2009 Kasm Anneleri

kenyacım valla bende hiç belirti yok
seninde maşallah günün dolmuş kız yani normal artık
hayırlısıyla gelsinler artık
böyle çöok zor

ayy evet yaa
bende cok agırlastım bugun dun cok gezdim o kadarda uyudumki dinlenemedim herhalde
kalkasım yok evi bi gorsen kacarsın valla :))
sen duvara dayanma testini yaptınmı
yere oturup sırtını duvara veriyosun tamemen
sonrta ayagını diger ayagının ustune atmaya calısıyorsun
atamazsan dogum cok yakın demekmiş bunu uygulayan arkadasım 3 gun içinde dogurmus :)))

Sezaryanla Doğum

Birkaç istisna dışında her kadın normal doğum yapabilecek yeteneğe sahiptir. Kadın bedeni gebelik boyunca doğum eylemi için en basit ayrıntıya kadar hazırlık yapar, bu olağanüstü bir özelliktir. Bu nedenle anne ve bebeğin sağlığını riske atacak bir durum yoksa normal doğum tercih edilmelidir.

Sezaryanla yapılan doğumlarla ilgili bazı yanlış inanışlar vardır, sezaryanla doğan bebeklerin daha zeki oldukları, daha sağlıklı oldukları ve sezaryanla doğum yapıldığında annenin hiç ağrı hissetmeyeceği gibi. Bu düşüncelerin geçerliliği yoktur.

Neden Yapılır?

ikinci evrenin uzaması nedeniyle oksijen eksikliği yüzünden bebek hayati tehlike içindeyse,
çok düşük doğum ağırlıklı ya da ikizse,
normal gelişmemişse, gelişim bozuklukları varsa,
kordon sarkması varsa,
plasentayla ilgili bir sorun varsa,
doğum sırasında ortaya çıkan bir gereklilik sonucu yapılır.
Nasıl Yapılır?

Normal doğumun anne ya da bebek açısından riskli görüldüğü durumlarda karından yapılan bir kesi ile bebek çıkartılır. Genel anestezi veya epidural anestezi uygulanır. Cilt temizlenir, ameliyat örtüleri örtülür. Karından kesi yapılarak rahme ulaşılır ve bebek çıkartılır. Daha sonra plasenta çıkarılır, kas ve deri tabakaları ayrı ayrı dikilir. Ameliyat 30-40 dakikada tamamlanır.

Sezaryan Sonrası
Ameliyat yeri birkaç gün ağrıyabilir, ağrı kesici vermesi için doktorla konuşulabilir. Ameliyat yeri hareketten etkilenmeyeceği için doğumdan sonra hemen yürümeye çalışmak annenin kendisini daha çabuk toparlaması için önemlidir. Dikişler iyileştikten sonra duş yapılabilir. Normal doğuma göre sezaryanda toparlanmak biraz daha uzun sürebilir ancak bir-iki hafta içinde anne kendisini çok daha iyi hissedecektir. Göbek altındaki ameliyat izi de 3-6 ay içinde iyice azalır. Sezaryan uygulanarak doğum yapıldığında bebek emzirirken anne bebeği bir iki yastıkla destekleyip kendisine yaklaştırmaya çalışmalıdır, böylece ameliyat yerine fazla baskı yapmamış olur. Sezaryanla doğum yapan anneler merdiven çıkma, arabaya binip inme ve uzun araba yolculuklarından kaçınmalıdırlar. Sezaryanla doğum yapıldıysa ne zaman ve nasıl egzersiz yapılacağı doktora danışılabilir.

Eğer hep normal bir doğum yapmak düşünülmüşse sezaryanla doğum yapıldığında bir hayal kırıklığı yaşanabilir. Ancak doktor bebeğin ve annenin sağlığı için en iyi ne ise o yönde karar verecektir.

Allah bagıslasın msa nın bebişini inş.
bizlerede nasip etsin

benim gorumcemin içine bu hafta sonu dogurcakmısım öyle doguyormus :))))

Kenyacım ben değil ebisce doğum yapmış yanlış anladın tatlım. Sabah 9 da epidural yaparak arda aziz doğmuş. Ebiscenin sesi gayet mutlu ve güzel geliyordu. Heycanlanmadım dersem yalan olur.

kenyacım hadi inşallah kız belkim doğru çıkar ha
gerçi ben inanmam ama olsun
ben koccişe inanıyom sadec
onun içine doğunlar çıkıyo
ben hep erken doğurcam derdim
oda yok sen 40 haftayı geçersin ama genede gelmez oğlum dedi
adamın dediği çıkıyo iyimi

selam kızlar ben geldüm
ayy bu sitede arıza çıkaracak zamanı buldu heeeee

ebisce doğummu yaptı hade bakalım gözümüz aydın teker teker dökilik ne güzel yaaa kaçıncı bebek bu ben sayamadım

ayyy hayırlısı dilmuhum
düşünüyorumda 9 ayı nasıl bekledik yaa su kalan son 10 gun ne kadar zor geliyo ayyy cok bekletmeden kavustursun rabbim meleklerimizeee
koklayalım cennet kokularını :Saruboceq:

Kenyacım ben değil ebisce doğum yapmış yanlış anladın tatlım. Sabah 9 da epidural yaparak arda aziz doğmuş. Ebiscenin sesi gayet mutlu ve güzel geliyordu. Heycanlanmadım dersem yalan olur.

ayy okudugumla dusundugum seye bak
ne dusunuyorum ne yazıyorum :)):kedi:
güle güle buyutsun ebiscemde bebişini inş. :Saruboceq:

hosgeldiniz kızlarr edos krispiiii
napıyon kızzzz egemiz napıyo sen nasılsın
annelik nasıl annat bakiiiimmm
taze anneeee

kız kenya canım belimi yapıştırınca ayağım kalkmıyo bile delikafadulden
doğuruyommu acaba

yaaaa ben utandım beceremedim doğurmayııııııııı

slm kızlarbende bugun cok zorlandım sitede sorun vardı
elbisde dogurmus ohh gözümüz aydın darısı doguramayanlara delikafadulden allah analı babalı büyütsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…