- Konu Sahibi busefurkan
-
benim kızımda bir kez döndü geri doğrulamadı ben çevirdim kaydirigubbakcemile3
zaten kendi çevresi etrafında dönüo ama sırtüstü yüzüstüleri pek beceremio
maşallah canım
benim kızım dört aylıkken kontrole gittiğimizde 6050 gr. ben çok zayıf diye üzülüyordum pek iştahı yoktu. doktor kilosu normal dediğine rağmen canım çok sıkılıyordu. alerjik olmuştu doktor alerji için damla vermişti aynı zamanda iştah açar dedi. dört aylıkken işbaşı yaptım sütümü sağarak bırakıyordum anneannesi bakıyor. doktor 450-500 cc arasında süt bırakman gerekli demişti. sabah sekiz akşam altı arası çalışıyorum günlük 550 cc süt bırakıyorum ama bu seferde kızım bıraktığım sütlerin hepsini saat üç gibi bitiriyor ben gelene kadar durmadığı için annem bir seferde 60 cc mama veriyor ve eve gelincede ilk işim emzirmek oluyor çünkü aç oluyor. dün banyodan önce tarttım 15 günde bir kilo alarak yedi kilo olmuş şuan dört buçuk aylık. sanki çok hızlı kilo alıyor gibi geldi. anneme sütü sınırlı ver ben gelene kadar yetsin diyorum beni kesinlikle dinlemiyor. tabi kızımda biberondan ne gelirse içiyor. birde sayemde kilo aldı diye övünüyor bakamamışsın çocuğa diyorkafamçokkarıştı.
benimkide 4. ayda 6300 oldu toplam 700 gr almış ama son gitiğimizde 13 günde 150 gr almıştı o yüzden doktor mamaya başla sen sütün yetmiyo dedi.ama gelişim eğrisine göre normal.Senin bebeğin 4.ayda ne kadar kilo aldı toplam...
dördncü ayda az almıştı çok iştahsızdı 650 gr almıştı. şimdi 15 günde bir kilo aldı. doktorumuz bana her üç ayda bir bebeklerin kilo alımı düşer dedi.
mamadan dolayı mı 1 kilo aldı...ek bi şeyler veriyor musun canım... bi de kaç kilo doğmuştu...
bende ne yapacağımı şaşırdım.Çevreemdeki herkes mama vermektense ek gıda ver diyor ama benim verdiğim mama da bir günde en fazla 90 cc bende kızım göğsümü alamadığında biberonla vermiştim ondan kilo aldı dedim.Eşimde çok vermedikki diyor dediği doğru bu ara çok vermedik ki.önce kilo aldı da şimdi mi almadı diyor ..benim kızım 3320 doğdu....
deniz canım yazılanları okudumda 15 günde 1 kilo çok tabi,
ama üzülme ve kısıtlama bence bu ay sadece öyle olmuştur, sürekli aynı oaranda kilo almaz
benim oğlumda 1aylıkken 400 gr.alınca doktorumuz,ek gıdaya başla demişti 15 gün sonra gittiğimizde 700 gr.almıştı benim için çok iyidi aradaki farkı kapatmaış olduk bu her ay farklı oldu tabi, ama 4 aydan sonra 1 ayda 750 gr.almış yani çok değişken olabiliyor kilo alımları bu alımda ben tatminkar etmemişti,
sağlıklı olsun bebişlerimiz önemli olan o
anladım ...evet canım 3,340 doğmuştu 5 gün içinde 3 kiloya düştü 25 gün sonra gittiğimzde 3.750 grm.doktorumuz doğduğu kiloya göre hesaplama yaptığı için 400gr.aldığını söylemişti,aslında 750 gr.aldığı kanatindeydik fakat doktorumuz doğduğu güne hesaplama yaplır dedi,
sonuç 400gr.almıştı
cnm kiloya taılmamak gerek cidden benimde ilk doğduğunda 700 gr almıştı onun harici sürekli 1 kg civarı aldı ama son 4. ayki kontrolde 40 günde 700 gr aldı vallhi çok sıkıldım bende şimdi 15 gün oldu bakalım bende götürücem sağlık ocağına sırf kilosunu öğrenmek için bakalım nekadar değişmiş 15 günde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?