklım olsa yesin diye ısrar etmezdim ama iş işten geçti diyo...
bunuda bi anne olarak yapmak çok zor yaa.. napalım kısmette yemek yokmuş deyipte başındanda kalkılmıyo bu olgunluğuda göstermek çok zor....

gece benimki de on kez emiyordur meryem, ama sabaha doğru emiyor,gece uyurken 9,30 da emiyor 150 cc falan emiyordur, bir de sabaha doğru emiyor tam uyanmadan önce emiyor , 150 cc falan... ama gece mide full dolmuş oluyor, kahvaltısını asla yemiyor... yada sorun tamamiyle bizim yemek yedirme tarzımızdan... anneme asla ısrar etme diyorum, hala aynı ya. oyunla yedirme diyorum yediriyor, haftasonlar daha iyiyiz, ama akşam eve gittiğimde işten, annem yemedi diyor.... çıldıracam ya....

sanırım ben de 2 aşına gelmeden yavaştan yarım günlük kreşe başlatacam bu sorun yüzünden, çünkü ileride daha kötü yemek yeme problemimiz olacak.

bulmussun boyle kocayi uzme bence
ben her yemekte once berenle sonra esimle kavgadayim diyorumya ben bu manzarayi gormekk istemiyorum diyor ve gidiyor tum is bitince gelior

aslında kızlar kreş varya bu çocukların genellemelerini acaip kırıyo... kendilerinin yaptıklarından başka doğruları görüp çok huylarını değiştiriyolar.. bikere yemesi sorunlu çocuklar %90 düzene giriyo.. yemediklerini yiyo... ha olumsuz yanlarda var ama kar zarar hesabına gçre iyi düşünüp karar vermek lazım.. çünkü anne biyerden sonra çocuğa karşı kısır kalıyo.... bişiy veremi,yosun... oyun diyalog tükeniyo ve çatışma sürecine erken giriliyo.... çok ince bi konu aslında kreş.. ama en doğrusu 4 yaşında vermekmiş kreşe.....

burcucum kesinlikle üzmemen lazım çünkü yakında oda beni boşayacak sanırım, adama bağırıp çağırıyorum gıkı çıkmıyor. halbuki benim çenemi çekmek zorunda değil kesinlikle. sonuçta onun da kızı o da üzülüyor ve elinden geleni yapıyor....

hakkımızda hayırlısı olsun ya, bi gün yemediğinde cinnet geçircem diye korkmaya başladım.

gamze iletimin kisir kaldigi konusunda cok haklisin ben simdiden sikinti yasiorum burda sadece beni goruo bi gece 2 saat baba artik gunduzleri oynadiim oyundanda bendende bunaldi cocuk disari cikarttigimda yolda yanindan gecen herkese sarilio cok fena yani

gamzecim 3 yaş en doğru yaşmış , birazcık araştırmıştım öyle yazıyordu, ama ben 2 yada 1,5 yaşında oyun grublarına göndercem... dediğim gibi çocuktaki bazı huyları değiştiriyormuş, bir de diğer çocuklarla topluluk içinde olacağından onlara uyum sağlamak zprunda olduğunu hissediyor.

gülay böyle yazıyorum ama ahkam kesiyor olmak istemem. sadece biliyorsun bende bunu çok sıkı bir şekilde yaşadım. alitunaya uzttıgımda kafa dönüyorsa yada agız acılmıyorsa hemen kaldırdım. çok aç kaldı. yemek yemedı dıye hemen süt vermedimde. süt saatleri belliydi. yemekten 1 saat sonra süt verıyorduk. gecelerı en fazla 2 kez emzırıyordum. artık 1 e düşürdüm. gece uyuturken emer. üstünede içtiği kadar devam sütü veriririm. gecede 4 e dogru emmer. onun dısında emzirmiyorum. yemiyorsa hemen kaldırın. oyun moyun yok valla bızde. anca konusurum arada bişeyler anlatırım okadar. ama ben ilk yemege alıstırdıgım zamanlar baby tv karsısında yıyorduk yemegımızı. o izlerdi ben agzına atardım. kaynanam oyunlarla verırdı. bir yerde okudum ve bıgunde hepsini bıraktık. haa diyeceksinki alşituna şimdi çokmu yıyor. hayır oyle süper bir yemesi yok. ama gunde en azından bir ögünmüz içime sine sine yeniyor. diğer öğünlerde de az çok yiyor.

yook canim aggzindan yel alsin
gecici durumlar bunlar kinizde farkindasiniz bence biraz sabir lazim genelde ciftlerde zit olur ya iste sizdede oyle gibi bizde ben sakin esim diil

meryemcim zaten aynısını ben de yapmak istiyorum, anneme asla oyunla yedirmeyelim diyorum ama nerdeyse kavga aşamasına geldik ve uygulamıyor, yemiyorsa kaldır önünden diyorum, nereye kadar oyun sonuçta...

haftasonları da ben oyunsuz yediriyorum mesela , aç kalınca yiyor ama annem hafta içi uygulamıyor... süt konusunda eğer emzirmezsem sütü sağıp dökmem lazım biliyorsun içmiyor, zaten gündüzleri beni emme şamsı yok, akşam yemek ne yerse yedikten sonra emiyor, bir gece yatmadan önce... sabaha doğru da 10 kez emiyordur ama bu onkezleri toplasak 15 dakika etmiyordur, az az emmeyi tercih ediyor... ben de yemekten sonra doyunca emziriyorum.... yani kesinlikle haklısın ama bu oyun meselesini annem anlamıyor, 6 aydır aynı şeyde dil döküyorum ama olmuyor canım eşim annen yerine bakıcıya verelim diyor, artık o aşamadayız.

gülay ben senın yerınde olsam acıkcası gece 10 kez emzırmek demek gögüslerin dolmadan cocugun oylanması demek. sabaha doğru dıyorsun ve 10 kez yanı ıyı ıhtımalle yarım saatte bır. zaten gogus dolmaz. benımkı gece 1 sefer emıyor 3 4 dk bırını aynı surede dıgerını emıyor. zaten farkındasındır ki kısa sürede gögsü boşaltıyorlar. bazen sabah az daha uyumak için saat 7 ye doğru uyanırda huysuzlanırsa oğlum yıne emzırıyorum. ee noluyor kahvaltısını az yapıyor. bence sen sabaha karsı 1 kezde emzırsen tam emse gogsunu boşaltsa dökmek zorunda kalmazsın

anneler konusunda da ne diyim gülaycım keşke kendımız bakskda herseyı gönlümüzce yapsak. benım oğlumada gunduz sacma sapan sekılde yedırıldıgını bılıyorum. yemıyınce ara verip sonra yıne denemeler falan. ki hep diyorum istemıuyorum. yemedımı o yemek kalkacak. bana bıle teklıf edıyor. dursunda corbası az sonra yıne dene. her seferınde anlatıyorum ama yok işte. bu sefer cocuk dıyecekkı aman nasıl olsa az sonra yıne dener belkı o zaman yerim. en ufak açıgı sonuna kadar klullanıyorlar esekler:)

meryemcim saat 5 ile 6 arası onkez emiyordur, yani mesela emiyor ya kafası çekiyor yatakta uyurken iki dönüp tekrar emiyor, ben aslında saat 4 de kendim emzirmem lazım yanii saati kuurup haklısın, sabaha doğru emzirmemem lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…