2009 Eylül Anneleri

biz özel muayenehanede yaptırıyoruz canım aşılarımızı. yaa çok onemlı olsa dr kesın uyarırdı emzırme dıye ben sorun oldugunu hiç sanmıyorum en fazla asının etkısını azaltır..
İnşallah bir sorun çıkmaz:(bizim uradaki dr ve hemşirelerimiz ne yazık ki ilgili değiller...hayırlısı olsun sağlık olsun İnşallah...
canım kendını yıpratma dedıgın olay cok zor bır yan etkı ınsıdansı.olursada Allah gostermesın zaten gecıcı olarak yapıyomus bende eve geldıkten sonra esımle arastırdım 2 ye ayrılıyor cocuk felcı asıları bı koldan karmalarla beraber yapılıyor bırde agızdan yapılıyor bız karma ıle beraber yaptırdık.emzırme ası sonrası atesı onluyomus bana da oyle demıslerdı bılemıyorum.ben her asısından sonra bolca emzırdım Allaha sukur bı sorun yasamadık.kendını yıpratma bı suru cocuga yapılıyor agızdan tek senın bebısın degıl
Anne olmak nasılda zorlu ama bir o kadar da güzel bir yol her sorun her mutluluk kısaca en küçük şey nasılda etkiliyor birde ben daha evhamlıyım kendimi frenlemeye çalışıyorum...Canım benim teşekkür ederim tavsiyelerin için benim kızımda emmedi emmedi aşıdan sonra bol bol emdi bende şimdi araştırınca etkisini yok ediyormuş diye öğrenince kendimi suçluyorum niye emzirdim diye içim rahatladı yazdıklarından ...

bundan sonrakı asısı bızım 1.5 yasında yıne karmalarla beraber yapılacak o zaman sen agızdan verdırme bı daha.dr una sor bızımkı gerek gormedı 1.5 yasında 2. dozu verıcez dedı.agızdan verenler saglık ocakları ozellerde agızdan yapmıyolar.
bende karmalarla var diye biliyordum zaten bundan sonra karma ile koldan yaptırıcam ,,,artık yapıldı 3 iğne ağzı yoluyla damla neden verildi anlamadım sağlık ocaklarında ki karmalarda yokmu acaba?

hiç bir problem olmaz emzirebilirsiniz..
hildee canım etkisini yok etmiyormu aşıların?
ağızdan verilen oral polio aşısı bazı birimlerde 7. ayda yapılıyor. mutlaka yapılmalı.
ben sadece aşı yaptırırken sabah 8-9 gibi gitmeye özen gösteriyorum. aşılar sabah çııkarılıyor. soğuk zincir bozulmadan sabah yaptırmak mantıklı olanı

oral polio mu benim kızıma ağızdan verilen?amma soru sordum:))):kedi:

of ya eve gittim emzirmeye yine emmedi sipa sagip biraktim
neden boyle inat edior anlamiyorum
millet cocugunu zorla sutten kesmeye calisiyor ben zorla emzirmeye

canim ustune gitme ust disler cikarken emmiyorlar erdenayda oyleydi 2dk anca emmiyordu ama disler cikinca tam rahartliyorlar herseyi yiyorlar.
EBRUUUUUUUUUUUU canim sen kirmizi pancari nasil veriyorsun.

demetcim ben pancari soyup kucuk kucuk dograyip diger katacagim sebzelerle birlikte buharda pisirdim 15 dakika felan pisiriyoprum catalla kontrol ediyorum yumusamissa atesten alip alttaki suya sebzeleri atip blendirdan geciriyorum

yaa alinin ustten 4 disi de cikti ama hala cok kasiyor bu aralar yine salyalarini akitiyor yenilerimi geliyor acaba

yarın yada bugün akşam badanacı gelcekmiiişşşşşşş
poffff bekliyordum ama eşim öle birden deyince yorgunum zatennn
Allah yardımcım olsun artıkkkk

yasemin bizde oglumla ayni durumdaydik
istisnasiz her gece saat basi aglayarak uyaniyordu
2 saat ust uste uyusam kendimi sansli sayiyordum artik sinirlerim yipranmisti
sonra bebek bakim sorunlarina mucize cozumler adli kitaptaki yatir kaldir yontemini uyguladim ve duzeldi
sende deneyebilirsin
ilk bir kac gece sabirli oolman ve pes etmemen gerekiyor sonraki geceler zaten cok kolay geciyor
NASIL CANIM ANLAMADIM UYKUSU DÜZENE GİRMESİ İÇİN NAPMAM GEEKİYOR ahh bide dişlerimiz bi çıksa sizin kaçıncı ayda ilk dişi çıktı biz 6,5 aylık olduk
yarın yada bugün akşam badanacı gelcekmiiişşşşşşş
poffff bekliyordum ama eşim öle birden deyince yorgunum zatennn
Allah yardımcım olsun artıkkkk

allah yardımcın olsun canımm:teselli:

bazı firmaların aşısı 2 doz bazılarının ki 3doz

esim saglıkcı ve tıtız oldugundan cok dıkkat eder ası ve ılac ısımlerıne fırmalara.ege ye yapılan ası ısımlerıne,son kullanma tarıhlerıne bu asıların hangı fırmaların olduguna soguk zıncırlerıne kadar her seyıne dıkkat edıyoruz cunkı bend e muthıs evhamlıyım.dr a defalarca sorarız.hatta hastanede benı pımpırık anne dıye tanır calısanlar.ısteyen ıstedıgını dusunsun annelık pımpırık olmayı gerektırır.rota asısında 2 doz yaptırdık fırmasını daha guvenılır buldugumuzdan dolayı.

meryemcim toplam 6 disimiz var su an 4 ustte 2 altta

yasemin 4 aylik oldugunda iki disi vardi oglumun ben kontrolde ogrendigim icin tam ne zaman cikardi bilemiyorum :))
yatir kaldir yontemi bahsettigim kitapta anlatilan bir yontem
daha once uzun uzun yazmistim tekrar yazmayayim sen googledan yatir kaldir yontemi diye aratirsan cikacaktir

arkadaşlar,
günlerdir giremedim foruma..çok yakın bir arkadaşımın kızına lösemi teşhisi konuldu..2,5 yaşında..

boşverin bebeklerimiz yemek yemesin, çok uyansın..
iyi olsunlar, sağlıklı olsunlar da..

Canım topla kendini seninde bebeğin var onu düşün sen üzülürsen o da etkilenir. Elbette çok zor bir durum ama bu kadar erken teşhis edilmiş olması bile bence hastalığın gidişatında büyük etken yaratacaktır. ınşallah en kısa sürede atlatır.

kızlar ben oğluma kahvaltıya başlıcam nasıl neler veriyor nasıl yapıyorsunuz anlatın aydınlatın beni

Back
X