2009 Haziran Anneleri!!

saol canım benim kızımda 6 300 kilosu ama tam oluyo bez acaba sıkıyomu diye şüpheleniyorum canım sütün yarıyo demekki burdaki ebe sütün yarıyo bağırsakları dolmamıştır daha demişti bana yapar merak etme bi yaptımıda tam yapıyo valla

hülyacım bilmiorum walla sütümmü yarıyo noldu anlamadım..beklioruz bakalım..
bende baktım netten 1 hafta normalmiş anne sütü alan bebeklerde..a.s.

canım çağatayın 6 gün yapmadığı oldu karnı sert değilse ve fışkırarak kusmuyosa sorun yok
ama emmesi azaldıysa direk fitil hiç bekletme anne sütü alan bebişlerin 7 güne kadar yapmaması normal
demir kullanıyosan o da yapıyo ben 3ncü gün hep attım artık kendi öğrendiiiii

cnm kusma hiiç olmadı yağmurdaa,en fazla 1 çay kaşığı çıkardığı olmuştur doğduğundan beri..emmeside normal.ama ıkınıo sankii yapıcak gibi..
demir kullanmıorum cnm,ben sadece ferrum içiorum kansız olduğum için..
bakalım yapar belki bugün..

yapar annesi yapar merak etme neyse ben gider kızım uyudu gideyimde kahvaltı hazırlayayım bidaa ne zaman gelirim allah bilir bakalım günümüz nasıl geçicek inş mutlu huzurlu bi gün geçiririz bebişler mutlu biz mutlu sırnaşık şey

anne sütü alan bebeklerde normal
yagmur ıkınmaya baslayınca yardımcı ol annesi çömelme pozisyonu aldır kucagında yada bacaklarını karnına cek yapar ölece

fatoş başladın mı okula canım ben sömestr bitince baslıycam bakıcı arastırmaya basladım

günaydın herkes hayırlı cumalar bende kızımı sallıyorum uyusun diye sonrda kahvaltı hazırlıcam bu kız resmen oynuyo benimle şimdi sallıyorum uyusun diye ağlıyo alıyorum gülüyo ama gözleride gidiyo sabah 8 ten beri uyanık hele dün zombi gibi 10 30 da uyandı saat 6 da tam uyudu bide bişi sorcam aktfi bebe 4 ü kullanana varmı benim kızımın poposunu sıkıyo galba lastıkleri iz yapıyo kızarıyoda orası iz yaptığı yer sizinkilerde ölemi
bi aktif bebek 4 noya geçtik 7-18kg
günaydın kızlar

günaydın nasılsın cnm

slm hanımlar :teytey:

günaydınlarrrrr
ankarada hava güzel.sabah sabah içim enerji dolu.kızımda ii uyudu 9akadar uyumuşuz...
şimdide parmagını emiyo.eme eme uykuya dalcak galiba.ee eee yapıyo kendine.kaydirigubbakcemile3
kızlar ben sabah bi daha sagdım yine 40cc cıvari çıktı.
şimdi nası yaptıgımıda anlatayım.önce kızımı biraz emzirdim.sonra emzirdiğim memeden pompayla çektim zaten az çıktı sonra diğer memedende çektim toplam bu kadar işte.15-20dk ugraştım yani.
sağan arkadaşlar siz nasıl yapıyosunuz???
pompa manuel lansinoh marka.nette araştırdım yorumlar iyiydi o yüzden bunu tercih ettim.
normalde bi ögünde bebişin doyması için bi memişden kaç cc çıkması lazımm?????
sizleri artık bu konularla bunalttım galiba ama kusuruma bakmayın artık.öptümmmopuyorumnanaktan

bide akşam mesela sadece 40cc çıkmıştı onu biberonla içti.daha doymamıştır diyede mama yaptım ama onu içmiyo ya.aç olsa içerde herhalde.gecede 5saat sonra emzirdim.bu sefer biraz geç uyanmışım normalde az emince 3saatte kalkıp emziyodum ama kızımda bende uyumuşuz.böyle işte bu bebeiş nası ben anlamadım 40cc sütle 5saat durdu yani.ben kalkıp emzirdim hala kendi uyanmamıştı

ay valla iyiyim benim oğlan husursuz bugün.işten eve geç gidersem o gece huysuz geçiriyor.dün gece 22.30 gbi eve gittim o saate kadar uyumamış.huysuzluk yapmış ben aldım kucağıma şıp diye susup uyudu.birde böle geç gittiğimde geceleri 3-4 ke uyanıyor beni kontrol ediyor.dün gecede yaptı. sersem gibi oldum valla yatıp kalkmaktan.

hepinize hayırlı cumalar

manuel ile sağıyosan pompadan pompaya değişiyo bende 3 pompa var biri güzel sağıyo pompalar yanıltmasın seni ama ben de sütüm var zannediyodum meğer azalmış nerdeyse 1 aydır günde 100 cc anca çıkıyo.

canım tek gögüsdenmi 100cc çıkıyo?
bi de 100cc verdikden sonra mamada veriyomusun??yani bebişin aç oluyomu??

canım sakın o süte bakıp canını sıkma, bebiş emerken daha fazlasını alıyodur, ama her sağışında öyle geliyosa o zaman düşünürsün mama takviyesini falan, benim sağmakla 3 saatte bi 60-80 cc civarı geliyıo, üzerine 120 cc falan da mama içiyo emdiği zaman, ama ben elektrikli pompayla sağıyorum, manuel olanlar daha az sağıyo da olabilir

yok canım moralimi bozmuyorum.çünkü kendimde hissediyorum.kızım emerken daha güçlü çekiyo.pompa öyle değil.bunca zamandır 40cc olsa bebişim aglardı.allaha şükür öyle bişey yok.
bakalım 1-2 gün daha deneyelim

günaydınlarrrrr
ankarada hava güzel.sabah sabah içim enerji dolu.kızımda ii uyudu 9akadar uyumuşuz...
şimdide parmagını emiyo.eme eme uykuya dalcak galiba.ee eee yapıyo kendine.kaydirigubbakcemile3
şimdi nası yaptıgımıda anlatayım.önce kızımı biraz emzirdim.sonra emzirdiğim memeden pompayla çektim zaten az çıktı sonra diğer memedende çektim toplam bu kadar işte.15-20dk ugraştım yani.
pompa manuel lansinoh marka.nette araştırdım yorumlar iyiydi o yüzden bunu tercih ettim.
sizleri artık bu konularla bunalttım galiba ama kusuruma bakmayın artık.öptümmmopuyorumnanaktan

bide akşam mesela sadece 40cc çıkmıştı onu biberonla içti.daha doymamıştır diyede mama yaptım ama onu içmiyo ya.aç olsa içerde herhalde.gecede 5saat sonra emzirdim.bu sefer biraz geç uyanmışım normalde az emince 3saatte kalkıp emziyodum ama kızımda bende uyumuşuz.böyle işte bu bebeiş nası ben anlamadım 40cc sütle 5saat durdu yani.ben kalkıp emzirdim hala kendi uyanmamıştı

valla ben elektrik pompa ile sağıyorum ilk baştan beri .oğlan premütre doğunca emmedi sağıp besledim hep. şimdi 8 saat arayla sağıyorum her sağışta ortalama 200- 230 ml süt
çıkyor.oda bebişe yetiyor.çünkü oda 3-4 saat arayla 120 ml falan içiyor. sabah sağdığım süt ve akşamadan kalan 100 ml süt ben gidinceye kadar yetiyor ona.ben gidince öğlen sağdıım süt devreye giriyor. böle bir düzenimiz var.pompa ile sağmak işi zor arkadaşlar hemen hemen iki göğüsle 40-50 dakika uğraşırsanız hem süt çok alırsınız hemde sütünüz azalmaz anlatırım isterseniz nasıl yaptığımı

günaydınlarrrrr

canım en az bi 100 cc falan içmesi gerek sanıyorum,

valla ben elektrik pompa ile sağıyorum ilk baştan beri .oğlan premütre doğunca emmedi sağıp besledim hep. şimdi 8 saat arayla sağıyorum her sağışta ortalama 200- 230 ml süt
çıkyor.oda bebişe yetiyor.çünkü oda 3-4 saat arayla 120 ml falan içiyor. sabah sağdığım süt ve akşamadan kalan 100 ml süt ben gidinceye kadar yetiyor ona.ben gidince öğlen sağdıım süt devreye giriyor. böle bir düzenimiz var.pompa ile sağmak işi zor arkadaşlar hemen hemen iki göğüsle 40-50 dakika uğraşırsanız hem süt çok alırsınız hemde sütünüz azalmaz anlatırım isterseniz nasıl yaptığımı

8 saat uzun değil mi, sütünde azalma olmuyo mu?

canım iki gögüsdenmi okadar çıkıyo.maşallah canım ya.nazar değmesin:nazar:
gerçi 3-4 saat arayla verince anca yetiyodur.şimdi bende 3saat sonra bi daha sağcam.bakalım nekadar olcak.
ebur nasıl yapıyosun bi anlat canım ya.benmi yanlış yapıyom.ama sagmak gerçekten zor.ben 20dkda sıkıldım.40-50dk diyosun.dayancaz artık.

gerçi 3-4 saat arayla verince anca yetiyodur.şimdi bende 3saat sonra bi daha sağcam.bakalım nekadar olcak.
ebur nasıl yapıyosun bi anlat canım ya.benmi yanlış yapıyom.ama sagmak gerçekten zor.ben 20dkda sıkıldım.40-50dk diyosun.dayancaz artık.

canım bende hem chıcco nun hemde bebedorun manuel pompaları var chıcconun ki zor geliyor pompala pompala elim ağrıyor yoksa oda gzl boşaltıyor..
ben bebedorun pompasıyla sağıyorum irem doğduğundan beri
3 4 saatte bir 250 280 ml sağıyorum :nazar:
5 6 saatede 380 ml çıkıyor.. :nazar:
sağma işlemim 10 dakkayı geçmiyor
4.5 aydır böyle yaniii 45 yada 50 dakka hiç sürmedi
iremde gündüzleri 120 içio 3 saatte br
geceleride 4 saatte bir 120 150 arası içiyor... :nazar:

bak sağmaya başladığında diyelim sağdan başladın süt gelmeyinceye kadar sağıyorsun orayı sonra diğer göğüse geçiyorsun orayıda bitrdikten sonra tekrar sağ göğsünü sağ sonra tekrar solu. bir ara iki taraftanda gelmiyor bir kaç kere daha dene tekrar süt gelmeye başlıyor son sütleride çek artık akmıyorsa pompa olayı bitiyor.ilk başta çok süt ilk 5-7 dakika arası geliyor sonrada diğer dakikalarda az az yaklaşık ilk sağdığın zamnadakinin yarısı kadar daha çıkıyor. birazda sen sıkarak yardımcı oluyorsun.toplam sağış süresi 40 dakika ben bu arada kitap okuyorum :)) üç tane kalın kitap bitiridim kaydirigubbakcemile3

bezden bahsetmişsiniz biz iki pakettir prima 4 numarayı kullanyoruz.tabii kiloya göre bez değiştirmenizde fayda var.

canım bende hem chıcco nun hemde bebedorun manuel pompaları var chıcconun ki zor geliyor pompala pompala elim ağrıyor yoksa oda gzl boşaltıyor..
ben bebedorun pompasıyla sağıyorum irem doğduğundan beri
3 4 saatte bir 250 280 ml sağıyorum :nazar:
5 6 saatede 380 ml çıkıyor.. :nazar:
sağma işlemim 10 dakkayı geçmiyor
4.5 aydır böyle yaniii 45 yada 50 dakka hiç sürmedi
iremde gündüzleri 120 içio 3 saatte br
geceleride 4 saatte bir 120 150 arası içiyor... :nazar:

maşallah saadetçim.sütüne nazar değmesin:nazar:
canım 3-4 saatte bi sağdıgında tek gögüsdenmi 250ml çıkıyo
bide sagdıgın sütün fazlasını oda sıcaklıgındamı saklıyosun.hani 3saat sonra bi daha emcek ya dolaba koymaya gerek oluyomu.
gerçi daha benim sütün fazlası değil eksigi varkaydirigubbakcemile3 ama olsun ben umutlugum çıkar inşllh

Back
X