Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oğluma kardeş geliyor..
Kayıtlı Üye
ben bugün defneye ilk defa şehriye çorbası yaptım sevdi bi kase yedi bakalım daha deişik ne yapabilirim
sehrıyelerı yutarken zor olmadı mı cnm
fatoşcum ben kullanmıyorum İrem çorbada içmiyor zaten koyu kıvamlı yemeyi seviyor kaşıkla öyle yediriyorum
sevmedıgı ıcın pek yemıyor.....o nedenle yenı yollar arıyorum...sevdıgı seylerı kasıkla yer...bu arada yememesının sebebı corbalarına et suyu katıyor olmam mı acaba: gercı hazırları da yemıyor...bugum mılupa fasulye domatesı deneyecegım...ınsallah yer
fatoşcum özellikle onları yutmak hoşuna gitti galiba zaten netten okuyup verdim bu aydan sonra verebilirsiniz yazıodu
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
olabilir canım bide et suyu koymadan dene
bakalım yiycek mi
oğluma kardeş geliyor..
Kayıtlı Üye
saadet naren tesekkurler cvplar ıcın...dun balkabagı corbası yaptım...ıctı...tarıfı yazayım...2 kucuk parca balkabagı (2 mandalına buyuklugunde) 1 kucuk patates 1 kucuk havuc ...2 su bardagı su ıle hasladım...tel suzgecten gecırdım....zeytınyagı koymadım..belkı ondan yemıyodur diye...
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
oh oh afiyet olsun kuzuya
kızlar milupanın pürelerinde hep elma var az oranda bende sebze çorbalarına azıcık elma koymaya başladım.Daha çok severek yiyor gibi geldi.ısterseniz deneyin.Ben de şehriye çorbası yapıyorum ama blenderdan geçirip veriyorum.Domates havuç bide kemik atıyorum suyuna.kısık ateşde pişiriyorum.
Narencim bende bebegime taneli yiyeceklere baslamayi planliyordum ve neyle baslasam bilemiyordum. Sehriye fikrini verdigin icin cok tesekkurler.. Dun gece yogurtlu sehriye corbasi yaptim bebisime ve bu sabahta yedirdim. Yusuf onceden herseyi cok guzel yiyordu ama simdi artik onceden severek yedigi seylerde bile ogurmeye basladi bende oyunla ogurmesini engellemeye calisiyorum. Dolayisiyla yogurtlu sehriye corbasindada ogurdu ama ben oyunla yedirdim. Sonucta yutamamasi gibi birsey soz konusu olmadi, yedi.
Ben ayrica cignemeyi ogrenmesi icin burada bebeklere ozel satilan, icinde tahil ve vitaminler olan kucuk kurabiyecikler satiliyor, ondan vermeye basladim, onuda cok guzel cigneyip yutuyor. Ayrica su kucuk elle tutulabilen icine meyve konulan fileler oluyor ya, ondan aldim, icine elma dilimi koyup verdim, cok guzel onuda ogurmeden isirdi, emdi. Bu ogurme olayi heralde disleriyle ilgili olsa gerek, yoksa onceden guzel guzel yedigi seylerde simdi niye ogursunki.. He bir tek yogurtta ogurmuyor. Su kurabiyeciklerin fotosunu koyucam, fikir olsun diye..
kızlar hipp in kavanoz pürelerinde 2 al 1 öde kampanyası varmış bilginiz olsun
kızlar hipp in kavanoz pürelerinde 2 al 1 öde kampanyası varmış bilginiz olsun
Havva`cigim Hipp`in hangi kavanoz mamalari var TR de.??
Ben cok cesit göremedim....
Burada Hipp`in yeni kavanozlari cikmis...Tahillar vs...Cok sevindim görünce ,hemen aldim ilayda severek yiyior...Elma ile karistiriyorum yulafi bayildi...en azindan bu toz halinde satilan milupanin yada hippin tahillarini vermek zorunda kalmadim...
burcucumafiyet olsun yusufumuzaevet bende yutmasın öğretmk için verdim hatta mısır patlattıgımzaman agzıına en beyaz yumusak yerinden veriorum agzında ısırı 2 döndürüo ve yutuo :)) eger buna
enzer bişi bulursam alrımama büyükihtiml yoktur
(
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
afiyet olsun ilaydaya canımm
yesinde büyüsün cici bir abla olsunn :)
benım kızda ne yogurt ne yoğurt corbası ıcıyo
meyvelı dahı yemıyor.
sadece bıskuvılı denemedım onuda koymak ıstemıyom herseye buskıvı şişçek cocuk
dok gece maması olarak sma2 verdı oda devam sutu gıbı ıcmıoooo buskıvı atıyorum mecbur bu sefer ml azalıyo çok buskıvıyı vermeyım dıe 60 ml falan.
yanlışmı yapıyorum?
ama bıberonla hıc ıcmıyo buda az gelıyo ama tok tutuyodur herhalde
baska fıkrınız varmı???
ha bıdedomates corbası ne zaman verebılırımeyvahedigeldismile
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
domates ilk 1 sene yasaklılar listesi içinde
arkadaşlar ben kahvaltı karışımına hergün dövdüğüm ceviz tozunu da katıyorum. zeka gelişimi için çok faydalı. yumurta sarısını bir gün verip birgün vermiyorum. bazı sabahlar bir kuru kayısıyı haşlayıp kabuğunu soyup havanda ezip ilave ediyorum. bazı sabahlar ise mısır ununu tereyağıyla çok az kavurup yine kahvaltı karımına ilave ediyorum. süt , milupakahvaltılar tozu ve tuzsuz peynir hep oluyo. bebeğim 8 buçuk aylık aslında doktorum hepsini ayrı verebilirsin dedi ama böyle daha severek ve hızlı yiyo. öyle uğraşırsam oyuna fırsat kalmıyor
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
ee hanımlar ev yemeklerinizden vermeye başladınız mı artık??