2009 Eylül Anneleri

maşallah erdenaya
bişi kalmamış demet
kalan dişlerini kolayca çıkarır inşallah
biz 6 dayı şu an
ama yeni bi tane gelecek gibi bu aralar eli yine ağzında hanımın

13 diş maşallah biz daha 4 diş deyiz .ama emzirirken çok kötü ısırmaya başaldı ısırınca bırakıyorum ağlıyor versem canım yanıyor..klava:

alt kat komsumuz geldı ben de eymenı yıkıyordum kapıyı acınca ıcerı buyur ettım sen otr ben eymenı uıkıyorum dedım o da musaıtse bız de geleım mı dedı ogluyla (20 aylık)gelın dedım bakıyolar eymen oynuo falan yknrkn onun oglu hep aglıyormus yıkanırken en sonunda masallah de kızz dedım dedi ama ben bu tıpler hep benı buluo ya cocuga dovme yaptrcam masallah deyın dıye.

13 mu masallah ya ne guzel az kalmıs bızım 7 şuan mısır gıbı patladı durdu sımdılık.umarım erdenay kalan dıslerını kolayca cıkarsın

selam kızlar size bir soru soracam biraz alakasız olacak ama arkadaşın arkadaşı 5.5 aylık hamile ve birkaç yerde yapılan testler sonucu çocuğun down sendromlu olduğu ortaya çıkmış aldıracakmış siz olsanız ne yapardınız ben direk aldırmazdım dedim ama sonradan acabamı diye düşündüm

13 müüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü inanmıyorum yaaaa.. kızım yakında bitcek bence
fazla bişey kalmamış dşünen bizi düşünsnü :)

maşallah erdenaya
bişi kalmamış demet
kalan dişlerini kolayca çıkarır inşallah
biz 6 dayı şu an
ama yeni bi tane gelecek gibi bu aralar eli yine ağzında hanımın

13 diş maşallah biz daha 4 diş deyiz .ama emzirirken çok kötü ısırmaya başaldı ısırınca bırakıyorum ağlıyor versem canım yanıyor..klava:

13 mu masallah ya ne guzel az kalmıs bızım 7 şuan mısır gıbı patladı durdu sımdılık.umarım erdenay kalan dıslerını kolayca cıkarsın

kizlar iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederiz ama gercekden bebeklik donemini yasayamadi canim benim bebeklerin encok kg alim zamninda dis problemi her ay dis yani aman saglikli olsunda sorun degil

kizlar azi ve kopek disleri cok zorluyor bebekleri allah hepimizin yardimcisi olsunnnnnn:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Yakın zamanda tanımlanan ve henüz nedenleri hakkında fikir birliğine ulaşılamamış kronik yorgunluk sendromu son dönemlerde sıkça anılıyor. Psikiyatri Uzmanı Dr. Cem Hızlan: “Kronik yorgunluk, belirgin bir zamanda başlayan ve dinlenmekle geçmeyen yorgunluk hissi yanında, endokrin sistemi, savunma sistemi ve kas iskelet sistemini ilgilendiren belirtilerle tanınır. Belirtileri daha çok, endokrin ve metabolizma değişikliklerini ve savunma sistemini ilgilendirdiği için, iç hastalıklarının konusu olarak ele alınır.” diyor ve hastalığa; virüslerin, beslenme, endokrin veya savunma sistemi bozukluğunun neden olabileceğini söylüyor. Kronik yorgunluk belirtilerinin, gerginlikle (stres) bağlantılı olması nedeniyle, durum psikiyatrinin konusuyla da ilgilidir.

Belirtiler

Kronik yorgunluk sendromu; sersemlik hissi, çarpıntı, şişkinlik, sinirlilik, huzursuzluk hissi, kilo kaybı gibi belirtiler gösterir ki bunlar, kolaylıkla gerginliğe bağlanabilecek belirtilerdir. Kronik yorgunluk sendromunun nedenleri arasında, gerginlik doğrudan anılmasa da, dolaylı olarak kronik yorgunluğun bir nedenidir ve çözüm önerilerinde, “stresle baş etmenin önemi” daima vurgulanır. Bunun yanında, sendromun, depresyon ve kaygı bozukluklarıyla karıştırılmaması gerekir.

Kronik yorgunluk sendromu, metabolik sendrom, tükenmişlik sendromu gibi farklı disiplinlerce tanımlanmış sendromların ortak özelliği, ısrarla günlük hayatımıza ve yaşam biçimimize vurgu yapmalarıdır.

Kronik yorgunluk sendromu için, stresle baş etmenin yolları, beslenme alışkanlıkları, uyku düzeni ile ilgili öneriler verilir. Metabolik sendromun, yeme alışkanlığı, günlük hareket ve fiziksel aktivite alışkanlıkları nedeniyle çağdaş yaşama biçiminin bir parçası olduğu ileri sürülür. Tükenmişlik sendromu, profesyonel hayatın doğurduğu yorgunluk ve hayal kırıklıklarıyla ilişkili bir durum olarak tarif edilebilir. Bu sendromların, genellikle iyi eğitimli, gelir düzeyi ortanın üzerinde, çalışan kesimde sıklıkla görülen sendromlar olduğu vurgulanır.

Nedenleri

Çağdaş yaşam koşulları, insanda, sendromların da ötesinde, panik ataklar, depresyon, reflü, esansiyel hipertansiyon, fibromiyalji gibi hastalıkların doğmasına neden oluyor. Sorgulanamaz olarak benimsediğiniz hayat koşulları, yoğun iş baskısı, uzun çalışma saatleri, mesailer, “mükemmeliyetçilik”, ikili ilişkilerdeki esnetilemeyen beklentiler, kişisel zaman ya da kişisel merakların tamamen anlamsız, gereksiz hatta tehlikeli algılanması, çağdaş yaşamın sürekli yorgunluk yaratan nedenleridir.

Dinlenmek ya da stresle baş etmek için:

Kendinizi geliştirin, zihninizi boşaltmaya yönelik egzersizler; yoga ve meditasyon yapın. Günde 12 saat çalışan biriyseniz, egzersiz yapmak, sizi dinlendirecektir. Bunun, dengeli bir yaşam tarzı haline gelmesini beklemek ne kadar gerçekçi olmaktan uzaksa, içinde bulunduğunuz durumun yarattığı fiziksel ve ruhsal belirtileri bir hastalık olarak algılayıp, buna tedaviyle çözüm arayabilirsiniz.

Gerçekçi olansa, yaşamınızı, zaman içinde şekillendirdiğiniz bir bütün olarak kavrayıp, vücudunuzda ve duygularınızda ortaya çıkan olumlu ve olumsuz belirtileri, yaşamınızın göstergeleri olarak benimsemeniz olacaktır. Bu göstergeler, size, yaşamınızda nelerin fazla ve nelerin eksik olduğunu hatırlatmak için var ve bunlara kulak vererek hayatınıza yön verdiğinizde, gerçekten ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek dengeli bir hayat sürebilirsiniz.

Beslenme Önerileri

Yorgunluğun pek çok sebebi olabilir. Kansızlık, enfeksiyonlar, karaciğer, kalp ve böbrek yetmezlikleri, vitamin ve mineral eksiklikleri, metabolik bozukluklar (hipoglisemi), hormonal problemler (Hipotiroidi, böbrek üstü bezi yetmezliği), kanser gibi ciddi sağlık sorunlarında, yorgunluk bazen ilk işarettir. Diyetisyen Yeşim Çelik: “Yorgunluk, tekrarlayan ve uzun süren streslerin, uyku problemlerinin, depresyon ve diğer bazı psikolojik sorunların sonucunda oluşabilir. Alkol-sigara kullanımı, yorgunluktan korunmak için kullanılan uyarıcıların ve bazı ilaçların yorgunluk yapabildikleri, daha da önemlisi beslenme yanlışlarının, yorgunluğun başlıca nedenlerinden olduğu biliniyor.” diyor.

Yeterli ve dengeli beslenme, yorgunluğu önlemenin en önemli yollarından biridir. Öğünlerinizde dikkat edeceğiniz birkaç küçük kural, kendinizi zinde hissetmenizi sağlar.

Yorgunluğun temel nedeni, demir eksikliğine bağlı kansızlıktır. Kadınlarda daha sık gözlenen kansızlığı önlemek için; haftanın belirli günlerinde demir içeriği yüksek olan yumurta tüketmeniz gerekir. Haftada 2-3 kez kırmızı et tüketmeniz ve yanında mutlaka demirin vücut tarafından kullanımını artıran C vitamini içeren besinlerle de (Sebze-meyve) bunu desteklemeniz gerekir. Ayrıca, çok koyu çay ve kahve tüketimi, demir emilimini azalttığından, yemekten hemen sonra tüketmeniz önerilmez. Kuru meyvelerin demir içeriği yüksek olduğu için, ara öğünlerde kan şekerinizi dengelemesi açısından tüketmenizde fayda var.

allahtan gelen hersey kabulumuz her zaman.allah basa vermesın ama bır cana hem de senın evladın olan cana kıymak hem de ıcınde kıpır kıpırken bencıllıkten baska hıcbısey degıl bence.fazla da yorum yapmak ıstemıyorum

canim suanki anlik psikoloji ile bende aldiramazdim derdim
ammmmmmmmaaaaaa gelecegi dusununce en iyisi aldirmakkkkkkkk

son kez sunu da soyluyeyım bır komsumuzun gelınının cocuguna da down sendromlu dogacak dedıler bır suru tahlıller sonunda allah korkum cok yapmam aldırmam dedı ama cok agladı napaım allahım kuvvet ver dıe.cocuk dogdu bakmaya kıyamazsınız hıcbır seyı yok.o dr lar mı cekeceklerdı gunahını eger aldırsaydı.bu belkı de bır sınav.rabbım sınıyor belkı.ve ımanını gorunce de mukafatlandırıyor olamaz mı..

Erdanaya Maşallah ya.... bizim daha 6 tane incimiz var ki...
Ela poyraz bu hafaya kadar bebekken dahil bir kez ağlamadı banyo yaaprken geçen kafasındna su dökerken ezan okundu bizim evde çok yakın acmiye kapılar pencereler açık tabi korktu o gündne beri banyolarında kafasından su dökünce kalkıyo ayağa çıkmaz istiyo kuvetten korktu ama vucudunu yıkarken çok mutlu oynuyor

evet canım haklısın bende birçok yerde okudum aynı şey olmuş

canım o arkadaşın psikolojisini yaşamadan anlayamayız
Allahım kimseye de yaşatmasın
ama benim genel düşüncem aldırmam
yani Allah onu ana rahmine düşürmüş
hasta da olsa onun da bu dünyada göreceği günler var
yaşama hakkını kimse kimsdenin elinden alamaz diye düşünüyorum
hem bu belki de benim için de bir sınavdır
benim de bunları yaşamam gerekiyormuş demek ki
belki fazla teslimiyetçi ama böyle düşünüyorum ben

teyzemin de 20 yaşında hasta bi oğlu var
o da aldırsam mı diye düşünmüş zamanında
ama şimdi oğlum herşeyim diyor
sadece küçük çocuk gibi konuşuyor ve tavırları öyle
onun dışında yemeği tuvaleti bi sorunu yok
annesine yük değil
kim bnilir belki arkadaşın da öyle ciddi bi sorunu olmayacak çocuğunun
Allah hakkında hayırlısını versin

bende olsam aldırmazdım herhalde..sonuçta sağlıklı çocuklarımızında ilerde nasıl olacaklarının garantisi yokki..

koltuklarımın sılınmesı gerekıyor tasınırkn onları su pıtpıt naylonlar var ya onlara sarmayı dusunuyorum.sız de sılıp de mı sarmalıyım yoksa nasılsa kırlenır dıye orda mı sılmelıyım akıl verın bana hadı

ela şehir değiştiriyosun iki sokak öteye taşınmıyosun ki
yolda nolacağı belli olmaz
üstüne bişeyler koyarlar naylonu yırtılır açılır
adamların ayakları kokar falan
gidince içine sinmez bi daha silersin
bence hiç uğraşma orda sil
ben olsam öle yapardım yani

ben de okudum bu haberı ama akıl var mantık var bızım gıbı cahıl ınsanlar bıle bılıyrlar erken dogan bebeklerın vucut ısılarının normalden dusuk oldugunu.en azından kuvozde bır sure bekletıp ondan sonra bakıp hala yasamıyorsa oldu deselermıs.ve 2 saat annne o bebegı opmus koklamıs nasıl ızın verıyorlar pekı ölu bır bebegı annenın koynunda ole bırakmaya.hangı can dayanır.ama her serde bır hayr varmıs gercekten.rabbım kımseyı cıgerıyle eladıyla sınamasın.ıyı yazılar yazsın cumlemızınkılere

slm kızlar nasılsınız:)

valla büyük konuşmamak lazım o anki psikolojiyi bilemem ama bende aldırmazdım belki allah sınıyo sağlkıklı doğacak veya allahın verdiği canı ben niye alim yaşaması gerekiyosa yaşıycak yani

bu arada elacım bencede taşındıktan sonra sil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…