- Konu Sahibi busefurkan
-
benim kızım dört aylıkken kontrole gittiğimizde 6050 gr. ben çok zayıf diye üzülüyordum pek iştahı yoktu. doktor kilosu normal dediğine rağmen canım çok sıkılıyordu. alerjik olmuştu doktor alerji için damla vermişti aynı zamanda iştah açar dedi. dört aylıkken işbaşı yaptım sütümü sağarak bırakıyordum anneannesi bakıyor. doktor 450-500 cc arasında süt bırakman gerekli demişti. sabah sekiz akşam altı arası çalışıyorum günlük 550 cc süt bırakıyorum ama bu seferde kızım bıraktığım sütlerin hepsini saat üç gibi bitiriyor ben gelene kadar durmadığı için annem bir seferde 60 cc mama veriyor ve eve gelincede ilk işim emzirmek oluyor çünkü aç oluyor. dün banyodan önce tarttım 15 günde bir kilo alarak yedi kilo olmuş şuan dört buçuk aylık. sanki çok hızlı kilo alıyor gibi geldi. anneme sütü sınırlı ver ben gelene kadar yetsin diyorum beni kesinlikle dinlemiyor. tabi kızımda biberondan ne gelirse içiyor. birde sayemde kilo aldı diye övünüyor bakamamışsın çocuğa diyorkafamçokkarıştı.
spell evet tatırmaya başla elma suyundan havuç suyundan bunlar 4 aydan sonra verilebilir,doktor dha ek gıda vermediyse size, şuan 1 çay kaşığı olarak tadına bakmasını sağla bence, bu arada seni emiyormu:uhm:
benim oğluşum her sabah elma suyu ve öğlen havuç suyu akşmada gece mamalarmızdan veriyoruz iştahsız biraz ama idare ediyoruz
wanna senin kız bu aydan sonra kilo alımları artar bence sadece anne sütü verdiğin zamanki kilo alımlarından bahsettiysen normal, benimki 400 gr.almıştı beni emdiği zaman ek mamaya başlayınca daha artıyor kilo alımları şimdide aldık başımızı gidiyoruz,
wanna senin kız bu aydan sonra kilo alımları artar bence sadece anne sütü verdiğin zamanki kilo alımlarından bahsettiysen normal, benimki 400 gr.almıştı beni emdiği zaman ek mamaya başlayınca daha artıyor kilo alımları şimdide aldık başımızı gidiyoruz,
ek gıda için erken değilmi mama vermen daha iyi bence ayrıca sütünün az olduğunu nerden biliyorsunki sağıp bir bak kaç cc çıktığına bende sütüm az heralde diyordum gerçi öyle şakır şakır akan sütüm yok ama en azından kızıma yetiyor buna da şükür. bende bir gün boyunca sağdım 800 cc süt çıktı doktor bir günde 800 -900 arası içer demişti. yani günde bir kere en fazla 90 cc mama veriyorum. insanların sürekli bu mama verme olayına ters bakmalarını anlamıyorum. evde hazırlayacağın ek gıdlar çokmu masum ben kızımı emziriyorum ama işe başladığım için akşam eve geldiğimde birde gece emiyor gündüz biberonla içiyor. birde sanırım doktorun verdiği damla iştah açtı artık süt yetiştirmek için gecede kalkıp sağıyorum
demek benim süt hakikaten yetmiyomuş bebeğime.doktor kızmıştı bide neden mam averdin diye.benim zorla 2saate yakın sıka sıka anca 100cc çıkarıyodum.bazende 90cc.
canım mama olarak ne kullanıyosun benimkide bazen aranıyoda bıraktığım süt az gibi geliyo galiba bende bulunsun diye 1 kutu mama alayım diyorum süt bittiğinde verirler oğluşa
ooo funda maşallah bebişine,bu ayki kilo alımı da az değil bundan sonra pek fazla kilo almaları beklenemez, ideal bence bizimki kaç oldu acep meraklandım şimdiben yazmayı unutmuşum yaa
15 mart muayenesinde
kilo:8660...accuk azalt dedi doktor mamayı.çok alıyoduda kilo 560gr almış kilo.şincikde.azmı ne?
boy:65
b.çevresi:42
5 aylık kontrolümüz bugün yapıldı,
kilo 8.040 boy 66 baş çevresi 41buçuk çıktı geçen 42,2 çıkmıştı, kafası çektimi ne anlamadım,
5 aylık kontrolümüz bugün yapıldı,
kilo 8.040 boy 66 baş çevresi 41buçuk çıktı geçen 42,2 çıkmıştı, kafası çektimi ne anlamadım,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?