2009 Eylül Anneleri

:roflol:Puhaaa koptum , bende mimar , doktor olmasını istemiyorum babasıda makine mühendisi olmasın diyor :)

:lepi:Bende kesinlikl:lepi: mimar olmasını istemiyorum. Topikteki tüm mimarlar çocuklarının mimar olmasını istemiyor niyeki???? Ayrıca öyle yakınınız falan varsa tavsi:lepi:ye de etmiyorum.

selam kızlar, nasılsınız? herşey yolundadır inş. bebişler kuzu gibidir umarım :))

defnenin arada kusmaları olmasa biz de çok iyiyiz..

babamız bugun seyahatte, gece kızımla uyuyacagız :))
babamız duymasın, çok mutluyum :)) hehehhh

son mesajlara biraz göz attım da 2. cocuklardan ve ozel okuldan konu acilmis.
benim gibi dusunen birilerinin olmasina cok sevindim, cogumuz 2. cocugu dusunuyormus.
bizim etrafımızdaki arkadaşlarımızın hepsinin de tek çocuğu var.
hatta amcamların, dayımların, teyzemlerin de aynı şekilde!?
nasıl olduysa biz 3 kardeşiz :) tabi ki 1 den çok cocuğun hem anne-baba hem diğer kardeşler için
bir takım zorlukları var ama değer!

ozel okul icinse benim imkanım olursa kesinlikle gonderirim ama şu an zor gibi.
bana göre 1-0 önde başlıyorlar okul hayatına özel okula giden cocuklar.

:lepi:Bende kesinlikl:lepi: mimar olmasını istemiyorum. Topikteki tüm mimarlar çocuklarının mimar olmasını istemiyor niyeki???? Ayrıca öyle yakınınız falan varsa tavsi:lepi:ye de etmiyorum.

ayy buna cevap vermeden gidersem çatlarım
kesinlikle öyle özlem
dilimiz çok yanmış demek ki
ya da oku oku mesleğini hakkıyla yapama hakkını alama falan
bana da sorulduğunuda
falanca mimarlık yazmak istiyo ne dersin diye
valla ben etkilemiş olmiyim ama... diye lafa başlıyorum
lafın sonunda çoktan vazgeçmiş oluyolar :) kaydirigubbakcemile5

ayy buna cevap vermeden gidersem çatlarım
kesinlikle öyle özlem
dilimiz çok yanmış demek ki
ya da oku oku mesleğini hakkıyla yapama hakkını alama falan
bana da sorulduğunuda
falanca mimarlık yazmak istiyo ne dersin diye
valla ben etkilemiş olmiyim ama... diye lafa başlıyorum
lafın sonunda çoktan vazgeçmiş oluyolar :) kaydirigubbakcemile5

Aynen öyle canım. Tamamen haklısın özellikle hakkını alamamak ve mesleğini yapamamak konusunda. İşte bende bu nedenlerden dolayı gece 9 lara kadar şantiyelerde çalıştıktan sonra devlete geçtim. Şimdi iyimi dersen böyle de iyi değil ama hiç değilse giriş çıkış saatim maasım belirli.

selam :)

geçmişe baktımda 2. çoçuklardan ve eğitiminmden bahsetmissiniz valla ben seneye bu zamanlarda ikinciyi sipariş edicem allah izin veririse yani eşimle öle kararlaştırdık :)

biz 4 tane istiyoz karı koca ama nasip allaha çok şükür durumumuz müsait bence durumu olanın çok çocuk yapıp bilinçli bireyler yetiştirmesi lazım :)

eğitimi konusunda herşeyden önce ben erkenden okula gönderme taraftarıyım ki bugunde edindiğim biliglere göre bi çoçuk okul çağından önce gördüğü eğitimle görmeyen yaşıtlarına göre10 kat önde oluyomuş kısacası erken eğitimle çoçuklar hayata 10 - 0 önde başlıyolarmış bence çok doğru zaten bence 7 yaş çok geç okul için o yüzden ben 4 yaşından itibaren okula gitmeesini sağlıcam özellikle dil öğretimininde olduğu kreşlere gitmesini istiyorum

bende olaylara farklı bi açıdan bakmış oldum galiba :) eğitim konusunda da buraya yakın çok güzel bi pilot okul var gökşenin bütün kuzenleri oraya gidiyor daha gidiceklerde var :) eğitimi konusunda tecrübeli olucaz o zamana kadar düzgün eğitim vermeye devam ederlerse şimdien gökşenin ilk okulu hazır :) lise konusundada yine kuzenlerden yana tecrübeliyiz bi kuzeni tıp fakültesinde diğeri de yine istanbulda ii bi devlet üniversitesinde :) ayrca ben devlet üniversitesini daha çook istiyorum ama mezun olduktan sonra kendini geliştirmek adına istediği şekilde okur isterse yurt dışına gider :)

günaydın kızlar. uykusuzluktan ölebilirim:( neredeyse hiç uyumadım. biliyordum bu gecenın zor olacagını ama bu kadar beklemıyordum. cocuga bakan kşi değiştikce geceler çok uyanıyor kucagımda olmak ıstıyor.

günaydın herkese ben dün keçi sütü aldım şimdi onu inek yoğurdu ilemi mayalayacam birde yoğurt makinesi hediye geldi şimdi o 6 kavonoz onda mayalayıp 2-3 gün yedirsem olurmuuu hani günlük mayalıyoruz ya

meryem neden bu gecenin zor olacağını biliyordum dedin
aşı falan mı oldu ali tuna
ben bişey kaçırdım galiba

filiz dün konuşulmuştu galiba kavanozlar açılmadığı sürece kullanılabilir demişti arkadaşlar

meryemcim kim bakiyor simdi ali tunaya
en son babaneniz bakiyordu
gun icindeki rutinlerinin degismesi hakkaten uyku sorunu olarak geri donuyor bebeklere

filiz kefir mayan ollsaydi onunla mayalayabilirdin ama heralde ilk inek yogurduyla mayalaman gerekecek
burdaki arkadaslardan bazilari da haftalik mayalayip yediriyorlar agzi acilmadikca birsey olmuyormus yogurtlara

meryem neden bu gecenin zor olacağını biliyordum dedin
aşı falan mı oldu ali tuna
ben bişey kaçırdım galiba

filiz dün konuşulmuştu galiba kavanozlar açılmadığı sürece kullanılabilir demişti arkadaşlar

ben dün yoğundum pek takılamadım buraya bende öle düşündüm ama emin olamadım peki maya için işi biliyomusunuz keçi sütü inek yoğurduyla olurmu

canım aşı falan yok kayınvalıdem 3 haftadır yoktu annem bakıyordu annemın baktıgı ılk gunde gece az uyumustu bakan kişi değiştikce cocuk telaşllanıyor sanırım. kucagımda uyumak ıstedı hep. yatagına koydukca uyandı kuzum.

evet ebrucum uyku sorunu olarak geri dönüyor bize işte:( ama ben derdımı anlatamadım onlara gıderlerken soyledım çok uzatmayın bızı zorlayacaksınız dıye ama sanırım derdımı anlatamadım..

meryemcim kim bakiyor simdi ali tunaya
en son babaneniz bakiyordu
gun icindeki rutinlerinin degismesi hakkaten uyku sorunu olarak geri donuyor bebeklere

filiz kefir mayan ollsaydi onunla mayalayabilirdin ama heralde ilk inek yogurduyla mayalaman gerekecek
burdaki arkadaslardan bazilari da haftalik mayalayip yediriyorlar agzi acilmadikca birsey olmuyormus yogurtlara

kefir mayası henüz bulamadım o zaman inek yoğurduyla yapayım artık yoğurdu tutturamıyorum kayınvalidemde öel eskiden kalorifer yanarken üzerinde tutardı şimdi çok yanmıyo sıcak suda bekletiyoz yinede olmuyo haftalık değilde 2-3 günlük mayalayım

ben dün yoğundum pek takılamadım buraya bende öle düşündüm ama emin olamadım peki maya için işi biliyomusunuz keçi sütü inek yoğurduyla olurmu

valla bilmiyorum ama kendimce mantık yürütecek olursammm
bence olabilir
mesela kefir de keçi sütüyle mayalanıyor
ama ben kefiri inek sütüyle mayalamıştım bi ara olmuştu
keçi sütüyle de inek yoğurdu mayalanabilir bence
ama dediğim gibi bir bilgim yok
sadece fiklir yürüttüm :) :kedi:

Back
X