• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Haziran Anneleri!!

Çok teşekkür ederim canlarım ya inşallah bütün bebişler iyieşir, nazar değdi topiğimize bebişlerin çoğu hasta. İçim gidio walla. Ne zormuş anne olmak. Elif'e bakıp bakıp ağlıyorum.

Bu arada benim minnoş 3 saatte bi emiyo kzılar ve aynı şekilde memede oyun oynamaya başladı. Doyana kadar yumuluyo doyduktan sonra başlıo şebekliğe. Ama artık 5 dk filan emiyo.Doktor normal dedi. Hem de tek meme. Doyuyo heralde ki 2,5 3 saat istemiyo.

Şimdi hasta ya daha sık mı emzirmem gerekio kızlar? İstemese de emzireyim mi?

Bİ de konuyla alakası yok ama geçen gün, bebişin odasını ayırma konusunda biri soru sormuştu.Kimdi hatırlamıyorum cevap yazıcaktım atlamışım. Aklımdayken yazıyım hemen. Ben ayırdım Elif'in odasını 15 gündür kendi odasında, telsizimiz de var. Gerçi telsize bile gerek kalmıo hık deyince Allaha şükür duyuyorum. Ben memnunum şimdilkik bi sorun yaşamadık çok şükür. Yatak odam küçük, iki yetişkinin nefesi, kıyafetlerin ve bizim yatağın tozuyla uyumasın diye ayırdım açıkçası. İçim daha rahat.

ben sormuştum canım sağol.

canım ben de çiğlideyim demek çok yakınmışız

yaramazlık mı başladı bakiyim yusuf kayra beyefendi hıııkaydirigubbakcemile3
öyle yapıyorlar huyları zeynepte çok yapardı benim
bizde sizi özledik geçen gün eşime ist a bayramda giderken uğrayalım bursada bir emelle yusuf kayrayı göreleim dedim birde havva zuzusunun zeynosu güldü eşim
bak kafamız eser geliriz çat kapı

Gelin canım çook seviniriz, benim eşimede komik geliyor bu haziran anneleri arkadaşlığı kaydirigubbakcemile3

nazancım kırmadan söylemenin pek kolay bi yolu yok, ama söylemek lazım, ben bayramda eşine annen grip bebişi çok kucaklamasın dedim ama annesine ulaştıramadık mesajı, bebiş de ben de hasta olduk,
hoş bazen söylesen de kar etmiyor, ama söylenmeli çünkü bizim önceliğimiz bebişlerimiz

benim kız da emmeyi oyun yaptı kızlar yaa, bazen resmen saklambaç oynuyo, bi dışarı bakıyo gülüyo, sonra kucağıma sokuyo başını, çook şeker oluyo ama doğru dürüst ememiyo tabi, bizim de kilo alımımız çok azaldı, sanırım mamayı artırıcam artık
Canım ya babannenin dikkat etmesi lazım ama ben sinir oluyorum öyle şeylere

merhaba kızlr nasılsınız bebişlerimiz oyun oynamaya bile başladı he benimkide ses duymasın pek meraklı hemen bakıyo memeyi bırakıp zaten pek emmiyo ağlayarak bırakıyo istemiyo bide oyun yapınca doğru dürüsst emmiyo bide bebekler büyüdükçe kilo alımı azalıyo 400 yada 500 gramcık alırlarmış buda onlara yetermiş benimki 400 ila 500 gram alıyo zaten çok emen çok yiyen bi bebek değil mama veriyorum mamayı bile istemiyo kıyametler koparıyo nasıl doyacak bilmem babası gibi boğazına düşkün değil demekki bana çekmiş :):)
Hülyacım mamayı istemediğine göre karnı doyuyor demekki, sütün yetiyordur ozman neden mama veriyorsun ?

Kızlar çook üzgünüm ben ya.Benim minnoşda hastalandı hem de öle böle değil. Gece 1'de öksürük nöbetiyle uyandık. Sabaha kadar da uyuyamadık. Sabah doktora gittik. Genizleri hep dolmuş, hırıl hırıl hırlıyo. Ciğerlerine inmek üzere dedi doktorumuz.Allah korusun kızlar dua edin lütfen. Çok kötüyüm ya kendimi suçlayıp duruyorum bakamadım bebişime diye. Burnunu bi temziliyorum aspirotörle nasıl çıkıyor bilseniz. Cuma günü tekrar kontrole çağırdı. Elif hırladıkça öksürdükçe canımdan can gidiyor.
Bu arada aspiratör olarak ben otri bebe diye bişi kullanıyorum, doktorum önermişti. Kendi nefesimle çekiyorum.Diğerleini kullanma dedi doktor. Ben de bundan çok memnun kaldım. Aklınızda olsun.

Bİ de kızlar doktor iki tane şurup yazdı. Ama içinde 1 yaşından küçük çocuklara kullanılmaz yazıyor. Gerçi 1/4 ölçek verdi. Tedirgin oldum kullanan var mı? Hydryllin ve ventolin.
Canım çok geçmiş olsun , inşallah ciğerlerine inmeden atlatırsınız, korkutmak istmeme ama bende bebekken bronşit olmuşum , bir daha hiç geçmedi hala astımım var , yusuf kayra ya sekrol vermişti doktor bende bilmiyorum o şurupları
Ihlamur ver ılık akşam yatarken iyi gelir

Çok teşekkür ederim canlarım ya inşallah bütün bebişler iyieşir, nazar değdi topiğimize bebişlerin çoğu hasta. İçim gidio walla. Ne zormuş anne olmak. Elif'e bakıp bakıp ağlıyorum.

Bu arada benim minnoş 3 saatte bi emiyo kzılar ve aynı şekilde memede oyun oynamaya başladı. Doyana kadar yumuluyo doyduktan sonra başlıo şebekliğe. Ama artık 5 dk filan emiyo.Doktor normal dedi. Hem de tek meme. Doyuyo heralde ki 2,5 3 saat istemiyo.

Şimdi hasta ya daha sık mı emzirmem gerekio kızlar? İstemese de emzireyim mi?

Bİ de konuyla alakası yok ama geçen gün, bebişin odasını ayırma konusunda biri soru sormuştu.Kimdi hatırlamıyorum cevap yazıcaktım atlamışım. Aklımdayken yazıyım hemen. Ben ayırdım Elif'in odasını 15 gündür kendi odasında, telsizimiz de var. Gerçi telsize bile gerek kalmıo hık deyince Allaha şükür duyuyorum. Ben memnunum şimdilkik bi sorun yaşamadık çok şükür. Yatak odam küçük, iki yetişkinin nefesi, kıyafetlerin ve bizim yatağın tozuyla uyumasın diye ayırdım açıkçası. İçim daha rahat.

Bizimki hastayken mızmızlanıp duruyor daha sık emmek istiyor, bence istedikçe ver,
Allah şifa versin kuzuna , öyle ağlayıp üzme kendini ,annelerin kuvvetli ve ayakta durması lazım biliyorsun

benimki sıkıldı oyuncaklardan ağlıyor, öptük sizi gelirim yine

özgecim canım geçmiş olsun ya benim kızımda hastaydı şimdi iyileşiyo 1 hafta oldu gerçekten çok zor hastayken bakmak huysuz oluyo ee biz bile hastayken huysuz oluyoruz onlar dertlerinide diyemiyolar şuram ağıyo diye inş biran önce iyileşirsin canım dr um bize peditus ve bracianly diye şurup verdi bide okyanus suyu verdi ceclor diye okyanus suyunu pek kullanmadım ama arada verdim peditus iyi bi şurup gribini hemen geçirdi bracianlyde oda iyi verdim hemen kesmese bile azalttı iyi geldi burun damlası vermedimi dr un oda iyi geliyo burnu yatınca doluyo o yüzden damlayı damlatınca iyi geliyo rahat yatıyo bide ben 1er çay kaşığyla verdim şuruplarını fazlası dokunur dedi dr allah şifalık versin canımcım

Canım bende 1 çay kaşığı veriyorum, inşallah çabucak iyileşir benim de meleğim.

nasıl ayırdım özgecim ya ben hiç düşünemitorum halbuki başta öyle kararlıydımkii
zehra sallanmak isteyen bi bebek memesi düşer dönerken uyanır aglar hep yanında olmam gerekiyo
bende bebefon almıştım ayırıcam diye ama nerdee

Biras zaman geçsin canım, düzene girsin sende ayırırsın ama şimdi dediğin gibiyse zor tabi. Elif geceleri nisbeten daha sakin, yaramazlığı gündüzleri yapıo yoruluyo :emir_bebek: Öle olunca daha kolay oldu bizim için.

ben sormuştum canım sağol.

Önemli değil canım, geç oldu cevap biras ama aklımdan çıkmış kusura bakma olur mu a.s.

canım bence daha sık emzir daha çabuk atlatır anne sütü ona ilaç gibi gelecek şimdi ben sık sık emzirdim yarım saat 1 saat biraz oynadım onla biraz emzirdim daha çabuk atlattı

Hıımm şimdi uyuyo iki saattir, ana kucağında uyuuttum hiç adetim değil ama yüksek oluyo ya yatınca rahat etti. geceden de uykusuz pek derin daldı. 3 saattir de emmedi yine, şimdi kıyamam uyandırmaya uyansın daha sık emziriyim o zaman.

arminde ilk gunden beri kendi odasinda yatiyor..babyfoon almistim goruntulu bas ucuma koyuyorum..merak ettigimdede yataktan kalkmama gerek olmuyor bakiyorum babyfoondan..

canım emmiyorki ama ağlayarak bırakıyo 2 dk ya emiyo ya emmiyo günde 1 sefer veriyorum yada 2 sefer veriyorum kaşıkla verdiğim için istemiyo biberonlada ben vermek istemiyırum beni bırakır diye azcık emiyo zaten onuda bırakırsa anne sütünden mahrum kalıcak diye vermiyorum zaten bebekler bu aylarda bırakırlarmış anneyi o yüzden uğraşıyorum emsin diye mamayıda yarı içiyo yarı döküyo öyle karnı doyuyor işte

yok özgecim uyandırma uyusun kuzucuk zaten hasta halsizdir o uyanınca sık sık emzirirsin zaten uyandıktan sonra uyuması 1 2 saati bulur sen o aralarda emzirirsin

özlemcim sen kolay yolu bulmuşsun hem aklın takılmaz hem yataktan kalkmanada gerek kalmaz ne güzel valla sende rahatsın oda değmeyin keyfinize maşallah :):)

özlemcim sen kolay yolu bulmuşsun hem aklın takılmaz hem yataktan kalkmanada gerek kalmaz ne güzel valla sende rahatsın oda değmeyin keyfinize maşallah :):)

saol canim... gercekten cok kolay oluyo bu sekilde..gozum uzerindeşakkıdı

armini öptüm sen bizim yerimize öpresin artık yakışıklıyıopuyorumnanaktan

ya kızlar bu havalar yanıltıcı hava armagancım sıkı giydirmek bebegi hasta eder demişin bide bunu denicem :((( benim yavrum da hasta oldu öksürüyo tıksırıyo burnu akıyo hapşırık var :(((( boncuk boncuk terliyo oda soguk terliyo yüzü buz gibi ama terliyo :((

sibel özge geçmiş olsun yavrularınıza
inş hemen geçer rahatsızlıkları..
kızlar sık emzirmeden söz etmişsiniz bzm doktorumuz sık emen bebek az kg alır dedi
gndüzleri 3 saatte geceleri 4 saatte iççek sütünü dedi
ben öle yapıyorum
nasıl rejimde olanlara sık sık ve az yemeyi öneriyorlarya
az kg için
bebeklerde sık sık emzirilmemesi gerekyormuş
ve sık emen bebeğin uykusuda uzun olmadığı için uykudanda gıda alamazlarmışş

Kızlar ne olur bişeyler önerin bana:çok üzgünüm:

Bebişim sol göğsümü emmiyor, günde bir kere veriyorum onuda gece uyurken gönlü olursa alıyor. Hep sağ göğsümü emiyor ve doyuyor. Sorun aslında bu da değil.:çok üzgünüm:
Tek gösümü emdiği için diğer göğsüm çok doluyor ve benim göğüs pompam yok elimle sağarken çok canım yanıyor. Şİmdi sağdım 1 bardak süt çıktı ve hala göğsüm sert ama canım yandığım için sağamıyorum.Birde süt memede kaldığı için salgılanmaz ve süt çekilir diyorlar. emmediği göğsümünde sütünün çekilmesinden korkuyorum :çok üzgünüm:

neden emmiyorki canım ucumu yok, öyleyse silikon göğüs uçları var, ben yeni doğum yaptığımda onlarla emzirdim zamanla çıktı ucu

teyzeleri boncuğumun resmini ekledik albümüze bakalım büyümüş mü maşallah demeyi unutmayın teyzeleri :D

neden emmiyorki canım ucumu yok, öyleyse silikon göğüs uçları var, ben yeni doğum yaptığımda onlarla emzirdim zamanla çıktı ucu

emmediği göğsümün diğerine göre küçük. Diğer göğsümün ucu daha büyük ve daha dışarda.
Doğumdan önce göğüslerim aynı büyüklükteydi ama bebeğim doğunca biri büyük biri küçük oldu nedense benim gibi olan varmı aranızda. Bir arkadaşımda diyor ki, zaten biri büyük biri küçük olur diyor ama ben eminim aynı olduklarına, aynaya baktığımda çok farklı, resmen biri büyük biri küçük.

günaydın kızlaar,
yine kötü bi gecee, kızım 2 saatte bi uyandı, ıhladı durdu uykusunda, beni de uyutmadı ve ben de çok kötü gribim, tüm sinüslerim dolu, başım ağrıyo ve taş gibi vee bebişime tek bakmak zorundayım, çok zor bazen yalnız olmak, eşim de işe gidiyo, :((

bebişim de bi garip, sabaha kadar gazdan ıkınıyo, ağlıyo uykusunda, uyanınca sanki tüm gece gazı olan o değil, gülücükler gırla gidiyo, sizin bebişler de yapıyo mu böyle, anlayamadım derdinin ne olduğunu yaa

Kızlar ne olur bişeyler önerin bana:çok üzgünüm:

Bebişim sol göğsümü emmiyor, günde bir kere veriyorum onuda gece uyurken gönlü olursa alıyor. Hep sağ göğsümü emiyor ve doyuyor. Sorun aslında bu da değil.:çok üzgünüm:
Tek gösümü emdiği için diğer göğsüm çok doluyor ve benim göğüs pompam yok elimle sağarken çok canım yanıyor. Şİmdi sağdım 1 bardak süt çıktı ve hala göğsüm sert ama canım yandığım için sağamıyorum.Birde süt memede kaldığı için salgılanmaz ve süt çekilir diyorlar. emmediği göğsümünde sütünün çekilmesinden korkuyorum :çok üzgünüm:

canım benim kzmda bir ara aynısı yapyırodu..halda arada yapıyor.. sağ göğsümü almıyor benimkide.. dediğin gibi bernde körelmesinden kokrtum. zaten o tarf diğerinden küçük.. azaldı sanki .. emmeye ememye.. ama ben inatla verdim..yatarak falan teptim ağzına uykuda muykuda. şimdi arada almıyor.. arada zorlada olsa veriyorum.
emmediği göğsümün diğerine göre küçük. Diğer göğsümün ucu daha büyük ve daha dışarda.
Doğumdan önce göğüslerim aynı büyüklükteydi ama bebeğim doğunca biri büyük biri küçük oldu nedense benim gibi olan varmı aranızda. Bir arkadaşımda diyor ki, zaten biri büyük biri küçük olur diyor ama ben eminim aynı olduklarına, aynaya baktığımda çok farklı, resmen biri büyük biri küçük.
aynen sağ göğsüm sola göre ufacık..çok komik gözüküyor ya.. inş emme işi bititkten sonra normale döner..

herkese günaydın.. güzel bir gün olsun inş..
adrenalcım geçmiş olsun canım. yalnzılık hakkatende hastayken dahada bir zor.. Allah yardım etsin canım.

Back
X