2009 Kasım Bebeklerinin Gelişimleri

benim kızımda bir kez döndü geri doğrulamadı ben çevirdim kaydirigubbakcemile3
zaten kendi çevresi etrafında dönüo ama sırtüstü yüzüstüleri pek beceremio

dünürüm koca dötlüler accık zor çeviriler kendini ama yakında döner furkan önce kendi etrafında döndü 3,4 gün sonrada dötünüde çevirdi:roflol::roflol:

kız sizinkiler kasım bebişi değilmi, anam bu ne hız bizde daha icarrat yok zorluyor kendini ama daha tam dönemedi, bak şimdi moralim bozuldumafoldumben

uzun zamandır bakamıyorum buraya maş.bizim bıdıklar neler yapar olmuş
ensarda artık yüzüstü dönüyor garibim birde o altta kalan kolunu çıkarabilse çok şey yapacaktaaa
bu arada 8.200 gr.olmuşuz hala anne sütüne devam ek besinlere 15 güne kadar başlarız

benim kızım dört aylıkken kontrole gittiğimizde 6050 gr. ben çok zayıf diye üzülüyordum pek iştahı yoktu. doktor kilosu normal dediğine rağmen canım çok sıkılıyordu. alerjik olmuştu doktor alerji için damla vermişti aynı zamanda iştah açar dedi. dört aylıkken işbaşı yaptım sütümü sağarak bırakıyordum anneannesi bakıyor. doktor 450-500 cc arasında süt bırakman gerekli demişti. sabah sekiz akşam altı arası çalışıyorum günlük 550 cc süt bırakıyorum ama bu seferde kızım bıraktığım sütlerin hepsini saat üç gibi bitiriyor ben gelene kadar durmadığı için annem bir seferde 60 cc mama veriyor ve eve gelincede ilk işim emzirmek oluyor çünkü aç oluyor. dün banyodan önce tarttım 15 günde bir kilo alarak yedi kilo olmuş şuan dört buçuk aylık. sanki çok hızlı kilo alıyor gibi geldi. anneme sütü sınırlı ver ben gelene kadar yetsin diyorum beni kesinlikle dinlemiyor. tabi kızımda biberondan ne gelirse içiyor. birde sayemde kilo aldı diye övünüyor bakamamışsın çocuğa diyorkafamçokkarıştı.

benimkide 4. ayda 6300 oldu toplam 700 gr almış ama son gitiğimizde 13 günde 150 gr almıştı o yüzden doktor mamaya başla sen sütün yetmiyo dedi.ama gelişim eğrisine göre normal.Senin bebeğin 4.ayda ne kadar kilo aldı toplam...

dördncü ayda az almıştı çok iştahsızdı 650 gr almıştı. şimdi 15 günde bir kilo aldı. doktorumuz bana her üç ayda bir bebeklerin kilo alımı düşer dedi.

mamadan dolayı mı 1 kilo aldı...ek bi şeyler veriyor musun canım... bi de kaç kilo doğmuştu...

canım günde bir kere genelde 60 cc mama içiyor. ama öncedende sütüm yetmeyince bir sefer hazırlayıp veriyordum. bence sütü biberonla içtiği için kilo almış olabilir. sonuçta biberondan tok olsada içiyor. ek gıdaya başlamadık daha

bende ne yapacağımı şaşırdım.Çevreemdeki herkes mama vermektense ek gıda ver diyor ama benim verdiğim mama da bir günde en fazla 90 cc bende kızım göğsümü alamadığında biberonla vermiştim ondan kilo aldı dedim.Eşimde çok vermedikki diyor dediği doğru bu ara çok vermedik ki.önce kilo aldı da şimdi mi almadı diyor ..benim kızım 3320 doğdu....

ek gıda için erken değilmi mama vermen daha iyi bence ayrıca sütünün az olduğunu nerden biliyorsunki sağıp bir bak kaç cc çıktığına bende sütüm az heralde diyordum gerçi öyle şakır şakır akan sütüm yok ama en azından kızıma yetiyor buna da şükür. bende bir gün boyunca sağdım 800 cc süt çıktı doktor bir günde 800 -900 arası içer demişti. yani günde bir kere en fazla 90 cc mama veriyorum. insanların sürekli bu mama verme olayına ters bakmalarını anlamıyorum. evde hazırlayacağın ek gıdlar çokmu masum ben kızımı emziriyorum ama işe başladığım için akşam eve geldiğimde birde gece emiyor gündüz biberonla içiyor. birde sanırım doktorun verdiği damla iştah açtı artık süt yetiştirmek için gecede kalkıp sağıyorum

biz ek bi şey kullanmıyoruz damla falan ama dedim ya iştahı baya iyi..Bende 6. aya kadar idare edeyim diyorum çünkü zaten 6.aydan sonra kilo alımı yavaşlayacak ya...O zamana kadar 1 -2 kilo alsa iyi olur...geçen hastanede bi bayanla karşılatık 7 .aylık mış kızı 6150i miydi neydi.mamada verdiği halde almamış kilo tahlilde de bi şey çıkmamış.Zaten küçük gösteriyordu hiç 7 aylık gibi değildi...

deniz canım yazılanları okudumda 15 günde 1 kilo çok tabi,
ama üzülme ve kısıtlama bence bu ay sadece öyle olmuştur, sürekli aynı oaranda kilo almaz
benim oğlumda 1aylıkken 400 gr.alınca doktorumuz,ek gıdaya başla demişti 15 gün sonra gittiğimizde 700 gr.almıştı benim için çok iyidi aradaki farkı kapatmaış olduk bu her ay farklı oldu tabi, ama 4 aydan sonra 1 ayda 750 gr.almış yani çok değişken olabiliyor kilo alımları bu alımda ben tatminkar etmemişti,
sağlıklı olsun bebişlerimiz önemli olan o

1 aylıkken mi 400 gr aldı ....... bende ay sonuna kadar bekliycem zaten 22 nisanda aşımız var bakalım....O zaman kaç kilo olmuş olacak....

evet canım 3,340 doğmuştu 5 gün içinde 3 kiloya düştü 25 gün sonra gittiğimzde 3.750 grm.doktorumuz doğduğu kiloya göre hesaplama yaptığı için 400gr.aldığını söylemişti,aslında 750 gr.aldığı kanatindeydik fakat doktorumuz doğduğu güne hesaplama yaplır dedi,
sonuç 400gr.almıştı

cnm kiloya taılmamak gerek cidden benimde ilk doğduğunda 700 gr almıştı onun harici sürekli 1 kg civarı aldı ama son 4. ayki kontrolde 40 günde 700 gr aldı vallhi çok sıkıldım bende şimdi 15 gün oldu bakalım bende götürücem sağlık ocağına sırf kilosunu öğrenmek için bakalım nekadar değişmiş 15 günde

anladım ...

o zaman ben bu ayın sonuna kadar bekleyeyim sadece tattırmak için birazcık meyve sebze yalatayım bakalım ne yapcak...

spell evet tatırmaya başla elma suyundan havuç suyundan bunlar 4 aydan sonra verilebilir,doktor dha ek gıda vermediyse size, şuan 1 çay kaşığı olarak tadına bakmasını sağla bence, bu arada seni emiyormu:uhm:
benim oğluşum her sabah elma suyu ve öğlen havuç suyu akşmada gece mamalarmızdan veriyoruz iştahsız biraz ama idare ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…