2009 Haziran Kuzularından Kimler Yürüdü Kimler Beklemede???

kızlar batuhanda daha yürüme falan yok 4 gün önce emeklemeye başladı tembelim ellerinden tutuncada yürüyo ama sıralamıyo dengesizni kaybediyo ellerini bırakıncada ayakta uzun kalamıyo adım atamıyo napalım vakti gelince hepsi olur sağlıkları yerinde olsunda

bizimki de sıralıyo inşallah 1 aya kadar yürür de yazın rahat ederiz çünkğü hep kucak istiyo

bizde sıralayan kardeşlerdeniz..yürümesi için sabırsızlanmıyorum ben..bu haliyle bile zor zaptetmek,o zaman iyice zor olur, ne zaman isterse o zaman yürüsün

asyada erkenden emekledi.çabuk yürür dedik ama yanılttı bizi.2-3aydır sadece koltukdan koltuga sıralıyo.biz tutarsak yürüyo ama bazen tam basamıyo.parmak ucunda gidiyo.ellerinden tutmadan ayakda duramıyo.sanırım daha yürümesi 1-2ayı bulucak.keşke dogumgünde yürüyo olabilse.belki öyle daha çok eglenirdi

benimkide acayip tembedli.. bir sitede bebek jimnasitiği yaptırın erken yürüüsn diye bişey okudum.. ondan sonra hergün akşamalrı yaptırdım.. keisnlikle faydasını gördüm.. ondan sonra acayip hakreketlendi kuzum.. şimdi 5-6 adım gidiyor.. ty tay duruyor.. ellerinden tutunca koşuyor resmen:))emekleme yok bvizde.. yerde sürünmeyi sevmedi.. ablasıda emeklemden yürmüştü zati..koltuk kenarlarında sırlayıro hıphızlı hemde..koltuktan aşağı kendisi iniyopr.. dört dönüyor ortalıkta.. ben çok korkuyordum bu ne hantal tembel bir çocuk diye.. ama tahminice jimansitğin faydası oldu..kasları güçlendi..gerçi herşeyin zamanı var.. ialhi emir ne zamna gelirse o zaman yüricek hepisde inşş..

poyrazda tam anlamıyla yürümeye başladı dünden beri zaptedemiyorum çok zor kızlar evi düzeltiyorum arkamı b dönüyorum yine heryer karışmış off off:))

ceylinim 9 aylıkkken yürüdü şimdi karıştırmadığı gitmediği yer yok:ecrin_bebek:

elada ilk yürüyen herhalde 8 aylık başladıı 8buçukta gidiyoduu şimdii koşuyo nerdeysee
tüm bebişlere maşşalahhhh

zeynep hanımda 9-10 adım atıyor sonra kendini gülerek yere atıyor.ne yapmaya çalışıyor anlamadım valla

eylülde 9-10 adım yürüyor ,bir yerden gözüne kestirdiği biryere koşarak gidiyor

ama tamamen ne zaman yürür bilmiyorum

poyrazda tam anlamıyla yürümeye başladı dünden beri zaptedemiyorum çok zor kızlar evi düzeltiyorum arkamı b dönüyorum yine heryer karışmış off off:))
oohhh hepsinede koca bir maşaallah
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
bizde hemüz yürüyemiyoruz korkuyor otururken falan kalkıyor ayaga ama adım
atmaya korkuyor ama yakındır yürümesi​

müzeyyen şu bahsettiğin jimnastiği bizede anlatabilirmisin ,
yada linki verirmisin acaba
canım nete googledan bebek jimnasitiği yaz çıkıyor ordan bakabilrisn. backalarını indir kaldır falandı.. bende artık pek yaptırmıuyorum.. ama bir ara herügn yaptrdım..şimdi hareketlendi diye bırkatım.. ama çok fayda gördüm ben..

7-22 AYLARDA BEBEK CıMNASTıĞı • Bebeği sırtüstü yere yatırınız. Ayakları Tarafından yere diz çökünüz. Bebeği ayak bileklerinden kavrayarak yavaş yavaş bebek boşlukta kalana kadar yukarıya doğru kaldırınız. Kısa bir süre asık durduktan sonra bebeği, tekrar eski durumuna getiriniz. Kısa bir dinlenmeden sonra hareketi tekrar ettiriniz.
• Bebeği elleri üzerinde yüzükoyun yere yatırınız. Bebeğin elleri yerde olmak üzere dizleri ve baldırlarından tutarak yerden kaldırınız. Çok hafif iterek bebeği elleri üzerinde yürümeye teşvik ediriniz. Bu hareketler önce bebeğin
birkaç kol hareketi ile ulaşabileceği bir mesafeye oyuncak konarak yaptırılır. Bu şekilde bebeğin hareket yönü istenen tarafa doğru sağlanmış olur. Bu oyuncağın rolü, bebeği teşvik etmesidir.
• Bebeği yere oturtup yanında ayakta veya diz Üzerinde durunuz. Başparmağınız bebeğin avucunda olacak şekilde bileklerinden kavrayıp
yukarıya doğru kaldırınız. Bebeği öne ve arkaya doğru sağa sola doğru sallayınız. Bu hareket bebeğe düzgün bir vücut tutuşu (postür) sağlayacaktır.
Bu hareketleri başlangıç düzeyinde koltuk altından tutarak yaptırabilirsiniz.
• Bebeği sırtüstü yatırıp, başı tarafından yere diz çökünüz bebeği dizlerinden ve bacaklarından kavrayarak vücudu yerden tam kalkmayacak şekilde kaldırınız. Tekrar eski şekilde yatırınız. Ve hareketi tekrar ettiriniz.Not: Bebeği kesinlikle yerden kaldırmayınız. Bebek kendi vücudunu kendi hareket ettirecek şekilde olmalıdır.
• Dizleriniz üzerinde yere oturunuz. Bebeği, tam karşınızda ayakta durur pozisyonda ellerinden tutunuz. Daha sonra geriye yaslanarak, bebeğin vücudunuzun üzerinde adım atmasını sağlayınız. Bebek omuzunuza kadar çıkabilir.
• Bebeği , karnının üzerinde tutunuz ve yukarıya doğru yavaşça kaldırınız. Bu hareketi ritmik bir şekilde tekrarlayınız. 2. YAŞ VE ÜSTÜNDEKı BEBEKLERıN JıMNASTıK EĞıTıM
• Evde tırmanacak bir şeylerin olması bebeğe bir heyecan verir. Bebeğe tehlikesizce tırmanabileceği bir eşya verdikten sonra, tırmanması için teşvik ediniz. Önce tutunacak ve tırmanacak yerleri gösteriniz. Tırmanırken, başarılı olması için, destekleyiniz. Tırmanma bittikten sonra başlangıç yerine getiriniz.Bunu bir oyun gibi tekrar ediniz.
• Yüzükoyun yere uzanınız. Bebeğiniz kısa sürede nasıl jimnastik yapacağınızı anlayacak ve sırtınızda yerini alacaktır. Siz yavaş bir şekilde, elleriniz yerde iken dizlerinizin üzerinde kalkınız. Bebeğiniz düşmemek için tutması gerektiğini kavrayacak ve sizi tutacaktır. Eğer bir at veya at üzerinde bir binicinin hızla, gittiğini görmüş ise size hızla, gittiğini görmüş ise size hızlı
gibi sözler söyleyecektir. Bu etkinlik bebeğinizin çok hoşuna gidecektir.
• En çok sevilen oyun araçlarından birisi toptur. Topu olan bir bebek her zaman çevresindeki Yetişkinlerden kendisine oyun arkadaşı olmalarını ister. Bebekle karşılıklı oturup top atma, top tekmeleme oyunlarını oynayınız.
Bu etkinlik bebeğe koordineli atma ve düzenli hareket etme becerisini kazandırır. Topun yumuşak olmasına dikkat edilmeli

7-22 AYLARDA BEBEK CıMNASTıĞı • Bebeği sırtüstü yere yatırınız. Ayakları Tarafından yere diz çökünüz. Bebeği ayak bileklerinden kavrayarak yavaş yavaş bebek boşlukta kalana kadar yukarıya doğru kaldırınız. Kısa bir süre asık durduktan sonra bebeği, tekrar eski durumuna getiriniz. Kısa bir dinlenmeden sonra hareketi tekrar ettiriniz.
• Bebeği elleri üzerinde yüzükoyun yere yatırınız. Bebeğin elleri yerde olmak üzere dizleri ve baldırlarından tutarak yerden kaldırınız. Çok hafif iterek bebeği elleri üzerinde yürümeye teşvik ediriniz. Bu hareketler önce bebeğin
birkaç kol hareketi ile ulaşabileceği bir mesafeye oyuncak konarak yaptırılır. Bu şekilde bebeğin hareket yönü istenen tarafa doğru sağlanmış olur. Bu oyuncağın rolü, bebeği teşvik etmesidir.
• Bebeği yere oturtup yanında ayakta veya diz Üzerinde durunuz. Başparmağınız bebeğin avucunda olacak şekilde bileklerinden kavrayıp
yukarıya doğru kaldırınız. Bebeği öne ve arkaya doğru sağa sola doğru sallayınız. Bu hareket bebeğe düzgün bir vücut tutuşu (postür) sağlayacaktır.
Bu hareketleri başlangıç düzeyinde koltuk altından tutarak yaptırabilirsiniz.
• Bebeği sırtüstü yatırıp, başı tarafından yere diz çökünüz bebeği dizlerinden ve bacaklarından kavrayarak vücudu yerden tam kalkmayacak şekilde kaldırınız. Tekrar eski şekilde yatırınız. Ve hareketi tekrar ettiriniz.Not: Bebeği kesinlikle yerden kaldırmayınız. Bebek kendi vücudunu kendi hareket ettirecek şekilde olmalıdır.
• Dizleriniz üzerinde yere oturunuz. Bebeği, tam karşınızda ayakta durur pozisyonda ellerinden tutunuz. Daha sonra geriye yaslanarak, bebeğin vücudunuzun üzerinde adım atmasını sağlayınız. Bebek omuzunuza kadar çıkabilir.
• Bebeği , karnının üzerinde tutunuz ve yukarıya doğru yavaşça kaldırınız. Bu hareketi ritmik bir şekilde tekrarlayınız. 2. YAŞ VE ÜSTÜNDEKı BEBEKLERıN JıMNASTıK EĞıTıM
• Evde tırmanacak bir şeylerin olması bebeğe bir heyecan verir. Bebeğe tehlikesizce tırmanabileceği bir eşya verdikten sonra, tırmanması için teşvik ediniz. Önce tutunacak ve tırmanacak yerleri gösteriniz. Tırmanırken, başarılı olması için, destekleyiniz. Tırmanma bittikten sonra başlangıç yerine getiriniz.Bunu bir oyun gibi tekrar ediniz.
• Yüzükoyun yere uzanınız. Bebeğiniz kısa sürede nasıl jimnastik yapacağınızı anlayacak ve sırtınızda yerini alacaktır. Siz yavaş bir şekilde, elleriniz yerde iken dizlerinizin üzerinde kalkınız. Bebeğiniz düşmemek için tutması gerektiğini kavrayacak ve sizi tutacaktır. Eğer bir at veya at üzerinde bir binicinin hızla, gittiğini görmüş ise size hızla, gittiğini görmüş ise size hızlı
gibi sözler söyleyecektir. Bu etkinlik bebeğinizin çok hoşuna gidecektir.
• En çok sevilen oyun araçlarından birisi toptur. Topu olan bir bebek her zaman çevresindeki Yetişkinlerden kendisine oyun arkadaşı olmalarını ister. Bebekle karşılıklı oturup top atma, top tekmeleme oyunlarını oynayınız.
Bu etkinlik bebeğe koordineli atma ve düzenli hareket etme becerisini kazandırır. Topun yumuşak olmasına dikkat edilmeli

Son düzenleme:
Benim kuzum da bir aydır adımlarımız var dün itibari ile artık Behlül Efem de yürüyor Evet karıştırma huyu çok fena oyuncaklardan sıkıldımı doğru vitrin mutfak çekmecesi yatak odası ne bulursa

benim kızımda yürüyor 10.aydan beri maşallah
daha erken yürüyen annlere bişey sorucamm yürüyor ama düştümü emekliyiip devam ediyor düşünce kendi kendine kalkma işi kaç ayı bulur şimdi sürekli peşindeyiz daha zor inanın ama çok güsel bişey çok istemiştim doğum gününden önce yürümesini
bu arada ben kızıma yürümez diodun bi anda adımlamaya başladı burda tavşanlar var hergün onlara gidiyorus onların peşinden koştura koştura öğrendi yürümeyi
o yüzden yürümez demeyin bi anda adımlayıp 3 güne yüyüryolar

Son düzenleme:
yürüyen bütün bebişlere kocaman maşallahhh.....

ya binnurcum bende dogumgününden önce yürümesini çok istiyorum.elbise giyince ne güzel olurdu.ama sanmıyorum.d.gününe 2hafta kaldı.daha hala koltuklarda sıralıyoruz.asyada çıtırcık ama bu konuda yavaş kaldı.normalde 6aylıkken emeklemeye başlamıştı.

arzucum aynen bende doğumgününde yürüsün isitiyorum ama kısmet işte.. bir alık bişey buda.. baya tay tay duruyor sırlaıyor.. ama kokrkak biraccık biizmki:))

sedacım senin için buldum.
teşekkür ederim canım

yürümediği halde bunun 10mislini yapıyor zaten,
ayağa kalkıp parmak ucuna yükselip mutfak tezgahındakileri bile alıyor ben yemek yaparken,
sonra aynı şekilde kapıları açıyor bizim kapılar tokmakllar varya tutup cevirmeli tutup kendine doğru cevirip odanın kapısını bile açıyor
sonra delikten tuvalettekileri görmeye çalışıyor :))

arzucum aynen bende doğumgününde yürüsün isitiyorum ama kısmet işte.. bir alık bişey buda.. baya tay tay duruyor sırlaıyor.. ama kokrkak biraccık biizmki:))

aynen bende doğum gününden önce yürüsün istiyorum ama bakalım şuan işimize gelirse 8-10adım atıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…