2009 Eylül Anneleri

bır tanıdıgım bebegı benımkınden 1 ay buyuk cocuga ozel yemek yapmıyor kendı ne yıyorsda o.. dün duydum ve uzuldum yuh dedım. kızınıda oyule buyurtmus bişey olmuyormus

dr umuz sakatatları yaşına kadar yasakladı bize o yüzden ben balık et ve tavuk veriyorum.. dün bende şehriye çorbası yaptım denemek için yiyebildi .. ama bade nin iştahı hepten kötüye gidiyo kızlar en küçük kaselerin yaısından bile az yiyo ve çok sinirli oldu.. hep dişten diyorum ama daha çıkan birşey de yok ortada sizce başka birşey mi acaba?

Ben kendi yemeklerimizin suyundan tattırıyorum ama asla vermem , çünkü yağlı, tuzlu ve baharatlı kayınvalidemin yemekleri versem ( kendini zor tutuyor en azından benim yanımda ) çocuğun bağırsakları iflas eder ben bile kötü oluyorum .Ayrıca kendi yemeklerimizden vermeye başladığımız zamanlarda bile yemeklerimize çeki düzen vermek zorunda kalıcaz bence .

bır tanıdıgım bebegı benımkınden 1 ay buyuk cocuga ozel yemek yapmıyor kendı ne yıyorsda o.. dün duydum ve uzuldum yuh dedım. kızınıda oyule buyurtmus bişey olmuyormus

mutlaka birşey olmuyodur sonuçta bizlerde öyle büyüdük ama yinede benim içime sinmiyo .. doğurmaya üşenmedim de iki dakika çorba yapmaya mı üşenicem..severek yapıyom valla..

Hımm bende alayım Meryemcim o dediğin damladan :)

Ebrucum maşallah oğluşuna çok tatlı olmuş yanaklar ısırılmalık kıvama gelmiş ,birazda esmerleşimiş sanki :)

Ben ciğere henüz başlamadım , halamız önermedi içinde parazit falan olabilir güvenilir yerden almak lazım nerden bulacaksın dedi , bende hafta sonu araştırıp bulup yediricem . Bende kıyma ve tavuk verdim ama balık konusunda bnereden bulacağımı bilmiyorum ... Bir de pazra günü çorbasına şehriye ( tel ) koydum yiyemedi öğüre öğüre gittim rondoda çektim , sanırım bizim ki çok pütürlü yiyemiyor daha zorlamanın manası yok .

henuz erken dıılmı tel sehrıyelerı yutamazlar.ben tel sehrıye corbası yapınca onlarıda ezıyorum

mutlaka birşey olmuyodur sonuçta bizlerde öyle büyüdük ama yinede benim içime sinmiyo .. doğurmaya üşenmedim de iki dakika çorba yapmaya mı üşenicem..severek yapıyom valla..

kesınlıkle katılıyorum banada cevremde bazı cok bılmısler baskı yaptılar kendı yemeklerınden ver ayrı yapma dıye oyle sey olurmu.henuz cok ufak ya.bana o aklı vrenler acık cay ın ıcıne ekmek ıcını ufalayıp verenler cocugu sısırmek ıcın muhallebı pırınc unu dayayanlar bana akıl verdı bıde.eskı nınelerımızın tarıflerı bunlar.uzerınden coookkk sular gectı bu tarıflerın.

ya hanımlar soruyorumda cevap vemıyosunuz hıc balık veren olmadımı.verenler hangı balıgı verdı ufak blık vermeyede korkuyorum kılcıklarından dolyı buyuk blıklarıda denız bulmm lazım ve metal zehırlenmesı olayı var.donmus balık filan veemıyoz dımı

BıŞey olmuyordur olurmu? Dıkkat etmezsek o kadar tuza kucucuk bobrekler nasıl dayanırkı? Cok az tuzla yada tuzsuz yap yedır. Mesela gecen ben corba yaptım corbanın malzemelerı tam olarak bezelye yemegı malzemelerıydı. Ona ozel yapmıstım. Ama pekala kendıme de yaparken yagını yakmadan yaparsam cok az soganla verılebılır

Ben balık vermıyorum henuz erken odlugunu dusunuyorum. 15 20 gun sonra vermeye baslarım drumuza danısarak

ya hanımlar soruyorumda cevap vemıyosunuz hıc balık veren olmadımı.verenler hangı balıgı verdı ufak blık vermeyede korkuyorum kılcıklarından dolyı buyuk blıklarıda denız bulmm lazım ve metal zehırlenmesı olayı var.donmus balık filan veemıyoz dımı

ben mezgit , somon ve çipura verdim canım..ama geçen ki muhabbetten sonra balığa da korkar oldum açıkcası..
BİŞey olmuyordur olurmu? Dıkkat etmezsek o kadar tuza kucucuk bobrekler nasıl dayanırkı? Cok az tuzla yada tuzsuz yap yedır. Mesela gecen ben corba yaptım corbanın malzemelerı tam olarak bezelye yemegı malzemelerıydı. Ona ozel yapmıstım. Ama pekala kendıme de yaparken yagını yakmadan yaparsam cok az soganla verılebılır

birşey olmuyodur deken gözle görülür tabii.. eskiler için gözle görülür birşey olmadığı sürece sorun yok gibi geliyo o yüzden dedim.. tabiki artık bizle yemeğe başladıklarında onlara göre ayarlıyaz herşeyi.. hatta biz eskiden hiç sebze yemezdik şimdi alışmya çalışıyoz ki ilerde bizde yiyecek siz neden yemiyonuz demesin diye..onla birlikte bizim eve sebze girer oldu..

selamlar kızlar çorba muhabbetlerine girilmişşş :) nasılsınız keyifler yerindedir umarım.

ben kızıma yaptığım çorbalara bazen kırmızı mercimek bazen irmik bazen pirinç atıyorum.. şehriyede koyduğum oluyo..

bide norveç somonu tavsiye ettiler inanılmaz yağlı bi balık omega3 yüksekmiş ondan veriyorum haftada iki kere küçük parçalar yaptırıp buzluğa attırdım aklınızda bulunsun tabi doğa 8 ayını doldurdu köftede veriyorum ben ona epeydir.

Kızlar emeklilik yaşımı hesapladım 30 yıl 5 ay çıktı puhaaaa koptum o kadar yaşarmıyım onuda bilmiyorum ....

benimd e26 senem var 40 yaşına kadar full çalışırsam primlerim doluyor ama o kadar çalışabilcemi sanmıyom off herhalde dışardan öderim maksimum 6 sene daha çalışabilirim :sm_confused:

yok ben emekliyi falan beklemem zaten , özel sektörde nereye kadar olacağı belli değil sadece merak edip baktımda :)) Bu stresle ömrümde yetmez gibi geliyor ...

benimd e26 senem var 40 yaşına kadar full çalışırsam primlerim doluyor ama o kadar çalışabilcemi sanmıyom off herhalde dışardan öderim maksimum 6 sene daha çalışabilirim :sm_confused:

Al benden de o kadar , 6 sene zonra kredimiz bitiyor o zamana kadar çalışabildiğim kadar çalışırım daha sonra 2. çocuk ve ev belki freelance evden ama bakalım hayat neler getircek bize .

tuba norvec somonunu ben kendım yıyorum ama bebek için çok yafglı dedıler. aman her kafadan bır ses cıkıyor:) aslında tuketılebılıyorsa cocuk ıcın en uygun balıklardan bencede. yumusak ve kılçık derdı yok mis gibi

tuba norvec somonunu ben kendım yıyorum ama bebek için çok yafglı dedıler. aman her kafadan bır ses cıkıyor:) aslında tuketılebılıyorsa cocuk ıcın en uygun balıklardan bencede. yumusak ve kılçık derdı yok mis gibi

bilmem ki çok yağlı gelse herhalde dökerdi yaa ama dökmedi..

Back
X