2009 Haziran Anneleri!!

Günaydın kızlar, benim minnoş gece 4'te uyandı. 7'ye kadar uyumadı, mızmızlanmadı da oynamak istemiş canı gece gece 3 saat kendi kendine çığlıklar kahkalar gırla gitti. Ne ışığı açtım ne de oynadım ama inat etti 3 saat kendi kendine oynadı minik cadı. Sonra emzirmek için aldım yüzüme bakıp nasıl kahkaha atıyor. Aklı sıra beni tavlayıp oyun oynatacak kendine. Tavladı da biras oynaştık da sonra uyudu.

Benim eşim de bazen beni deli edio, ama itiraf etmek gerekirse ben can sıkıntısından adama çatıyorum. :tomato:Allaha şükür elinden geldiğince yardım edio. Akşamları masayı toplamaya çalışıyo bazen Elif'i oyalıo. Evi temzilerken hafta sonları elinden geleni yapıo. Ben de durup durup adama çatıyorum salak gibi.:olmaz: Zaten ilişki milişki de kalmadı. tipim zaten kaydı kendime hiç bakmıyorum.:sinifsinif: Hergün işten gelio ben bi karış suratla, saç maç darmadağın karşılıyorum adamcağızı. -tatlicadiarzu-Offf ben de böle bi cins oldum işte. Adam allahtan isyan bayrağını çekmiyo. Peygamber sabrı geldi walla. Bir an önce toparlanmam gerek ama yapamıyorum. -tatlicadiarzu-

naren 4.reglinmi??:1shok: ayy maşallah bende hala tık yok olmasında zaten fena alıştımyerimseniben
leo canım benim önceden vardı arzumun memnunum tek sorun çeşme suyu koymamamız gerekio damacana su olması lazım ama ben takmıyorum
bosh ve chicconunkine çeşme suyu doldurulabiyo sanırım

Ben de adet oldum kızlar, bu ay 3. olucam. Korkmuştum sütüm azalcak diye ama Allaha şükür etkilemedi.
Benim tospik popişi kaldırıp dönemiyo daha. Tembel teneke. Gerçi 10 gün önce kayınvalidemin koltuğunda parlak bi örtü var onu tutcam diye sırtüstünden yana döndü ama bi daha da yapmadı. Çığlık olayı bizde de var.Sesi kısılana kadar nefesi yetene kadar çığlık atıyo, bi de uzatıyo sonunu kıpkırmızı oluyo derdi neyse.

Kızlar mert de gece çok uyandı, mızmızlanıp durdu.
Üzerine battaniye örttüm her uyandığında üzeri açıktı tepine tepine battaniyeyeide atmış belinide açmış. Uyku tulumu giydirsem mi acaba?
Birde kızlar bebişleriniz kendinizmi yıkıyorsunuz. Ben cesaret edemiyorum ablamı çağırıyorum ve haftada bir yıkıyorum.
Siz nasıl yıkıyorsunuz, filem var ama sırtını nasıl yıkıyorsunuz yüzüstümü yatırıyorsunuz? Ha birde kovadanmı su alıp döküyorsunuz, duş başlığı mı kullanıyorsunuz?

Ben de adet oldum kızlar, bu ay 3. olucam. Korkmuştum sütüm azalcak diye ama Allaha şükür etkilemedi.
Benim tospik popişi kaldırıp dönemiyo daha. Tembel teneke. Gerçi 10 gün önce kayınvalidemin koltuğunda parlak bi örtü var onu tutcam diye sırtüstünden yana döndü ama bi daha da yapmadı. Çığlık olayı bizde de var.Sesi kısılana kadar nefesi yetene kadar çığlık atıyo, bi de uzatıyo sonunu kıpkırmızı oluyo derdi neyse.

Özge adet olunca süt azalıyor mu? Bende hala olmadım 4. ayım olacak.

naren 4.reglinmi??:1shok: ayy maşallah bende hala tık yok olmasında zaten fena alıştımyerimseniben
leo canım benim önceden vardı arzumun memnunum tek sorun çeşme suyu koymamamız gerekio damacana su olması lazım ama ben takmıyorum
bosh ve chicconunkine çeşme suyu doldurulabiyo sanırım

cnm bende 4.reglimi olcam bu ay..
walla araştırayımda alayım bitane buhar makinası..

regl etkiliomu sütü hiç duymamıştımmm..ben 3.5 ay olcak emziriorum..
4.regliyide bu ay olucam..ilk ay gibi değil sütüm ama yinede kızım sadece emio..
duymamaıştım sütü etkilediğini..

haftad 1 mı yazık annesi kuzuya,ben hergun kendım yıkıyorum.yatır fileye çek besmeleyı allahım sana emanet de.önce sırt ustu yatırıyorum ön tarafını şampuanlıyorum bı guzel,sonra kolumun ustune alıp yuz ustu arkasını da sabunalyıp tekrar çevırıyorum.en son başını şampunalayıp duruluyorum.kalan suyuna en son yağ dökuyorum bebe yağı.tv de izlemiştim son durulama suyuna yağ koyun ki vucutları kurumasın demişti dr.hatta gecen gun de yenı biey izledim bırazdan onu yapıcam.kuvetını doldurunde dedı hemşire suyla yuzdurun içinde dedi.kollarından tutucaz tabı kolumuza yatırıp yanı sırt ustu.bi ileri bı gerı kaydırcaz suda yuzuyo gıbı.anne karnında gıbı hıssedıyolarmış bakalım hoşuna gıdıcek mi.

canım ben filede yıkıyorum, yatırıyorum başının altından boynundan tutup saçını yıkıyorum önce şampuanla, kovaya dolduruyorum suyu, sonra vücudunu şampuanlıyorum, sırtını yıkarkende sol koluma yatırıyorum, kolay oluyor başta korkuyordum ama alıştım zamanla,
bazende alıyorum kucağıma duşun altına tutuveriyorum, bu sırtına kadar doldurduğu zamanlar olyor :)

Özge adet olunca süt azalıyor mu? Bende hala olmadım 4. ayım olacak.

Canım ne biliyim hep derler ya emziren anne adet olmaz diye. Ben de kendi kendime adet oldum diye emzirme olayı biticek zannettim ama hurafeymiş. Emziren anne de adet olyo walla çatır çatır kaydirigubbakcemile3
Burdan da şunu çıkardım kzılar emziren anne adet oluyosa demek ki süt korur lafı fasa fiso. Ammman sakata gelmeyin. :içelim:

canım ben kendim yıkıyorum fileyle döndüre döndüre yıkıyorum kolay bi cesaret sonra hep kendin yıkarsın
sırtına gelince yüzüstü yatırıyorum tabiki kovayla
ben kızımın yorganını bi güzel yatagının kenarlarına sıkıştırıyorum hiç açamıyo üzerini

Elif hasta diye 4 gündür yıkamadım bende. Siliyorum sürekli ama hiç içim rahat değil. Yıkasam mı yıkamasam mı karar veremedim. Doktor yıka dedi gerçi, balgamı yumuşatır dedi ama. Annem ısrarla sakın yıkama hasta çocuğu diyo. Ben de öle gördüm hasta çocuk yıkanmaz diye biliyorum ama.

Üzerine battaniye örttüm her uyandığında üzeri açıktı tepine tepine battaniyeyeide atmış belinide açmış. Uyku tulumu giydirsem mi acaba?
Birde kızlar bebişleriniz kendinizmi yıkıyorsunuz. Ben cesaret edemiyorum ablamı çağırıyorum ve haftada bir yıkıyorum.
Siz nasıl yıkıyorsunuz, filem var ama sırtını nasıl yıkıyorsunuz yüzüstümü yatırıyorsunuz? Ha birde kovadanmı su alıp döküyorsunuz, duş başlığı mı kullanıyorsunuz?

cnm benim küvetim var..fileli..
kızımı onun üstüne koyuyorum yanımada kovamı hazırlıyorum..
sol elimle boynundan tutuyorum,sağ elimle su döküorum..
sonra arkasını çeviriyorum aynı şekilde.sonra havlusuna sar tamamm..
ama herşeyini hazırla banyodan önce..
:1hug:

Merhaba 2009 hazıran annelerı ben nasıpse 2010 hazıran annesı olcam. TecrÜbelerınızden yararlanmak ıstedım. Sat : 30 aĞustos.
Bebeklerınız Çok Şırınler. Allah baĞıŞlasın.

SlmlR cok yorucu bigun oldu bigun sabah 9dan beri disardaydk,sonunda esimin isleri bitti artik bizimle.
Bugun isyerine gittik sonra almanya falan derken bel agrimin uzerine bacaklarimda eklendi
oglusta merakla etrafi izleyip durdu.
Hepinize iyi geceler...
ohh maşallah size valla gezebiliyosun ben kızımla henüz tek çıkmadım huysuz çünkü dışarı çıksam ağlamaya başlasa susturamayabilirim o yüzden cesaret edipte henüzs çıkamadık evet merak eder bakar her tarafa

hülyacım benim adamda aynı seninkinin bir kopyası...hiç bir kardeşi umursamaz ama benimki tam anacı babacı...kendisi bir gün benim ailemi arayıp sormadı ama onunkileri benim aramam için baskı yapar..
yemek seçer hiç yemek yapmıyorum olur...
ev işi çocuk bir de okul kendime ayıracak 1 dk vaktim bile yokken o benimle ilgili her konuda çok vurdumduymaz.dün poyraz huysuzlanıyordu. ana kucagında salla dedim ben mutfagı toplayayım..boşver sallanmasın dedi.gitti sigara içmeye..beni artık hiç önemsemediğini düşünüyorum.ya da psikolojim kötü oldugu için herseyi batıyor ne bileyim ya...amannn bende boşverdim gitti zaten..o bana destek olacagı yerde hep kendini ve ailesini pohpohlamamı istiyor.
ayy bu kadar benzemez dünürüm evet onun iki abisi hiçbiri annesini düşünmez ama abileride annelerine ne yaparsa çocuklarından onları görecek benim kaynanamla bi sorunum yokki çok iyidir allah var yukarda ettiği yardımları yok sayamam ama eşime anlatamıyorum senin eşinle benim eşim çok benziyo bende bak diyorum yok bakamam bakamama sebebide pc başında oturmak erkek milleti işte hepsi aynı takmıyorum artık onu kızımla vakit geçiyor kafamı dağıtıryorum onunla

cnm gerçek ismim ilke..
bazen bende yaşıorum aynı sorunları ama eşimin hakkını yiyemem ..
bazen geceleri o sallıo uyutuo walla..
boşwer biraz kendinizi dinleyin elinden geldiğince tartışma..
bu arada birazda ona zaman ayır,ne bileyim ewe gelince bi toparlan kendine çeki düzen ver.erkekler bakımsızlığı sewmez..bide böle dene bakalım..napalım hep biz fedakarlık yapıoruz.üzülme cnm bebeğin var:1hug:

bu arada kızlar gece çok kötüydü yağmur hala nezle.uyuyamıo kızımsenağlama.
okyanus suyu daamlatıyorum burnuna sadece..biraz rahatlatıyo ama hapşırık ve azda olsa öksürük dewam edio..3 gündür geçmedi..:1no2:
ne yapabiliirm fikri olan varmı..
aynen canım çok bakımsızsın diyo bana çocuk oldu diye salma kendini diyo ama vaktimmi oluyo canım yağmurcuğa ıhlamur içirsen açık ıhlamur öksürük şurubunu vakitli ver geçer korkma bizimki 2 hafta olucak azda olsa öksürüğü var geçicek inş terletmemeye bak geçer o bende okyanus suyu damlatıyorum sonrada aspiratörle çekiyorum burnu açılıyo kalmıyo bişi

Herkeze günaydın... benim belime bişi oldu çat çut sesler geliodu...sabah kalkamadım...tutulmuşum...naapçam bilmiyorum ya çok ağrım var :((((
geçmiş olsun pınarcım benimde belim 3 gündür ağrıyo eğilemiyorum kötü yattım galiba ondan bide emzirirkende olmuş olabilir dik durmamız lazım ama ozamnda olmuyor geçer inş

herkeze günaydın
pınarcım geçmiş olsun benimde doğumdan itibaren boynum çatırdıyoo inş bi iş çıkarmas başımaa
leo geçmiş olsun sizede benim kızında burnu tıkalıydı 2 gündür baya bi iyi odanda sürekli buhar makinası çalıştırr ben 1 gün unutmuşum tıkandı burnuu
okuyunca şaşırdım zehra öksürüyodu çok hafif üzerinede burnu tıkandı ve inanırmısınız 6 gündür yıkamıyorum kızı korkuyorum hasta olcak diye ama her gün siliyorun
ben nerdeyse 2 haftadır yıkamıyodum hastalığı yüzünden öksürüyo diye ama geçti bugün yıkadık mis gibi oldu kendine geldi çocuk canım hemen yıkayıp giydirirsen hasta olmaz bekletme hiç hemen yıka giydir

cok haklısın ilke erkekler bakımsz görmek işstemio eşlerini :( ama insan bazen kendine vakit ayıramıo

emir gibi dönüo defnede ya ii olmadı bu bırakıp bi yere ayrılamıyorum ya yuvarlanıo aşagıya yada dönüo yüzüo yüzüstü :)))

nilaycım sen nasılsın kuzu efem napıo tosuncuk ya ısırırım ben onun tombiş yanaklarını :))

pıanrcım ve binnurcum gecmiş olsun ikinize de kas gevsetici alın emziren annelerde kullanılanlardan

kızlar ben tekrar adet oldum bugün 49 günlük lohusalıktan sonra bu 4. adetim cıldırcam ya kendimi tavşan gibi hissediyorum bi gün iice kopacak ipler eşimle :(:utangac::kedi:

müminecim hülyacım benim eşimde öle ya memleketten nefret ediorum o yüzden inanın uzaktayız ve o yüzden rahatım izinde gergün kavga ediyoruz evliliğimiz sarsılıo resmen bıktım inanın iiki uzagız die düşünüyorum bazen

benm ailem ark ve kk dan ark lar daima arıolar beni ama onlardan kimse aramıo ben arıycakmışım ben de inat edip aramıyorumoh olsun :)
canım ben 3 ayda 5 kes hasta oldum şimdi hasta olmamı bekliyorum ama olmadım hemde 10 ar gün oldıum demekki artık akacak kırmızı kalmadı duruldu bu ara bakalım haftaya olurum herhalde yada düzene giriyo hastalığım bu erkek milleti böle ailelerinin yanındas şımarıyolar ne yapcan umursamıcan arama kız hep senmi arcan boşver

maşallah annesi:) ben de bı kaç gundur yüz üstü yatırmaya başladım,bir iki ıkınıyo sonra hop kaldırıyo kafayı bakınıyo ama çabuk yoruluyo.bizimki daha dönmedi öyle 9 gun küçük senınkınden belkı o da yapar haftaya:)kaydirigubbakcemile2
olabilir canım 9 gün bile bebek gelişiminde ne kadar fark ediyo döner seninkide merak etme benim kız aceleci

yapar zaten hemen ögreniolar valla ben sasırıyorum hergün bi huyu cıkıo bizimkinin bugünde gıjık gıjık cıglık atmayı öğrendi :(
ayy evet o çığlıklar yokmu nasıl çığırıyo bağırıyo kahkaha atıyıo bu kızlar çok cadı çok

kızlar albümümüze yağmur hanımın resimlerini ekledik...
maşallahh bekliyoruz teyzeleriii:emir_bebek:

haftad 1 mı yazık annesi kuzuya,ben hergun kendım yıkıyorum.yatır fileye çek besmeleyı allahım sana emanet de.önce sırt ustu yatırıyorum ön tarafını şampuanlıyorum bı guzel,sonra kolumun ustune alıp yuz ustu arkasını da sabunalyıp tekrar çevırıyorum.en son başını şampunalayıp duruluyorum.kalan suyuna en son yağ dökuyorum bebe yağı.tv de izlemiştim son durulama suyuna yağ koyun ki vucutları kurumasın demişti dr.hatta gecen gun de yenı biey izledim bırazdan onu yapıcam.kuvetını doldurunde dedı hemşire suyla yuzdurun içinde dedi.kollarından tutucaz tabı kolumuza yatırıp yanı sırt ustu.bi ileri bı gerı kaydırcaz suda yuzuyo gıbı.anne karnında gıbı hıssedıyolarmış bakalım hoşuna gıdıcek mi.

bwnde aynen dedğin gibi yapıyorum 3 haftalıkken başlamıştım kendim yıkamaya bazı anneler tek başına yıkayamıyormuş neden anlamadım yani?
sziler bir de en son bebeğin başını yıkayıp banyoyu bititrmeniz gerekiyor çünkü bebekler en çok başından üşürlermiş haberiniz olsun

ay cnım ya bir kere yıkasan devamı gelecek onun, hiç korkulacak bişey değil. ben doğduğundan beri kendim yıkıyorum..
kuvetini kendi kuvetimizin içne koyuyorum filesinin üzerine sol kolumun üzerine yatırırıp duş başlığı ile vücudunu yıkıyorum ters çevirip başını yıkayıp duruluyorum pamuk gbi oluyolar.
haftada bir çok az canım kır şeytanın bacağını sıklıkla yıka bebişini canım.

kızlarr defne ayagını ağzına almayı öğrendi çorabını cıkarıp ayak başparmağını yalıo uyuz kız :( ne ara öğrendi bunu hala şaşkınım

evet 4. kez oldum güya olmam die seviniodum lohusalıktan sonra

acaba gercekten etkilio mu sütü

nareeen bebeklerde en sevdiğim şey 1. emeklemeleri 2. ayaklarını ağzına götürmelerii.....benimki henüz ayaklarını keşfetmedi ay çok heyecanlı tam bebek oluyo bunlaaarrr:) yaşasııııııııııııınn..

masaj yapınca bayılıyo benim oğlum, ellerini ovalıyorum kahkaha atıyo:)

saadet sen daha iyi bilirsin tabi canım ama ateşi olmazsa boşuna ilaç vermiş olucan bence gerekli olursa kullan ateş düşürücüyü, inşallah ateşlenmez kuzucuk..

arzu 3 günde çok canım yaa. gel ortasını bulalım günde bir yada gün aşırı kaydirigubbakcemile2

yesinler onun büyüme atağını..
emirde artık sırtüstü pozisyondan yüzü koyun pozisyona geçiyo, bu seferki atağımız sonunda bunu keşfettik..
sanada iyi gecelerr..

mesajların yanında MQ yazıyo canım cevaplamak istediklerini ona basıp seçiyosun en son mesajada alıntı yap diyince cevaplama pencerende hepsi çıkıyo..
anlatabildim inşallah.. :hulya:

Canlarım nasılsınız? benim oğlumu zorla uyuttuk, gribim tam gaz devam ediyor hiç iyileşme yok, babasını kaldırdım doktora gitti, kazadan omzunda cam parçası unutmuşlar içinde, vücut atar kendi kendine demişler 5 ay geçti nerdeyse hala sert sert duruyor, bugün omzunu kesip camı çıkarıp dikçekler :(((

Özgecim denicem bende bu biber işini, sağol tatlım

Senin kızında benim kızımdır artık canım iyi bakarım tabi sen merak etme dünürüm
Ne güzel bahçeniz varmış , benim eşimin hayalidir ekip biçmek, şimdilik farmville idare ediyor kaydirigubbakcemile3

Canım banada öyle rapor al dediler, ben ücretsiz izin aldım, haram para girmesin evimize
bşver sen söylenenleri takma kafana,

Aşınız varmış canım geçmiş olsun, inşallah ateşsiz atlatırsınız, biraz kendimize de dikkat etmemiz lazım buna katılıyorum, hergün eşofmanlarla görüyorlar onlarda haklı, ben kocamla ilgilenince o daha yardımsever oluyor :) ev işi olsun çocuk olsun, biraz çıkarcı sanırım :)

Canım sizede geçmiş olsun , ateşi çıkmadan bende vermiyorum, ateşi yükselmeye başladıktan sonra veriyorum bir çay kaşığı calpol

Maşallah prensese , öğreniyorlar yavaş yavaş, bakalım ilk önce hangi bebiş yürücek :)

Canım horluyordur belki , erkek adam değilmi oda kaydirigubbakcemile3

Canım geçmiş olsun, yurtdışında daha az aşı var demekki bizim şimdiye kadar 9 aşı oldu bile

Canımmm geçmiş olsun , kas gevşetici iyi gelir bencede, Binnurcum sanada geçmiş olsun

ilkecim geçmiş olsun kuzuna, ıhlamur ver biraz olmassa iyi gelir

maşallah canım nisanura

Narencim ben daha adet olmadım emzirenlerin geç olur derler, senin niye bu kadar çok olmuş, o çığlıklar yusuf kayrada da var , sabahın köründe hele çok zor oluyo :))
öptük canım defneyle seni

tşkr ederim kızlar..
aşımızı vurulduk geldik şimdi atıyo bakalım
inşallah ateşlenmez

Back
X