2009 Haziran Kuzularından Kimler Yürüdü Kimler Beklemede???

:teytey:Yürüyen ve yürümeye çabalayan tüm bebişlere kocaman alkışlarr alkisalkisalkisalkisalkisalkismaşallah onlara

ya arkadaslar bırakın su bebişleri kendi haline ya....ıstedıklerı zaman yurusunler...emeklıyo da yurumuyo dıye uzulmeyın...emeklemek aynen yuzme gıbı bebegın tum kaslarını calıstıran cok faydalı bır hareket...ben oğlumu hıc ellerınden tutup da yurutmeye calısmıyorum...unutmayın gelısımde bıreysel farklılıklar vardır...zaten bebeklere dogum gununu kendımız ıccın yapıyoruz arkadaslar onlar ıcın degıl...dogum gununde yuruse ne yurumese ne...zten 5 yasındA BIRTMEK TUKENMEK BILMEYEN EGITIM OGRETIM HAYATI BASLIYCAK...SIZ SIMDIDEN BU KADAR EGITIM OĞRETIM MODUNA SOKMAYIN GARIBANLARI...ACIYOM VALLA ZAMANE COCUKLARINA....KONUSSSALAR ANNNE DÜŞ ARTIK YAKAMDAN DIYCEKLER....

kızlar inan da artık kendi kendine ayakta dumaya çalışıyo 3-5sn duruyo ayakta sonra atıyo poposunu yere

üzülmeyelim tabiki

ama bazı şeylerde bence çok ama çok yanlış düşünüyorsunuz

bir anne olarak böyle düşünmek çok yanlış hiçbir psikolog ve çocuk dru bu dediğinizi onaylamaz,
ama bizler çokcuklarımıza acımasızca baskılar kurup,acımasızca yapamayacaklarının çok üstünde beklentilerle onları baoğarsak haklı olursunuz

ama bu topiğe böyle bir yorum komik olmuş

gariban dediğiniz bizim çocuklarımız lütfen biraz daha dikkatli kelimeler seçin
hiçbir bebek annenin ilgisinden sıkılmaz
valla benim kızım sürekli peşimde sürekli ilgi bekliyor sürekli konuşmamı istiyor sürekli kovalamaca oynuyoruz evde hiç düş yakamdan diye bir ifadesi, yok

ayrıca cocuğu kendi haline bırakmak marifet değil hatadır
her anne çocuğunuz bişeyler öğrenmesinden mutluluk duyar ve her bebekte yeni bişeyler öğrendiğinde kendine güveni artar ve mutlu olur

drlar bırakın kendi haline onlar kendileri yürür konuşur felan demiyor dimi,
sürekli çocukla konuşun diyorlar,
sürekli bebeğinize yeni kelimeler yeni aktiviteler öğretin ve bunu çok sık tekrar edin diyorlar
ellerinden tutup açık havada yürüyüşler yapın diyorlar

bence araştırmadan konuşuyorsunuz

Son düzenleme:
canım eski zaman kültüründe 10 çocuklu annelerin hangisi çocuğuyla oturup sohbet etti elinden tuttu yürütim dedi.4-5 öğünü geçmeden yemek yedir.Mutlaka yoğurt meyve yesin dedi.

ama gel görki o eskiler daha sağlıklı.

sonuç olarak er yada geç bu bebekler yürüyecek konuşacak bunun belli bir sırası var.Arkadaş zorlamayın dedi sadece bunda da bir kötülük yok.

parası olana süt ,yoğurt,sebzeler ,meyveler, yumurtalar hep kendi doğal ortamında ellerinin altındaymış canım
parası olmayana ise ekmek bile yokmuş eskiden
şimdi şükür imkanlar çok fazla eskiye kıyaslamamak lazım
o zaman yoksulluk varmış

ben sadece kimse çocuğunu zorlamıyor diyorum ,
arkadaş sanki biz çocuklarımızı zorlayıp bunaltıyormuşuz gibi konuşmuş böyle bir hakka kimse sahip değil

burda çocuğun elinden tutup yürütünce ,onunla konuşup bişeyler öğretince çocuk zorlanmış gariban çocukmu oluyor yani
mutsuzmu oluyor ,anne yakamdan düşsün diyemi bunalıyor ,

annanemin 7 tane çocuğu var
eylülü görünce şaştı kaldı
zamane çocukları ne kadar akıllı
valla bizimkiler ot gibiydi diyor
neden zamane çocukları daha akıllı annenin ilgilenmesinden kaynaklanıyor

3yaşındaki çocuklar şimdi bülbül gibi bilmedikleri yok
önceden öylemiydi

ayrıca eskiler daha sağlıklı diye bişey yok
annemin köyünde hangi kadına sorsan 2-3 çocuğu ölmüş
yok 7 çocuk doğurmuş 4ü haytta
biri 11 doğum yapmış 7si hayatta

neden bilinçsizlikten,doktor olmamasından ,evdeki doğumlardan
o zamanlar öyle kolay değilmiş aslında biz öyle diyoruz ,
bi dinlesen neler duyarsın için gider

geçmişe değil önümüze bakalım

Son düzenleme:
seda sarı arkadasım senın yaptıgın bıraz terecıye tere satmak oldu canım.....benım yazdıklarımdan nasıl boyle bır cıkarımda bulundun anlayamadım...yazdıklarımda cocugunuzla konusmayın ılgılenmıeyın ıcerıklı bır mesaj yok canım...ıstersen bırakac kez daha oku....kı sana soyle soylıyım cocugumla cok ılgılı bır anneyımdır...turkıyenın en onemlı cocuk saglıgı ve hastalıkları uzmankarından bırıne goturuyorum...ayrıca kendımde 5 yıllık ogretmenı canım....dr umuzunda dedgı 3 aylıgından berı cocuga tek yapman gereken (fızıksel becerılerı kazanma acısından) yere bırakkk....senın dedıgın mantıktan gıdersek canım cocuguyla daha cok ılgılenen annenın cocugu daha mı cabuk yuyryr...canım ıster ınan ıster ınanma....bır cocugu zorlaya zorlaya yurutemessınde emekletemesssınde hepsının zamanı var...ne yaparsın ''engel olmassın''sadece.....ozgur bırakırsın.....bu yastakı bebegı yarıs atına cevırmessın tabırı caızze....herkesın kendı cocugu valla arkadaslar ben boyle bır uslubu benımsıyorum....kımse kendı cocugunun kotulugunu ıstemez tabıkı...bırası paylasım alanı sadece.....benım bebgeımde dogumgununde yurumıycek muhtemelen....bu konuda hıcbır mutsuzluk hıssetmıyoruz....bence sen yazdıklarımı analayarak bırdaha oku....

ya zaten benim kızımda amanda aman yürümüyor

vede eğitimci olmanla alakalı bi durummu var burda
anne olmakla alakalı bir durum var

ben sana fikrini söylememnde müdahale etmiyorumki,hatta farklı görüşler daha iyi oluyor başka bir pencereden bakmak adına ama şunu anlayamıyorsun
sadece kendi düşünceni savun ama senin düşüncenin dışında davrananlarada ZORLAYICI yaftasını yapıştırma bu sana düşmez

BENCE SEN YAZDIKLARINI Bı OKU CANIM

sen onu tercih ettin ama elinden tutup yürütenede (ÇOCUĞU YARIŞ ATINA ÇEVıRıYOR) gibi bir deyimde bulunamazsın

senin drun yere bırak demiş, benimkide ellerinden tut yürüt dedi ( adım atmayı kavrasın,yürümeye teşvik olsun kasları güçlensin die) eee nolcak şimdi kiminki doğru

bizimkide son iki gündür baya baya adımlamaya başladı.. herlade yakındır yürümesi. hayılrıı emir ne zmana glirse o zaman tam yürürler ..

kızlar bebekleriniz bu zamana kadar hiç düştü mü?
biz bu gün üçüncü büyük kazamızı yaşadıksenağlama....
kızım koltuğa tutunmuş neşeyle oynuyordu bende yanındaydım,nasıl olduysa birden dengesini kaybetti ve sırtüstü düştü ve kafasını da çok kötü vurdusenağlama...
o ağladı ben ağladımsenağlama...sonra sakinleşti eski haline döndü...
gözlemlediğim kadarıyla farklı bir hali yok ama yine de çok korkuyorum bişey olmuştur diye...
daha öncede düşüp kafasını vurmuştu hemen doktora götürmüştüm "gözlemle farklı bir durum olursa ozaman getir demişti" çok şükür olmamıştı...
şimdi yine aynı korkuyu yaşıyoum ama dr götürmedim bekliyorumeyvahedigeldismile...
siz böyle durumlarla karşılaştınız mı,neler yapıyorsunuz?....

henüz karşılaşmadım çok şükür canım.çok geçmiş olsun sana

Ohhooo canım bızımde Çok oluyor bu tÜr dÜŞmelr.. Bundan sonrada hep olcek malesefkı(dr un dedıĞı gıbı gÖzlemlıcez.. BaŞka yapcak bıŞı yok malesefk.. Bızde ısıtmeıyoruz dÜŞsÜnler ama dÜŞe kalak bÜyÜr Çocukda..

valla bende nsayı 5 aylıktı yere kendi haline bıraktım ki dr umuzda böle dedi yanında ol fakat çok müdaheleci olma olası durumlarda düşme bi yere çarpma vs. durumlarda tabiki önle ama çok sıkma nasıl hareket etmek istiyosa öle etsin dedi bende öle yapıyorum şimdi hele sıralıyo heryere gidiyo düşmüyoda düşücek olunca oturuyo hemen tutunup kalkıyo sonra oturuyo ama sürekli gözüm üstünde tabi ha düşme olucak illaki ama daha hafif şekilde atlatması daha önemli o yüzden nisa 10 ayına girmeden emekledi şimdide sıralayarak her yere gidiyo arada ellerini bırakıyo tek eliyle destek alıp duruyo belki yaşını geçer yürür belki yaşında yürür belli olmaz bu kuzulara

yürüyen kuzularada maşallah

ooo bizim cadıda çok düşüyo.kafasını illa biyerlere çarpıyo.bizde ilk düştüğünde abartopar dra koşmuştuk ama dr anormal bişey olursa(kusma,boş bakma,fazla uyku hali)ozaman getiririsin demişti.

düşe kalka büyücekler.rabbim kötü kazalardan korusun

RABBıM hepsini korusunnnn bu meleklerinnn dediğiniz gibi düşe kalka büyüyeceklerrrr kızlar bırakın geç olsun güç olmasınn onlar ne zaman yürüyeceklerini bilirlerrr::)))

DURU 8 aylıkken yürümeye başladııı ve şu an çok fena kök söktürüyoo bizeee
şuan koşuyo yokuş aşşağı koşulurmu ama zapdetmek için bende çözümü kapşonlu giydirmekte buluyorummm elinden kesinlikle tutturmuyor bende kapşonlu yeleğin kafasından tutuyorum o farkında olmadan düşeceği sırada askıda kalıyo başka çarem yok napimmmm birde scooter la başım belaada çok fena alışmışşş üstünden inmiyorrr caddemizde yokuş aşşağı olduğu içinn kötü ya yürüdüklerinde bunlarla uğraşacaksınızzz hazırlıklı olunnnnn dinlenmek yokkkk ::)))

kızlar hepiniz çok sağolun...
kızımın durumu iyi...allah hepimizin bebeklerini bu tür kazalardan korusun:Saruboceq:...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…