• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Haziran Anneleri!!

pınarcım seninkide benim kız gibi sıcak suyu çoook seviyo sırtından aşşağıya su dökünce öyle keyifli oluyoki sesi çıkmıyo ama sudan çıkınca durmuyo çok seviyolar suyu benim kız bana çekmiş bende çok seviyorum suyu banyo yapmayı :)

Canım sorma aynı Batuhanda sırtından suyu dökerken bir gülücüklerr anlatamam...göbişinden çok huylanıyo gıdıklanıyo...bende,babasıda suyu çok severiz su kuşu oldu oğluşumdaa...

Kızlarr biz 2 aylık olduk bu aradaaa....
ne zaman doğcaklar derken 2 ay ne çabuk geçtiii...

kızlar merhaba
bizim de en cok rahatsız oldugum durum bu kakasını yapamama, ben de cok arastırdım
sebeplerinden biri bebeğin tam olarak doymaması, bir diğeri makat yerinde derin çizgiler oluşması ve bundan dolayı bebeğin acıdığı için kaka yapmaması, ilk olarak orayı tedavi etmek lazımmış
benim kızım tam 4 günde bir, 5 günde bir ve gecenlerde de 7 günde bir kaka yaptı,en son olarak da 8. günde fitille yaptırdım
tatilde ankaradayken Mesada cok iyi bir profesore götürdüm, uzun bir süre muayene etti, kabızlıgı tanımladı, eger kakası koyu renkte ve bolunerek cıkıyorsa yani zeytin gibi cıkıyorsa bu bebek kabızdır denir dedi, eger yaptıgında normalse (fitille,dereceyle veya kendiliğinden) kabız değildir dedi

''bebek dogduktan bi süre sonra kakasını ıkınarak yapmaya calısır , kızarır , hatta bacaklarını içe çekip ağlar ... bebek kaka yapmayı öğrenir '' demişti kurstaki ebe.
bu yuzden poposuna kulak cubugu sokmak , veya hemen fitil vermek sizi oan için rahatlatır ama daha sonra olusucak sıkıntının baslangıcı olur.
cunku bebek anüs spazmı gecırır ve kaka yapmayı ogrenemez....

benım eltım bebegını boyle yetıstırdı ve suan fıtılsız kaka yapamıyor .
gıtmedıklerı doktor kalmadı ama doktorlar yapılcak bısey yok dıyorlar zeytınyagı ıcsın dedıler. cocuk suan 1.5 yasında. :(

maşallah pınarcım ayy bi bakmışız 1 yaşına girmişler zaman çabuk geçiyo bunlarla uğraşmaktan zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyoruz

Kızlar hepinize ve meleklerinize iii pazarlar...biz yeni huy çıkardık banyo yapıyoruz sudan çıkınca basıyor yaygarayı bizim küçük bey tekrar suya sokuyoruz gık yok çıkarıyoruzz hıçkıra hıçkıra ağlıyor...su yatağımı alsam nee sırnaşık şey

Pinarcim bizimki de öyle, bayiliyor suya...Adi üstünde Ilayda su perisi...delikafadulden

sağol narencim, ama zeytinyağını hergün veriyorum aslında mamanın içinde.
dayanmaya çalışıyoruz ama ikinci günden sonra çok rahatsız oluyo bebişim, napim dayanamıyorum ben de, artık fitille değil dereceyle denicem, fitile alışmasın tabiki

ben derece kullandım üç gün ögreniyo artık minik poposunun kaslarını kullanmayı. pek gerek kalmıyo artık

Kızlar hepinize ve meleklerinize iii pazarlar...biz yeni huy çıkardık banyo yapıyoruz sudan çıkınca basıyor yaygarayı bizim küçük bey tekrar suya sokuyoruz gık yok çıkarıyoruzz hıçkıra hıçkıra ağlıyor...su yatağımı alsam nee sırnaşık şey

canım bu huy bizde hep var.sudan çıkar çıkmaz açıyorum saç kurutma makinasını.çok enterasan gerçekten saç kurutma makinası. bugün akgün çocugun yanında açmış saç kurutmayı oglunu seviyo ne güldüm ya

kızlar bişey sorcam şimdi bebişlere kısa kolu giydiriyorsunuz ya içine atlet felan ayrı bişeyde giydiriyomusunuz yoksa sadece çıt çıtlı kısa kollu badimi?CADIARZU

ben içine mutlaka atlet gydiriyorum
terlediği zaman en azından atlet terini emerr...

slm herkese nasılsınız bakalımmm
pazar gününz nasıl geçti yada geçiyor
biz bugün irem hanımı iyi gezdirdik dedesi ve anneannesi ile brliktee
ilk önce mesire alanına gttkkk
ohh temiz bi hava aldııı kızımmm
daha sonrada aydın foruma...
şimdide sarhoş olduu oksijen sarhoşuuu
iremcim uyuyorrr...

şansıma ben girdiğimde kimse olmuyor, herkes iyidir umarım,
bende yusuf kayrayı uyuttum, gündüz hiçdurmadı aşırı sıcak dayanılacak gibi değil, akşam biraz serinleyince uyudu şimdi, bizde yemek yicez babasıyla,

ben bir sitede 0-4 ay arası zeka geliştirici aktiviteler gördüm ama açamadım, üyelik istiyor ama üye olurken hata veriyor , linkini vereyim açabilen olursa bana gönderirmisiniz lütfen
Akillibebek.com - Akıllı Bebek & Zeka

zeytinyağı bizede çok iyi geldi, pek gazıda yok kaç gündür , bir çay kaşığı veriyorum hergün
neyse o uyurken yemek yiyelim , öptüm sizi ve meleklerinizi

valla anca uyudu sabahtan beri ne banyo fayda etti ne meme
sıcaktan çok bunalıyo kuzu
bu gece dışarıya da çıkamıcaz çok esiyo
nasıl olcak bilmiyom
inşallah biraz da olsa sakinleşir artık çok yoruldum
tamam ben yaramaz çocuk severim ama huysuz değil of huysuz mu olcak benim minik kuşummmm
valla altını açıyorum öle 1 saat duruyo her yerede mıçıyo kerata
bi de akşam üstü uyuyodu eşim denizden geldi
duştan çıkınca temizken sevim biraz dedi yazık heryerini kokladı öptü elledi yaramaz bastı yaygarayı tam oynamaya başladı bu seferde dışarı gitti eşim ona da ağladı
mutfak dandini
makinede çamaşır var asılacak bi size bakim dedim
oğlum sesten rahatsız oluyo mutfak toplayamıyom ancak altını açıp bırakırsam 10 dk da ya da arkadaşlardan biri gelincee
araba koltuğunda uyuyo
zaten emince gazını da çıkartsam hemen yatınca kusuyo bu yüzden bi yarım saat omuzda kalıo sonra araba koltuğu eğimli ya rahat ediyoo
gece şükür yatağında yatıyo ama benle yatarsa çok daha mutlu oluyo eli yüzümde bi elimi tutup sabit saatlerce kalıyo
derdi hep onunla kalim hiç bırakmıyım
aşık olduk bizz

Saadetçim bakarsan sevinirim canım, belki faydalı birşeydir :)
Semoşum Allah yardımcın olsun, benimki melekmiş çağatayın yanında , bende çok fena diye üzülüyordum

0 - 4 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler
Akıllı Bebek - Beyin Geliştirici Aktiviteler
Sayfa 3 Toplam: 3

Bebeğinizi eve henüz getirdiniz. Ona etrafındaki dünyayı eğlenceli bir şekilde öğretmek ve aynı zamanda beyin gelişimini desteklemek için yollar aramaya başladınız. ışte size 0-4 ay arasındaki bebeğinize uygulayabileceğiniz beyin geliştirici aktiviteler.

* Bebeğinize hafif rahatlatıcı masajlar yapın.

* Gerinme hareketleri yaptırın. Kolları ve bacakları yavaşça doğrultun. Başlarda tamamen esnetmeyin, bu acı verici olabilir. Yumuşak olursanız hem onun hem de sizin için eğlenceli olacaktır.

* Bebeğinizi taşırken ya da altını değiştirirken onunla konuşun. Yaptığınız her şeyi ona anlatın. Konuştuğunuz dili ve nasıl konuştuğunuzu bu yolla öğrenecektir.Cümlelerin sonunda biraz duraklayarak ona konuşma ve sohbet örnekleri vermiş olursunuz.

* Bazı anne babalar heyecanlı bir şekilde yüksek perdeden konuşurlar. Bu beyni uyarır ve dil becerilerini daha hızlı öğrenmelerini sağlar.

* Bebeğinize şarkı söyleyin. Aynı şarkıların tekrar edilmesi sayessinde tahmin edebilmeyi öğrenir.

* Bebeğinize basit resimli kitaplar gösterin. Parlak renkli olmalı ve bir sayfada iki veya üç objeden fazlası bulunmamalı.

* Ce-e oyunları bebeğinize nesnelerin sürekliliğini öğretecektir ve sizi göremese bile orada olduğunuzu bilecektir.

* Yüz ifadelerini ve bebek seslerini taklit edin. Bu şekilde çevresini etkileyebileceğini öğrenecektir.

Uyanık olduğunda en az yarım saatte bir pozisyonunu değiştirin. Dizinize oturtun, yüzüstü yatırın ve sonra sırt üstü. Bu çevresindeki farklı alanları keşfetmesini sağlar, aynı zamanda sıkılmasını engeller.

* Duyma alıştırmaları yapmak için bir çıngırak alın ve bir yanında veya arkasında sallayın. Nesnenin nerede olduğunu bulmak için odaklanmaya başlayacaktır.

* Dokunması için pek çok farklı şey verin. Farklı kumaş ve dokumaları keşfetmesini sağlayın.

* Sırt üstü yattığında oyuncakları yüzünden 30-45 cm yukarı asın. Böylece gözleri ile nesneye odaklanmayı öğrenecektir ve bu bir süre eğlenmesini sağlayacaktır.

* Bebeğinizi dizlerinizin üzerine oturtun veya çok küçükse yüzüstü bacaklarınızın üzerine yatırın. Yavaşça aşağı yukarı hoplatın.Bu ona hareketi öğretecektir.

* Bebeğinize ağzı ile keşfedeceği bir kaç güvenli oyuncak verin, bu oyuncakları gün içinde değiştirin.

* Bebeğiniz büyüdükçe el çırpma oyunları ve hareketli şarkılar eğlenceli olacaktır.

* Çevredeki hayvanları işaret edin ve isimlerini söyleyin. Bebekler bazen, henüz isimleri söyleyemeselerde seleri çıkarmaya başlarlar.

* Bazen bebeklere bunlar fazla gelebilir. Her gün küçük bir sessiz zaman ayırmak iyi olacaktır. Odayı biraz karartın, sallanabileceğiniz bir yere oturun, yumuşak bir şarkı mırıldanın veya sadece sessizce oturun. Bu birlikte gevşeme zamanı her ikinize de sakinleşme tekniklerini öğretecektir.

* Temiz hava almak için bebeğinizi yürüyüşlere götürün ve onu yeni ortamlarla karşılaştırın.

* Bebeğinize tekerlemeler ve ninniler söyleyin.

* Bebeğinize onu sevdiğinizi söyleyin, bunun ne anlama geldiğini yakında öğrenecektir ve size karşılık vermesi çok uzun sürmeyecektir.

Back
X