armin çok tatlı olmuş.ne güzel faliyetler varmış orda.acaba buralarda da varmıdırki.hiç duymadım ama varsa bende götürmek isterdim.
armin çok büyümüş maşallahhh
kızlar eşim ne olur ne olmaz evde bulunsun diye mama almıştı.ama hero baby. devam maması.4aydan itibaren yazıyo.2nolu devam maması.
hero baby bi arkadaşım tavsiye etmişti ama bazılarıda ii olmadıgını söylüyo.bu devam maması ne oluyoooo????
evet canim suyun sicakligi bebeklere gore ayarlanmis..
cok iyi yapmissiniz..suda buyuyen cocuklar daha erken gelisiyor..
tskler canma.s.
tskler canm..
aynen oyle..suyu cok seviyor gec dogmasindan belliydikaydirigubbakcemile3
evet boyu uzun gecen ay 65 cmdi
ben mama veriyorum ve ek gida..muz,elma,armut,brokoli,karnibahar,havuc..
özlemciim maşallah damadıma ALLAH nazarlardan korusun.çoook büyümüş görmeyeli.elif simay da su manyagı banyo yapınca deymeyin keyfine.ınsallah hepte öyle gider.canım brokolı havuç demişsşn onlar içinm erken degılmı?
dr unuzmu söyledı ver diye merak ettım.
cnm drmu önerdi bu kadar fazla deilmi mama weriosun birde..
bende gidicem haftaya bakalım ne dicek dr..
maşallah yakışıklı armine kocaman olmuş su kuşu olmuş
selam kızlar evimdeyim sonunda ama evçok berbat nerden başlasam bilmiyorum birde üstüne elektirikler gitti geldi çamaşır makinam bozuldu kafayı yicem ya dağ gibi çamaşır var.servisi çağırdık daha 2 senelik makina.
zeynep deseniz gündüz uykumuz yok hem kucakta yarın 4 ay aşılarımız var
Arkadaslar bebekleriniz dönmeye basladi mi?Benim oglum 3 haftadan beri felan saat ibresi gibi yatagin icinde pir dönüyor.Yatirdigim yerde bulamiyorum :) Hareket basladi yani,yandik :)
Saol tatlım...valla bu 15ide beklemez gibi gelio bana :) Mineye söledim çeyiz hazrlığına başla die :) çok sevindim sanada değişiklik olmuştur...adanadan memnunmusun??ii canım sağol hayırlı olsun incileriniz ankaradaydık dün geldim canım elşime kurs cıkmıstı bir hafta kaldık orada ii geldi valla defne de cok mutlu oldu ortam deişti ne güzel sen nasılsın batusumuza maşallah aceleci yakışıklı :) 15ine gelmeden evlenmek istrse sasırm a :)
slm kizlar...
hepiniz iyisinizdir umarim..
armin suyu o kadar seviyorki bizde onu muzikli dansli bebek havuzuna yazdirdik..her pazartesi.
bugun ilk gunuydu oyle mutluyduki izlemeye doyamadik..
sizede bir fotomuzu ekleyelim istedik
ve karsinizda armin denis:asigim:
Arkadaslar bebekleriniz dönmeye basladi mi?Benim oglum 3 haftadan beri felan saat ibresi gibi yatagin icinde pir dönüyor.Yatirdigim yerde bulamiyorum :) Hareket basladi yani,yandik :)
canım benim kızımda bu ay mamadan dolayı güzel kilo almış ben 6 yı bulmaz diyodum ama 6 300 olmuş mama sayesinde çünkü çocuk emmiyo emmediği içinde doymuyoki zaten büyüdükçe süt yetmiyo onlara bende sadece emzirirken açıkdığını hissetmiyodu gece 12 de bi yatıyo bida 7de kalkıyodu o aralarda ben kalkıp emziriyodum şimdi mama verdiğim için acıkıyo ve 3 saatte bi uyanıyo emip tekrar yatıyo ben yatarken veriyorum hem mama onun büyümesinde yardımcı oluyo hem emzirip hem mama verince güzel büyüyolar bende senin gibi düşünüyodum emzirirken 400 500 gram alıyodu dr um bana ayda 800 900 civarı alır diyodu bakıyodumki o ay 400 gram almış bende mama vereyim ne olcak dedim verdim çokda iyi etmişim kızım bu ay 900 gram aldı bence sende başla hem büyüdüler artık sütümüz yetmeyebilir o yüzden mama vermende yarar varmerhabalar....
ya bebişlerinizin maşallahı var.8 kilo 7 kilo maşallah valla.biz anca 1yaşına girince bu kiloları görcez galiba.benim kızım 2 aydır ayda sadece 300gr alıyo.bu ayda öyleyse anca 5ci ayını 6kilo olarak bitircek.mafoldumben
sizleri böyle duyunca kendimi suçlu hissediyorum.sütüm yetersizmi geliyo acaba diyorum ama drda mama ver falan demedi.bende yeterki anne sütü alsın zayıflıgına razıyım sağlıklı olsunlar önemli olan bu diyorum.
sizlere tekrardan maşallahhhhh allah nazarlardan korusun
bu arada dün bi arkadaşıma gittim.onunda iki çocugu var en küçügü 1yaşında.meyve suyu taddırdıgımı söyledim.ozaman bi kaşıkda su verdi dedi.tatlı oldugu için içi yanar dedi:uhm:
siz ne düşünüyosunuz.dogrumudur aceppp????
bu arada ben meyve suyunu sadece tattırmak için veriyorum.ögün gibi vermiyorum.yarım saat geçince emziriyorum.
bide bi soru daha sorucam hazır kızım sakınken...
acaba geceleri yatarken bari mama versemmiki...kızım maşallah uykusu güzel.ben 4saatte bi kalkıp emziriyorum.ona kalsa uyucak.yani aglamıyo ama doyuyomu ilk gündedn beri bu tedirginliğim var.bi ara gitmişti bak şimdi yine oldu:çok üzgünüm:
oyyyy maşallah annesi pek tatlı ya bu benim kızımda çok seviyo suyu sudan çıkınca basıyo yaygarayı ama suya girince hiç sesi çıkmıyo keşke buralardada olsa öle bişi bende verirdim valla ama nerdeee ahh nasılda poz vermiş yakışlı maşallah :)slm kizlar...
hepiniz iyisinizdir umarim..
armin suyu o kadar seviyorki bizde onu muzikli dansli bebek havuzuna yazdirdik..her pazartesi.
bugun ilk gunuydu oyle mutluyduki izlemeye doyamadik..
sizede bir fotomuzu ekleyelim istedik
ve karsinizda armin denis:asigim:
yok canım değilsindir eşimde bana diyodu bu ay geç oldum 1 ayı geçti anca oldum hamilesin diyip duruyodu değilmişim ya şuan tabiki bi ikinciyi bebek istemiyoruz zamanı var daha kıızmn 4 yaşını doldursun o zaman düşünüyorum ama şuan için ona hiçbirimiz hazır değil korkma değilsindir o olur olmaz dengesiz şuan emzirdiğimiz için öle tatlım korkma senya kızlar ben 2 ay hep 17 sinde regl olmuşum ama bu ay daha olmadım..
inşallah korktuğum başıma gelmezz...mafoldumben
bi tanede daha bebek hemde bu kdr erkennn:bbo:
bende aldım ondan ama dr bana hero baby lactomıyı tavsiye etmişti ama ben onuda almadım ablam bunu kullanma başka al dedi sen bence dr una bi danış o sana önerir zaten canımkızlar eşim ne olur ne olmaz evde bulunsun diye mama almıştı.ama hero baby. devam maması.4aydan itibaren yazıyo.2nolu devam maması.
hero baby bi arkadaşım tavsiye etmişti ama bazılarıda ii olmadıgını söylüyo.bu devam maması ne oluyoooo????
canım benim kızımda bu ay mamadan dolayı güzel kilo almış ben 6 yı bulmaz diyodum ama 6 300 olmuş mama sayesinde çünkü çocuk emmiyo emmediği içinde doymuyoki zaten büyüdükçe süt yetmiyo onlara bende sadece emzirirken açıkdığını hissetmiyodu gece 12 de bi yatıyo bida 7de kalkıyodu o aralarda ben kalkıp emziriyodum şimdi mama verdiğim için acıkıyo ve 3 saatte bi uyanıyo emip tekrar yatıyo ben yatarken veriyorum hem mama onun büyümesinde yardımcı oluyo hem emzirip hem mama verince güzel büyüyolar bende senin gibi düşünüyodum emzirirken 400 500 gram alıyodu dr um bana ayda 800 900 civarı alır diyodu bakıyodumki o ay 400 gram almış bende mama vereyim ne olcak dedim verdim çokda iyi etmişim kızım bu ay 900 gram aldı bence sende başla hem büyüdüler artık sütümüz yetmeyebilir o yüzden mama vermende yarar var
çok tşk ederim verdiğin bilgiler için.:1hug:
bugünden itiberen başlıcam.drlar genelde aptamili oneriyo.ama onunda çeşitleri varmı hiiiççç bilmiyorum.mama konularında hiç fikrim yok.
drum bana sütün varsa mamaya başlama diyo.yani ona kalsa sadece anne sütü.5ci ay kontrolumüzede daha var.ama bu sefer dru dinlemicem içimden geldiği gibi davrancam.sonuçda bizim hislerimizde önemli anneyiz :teytey:
bakalım mamayı sevcekmi.biraz toparlasın kendini.valla 3aylık bebe gibi görüntüsü.hala 0-3ay takımları giyiyo.içim gidiyo...:gitme:
selam kızlar....
geçmişi okuyum yazıyım diyorum ama oğluş izin vermiyo genelde okuyup çıkıyorum ya da sayfayı açık bırakıp Ahmetle ilgilenmeye gidiyorum.
ek gıdaya geçen tecrübeli annelere sorularım olacak;
1. ne kadar vererek başladınız ve ne oranda hangi miktara kadar arttırdınız?
2. ne zaman veriyosunuz?
3. ek gıdadan önce bebek aç mı olsa iyi ve sonrasında ne zaman emziriyosunuz?
4. emzirme düzeninizi değiştirdinizmi yoksa belli aralıklarla emzirip ekstradan arada mı ek gıda veriyosunuz?
ben elmayı tatdırdım mesela doktorbir tatlı kaşığı ile başla bir fincana kadar çıkabilirsin dedi.armut, havuç ve yoğurtta ver dedi. birkaç gün birini deneyip sonra diğerine başlıycam ama diğerine başlayınca ilk verileni vermeye devam edicem mi???yoksa hepsini ayrı ayrı verdikten sonra mı hepsinden vericem??
eminim bi çoğunuza sorularım aptalca gelmiş olabilir ama çevremde hiç çocuk yok ve tüm çocuklu arkadaşlarım sizlersinizzzemuszemus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?