2009 Eylül Anneleri

ebru yazmıs umarım bunuda okur. asla beceriksiz bir anne falan oldugunu düşünmüyorum. dunde dediğim gibi çocukların en hareketlı zamanblarına denk gelmiş olmaktan kaylandığını düşünüyorum. bende bu hafta okadar çok zorlandımki bunu okuyunca garip geldi. çalışan bir annenin bununda zorluklarını bilen bir annenin bunu yazmış olması beni üzdü sadece. cunku ebru benım ozeldede konustugum bir insan. hiç beklemediğim bir sekilde yazılınca yazdım onları sadece..

evet canım bencede şişe pratik. ama 500 ml. aldım ben dün verdikten sonra dolaba koydum sonra biberona koydum yarım saat bekletip verdim. yani büyük alınca dolaba koymak laızm oluyo küçükleri daha pratik

ben devam sütünü vermiyorum bikaç gündür
pınar ilk adımı kullanıyorum kahvaltılarında da
zaten ramazan bitsi oturup bizimle kahvaltı edicek artık
bulamaç kahvaltıyı da kesicem

ben devam sütünü vermiyorum bikaç gündür
pınar ilk adımı kullanıyorum kahvaltılarında da
zaten ramazan bitsi oturup bizimle kahvaltı edicek artık
bulamaç kahvaltıyı da kesicem

Bizimki bulamaçı yiyo üstüne bizimlede atıştırıyo ama daha ekmeği lokma lokma verdiğimizle çıkarıyo bazısını çiğniyo yani doyucak kadar bir öğün kadar yiyemiyor bide yanlarda diş olmayınca yutmaya çalışıyor öğürüyor bu sefer. mesela bazı kahvaltılarında yarım muz biskuvi tereyağ peynir süt veriyoruz ama ayrı ayrı yedirmeye çalışcan bunların hepsini yiyemez ki üsütüne sofrada domates suyundan lokmalar yeyip suyunuda içmiş domatesin salatalık kemirmiş ekmek kemirmiş biraz sofradada peynir atıştırmış

Üst komşumun oğlu 6 yaşında ona hala 2 muz 1 elma bebe biskuvisi süt bal ceviz rondodan geçirip yediriyor çünkü kendi bütün yese zorla 1 muzu yiyor diyor ama böyle hepsini yediriyorum diyor

bence de artık kendileri yemesi lazım, ilerisi için daha rahat.... rüzgar akşamları genelde free takılıyor, makarnalarını yiyor, üzerine meyvesini yiyor, zaten ağzına bişey sokmamaız imkansız.

bircan kahvaltı için 2 muz zaten çok fazla, bir de muz kahvaltılık bişey değilki, hani bizim çocuklar için iyi de, 6 yaşında çocuk ne biliyim tost falan yemeli, hala bulamaç yer mi ya, bana çok garip geldi.... herkesin kendi bileceği iş tabi de....

bircan muzu kahvaltıda yemeyiversin, gün içinde yer
bisküvi şart değil bence
kahvaltıda tam buğday ekmeği yediririm daha sağlıklı
peyniri yumurtayı da yedirebiliyorum ben kahvaltıda
kaşar ve salatalık hastası zaten
bunları ekmekle biraz yer yanında ıhlamur yapıyorum pekmezli
sonrasında da sütünü içer
e tamam işte
çok doymazsa öğlen çorbasını daha erken veririm napim

canım kahvaltıda değil normal meyve yiyeceğinde ben onu örnek olarak verdim ama zaten yeme problemi olan bir çocuk yani kadın elindne geleni yapıyor bide astım bronşiti var mıy mıy mız mız

ama 6 yaşında hala bulamaç da iyi değil bence
vitaminleri fazla fazla alsın derken yemek yeme alışkanlığını oluşturmamış oluyor
6 yaşında kızarmış ekmek üstüne tereyağı bal bile yiyor olması lazım
gülayın da dediği gibi herkesin kendi bileceği iş tabi :)
benim bi tanıdığım da gelişme problemi olan bi çocuğunu o şekilde yetiştirdi
nasılsa sorunlu çocuk bunu yiyo hep bundan yapayoım dedi
çocuk 16 yaşında hala kahvaltısı süt şeker ekmek muz
başka şeyi verince çiğnemek bile istemiyo sabah saba
bu uç bi örnek oldu gerçi ama bence artık minik bebek değiller

oda var ama her gün değiştiriyoruz biz menüyü çünkü muzdan nefret ediyor inanın görünce öğürüyor şeftaliyide yemiyor suyunu veriyoruz 2 meyveyi sevdiremedik.
dün gece sütüne yarım muzu rondodan geçirdim mesela başka türlü yemiyor. canım biz yumurtayı ya eline veriyoruz yada yoğurduna karıştırıp veriyoruz kahvaltıda yemiyor. ekmeğide zaten domates suyuyla yiyor yani biizmki sofrada yediğini extra yiyor mamanın üstüne mesela karnı tok akşam bizimle bir bir kase çorba yedirdi babam hevesle yiyor

valla benimki kendi başına buyruk asla bişey yediremezsin yedi sülale gelse, kendi yiyecek, makarna yerken ben ağzına makarna verirsem eğer bana bağırıp dişlerini sıkıyor.....

dün eline koca dilim kavun verdim ısıra ısıra yedi, arkasından da 1 dilim armut onu da ısıra ısıra yediii... zaten yemezse aç kalacak adım gibi biliyor, eli mahkum... biz çok uzun zamandır bulamaç vermiyoruz versek te yemez..... ama tabi bazıları bulamaç seviyor, o ayrı...

1 yaşından sonra masasına artık herşeyi koyacam yerse yer yemezse yemez.... kendilerini kurtardılar çünkü....

eymen de hala bulamac yıyo kahvaltıyı cunku tek tek versem yumurtayı falan hayatta yemez.ama bırcanın dedıgı gıbı ben once kahvaltılık toz mamalardan cok az koyuyorum yurtasını peynırını cevızını tereyagını pekmezını ıhlamurunu koyup azcık bı karısımla tum bunları yedırmıs oluorum toplam 3 yemek kasıgı falan oluyor.sonra bızımle sofrada kahvaltı edıyordu yıne.yanı omletten menemenden krepten hep tırtıklar.bızle yemekten keyıf alıyo cunku tek basına sevmıo.ama sırf hepsını yıyebılsın dıe 3 yemek kasıgı da olsa o bulamacı yedırıyorum

meryem ben hala devam maması kullanıorum.fazla ınek sutu hem kansızlık hem de kabızlık yapıyor cunku.ve devam sutlerının su pınarın sutunden falan daha faydalı oldugunu dusundugumden vermeye devam edıcem bır sure daha.pınar da verıyorum ama sadece onu degıl ıste bı ondan bı dıgerınden

Son düzenleme:

Haklısın canım. ama dün mesela üzül alıyor ağzına baya çiğniyor baktı yutamıyor posasını çıkarıp bir üzüm daha alıyor ama uğraşıyor çiğnemeye açlışıyor

Bende canım yani 1,5 yaşına kadar aptamil vericem sonra yine vericem ama değişik değişik pınarda veririm ama şu ara aptamil alıcam hep

eymen zaten genelde benim elimden pek yemez babsı yedirince iyi yiyor.. akşam emziriyorum ama yinede biz yerken geliyor ağzına bir parça veriyoruz onu yiyene kadar dolaşıyor sonra yine geliyor..
ama tam meyveci annesi gibi karpuza bayılıyor..hatta geçen böğertlen aldım ekşiydi yoğurduna kattım azda şeker ekledim bayaa yedi ama üzeride battı çıkmaz diye korktum ama iyi çıktı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…