2009 Eylül Anneleri

yasemincim teşekkür ederim ttalım,

ama ben gerçekten kilolarımı çok iyi gizliyorum,
evde eşofmanları giyince gerçeklerle yüzyüze geliyorum....

O ne kız nispet yapar gibi :) benim kide sıfır beden ötesi :) kocası ve anası zayıflar katogorisine giriyorum ben :)

ben o kategoriye girmiyorum çünkü benim eşim de dombili
veremedi doğum kilolarını :)
anası da tombalak
zaten dr kızınca diyete başlamıştı
ama yine de azmini tebrik ettim
o kadar günlere gider pasta börek yemeden dönüyormuş artık
bende nerde o irade

bu arada eşim de ben de 3 çocuk istiyoruz
ama ikinciyi 5 sene sonra falan
belki o zamana eda okula başlaınca masraflar zor gelir fikir değiştiririz

bız 2. bebısı insallah ege 2 yasındanken yapmayı planlıyoruz.ıkısı bır arada buyusun arkadas gıbı olsunlar ıstıyoruz.ayrıca anasınıfından özel okullara gondermeye gerek yok kı bence unıversıtesı onemlı o noktaya gelınce ozel unıversıte ıcın para harcanması daha mantıklı gelıyor bıze.esımle oyle planladık.devlet okullaına verıcez ıkı cocugumuzuda.özel okularda okuyan cocuklar bızraz daha sımarık yetısıyor.cunkı cevrelerınde kı cocuklar sımarık.

valla ben hala adet olmadım bi bomba olmazsa iyidir istemem istemem alsana tokat gibi:))))

meryemim sanamı diyo kayınvaliden dikkat et diyo aaa sanki ekmegini o veriyo biz olsak rejime sokar kesin senin kayınvalide:)))

hee yaa gören çok zayıflamıssın dıyor. lan dedım 51 kıloyum-hatta 50:) 55 olsam ne olurkı popom bıraz kadına benzer:)

yok ya benim durumum elverse kesinlikle odtü kolejine yollarım.... eğitimleri ve olanakları tabiki daha farklı, sosyal imkanları falan da süper....

ama baharla yasemine de sonuna kadar katılıyorum, çocuk okuyacaksa okur zaten , devlet okulunda....

ben devlet okulunda okudum zor şartlarda dersaneye yolladı babam, eşim de tam tersi, ama sonuçta ikimizin geldiği yer aynı nokta....

valla kolej molej bilmemde biz şimdiden yurtdışına gıtmesı için az az parasını bırıktırmeye basladım. burada ne uzar ne kısalır. barı gitsin bır süre yurt dışında kendını geliştirsin. her ghelen nesil daha dolu geliyor. önceden ılanlarda ingilizce bılendı şimdi 3. dil tercih sebebi diyor..

simdi meryemcim bende sana katilyorum allah rizkini verir buyur bir sekilde diye
illa cocugumun maddi olarak herseyi olmasina gerek yok
manevi olarak en iyisini verebileyim yeter onu cok seveyim sevgi icinde buyusun mutlu olsun

bende devlet okullarinda okudum allaha sukur iyi bir meslegim var ama sorun su ki hem devir bizim okudugumuz o devir deil hersey cok daha kotu hem de iste her devlet okulu her ogrenciyi kabul etmiyor gulayin dedigi gibi ikamet ettigin yere gore verebilecegin devlet okulu da sinirli
2 tane varsa onlarda iyi degilse napcaksin
anlatiyorlar iste yok uyusturucu ilkokul cagina dustu okul kapisinda bekliyorlar felan diye
ee bulcaksa tabi her yerde sorun gelir bulur ama ne bileyim iste insanda pimpirikleniyor
artik bi caresine bakilcak
bizde 3 kardesiz esim ise tek cocuk
kardes nedir bilmiyor dolayisiyla nasil bir eksiklik yaratacagini da bilmiyor
o cunku her zaman kendi kendine yetebilen bir insan olmus kimseye ihtiyac duymamis
simdi bile oyle kapanip odasina saatlerce calisabilr
gunlerce kimseyle gorusmese farketmez ama ben kesinlikle oyle degilim sosyallesmeye etrafimda insanlarin olmasina ihtiyacim var
kalabalik bir ailede buyudugum icin ne kadar guzel birsey oldugunu da anlatiyorum ama anlayabilen yok tabi :P
poooof zamanla belki fikirleri degisir simdilik ustune gitmiyorum

meryem bizde yurtdisina gonderebilmeyi cok istiyoruz hatta mumkunse ailecek goc etmeyi ama bi yol bulamadik henuz
bende ingilzcemin iyi olmamasinin eksikligini cok hissediyorum en cok istedigim sey ana dili gibi 1-2 yabanci dili konusabilmesi
bu arada hamileyken bir seminere katilmistim
orda pedagog diyordu ki aileler kendi olamadiklari yapamadiklari seyleri cocuklarindan bekliyorlar onlari yonlendiriyorlar ama cok yanlis cocugunuzun kendi istediklerini kesfetmesini kendi yolunu bulmasini saglayin felan diye ama sanirim bende ilk şıkkın yolcusuyum :P

emsal belki zaten denemissindir de sebzeleri karistirma tek sebze yap
mesela enginar pisir pure yap ver belki tek tek olunca yer
sonucta onlarin da bir damak tadi var oyle karmakarisik seyleri sevmiyor olabilri
bi de corbalarinin icine sogan sarimsakta kat tat versin belki oyle sever

canım ya çok sağol şu soğan olayını deneyeceğim çok azda tuz bi zarar verirmiki tuzda koysam ??

sıpa yemeğini yemedi ama anası kafayı yedi
emsalcim allah sabır güç kuvvet versin yemeyen çocuk gerçekten zormuş peki esra biberonda kabul etmiyo dimi yağız yemezse biberon verdiğim zaman yine ölmücek kadar tabiriyle olsa içiyo

canım benim biliyorsun esra biberon meme emzik hepsini tuyordu ama şimdi meme hariç hepsini bıraktı geceleri sadece uyurken mama verebiliyorum uyurken oda her zaman tutmuyor tutsada seninde dedin gibi az içiyo 40-50 bazen 10 ml. ama bunada şükür sanki bazen bana mama daha tok tutacakmış gibi geliyo içsin istiyorum ne kadar olursa
:(((
Emsalim millet ne dicek diye neden düşünüyorsunki. Boşver allahaşkına milleti. Kim ne derse desin. Tek başına çocukla başa çıkmak hakkaten çok zor bir iş. Helede şimdi hareketlendiler. Eğer eşin izin alırım diyorsa kabul et balım. Seninde sinirlerin bozulmuş belliki. Birazcık yardımcı olsun sana. Oyunla falan yedirmeye çalışırsınız. Hem biraz o ilgilenir sen nefes alırsın. Şu yedirme içirme olayı başa bela. Reddediyorlar ama alışıcak sen merak etme. Herşeyi denemişsindir mutlaka. Biraz rahat bırak bakalım. Sonuçta mutlaka karnı acıkır, yemek yemek ister. Şu hazır kavanozlardan denemişsindir sanırım ama belki onları daha rahat yer

offff yaa inan bilsem ben ne haldeyim ne bileyim yaa belki millet düşünür o kadar bekledi istedi bebeğini şimdi bakamıyor diyecekler diye korkuyorum ama kimse bilmiyo ne hallerde bakmaya çalışıyorum
eşime akşama konuşuruz dedim bakalım bilsemki faydası olacak yemesine içmesine ok. diyecegim inşallahh olur
hayatım denedim o mamaları eme yemedi sadece ıspanak püresini sevdi ama oda hipp ama sanki içinde kum tanecikleri var gibime geldi hışır hışır ses geliyordu kaşıkla tabaga sürünce dün kendim yaptım sadece ıspanak patates ve azcık kıyma koydum ama yemedi :((

Emsalcim , boşver milleti önemli olan Esranın sağlığı sen onu düşün ... Çorbalarına et suyu koy tatlım , tereyağı koy biraz tatlandır belki yer , ne bileyim ben tarhanasına yoğurt katıyordum , tavuk suyu koyuyorum öyle daha çok seviyor sanki .

haklısın tatlım bakalım inşallahh toparlayacagım hem kendimi hem onu hemde herşeyi bakalım
et suyunu denemeyi düşünmüştüm biri daha söyledi aldık ama yapmadık kuzu gerdan alın kaynatın suyunu buz kalıplarına koyun çorba yaptıkça bir tane at içine demişti ama kaynatmadım daha bu akşam kaynatayım
tavuk veremiyoruz canım allerjisi çıktı allerji testi yaptırdık tavuk mısır çilek kayısı yumurta beyazı buğday falan bir sürü şeye allerjisi çıktı
kızlar bu gün sizi sıkmak istemem ama şimdi ya yoğurt çorbası yapacagım yada tel şehriye tel şehriyeyi nasıl yapmalıyım bana anlatırmısınız
birde köfte deneyeceğim içine soğan koyacagım ebrunun yaptıgı gibi ama yanında birde çorba yapayım dedimde nasıl yapmalıyım köfteyi yemezse

valla ebru bızde neyde eksıksek alituna kalmasın dıyoruz:) tabıkı onun ıstekleri ve egılımlerı ön planda olacak.

Bende ilköğretimde değilde lisans ve lisansüstünde özel olanakları kullanmaktan yanayım , mesela isterse yurt dışında master yapabilsin ama ilk okulda gerekli bulmuyorum ama şartlar ne gösterir bilemem hiç birimiz bilemez çevremde anaokulu dahil koleje gitmiş sonra maddi imkansızlıklardan dolayı devlet okuluna devam etmiş insanlar var onların deyimiyle büyük bir travma yaşamışlar mantıklı , elinin altında ki özel olanaklar gidiyor ve normal şartlarla devam ediyorsun bizler için önemli olmayabilir ama onlar için zor eee bütün eğitim hayatınıda garantiye alacak servetimiz olmadığı için özel okulu düşünmüyoruz şimdilik :)

evet yapamadığımız şeyleri çocuğumuzdan istemek gibi bir sorunumuz var aslında
ama benim tam tersi
olmasını istediğim değil de asla olmasını istemediğim meslekler var
mesela asla mimar ve doktor olmasını istemem

emsalcim ya 1 yasina kadar tuz yasak diyorlar ama bende bazen azcik tuz katmak istiyorum oteki turlu cok tatsiz tuzsuz oluyor yemekleri
sonucta doktor amcamiz 7. ayindan itibaren sizin yemeklerinizden haftada 1 verin demisti dolma kiymali etli fasulye felan ilk tercihleriydi
yani o zaman cokta sakincasi yok diye dusunuyorum ama tabi emin olmamiza imkan yok
koftesinin icine 1 yumurta sarisi az kimyon ve maydonozda koy istersen baya baya kofte gibi oluyor seviyor ali de
ayrica et suyunu bizde koyuyoruz ayni dedigin gibi kemigi kaynattik ve buzlukta dondurduk kup kup
simdi corbalarinin suyuna 1 tane atiyoruz her sefer

Back
X