2009 Eylül Anneleri

kocama anlattım bu bakıcı olayını. ağzını burnunu kırarım dedi :))) biz karı koca psikopatız anlaşıldı :))) ebru sizdeki peygamber sabrı dediklerinden sanırım.

bahar benim eşim de aynı tepkiyi verdi :)
önce inanamadı
nasıl ya nasıl yani benim çocuğumu bile bile ağlatacak
hayatını kaydırırım onun diyo :)

kızlar bu arada dün kızıma kek yaptım bayıla bayıla yedi
daha günün erken saatleri olduğu için koymuyorum tarifi
akşama doğru veririm
yumuşak oluyo ve severek yiyolar

bahar benim eşim de aynı tepkiyi verdi :)
önce inanamadı
nasıl ya nasıl yani benim çocuğumu bile bile ağlatacak
hayatını kaydırırım onun diyo :)

eylül iyi bari yalnız değilim bu konuda. bazen ali efeyle sert konuşuyom cısss cısss diyom yanlış bişi yapınca ona bile bağırma çocuğa diyo walla :)

eylül iyi bari yalnız değilim bu konuda. bazen ali efeyle sert konuşuyom cısss cısss diyom yanlış bişi yapınca ona bile bağırma çocuğa diyo walla :)

evet ya o çok bilmeleri süper zaten
telefonla arayıp arkadan edanın ağladığını duyarsa naaptın çocuğa diyo
ben ebruların bakıcısından bile daha gaddar olduğum için......

bir zamanlar bi arkadaşım doktorlukta en zor bölümün aslında çocuk doktorluğu olduğunu söylemişti
herkese en temiz en kolay bölüm görünür ama aslında en streslisidir demişti
sonuçta insanlar dünyadaki en kıymetlilerini getirip size emanet ediyorlar
ve bu baskı çok ağır
düşününce çok mantıklı aslında
şu halimize bakın en uysal olanımız bile pençelerimizi hemen çıarıyoruz :)
bizim işyerinde bi adam anlatıyodu
adam has karadenizli asabi tiplerden :)
tam bizim bıdıklarla aynı yaşta kızı var
geçen gün kan aldırmaya gitmişler
kızı çok ağladı diye bi tane geçirmiş hemşireye
valla biliyorum suçu yoktu ama kızımı o kadar ağlarken görünce kendime hakim olamadım dedi :)

eylul asıl bu saatte ver tarıfı akşama yalanarak okumayalım:)

:) o da doğru aslında :)

TAM BUĞDAY UNLU HAVUÇLU CEVİZLİ KEK

Malzemeler

2 su bardağı tam buğday unu
1,5 tatlı kaşığı karbonat
1,5 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı şeker
yarım çay kaşığı tuz
1/5 çay bardağı su
vanilya

Hazırlanışı

Un ve kuru malzemeleri bir kapta karıştıralım. Ayrı bir kapta havuçla cevizi karıştıralım. Başka bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım, yağı ekleyip karıştıralım. Sonra kuru malzemeleri ekleyip karıştıralım. En son havuç ve ceviz karışımını ekleyelim. Hamur karıştırma sonunda kuru olursa su ekleyelim.

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30, 40 dk pişirelim. Kürdan kontrolü yapalım. Temiz çıkınca fırından çıkaralım. Afiyet olsun.

TAM BUĞDAY UNU FAYDALARI
Tam buğday unundan yapılan ekmeğin;
İçerdiği biyoaktif bileşenler nedeni ile besleyici değeri daha yüksektir.
Bazı B grubu vitaminler, mineraller ve posa için iyi bir kaynaktır.
Barsak fonksiyonlarının düzenlenmesinde, kan lipitlerinin kontrolünde, diyabette kan şekerinin kontrolünde önemli katkılar sağlamaktadır.
Daha az enerji verirken daha fazla tokluk sağlarlar, böylece günlük alınan enerji miktarını ve obezite oluşma riskini azaltırlar.
Bazı kanser türleri, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcıdır.
Lif içeriklerinden dolayı kan şekeri dalgalanmalarını ve insülin düzeylerindeki yükselmeyi önleyerek, açlık duygusunun azalmasında etkili olabilmektedir.
Ayrıca tam tahıl ürünleriyle alınan magnezyum glikoz kullanımını olumlu yönde etkilemekte bunlarda bulunan E vitamini ve diğer antioksidanlar metabolik sendromun önlenmesine katkıda bulunmaktadırlar.
Tüm bu nedenler ve sağlık yararları göz önünde tutulduğunda alışveriş yaparken tam tahıl ürünlerinin tercih edilmesi ve tam tahıl ürünlerinin her gün hatta her öğün de tüketilmesi ve tam buğday unundan yapılmış olan ekmeklerin tüketilmesi önerilmektedir.

benim eşimde bağırmıştı kıza getirmem bir daha çocuğumu işkencemi ediyosunuz tedavimi diye sakinleştirmiştim bebek bu sakin davransınlar diyo kız iğne yapıcaktı ağlamıştı egemen bekleyin dedi kızda bişey olmaz sıkı tutun dedi diye sussun sonra yapın dedi tuhaflar yani işini yapıyo dedim yok gelmicez bir daha diyo

eylul sagol canım. bu akşam halim dermanım olursa yapıcam kahvaltıda barı bunu yesın. bı lokma yememiş yine..

hemşire eğer cidden sert davranıyorsa ki öyle işinden bıkmış insanları et parçası gibi gören tipler vardır, ben de tepki verirdim ha ama şükür öylesine rastlamadık.

herkeseee günaydııınnnnn
ben zorlanmadım dün şükür ama
yemekten sonra şavtım kaydııı
dikkat etmeme rağmen su yu çok içinceee

bahar birbuçuk bardak yani
ama ben suyu koymadım en son hamur biraz katı geldi bana göz kararı su koydum
meryem evet yumurtanın tamamını koydum
normalde beyazını ben de vermiyorum ama bazen bizim omletlerimize sulanıyo eda zaman az az veriyorum
kekde de sorun yapmadım açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…