2009 Eylül Anneleri

yaa çok zekıler bunlar. el kadar bebe mınderı alıp cıkmayı nsıl akıl edıyor :)

evet ya ilk önce acaba ben mi abartıyorum gayet normal bişey mi diye düşündüm ama yok yani
minderden basamak yapmak görüp öğrendiği bişey değil
bu zamane çocuklarının hepsi zehir
Allah yardımcımız olsun

eylül tabi uyandırmazsınız şaka dedim çıt olsa uyanıyolar kedi gibi hafif uykuları bu arada maşallah edaya akıl küpü

evet evet gerşekten çok zekiler ya maşallah edaya....

meryemcim bizim kız da kahvaltı yapmıyor ya sadece domatesi bir güzel yiyor eliyle, yeni bişey keşfettim sabah yarıma yakın avakadoyu ezdim böyle mama kıvamında oldu sütüne karıştırdım afiyetle içti, aezip kaşıkla yedirmeye kalksam asla yemezdi....

bu ara eşim araştırmış yurt dışındaki kaynakları rüzgar gibi asla kaşık almayan bebekler varmış, 8-10 ay arası kaşıkla başkasından yememe olayını artık ben yicem sen bana veremezsin amacıyla geliştiriyorlarmış. hatta hiç kaşık almayan bebekler bile varmış hayatlarında.

biz de eşimin ısrarıyla vantuzlu tabaklardan aldık dün tchibo da satılıyordu, oldukça da uygun fiyatı artık annem nasıl yedirirse yedirsin ben önüne tabağa koyacam yemeğini ne yerse yesin... zaten hergün herçeşit meyveden sıktığım suları içiyor, 1 litreye kadar süt içiyor, bir de kendi en yerse yesin.

kızlar gerçekten bu dönem zehir gibiler ne versen kapıyorlar...

mesela rüzgara sadece iki kez buraya bi kuş konmuş oyununu gösterdim, kendi kendine parmaklarını göstererek bibib bibibi bibibi diye bağırıyor.... annem dün saç taramayı göstermiş banyoda başka bir tarağı alıp eşimin saçını tarıyor. yani bir iki göstermeye hemen kapıyoalr....

arkadaşlar merhaba
kafam çok karışık bebeğim kaç aydır 7 kilo, 500 gram alıyor veriyor doktorumuz normal diyor ama aklım çok karışık. 10.5 aylık boyu 71 cm şu an 4 dişi var. çok hareketli. Nasıl ne yapsam kilo aldıramıyorum önerileriniz var mı?. Persantile bakıyorum kalıyorum kilo aldırmak istememin nedeni gelişim geriliğinden korkuyorum, geç kalmaktan

fairbule ben fantamolt ve protifar kullanıyorum içtiği süte katıyorum özellikle geceleri içtiği süte ama yemekler de katabilirisn ama ben doktorumuzun önerisiyle kullanıyorum.. kızım çok yemek seçtiği için ve 9,5 aylıkken yürümeye başladığı için doktorumuz da önerdi . aslınd ailk olarak doktorumuz pedisure mama önerdi onu da yemeklere katıyorsum, onda da protein karbonhidrat var, ekstra da vitaminler. ama kızım onu sevmedi, fantmalt ve protifarı suya katıp veriyoruz tatsız olduğundan içiyor. hareketli olduğundan bunu yakıyor yedikleri ona kilo olarak dönüyor. inşallah yardımcı olur, doktoruna sor istersen...

bu arada okuduğum kitapta hergün avakado, fondık yağı düşük kilolau bebeklere çok abartmadıkça verilmeli diyor, kilo aldırıcıymış. çünkü avakoda çok yağlı zaten, fınfık yağı da o şekilde.

yerim senın kızını gulay çok tatlı maşallah..
yaa kahvaltı sorununu çözemiycez sanırım. gece hiç emzırmesem dıyorum buy sefer kıyamıyorum. aslında bu gece emmeye uyanmadı. hep sıcaktan uyandı. emmeye uyanınca takla atsan uyumuyor:)
ama yınede emzırdım

ahh bahar ne zaman bıtecek bakalım bu cıle..

bu arada gulay benım oğluma ben herseyde mudahale etmıyorum. meyvalarını kendısı yıyor hep. karpuz sonrasız bezımıze kadar kızarıyoruz ama olsun:) yada doğruyorum catalına batırıyorum oı agzına goturuyor. yemek yedırırken elıne boş kaşık verıyorum vs vs

kızlar avokadonun yararlarıymış kızlar: Çok kalorili olmasına rağmen içerdiği Glutathion süper bir hücre koruyucusudur, çünkü en iyi antioksidanttır. Antioksidantlar hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatırlar ve kanseri önlerler. Tüm meyveler arasında protein bakımından en zengin olanıdır. Bol miktarda E vitamini de içerir. Bu vitamin kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar. Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir. Kadınlar açısından çok gereklidir.

teşekkürler kızlar... rüzgarı bi gün ben de sizlerle buluşabilirsem rahat rahat ısırın.....

meryem korkarım daha uzun süre devam edecek bu yemek çilemiz hayatım. ben de eline veriyorum bir sürü şeyi. ben vermesem de zaten ağzından çıkartıyo ellerine alıyo kendi yemeye çalışıyo illa ki. her öğünümüzde surat eller üst baş mama sandalyesi bi güzel kirleniyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…