2009 Kasm Anneleri

valla deryacım biz bu hediye mevzunu es geçiyoruz eşimle her özel günü kutlarız bir pasta yada yemekle ama hediyeleşmeyiz zaten hangimizin ne ihtiyacı varsa alınıyo ne bileyim böyle işte bu arada eşinin doğum günüde kutlu olsun biz eymenle pasta yapmıştık üstünede cnm babam yazdık inan görmeliydin gözleri doldu adamın baba olarak ilk doğum günüydü (eymenle derken paşam daha 8 aylıktı :60: )

biliyorum cnm aslında 9 aylıktan beri durum böylede dönem dönem tavan yapıyo kahvaltı yemek sırası :50:
sizinde babanızın doğum günü kutlu olsun ailece nice yıllara
aktivite derken bizim yaptıklarımızda ders mahiyetinde değil ki kaliteli vakit geçirebilmek yani ha saklambaç koşturmaca ha elişi kağıdı boncuk hepsi aynı sadece ( bana iyi geldi akşamları atla zıpla oynayacak halim olmuyo )
anneninde oturarak hem dinlenip hem oynatabildiği oyunlar bence :34:

sağol nagihancım .babaya pasta hazırlamak güzel fikir düşündüm aslında ama çağan pastayı yapmak yerine dağıtmayı daha çok seviyoo..hazır alırım artıkk ..

veeee zafer benim sevgili eşimi ikna ettim iş çıkışı saçlarımı kestirip çikolata kahveye boyatıyorum yani renge ve modele eşim karar verdi iki ay sonra dip boyan geldiğinde aralara balyajda attırırsın diyerek tek renge ikna etti beni :1: bu durumda zafer benim mi eşimin mi tartışılır :60:

hadi bakalım nagişcim şimdiden güle güle kullan saçlarını eski halini bilmiyorum koymadın fotonu ama yeniyi belki koyarsınn:52::52::52::52:

şekercik annen amelıyat olmuş yazın çok geçmiş olsun...

tarığın kendi kendine uyuyup kalmasına bayıldım,maşallah..biz o gunleri ne zaman goreceğiz bakalım..

sen de bir yerlerden başlamışsın aktıvitelere:)kaç kışı 2 yaşındakı çocuğa kalem veriyor yada kıtap okuyor kı...bizim yaptıklarımızda saatlerce suren ,ders verir mahiyette olan seyler değil.10 dk anca suruyor ve ben soruyorum aktıvite yapalım mı diyorum.onaylarsa yapıyoruz.bir ortumuz var adını aktvite ortusu koyduk onu gorunce heyecanlanıyor hemen sermemi istiyor falan.okulda tabi birseyler yapılıyorda bizim şimdi yaptıklarımız ince motor kaslarının gelişmesine yonelık seyler...zevk alıp,eğlendiğimiz surece sorun yol diye düşünüyorum.mert çok hareketlı bir çocuk onu hiç oturtamıyorum oyuncaklarıyla oynarken bile hep hareket halınde,atına 2dk bile binmez mesela.ama bu aktıvitelerle birazda olsa sakınleşiyor,bişreylere odaklanmasını sağlayabiliyorum boylelıkle...

meraklı minik 3 yaş için doğru:)biz yılbaşından beri alıyoruz oyun kartlarını kullanıyoruz,resimlerine bakıyoruz ve içindeki oykuleri okuyoruz sonra kaldırıp onumuzdeki yıllar için saklıyoruz.bir suru hayvan ismini ordan oğrendi mert ben memnunum yani..

şu an mertin resim çalışmalarını sınırlamadım ama duvarlarım karalanmış vaziyette banyo hariç.durum o kadr vahim yani birde sınırlandıralım bakalım nasıl olacak.allahtan silınca çıkıyor boyalar domestos sağolsun:))

laremcim ne bileyim birden kendiliğinden oldu uykusu geldi mi yatıyor yere yastığını ve alt açmasını yayıyor yatıyor üstüne öyle uyuyor:) valla en çok anneme kolaylık olduuuu saol cnm annem şimdi daha iyi ama okulun ilk haftas biraz zordu benm için annem gelmemişti henüz her gün halasına götürdü çocuğu eşim akşam ben gidip aldım zor oldu ama hallettik şimdi oğlum yanımda şükür.
sizin aktivite örtünüz de güzelmiş:)))) bana da ablam bazı kitaplar verdi ama erken diye düşündüm kaldırdım şimdilik bakmıyoruz bugün bir de klasik yapbozlardan aldım denemek için ama biizmki anlamadı hemen yırttı:) o da erken sanırım biz daha ahşap yapbozlarla idare edicezzz
biz resim defterimizi sehpanın üstüne koyup orda boyuyoruz yere de bi minder yayıyoruz bide kuru kalem pek hasar vermiyor :)

merhaba arkadaşlar. dün koşa koşa oğlumla aktivite yapmaya gittim. :))))
önce duvara renkli kocaman bir karton asıp ona resimler yaptık. çok hoşuna gitti. arkalı önlü boyadı...:69:
sonra kürdanları tuzluk deliklerine geçirme oyunu oynadık.
en sonda küçük cam taşlarımızı kaşıkla tektek buz kalıbına koyduk.

eee bugün neler yapabiliriz var mı başka fikri olan :34:

hı bide ben işten çıkınca doğruca bahçeye indiriyorum denizi. sitenin çocuklarıda bahçede oluyo. hepsi denizi görünce deli oluyolar zaten. 1 saatten fazla birlikte oynuyolar. iyice enerjisini atmış oluyo...
sonrada birlikte araba sürme, parketme, arabayla eşya taşıma oyunları oynuyoruz. araba delisi zaten her erkek çocuk gibi...

merhaba arkadaşlar. dün koşa koşa oğlumla aktivite yapmaya gittim. :))))
önce duvara renkli kocaman bir karton asıp ona resimler yaptık. çok hoşuna gitti. arkalı önlü boyadı...:69:
sonra kürdanları tuzluk deliklerine geçirme oyunu oynadık.
en sonda küçük cam taşlarımızı kaşıkla tektek buz kalıbına koyduk.

eee bugün neler yapabiliriz var mı başka fikri olan :34:

harikasın,çok sevindim.denize kocaman opucukler...

kaşıkla yaptığınız aktiviteyı kuçuk seker maşayla yapabilirsiniz mesela aklıma ilk o geldi.başka neler yapılabiliri bende duşunuyorum aklıma gelince yazarım:))

günaydın hanımlar nasılsınız bakalım?ben iyiyim çok şükür ama çağanın boğazları kızarık sanırım hırıltısı ve öksürüğü var biraz ..
darkseacım sizin aktivitelerinizde güzelmiş canım denize kocaman aferinn
meralcim günaydın hoşgeldin şeker nasılsın?mert nasıl?uyuyo sanırım..

günaydın hanımlar nasılsınız bakalım?ben iyiyim çok şükür ama çağanın boğazları kızarık sanırım hırıltısı ve öksürüğü var biraz ..
darkseacım sizin aktivitelerinizde güzelmiş canım denize kocaman aferinn
meralcim günaydın hoşgeldin şeker nasılsın?mert nasıl?uyuyo sanırım..

sağol canım iyiyiz şimdi uyandı annee dıye sesleniyor:))))geçmiş olsun çağancığıma.ılık bitki çayları ver ona annesi iyi geliyor.

opuyorum .eeee akşam yatmak bilmeyen çocuk bu saatlerde anca kalkıyor:(

günaydın kızlar derya geçmiş olsun cagana ılık balı süt ver bogazına iyi gelir meral senin enerjine araştırmacılına hayranım maşallah sana ben kendimi çok yorgun ve bitkin hisediyorum

sağol canım iyiyiz şimdi uyandı annee dıye sesleniyor:))))geçmiş olsun çağancığıma.ılık bitki çayları ver ona annesi iyi geliyor.

opuyorum .eeee akşam yatmak bilmeyen çocuk bu saatlerde anca kalkıyor:(

sağol canım çağanda uyumuyo akşamları dün akşam 11 de uyudu zorla bugünde eşimin doğumgünü inş erken uyur

günaydın kızlar derya geçmiş olsun cagana ılık balı süt ver bogazına iyi gelir meral senin enerjine araştırmacılına hayranım maşallah sana ben kendimi çok yorgun ve bitkin hisediyorum

canım benim sağol.benimde oyle olduğum donemler oluyor doğumdan beri daha yeni yeni kendime geliyorum desem inanırmısınız.bayramda emzirmeyı bıraktırmamla bırlıkte mert daha iyi uyumaya başladı geceleri.dolayısıyla bende uykum bolunmeden uyuduğum için son bir aydır daha zindeyım.

günaydın,
dün akşam 19:30 da evdeydim eşim çok beğendi saçlarımı seni tanıdığım günlere dönmüşsün bende uzatayım saçlarımı dedi (ilk tanıştığımızda uzunduda )bende beğendim tabi
ben kuafördeyken baba oğlu gezmişler uzaktan kumandalı araba almışlar eymen bayıldı kapılarıma mobilyalarıma çarptıkça içim gitti ama ses etmedim dün renkli bantlarla yapıştırma yaptık ben bantları kestim eymen kartona yapıştırdı hoşunada gitti hani :)
çağana geömiş olsun denize aferin diyorum mertide öpüyorum
esincim ara ara hepimizde oluyo bitkinlik hemen toparlanırsın inş
eymen dün gece ağlayarak uyandı son bir haftadır yine uyanmalarımız başladı :50: dün gece korktum korktum diye ağladı eşimde babacım biz burdayız anne desen hemen bakarız neden korktun biz yanındayız falan dedi sarıldı babasına uyudu ama çok ağladı üst örtmeme işi çok kötü korkup yanmıza gelince bizim üstümüzüde örttürmedi biz donduk bu çocuk nasıl üşümüyo ya :44:

günaydın,
dün akşam 19:30 da evdeydim eşim çok beğendi saçlarımı seni tanıdığım günlere dönmüşsün bende uzatayım saçlarımı dedi (ilk tanıştığımızda uzunduda )bende beğendim tabi
ben kuafördeyken baba oğlu gezmişler uzaktan kumandalı araba almışlar eymen bayıldı kapılarıma mobilyalarıma çarptıkça içim gitti ama ses etmedim dün renkli bantlarla yapıştırma yaptık ben bantları kestim eymen kartona yapıştırdı hoşunada gitti hani :)
çağana geömiş olsun denize aferin diyorum mertide öpüyorum
esincim ara ara hepimizde oluyo bitkinlik hemen toparlanırsın inş
eymen dün gece ağlayarak uyandı son bir haftadır yine uyanmalarımız başladı :50: dün gece korktum korktum diye ağladı eşimde babacım biz burdayız anne desen hemen bakarız neden korktun biz yanındayız falan dedi sarıldı babasına uyudu ama çok ağladı üst örtmeme işi çok kötü korkup yanmıza gelince bizim üstümüzüde örttürmedi biz donduk bu çocuk nasıl üşümüyo ya :44:

sağol canım benim.nagişcim güle güle kullan saçlarını.ohh ne güzel ya çocuklar eğlenceli aktiviteler yapıp oynuyorlar.maşallah eymenede..niye korkuyo acaba ya ALLAH ALLAH.o üst örtmeme işinden çağan hastalandı yine acilen tulum almam lazım ev çok soğuk oluyo

kızlar eşimle konustum çağanın odasını ayırmak istiyorum odasında oynasın oyuncaklarını oraya döksün ayrıca çağan en ufak sesten uyanıyo mesela ben yatakta sağdan sola döneyim hemen uyanıyor.sizler ne düşünüyosunuz bu konuda?ne yapmalıyım?

kızlar eşimle konustum çağanın odasını ayırmak istiyorum odasında oynasın oyuncaklarını oraya döksün ayrıca çağan en ufak sesten uyanıyo mesela ben yatakta sağdan sola döneyim hemen uyanıyor.sizler ne düşünüyosunuz bu konuda?ne yapmalıyım?

canım ben 3 yaşına kadar çocuğun en azından anneyle aynı odada yatması tarftarıyım.
araştırmalarım sonucunda da öyle duydum. sabiha paktuna keskin, adem güneş gibi prof. lar 3 yaş diyorlar...

canım ben 3 yaşına kadar çocuğun annenin yatağında en azından anneyle aynı odada yatması tarftarıyım.
araştırmalarım sonucunda da öyle duydum. sabiha paktuna keskin, adem güneş gibi prof. lar 3 yaş diyorlar...

offf bugun mert'i uyutamadım.saat 3 oldu cin gibi hala hiçç uyumaya niyeti yok.2 saatdir uğraşıyorum:((

derya bende daha erken diye duşunuyorum.zaten şimdi havalarda soğudu aynı odada olunca ustunu ortmesi falanda daha rahat oluyor.gerçi ortsekda anında açılıyor ya ne yapalım oyle ıdare edeceğiz işte..

sabaha karşı acayıp serin,ustu hep açık uyku tulumu giydirip yatırsam terleyecek ilk saatlerde.bende ne yapacağımı şaşırdım:27::27:

Son düzenleme:
Back
X