2009 Eylül Anneleri

ya regl işe yaramıyor demeyin ya noluuurrrrrr
tek umudum o
onunla da göbek gitmezse iyi bir liposakşıncı bulmam lazım
insan çabasıyla gitme bu göbek

ama tabi haksızlık ta yapmıyım
tek yok şu narin boğazımızı tutmak
hamileliğimin ilk aylarında hiçbişey yiyemiyodum 5 kilo vermiştim ve hayatımda hep göbekli olan ben
incecik göbeksiz olmuştum
hatta karnım içeri göçmştü
demek ki neymişşşşşşş
yemezsen zayıflarsın
ama işte o yememe olayını nasıl yapıcaz

Demetçim iyi Efe ne yapsın oturup duruyor tek sevdiği pozisyon :) Kıçını kımıldatmayı sevmiyor :) Ayrıca kiloya takılma üstüne düştükçe daha kötü oluyor şekil a ben :))

Ben kendim tv karşısında kırk yılda bir yediriyorum , kayınvalidem de pek yedirmiyor mümkün mertebe tv ile yedirmemeye çalışıyoruz , en çok biz masada yerken yemeyi seviyor :)

Demetçim iyi Efe ne yapsın oturup duruyor tek sevdiği pozisyon :) Kıçını kımıldatmayı sevmiyor :) Ayrıca kiloya takılma üstüne düştükçe daha kötü oluyor şekil a ben :))

Ben kendim tv karşısında kırk yılda bir yediriyorum , kayınvalidem de pek yedirmiyor mümkün mertebe tv ile yedirmemeye çalışıyoruz , en çok biz masada yerken yemeyi seviyor :)

Valla tv karşısında o kadar güzel açıyor ki ağzını sebze corbaları bana mısın demiyor. Baska türlü hayatta yediremiyorum

allah iilik versin masallah efeye¨
kizlar siz bi corbayi ikiez verionuzmu
ya ben kabak yaptim balikla biraz verdim geri kalaninida aksam kocis verse bisey olurmuuuuuuuuu.

hanımlar ben kemık kaynatmaya gıdıyorum sonra gorusuruz.bunalıma soktunuz benı valla kılo olayından dolayı.valla bıde hamıleysem kac kılo olarak gerı donecek hesaplamakta ıstemıyom.dusunmek te.

biz kesinlikle tv seyrettirmiyoruz
okudugum bircok yerde 2 yasina kadar tv yasak diyordu bunu uygulayabilen arkadaslarim var bizde en azindan deniyoruz kacabildigimiz noktaya kadar dayanicaz

eylulcum bende hamilelikte girtlagima o kdar hakim oldum ki sadece 10kilo aldim ki bu benim icin bir mucize cunku super otesi istahliyim yemek yemeyi zevk olarak gorurum
ama iste nolduysa dogurduktan sonra oldu bana istah patlamasi yasadim
yoksa hamilelikteki gibi beslenmeye devam etseydim su an kesin 60 kiloya inmistim
bu arada hedefim 60 kilo
ilk olarak bi 65 olsam yeter ama uzun vadede 60 olmam lazim
bnde bizim sirkette cok begendigim bir kiz var onu gozumun onune getiriyorum surekli hirs yapayim diye
benim kadar boyu ve incecik her giydigi acayip yakisiyor cok imreniyorum oole olmak istiyorum kismetse :PPP

hanımlar ben kemık kaynatmaya gıdıyorum sonra gorusuruz.bunalıma soktunuz benı valla kılo olayından dolayı.valla bıde hamıleysem kac kılo olarak gerı donecek hesaplamakta ıstemıyom.dusunmek te.

hayirlisi olsun seker
ya bizim hamileler nerde nihal ve gunllazCADIARZU
hg bahar nasilsin

gulaycm bilmiyorum elbisesi nerden ama bilseydim de isine yaramazdi eski sezon cunku gecen seneden beri var :))
ah ah ondaki kiyafet ayakkabi bende olsa valla cok onem veriyor giyimine kusamina
bir yere gideceksek ben onun golgesinde kaliyorum surekli :P

biz kesinlikle tv seyrettirmiyoruz
okudugum bircok yerde 2 yasina kadar tv yasak diyordu bunu uygulayabilen arkadaslarim var bizde en azindan deniyoruz kacabildigimiz noktaya kadar dayanicaz

eylulcum bende hamilelikte girtlagima o kdar hakim oldum ki sadece 10kilo aldim ki bu benim icin bir mucize cunku super otesi istahliyim yemek yemeyi zevk olarak gorurum
ama iste nolduysa dogurduktan sonra oldu bana istah patlamasi yasadim
yoksa hamilelikteki gibi beslenmeye devam etseydim su an kesin 60 kiloya inmistim
bu arada hedefim 60 kilo
ilk olarak bi 65 olsam yeter ama uzun vadede 60 olmam lazim
bnde bizim sirkette cok begendigim bir kiz var onu gozumun onune getiriyorum surekli hirs yapayim diye
benim kadar boyu ve incecik her giydigi acayip yakisiyor cok imreniyorum oole olmak istiyorum kismetse :PPP

Peki bebe tv de mi o kadar zararlı. Su acıdan soruyorum hareketler bebeklerin gözlerini yormayacak sekilde yavas yavas ilerliyor. Sanki hafif hareket eden resimler gibi.

ebrucum ali efe alışamadı hala ya. hemen sıkılıyor. sürekli boğuşma halindeyiz ne yapacağımı şaşırdım. dün akşam köftelerinden bir tanesini teflon tavada bir iki damla zeytinyağı ile ızgara ettim çok az bıraktı yedi resmen bayram ettim ya.
kilo demeyin bana attırmayın makedonun tepesini....

en azından modelleriniz var hırs yapıyorsunuz. çevremde ince kadın yok olsa da bende hırs yapacak g.t yok :) bir yanımda lokum diğer yanımda badem biz mutluyuz bu şekilde :D:D
kaynımın düğününde siyah triko dar bir elbise giydim. herkes hiç doğum yapmış gibi değilsin dedi. ya onların gözünde bi bozukluk var ya da ben bu fazlalıkları iyi saklıyorum :)

kisa sureli baby tv seyrettirmek zarar verir mi bilmiyorum ama soyle bir yazi buldum

Yetişkin ve çocuk kanallarının zararlı etkilerin bazıları şunlardır:

-Hayal gücünün ve yaratıcılığın azalması

-Oyun oynama becerisinin azalması

-Çözüm üretme becerisinin azalması kolaycılığa kaçan davranışların gözlemlenmesi

-Değer yargılarının sağlıklı olarak gelişememesi

-Yetişkinlerin kaldırabileceği kimi imgelerin çocuklarda korkular geliştirmesi

-Beslenmesine yardım amacıyla seyrettirilen kanalların yarattığı beslenmede farkındalık kaybı ve bunun ilerleyen yaşlarda beslenme bozukluğu olarak ortaya çıkması

-Televizyonda şahit olunan şiddetin çocuklar tarafından taklit edilmesi yolu ile şiddetin içselleştirilmesi

-Ailevi bağların zayıflaması

-Sosyal becerilerin gelişmesinin gecikmesi ve bunun ileride insan ilişkillerinde zayıflığa sebep olması

-0-3 yaş çocuklarda konuşma sürecinin yavaşlaması

-Hormon dengesinde bozulmanın fiziksel sorunlara sebep olması

-Uyku bozukluklarına yol açması

Bu zararların devamını getirmek mümkün. ışin aslı her geçen gün bu konuda yapılan yeni çalışmalar yeni zararları ortaya koymakta. Bilhassa 0-3 yaş çocukların televizyon seyretme alışkanlıkları zamanla gerçek ile kurgu arasındaki ayrımın çocuklarımız tarafından algılananmamasına sebep olmakta. Bu algı kayması ise onların hayatı herhangi bir televizyon kanalını seyreder gibi seyretmesine ve kimi zaman göz temasını bile kurmakta güçlük çekmesine sebep olmakta. Ne acı değil mi? Tamda hayatın asıl kahramanları olduklarını öğrenecekleri vakitte sadece hayatı öylece seyrediyorlar.

Buna mani olmak elbette sizin elinizde, çocuklarınızı televizyona kaptırmayın!

Back
X