2009 Eylül Anneleri

meryemcim haklısın bak, ben inan ki tamamen reyyan için yazdım onu...
bi ara sabaha dek emdi, 2 ay kadar sürdü bu..
zorladıkça daha çok düştü ama hiç zorlamadım bi iki hafta sabaha kadar yarı uyanık emzirdim sonra düzeldi...
akşam 8 de yatardı ama kursum olduğu için biraz düzen bozduk..
pirinç unu, irmik ve keçi sütüyle muhallebisini yaparım yer üstüne emerek uyur, sonra bi kez kalkarsa kalkar ama ilk doğduğundan beri bu çocuk sabah 5'ten sonra bi uyur uyanır hali yaşıyor, zorlamıyorum onu da düzeltiyor yavaş yavaş...
evdeyi, tek işim o.. bu yüzden zorlamama şansım var..
ama düzene sokmak istesen dediğin gibi bi program plan kurardım..
reyyan da kendi düzenini kuruyor ve o kadar kolay bir bebek ki, ben de diyorum zorlamayayım...
tek negatif yönümüz aşırı hareketli olması, peşinden çok koşmam...
mesela çekmeceleri merdiven yaparak tv ünitesine çıkıyor, alçak da değil yüksek bi ünite...
huysuz, huzursuz, mızmızlanan bi bebek değil, ben de buna ödül veriyorum sanırım

yaa işte her bebek farklı. bak alituna alisık 3:48-3:55 arası mutlaka uyanır:) emmek için. haa bir sıkıntı olduda erken uyandıysa ve bende emzırdıysem ancak o zaman uyanmaz. çocugun hergun aynı saatte uyanmöası aslında acıktıgından değilde alıştıgından uyandıgını gösterir.

evet bak o konuda haklısın ve ben bu yüzden emziği bıraktırmıyorum.
emdikten hemen sonra emziği vermezsem sabaha kadar o meme cok cok ağzında durur..

hepsi bi hava bu bebelerin ya:) şu hafta sonu gelsede çocugumla zaman gecırsem. nıyeyse artık daha çok özlüyorum

meryemcim ibre benim isten cikmamdan yana. cunku yeni bakiciyi bul alis ali alissin cok zor.
iyi cikip cikmayacagi da belli degil.

bizim amerikaya yerlesme planimiz var. polat calisma vizesibne basvurmustu. 1 ay icinde belli olacak cikip cikmadigi ama %90 ihtimal cikacak diyorlar. o zaman zaten ayrilmam gerekecek. o yuzden 1 ay daha calisayim hem maasta almis olurum elimizde biraz para olur diye dusunduk.

of meryem of ona kalsa bugun ayril diyor ama ben hala kendimden tam emin olamiyorum.
evde sıkılır mıyım bunalir miyim. yillardir calisiyorum is degistirmelerimin arasinda bile evde durmadim cuma ciktim pazartesi yeni yere basladim. o yhuzden nasil olacak fikri beni korkutuyor ama sonra ustte yazdigim arkadas gibilerini gorunce vicdanim cok kotu oluyor.
insanlar herseyi goze alip bunu yapabiliyorsa ben niye yapamiyorum kotu anne miyim diye
yani anlayacagin esimin kafasi net benim ki hala biraz bulanik ((

meryemcim ben kurstan çıkıyorum anneme resmen koşuyorum yaa,
siz var ya yemin ediyorum cennetlik annelersiniz :)
gerç ben de çalışmaya başlayabilirim ama şimdilik çok iyiyiz böyle

ya meryem bende o kitabi dinledim ve aliyi daha iyi uykusu olsun diye gece emmelerini azalttim 1 kez felan emiyordu ama cocuk belki de o yuzden memeyi birakti sutumde azaldi.

simdi sut odasinda sutu sakir sukur cikan arkadaslara imrenen gozlerle bakarken goruyorum ki sutu cok olanlar hep gece emzirenler

ebrucum dün konustugumuz için konuyu net bıldıgımden senın kafanın neden tam netleşmediği açık aslında. kadın sadece alıngan. kadının asıl işi ali ve ali ye çolk guzel bakıyor. birbirlerini seviyorlar. bunun aksi olsa aclıktan ölsen umrunda olmaz iş. yoksa kötü annelık olurmu hiç

ya evde olan hanimlar sizleri saskinlikla izliyorum. daha once de konusulmustu ama
hem bebeklerle ilgilenip hem ev isi utu hem de yemek nasil yapiyorsunuz hangi arada bi anlatin ama ciddi ciddi
bakin yakinda bende araniza katilcam buyuk ihtimalle

ebrucum 1200 lira bakıcıya verebiliyor olsaydık asla çalışmayı düşünmezdim, ama derler ya gelire göre gideri oluyor...
alırsın oğluşunu dolaşmaya çıkarsınız, benim yaşım daha küçük gerçi ama ben de çalışırken aynı zamanda okuyorum sabah iş akşam okul, evde oturduğum gün sayılıdır...
evlenince de aynı tempo gitti bi süre, sonra çocuk ve pat evdeyim..
ilk zamanlar sıkılacak mıyım sıkılacak mıyım diye düşündüm durdum..
ama şimdi keyif keyif işlerimi yapıyorum, kızımla ilgileniyorum ve bol bol gezdiriyorum onu, gidebildiğimiz tek yer park olsa da
işlerimi yetiştiremediğim oluyor bir çok zaman, o da tamamen reyyan hanımın dolaplarımı yerlere dökmesiyle ilgili
işe başlamayı hiç istemiyorum ve asla sıkılmıyorum hiçbir zaman

yok ebru alituna emmeyi bırakmadı. artık emmeyi kendısı istiyor. benım sütüm az evet ama benım azalma sebebi çalışmaya baslamak üstüne evimin kalabalıklaşması. uyku bozuklukları vs vs oldu..

ebru yapılmaz olurmu be canım. ben sana söyliyim ben evde hemen her işimi kendım yapıyorum çalıştıgım halde. tek yapmadıgım sey yemek. tum gün evdesın cocuk en az 3 saat uyuyor. bılmıyorumda yapmamak mumkun değil gelıyor bana.

ya evde olan hanimlar sizleri saskinlikla izliyorum. daha once de konusulmustu ama
hem bebeklerle ilgilenip hem ev isi utu hem de yemek nasil yapiyorsunuz hangi arada bi anlatin ama ciddi ciddi
bakin yakinda bende araniza katilcam buyuk ihtimalle

hayırlısı olsun ebrucum hakkınızda.
çalışmayı çok isterdim ama kızıma baktıgım için bir süre ara verdim ben de çalışma hayatıma.
evde olmanın tek güzel yanı, çocugunun her anında yanındasın.
zaman zaman fenalık gelse de, sıkılsan da, nefes alamasan da bu degismiyor.
yanında günlük ev işi, çamaşır, ütü, yemek derken yorucu geçiyor.
yanı sıra benim gibi kendine de bakım yapmaktan asla geri kalmayan bir tipsen
ve bir yandan da sosyal olayım diyorsan işin daha da zor oluyor :)))
ama güzel :)) herşeye ragmen.
arada birkaç kez pazara gidip kızımı anneme bıraktım, eve koşa koşa geldim kaydirigubbakcemile3

evde olduğum halde işlerimi yetiştiremiyorum valla meryemcim sanırım çalışmak bu konuda daha iyi..
çünkü hep düzenli oluyorsn yani dağılmamaya uğraşıyorsun.
ama ben öyle mi beş dakikada toplarım diye diye dağıtıp toplayıp kısır dögü ediyorum
bi de reyyan sağolsun dolap çekmece temizlik kontrolü yapıyor :roflol:

ebrucum bazen bunaldığım oluyor açıkçası, şu günlerde olduğu gibi..
ama benim sıkıntım evde oturmak değil, yaşadığım yer....
sevmiyorum, alışamıyorum, sıkılıyorum...
bu yüzden de ehliyet almak istedim ki arada biraz değişiklik yapabileyim...
yoksa evinde çocuğunla ilgilenmek gibisi yok...

olsun be teyzesi onların dağıtan ellerine kurban olalım valla
dağıttığı zaman kızdım bi kaç kez, şimdi hem dolaba gidiyor hem de dönüp parmak sallamaya çalışıp "heeeeee" diyor :roflol:

meryemcim emiyorsa ali tunacik belki sutun yine artar. bizim sipa memeyi agzina versem tukuruyor yaaa
sagmaya devam ama bi artis yok. bi sabah 50 cc cikarmistim onun haricinde yine ne zaman sagsam 30-20 cc hatta aksam bazen 10 cc
insan vakit harcadigina degmez diye dusunur ama gnde 5-6 kez saginca 100 cc civari topluyorum onu da ali istahla iciyor ama gogusler feci aciyor yaa pompadan

çok eşekler çok yaa. alitunada bişey yapacaksa hayır dersem dçönüyor yuzume guluyor sonra tekrar uzanıyor hayır dıyorum gelıyor kucagıma yatıyor. öpüyorum yine hayır deıgımı yapmaya gidiyo:) bı daha hayır denınce denemıyor:)

saolun kizlar
heralde bende yetistiririm diye dusunuyorum uyudugu zamanlardahaftada 1 temizlikci geliyor zaten
utuyu de yapiyor saolsun ama alinin utulerine yetisemez tabi onlari ben yapcam
yemek ali derken gun bitip gitcek :)

kızlar face'de askerdeki bi arkadaşın resimlerine bakacaktım, resimlerine bakın yazıyor ya normalde o kısımda şey yazıyordu: ...'in ç.k.ne bakın -tatlicadiarzu-
dedim nooluyor :roflol: :roflol:
hemen kendi profilime baktım sadece "inci" yazıyo orda da
inci hackerlar mı ne varmış :roflol: :roflol: şok oldum yaa :roflol: :roflol: ne ç.kü diyorum :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…