2009 Eylül Anneleri

saol meryemcim ya ne oluyo bu bebelere bilmem ohh beee diyemiyoz ya bişey sorcam şimdi dr bize antibiyotik verdi balgamı var ama ateş olmayınca antibiyotık verilmez diye biliyorum sonuçta enfeksiyon yok offff. balgam söktürücü bişey vermesi gerekmezmiydi dün vermedim ama bugun daha kötü oldu mecbur başladım

canım bizimde atesımız yoktu antıbıyotık kullandık. balgam sökücüde vermişti bize.

tekrar selam. gülcancım dişiniz hayırlı olsun canım.
ayşecim geçmiş olsun kuzuya atlatır hemen inş.
son sayfadan anladıklarım bu kadar :)

ebrucum sizde işe yarıyosa ne mutlu ben 4 gün dayanabildim kitaptada en az 1 hafta diyor ama ben dayanmadım ne yalan söyleyim azcık bi umut ışıgı görseydim devam ederdim bide bu yöntemde kadın garanti veriyo aslında,aliş uysal bi çocuk ama bizimki gibi deli değil allahtan ben çalışmıyorum yoksa sizin gibi bide işe gelseydim napardım bilmiyorum
aysecim geçmiş olsun sizde mi hastasınız :(((

eylulcum bahsettigin gece saatleri di mi
mesela soyle anlatayim
ali dun aksam 8 de uyudu
saat gece 11 de uyandi ve hafif hafif aglamaya basladi
gittim hemen yatir kaldir yaptim 4. seferde aglamayi birakti ve ardindan da cok gecmeden uyumaya basladi
simdi amac su mesela ali de o uyandiginda alsam emzirsem yine uyur ya da alsamkucagima pispislasam yine uyurdu
ama yatir kaldir yaptigimda sunu sagliyorum kendi kendine disardan yardim almadan uyumayi ogreniyor
boylece gece yine uyanirsa ,ki biz bile gece birkac sefer uyanip uyumaya devam ederiz, hic aglamadan yine kendisi uykuya dalip uyumaya devam edecek senin ruhun bile duymayacak
kitabi yazan ablada diyor ki bunu yaparsaniz bir sure sonra kesintisiz sabaha kadar uyuyacak

anladım canım
evet gece saatleri bahsettiğim saatler
ya aslında kızım huysuz değil uyurken çok çok zorlamıyor
ama odasını ayırabilmem ve ayakta sallanmayı unutturabilmem için bunu denemem şart
umarım ben de sizin gibi kararlı olurum ve pes etmem
ve de başarırım

ebru bu yatır kaldır olayı uykuyu uzatmak için değil kendi kendine uyumayı öğrensin diye yapılıyor hatırladığım kadarıyla. bence de 15 dk uyuyan bebek için 1 saat debelenmek zor gelir ya :)

özgecim baharcım saolun bacılar
meryemcm size dr ne verdi söktürücü olmazsa ben yarın bidaha gitcam dr a içim böle hiç rahat değil

umarım ebrucum..
meryem aynen öyle valla biyerede çıkmıyoruz pek annemde 1gece kaLMIŞTIK HAFTA SONU..üff yaa..
zaten geç kalsaydık bikaç gün dha bizimkide bronşit olurmuş öyle dedi dr. ayy pişik yapar haa sıksık değiştireyim ozaman..
gülcancım bizimde hiç ateşimiz yoktu
çok ağlıyodu hiç uyumammıştı.. nezleydiii:(( gittikki ne gidelimm çocuk fenaymışş..
canım balgam söktürücüyü ne zaman veriyosun dr içince kusabilir korkma demişti bende tokken vermek istemiyorum acıkcası..

baharcim kendi kendine uyumayi ogrenen cocuk uyanirsa yine kendi kendine uykuya dalabilir diyor kadin
boylece uyku suresi uzar diyor
zaten uyku dongulerden olusuyor
bir donguden digerine gecerken uyanmasi normal dedigim gibi bizde mesela donerken felan arada uykumuz hafifliyor ama uyumaya devam ediyoruz ya da uyansak bile yine daliyoruz
bebeklerde ayni sekilde uykuya devam edebilmeleri icin kendi kendine uyuyabilmeleri gerekiyor
mesela ben dun gece alisi braktigim yonun tam tersi istikamette ustu basi acilmis altina dolanmis ortusu o sekilde buldum mumkun deil bunlari yaparken hic uyanmamasi ama yine uyumaya kaldigi yerden devam edebiliyor diye dusundum

valla tabi tum bu yazdiklarim ablanin kitabinda yazanlar accikta benim yorumum var icinde
neyse cok uzattim bu yatir kaldiri ek gida gibi olmasin sonra kestim artik
bana bisey sormak isteyen arkadaslar olursa ozelden yazsinlar cevap veriyim
hani ben faydasini gordum sizde magdur oolmayin diyeee :PPP

selam hanımlar bugun yumurta verdım gogusu azcık kızartılar cıktı doktorumuzu aradım kes verme dedı dısımız hala yok cok zayıf ondanmıdır acaba 7 kıloyuz bugun tartıldı

ali de et yemeye basladigindan beri poposu cok hafif kizarik
her kaka yaptiginda altini yikiyoruz mutlaka
pisik onleyici suruyorduk simdi de mustelanin pisik icin olan kremini aldim eczaneden onu kullaniyoruz ama gecse bile bir sonraki kakasinda yine kizariyor
sizde boyle birsey oluyor mu ne kullaniyorsunuz

ayşecim bize balgam söktürücü vermedi bi antibiyotikle agrı kesici ateş düşürücü verdi balgamı var fark etmedin mi dedi bana yooo dedim sizede verdi demek ne kullanıyosunuz söktürücü eee ben bu dr napayım şimdi

ebrucum ben niveanın pişik önleyicisinden çok memnununm...hemen geçiriyo..

umarım ebrucum..
meryem aynen öyle valla biyerede çıkmıyoruz pek annemde 1gece kaLMIŞTIK HAFTA SONU..üff yaa..
zaten geç kalsaydık bikaç gün dha bizimkide bronşit olurmuş öyle dedi dr. ayy pişik yapar haa sıksık değiştireyim ozaman..
gülcancım bizimde hiç ateşimiz yoktu
çok ağlıyodu hiç uyumammıştı.. nezleydiii:(( gittikki ne gidelimm çocuk fenaymışş..
canım balgam söktürücüyü ne zaman veriyosun dr içince kusabilir korkma demişti bende tokken vermek istemiyorum acıkcası..

ayşe biz de kullandık balgam sökücü asist
ama kızım onu içti öksürük şurubunu kustu
asistin portakallı bi tadı var
belki seninki de içer
belli olmuyo bunların neye ne tepki verecekleri
çok geçmiş olsun bu arada

dilekcim birlikte uyumak fazla sorun olmuyo büyüyüne yalnız uyumaya yavaş yavaş alışıyolar sinan kaan doğana kadar hep benle uyuyodu ama şimdi yalnız uyuyo başta biraz mızırdandı ama zamanla alıştı

Ececim gelmiş geçmiş olsun canım çok şükür ciddi birşey ykomuş en azından çözümü kolay rabbim yeniden yaşatmasın kimseyi evladı ile sınamasın...

ebrucum geldim canım ama benım canım çok sıkkın yağız diş çıkardı onun huysuzlugu var onun üstüne birde hasta oldu çok kötüyüz biz çok iştahtan ve uykusuzluktan hiç bahsetmiyorum...

buarada mrb herkese umarım keyfiler iii dir sizde

Çok geçmiş olsun Gülcancım yağıza inş en kısa sürede atlatır.

dilekcim hala sutuneskisi kadar cikiyor mu
hani sirf sagmakla sut yavas yavas azalmaya basliyor diyorlardi ya o yuzden soruyorum

Yok canım sen milletin dediğine bakma bende mesela hiç azalmadı hala gayet iyi maşallah. Yani Defneye hiç ek gıda vermeden bile süt ile rahat rahat besleyebilirim ama bu sefer ilerde sorun yaşarım ek gıdalara alışamaz diye o korkumdan ötürü başladım.

pisik onleyici suruyorduk simdi de mustelanin pisik icin olan kremini aldim eczaneden onu kullaniyoruz ama gecse bile bir sonraki kakasinda yine kizariyor

Canım ben Sebamed kullanıyorum birçok kişinin tavsiyesi üzerine aldım hem ph5.5. :lepi:
Çok memnunum. Bu arada şampuan olarak ne kullanıyorsunuz dün ben eczaneden mustela stelaprotect'in şampuanını aldım hassas ciltler içinmiş hala kullanmadım ama inşallah iyidir.

kzialr ben ise basladigimdan beri bi kahve caya duskunlugum artti yaa
gunde 2 fincan nescafe 2 su bardagi felan cay iciyorum
bi zarari olur mu sutten alise
ebrucum ben dr uma sordum 2 fincan kahvenin bi zararı olmuyomuş ama daha fazla tüketmemek lazımmış rahatlıkla hergün 2 fincan içebilirsin

sağolun kızlar, baharcım çok yorgun hissediyorum kendimi dayanmaya çalışıyorum yoksa düşücem bu gidişle.
az geçmişe bakabildim, ececim çok geçmiş olsun canım.
eymencikte hastaymış çok geçmiş olsun zaten bu rota virüsünden çok korkuyorum bizim aşımız yok ya bide,
sağol canım
bizimde rota aşımız yok malesef

herkese merhaba kızlar,nasılsınız
geçmişe çok bakamadım, inşallah herkes iyidir,
biz hasta olduk benim iki yavruda hasta. ikisininde burnu felaket offf.
ali'nin daha dişi yok o yüzden de hasta olmadı demekki ablası öpmüş.(
çok geçmiş olsun kuzucuklar hemen iyileşir inşallah
:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
aynisini erdenayda yapio cok guzel bir duygu nekadar cabuk buyuduler yaaaaaaaa
kizlar sizin bebeler kahvaltiyi kac kasik yiyo benimki 2kasik aldi dahada yemio offfffffffff
bugun asimizdsa var gecen sefer dr yapmamisdi bakalim insallah bu sefer yapar ya erdenay su almiyor ama beni 7-8keuz emmiyo...
demetcim kaan a güç bela 1 çay kaşığı pekmezle günaşırı yumurta sarısının 8 de birini veriyorum başka bişi yemiyo kahvaltıda hep emmek istiyo suda içmiyo nasıl yedirecez bu inatçıları bilmiyorum o kadar uğraşıp özel sebzeler hazırlıyorum bi kaşık bile yemiyo ağzını kitliyo zorla sokarsamda tükürüyo zaten offff offfffff
valla ece haklisin bu kiz bizi birakip gitcek sonra gorcez gunumuzu diye dusunuyorum bende
ama bazende yaaa hic bir seyine karismiyoruz bizimki de fazla serbest birakmak oluyor gibi geliyor
sonucta o kadar para veriyoruz bizim istedigimiz gibi baksin di mi
canım tabiki fazla serbest bırakma yapmasını istediklerini söylemelisin sonuçta para veriyosun keyfinden gelmiyoki ama çok sıkışıncada kaçıyolar onu sölemek istedim

ecem çok geçmş olsun, en azından kalsiyum fazlalığı dün bahsedilen kötü şeylerin olmamasına çok sevindim. inşallah o da biran önce düzelir....

özgem ezgi yede geçmiş olsun ben atlamışım... ya kızlarımıza nazar değdi kesin...

ben dviti kestim sanasol şurup veriyorum.... demirle birlikte.... bir de demir verdiğim için et vermiyorum hala. 7 ayın sonunda yavaş yavaş başlamayı düşünüyorum...
sağol gülaycım sanasolda zaten d vit var sanırım 1 yaşına kadar veriliyo ama ben vitamin olarak minadex i tavsiye ederim biras pahalı ama balık yağıda içeriyo ve tadını seviyolar ben demire 7.ayda başlayacağım
slm en güzel anneler sizi okurken 1 paket büskivi ve iki fincan ıhlamur içmişim...akannehir off yaa çok yiyoomm
kızlar teşekkür ederimm..oğlum şimdi daha iyi ama ilaç içtiği için çok uyuyor..antibiyotikte içiyoo çok üzülüyorumm.. yine şükürki hemen götürdük dr...
iştahıda yok..:(
oooh afiyet olsun
canım üzülme inşallah çabucak iyileşir kuzun biz 3 şişe antibiyotik bitirdik kullanırken ishal yapıyo

ebrucum geldim canım ama benım canım çok sıkkın yağız diş çıkardı onun huysuzlugu var onun üstüne birde hasta oldu çok kötüyüz biz çok iştahtan ve uykusuzluktan hiç bahsetmiyorum...

buarada mrb herkese umarım keyfiler iii dir sizde

meraba canım gözünaydın dişini çıkarmış yağız geçmiş olsun nesi var soğuk algınlığımı kısa sürede iyileşir inşallah iştah bizdede sıfır

ebrucum kaan ın popo arasıda hep kızarık ne kullandıysam geçmedi acaba doğal rengimi diye düşünmeye başladımkaydirigubbakcemile3

dilekcim sağol canım evet allah insanı evladıyla sınamasın gerçekten çok zor insanın içi parçalanıyo allah yavrularımızı korusun

Back
X