2009 Kasm Anneleri

bende çınarlıda istiyorum cnm :)haftamızda,günümüzde aynı bakarsın aynı gün doğururuz kaydirigubbakcemile3

kartanem aynen ya kilo almış gibi çok kötü
düğün için elbise deniyom millet göbekli sanıyo beni ben de hamişim diyom
bu seferde yaş kaç diyolar aslında hoşuma gidiyo 30 göstermiyonuz diyince
zaten belli de olmayınca fazla münibüste yerde vermiyorlar anacım

bende çınarlıda istiyorum cnm :)haftamızda,günümüzde aynı bakarsın aynı gün doğururuz kaydirigubbakcemile3

Bellimi olur canım ya sen bi odada ben bi odadakaydirigubbakcemile5Bebişler kucaklarda oyy oyy hayırlısı Allahtan :Saruboceq::Saruboceq::hooray:
nazlıcım sağol hayatım

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktana.s.a.s.a.s.

Wannababy süpersin süperr:hooray:

kızlaaaarr çok hoş bi isim sitesi buldumm bakın neler yazıyo

Peygamber Efendimiz güzel anlamı olan isimleri koymayı tavsiye etmiştir.
Maalesef, etrafımda buna uymayan çok anne-baba görüyorum.
İşte koyulmaması gereken bir kaç isim:

Aleyna
Aleyna'ya kötü anlamlı bir isim değil de, anlamsız bir isim desek daha doğru olur.
Evet, Aleyna Kuran'ı Kerimde geçiyor, fakat Aleyna 'üzerimize' demek.
Yani Ingilizcesi 'at' olan kelime, Arapça'da 'aleyna'.
Bir düşünün bakalım, bir Arap bu anlamsız kelimeyi isim olarak kullandığımızı duyarsa ne kadar güler...
Ayrıca isim-sitelerinde Aleyna'nın esenlik ve sağlık anlamına geldiği yazıyor, ama bu kesinlikle yalandan ibarettir.

Aleyke
'Aleyke' ismi aynı 'Aleyna' ismine benzer. Aleyke 'senin üzerine ' demek.
Anlıcağınız 'Aleyke' hiç bir anlam ifade etmiyor.

Berre
Peygamberimiz hanımlarından ikisinin isimi Berre idi. Fakat Peygamber Efendimiz isimlerini değiştirmiştir. Birini Cüveyriye olarak, diğerini Zeynep olarak Ayrıca üvey kızının adı da "Berre" iken onu "Zeynep" olarak değiştirmiştir. Berre manası temizleyicidir. Ancak " O kendi nefsini temizler" diyerek kibir ve gurura sebep olmaması için değiştirmiştir.
Peygamberimiz'in değiştirdiği bu isimi koymak ne kadar doğru olur..?

Irem
Irem = Cennet bahçesi.
Evet, lk okuyuşta iyi güzel gibi gözükse de değildir aslında!
Irem, Allahın sevmediği yalan Cennettir.
Allah'a isyan ederek Cennet'e benzetmek iddiasiyle İrem bağını yaptırmış, bu bağdaki köşke girmeden kavmi ile yani taraftarlariyle birlikte gazaba uğramış, çarpılmış.
Allahın gazabına uğramış bir yerin ismini koymak hiç doğru değil.

Niran
Ünlü sanatçı Niran Ünsal'dan duyduğumuz bu isim, her ne kadar kulağa hoş gelse de, kötü anlamlı bir isimdir.
Niran'ın anlamı 'Ateşler, Cehennem'

bende doğma büyüme izmirliyim,annemde babamda ankaralı,her yaz gidiyoruz bizde ankaraya ama havasına alışmak çok zor yaa.hiç nem yok kupkuru havası.Gündüz yanıyo insan gecede donuyo.İzmirli biri olarak seninde alışmamış olman çok normal cnm allah yardımcın olsun.ama ben seviyorum yinede ankarayı yaa.

yarın 17 hafta bitmiş olcek ama ben de hala hareketlenme yok
dün kardeşimle konuştum o da 6 aylık oldu ben kemiklerini bilem elle hissediyom dedi
şaşırdım.ay ben korkarım yaw

ebisce ya gerçekten ilginç ben özellikle irem konusuna da takıldım bende öle biliyodum seviyodum ama kötüymüş desene allahtan çevremde irem yok

Güzel anlamlı olanlarında birçoğunun harfleriyle oynanıyor canım yapboz gibi oldu bu iş..Kur'an'dan alıyorlar bir kelime kaç tane isim çıkarsa anlamları değişiyor bütün kelimelerin bence hiç hoş değil..Bilinenlerin dışında farkındaysanız kaç tane onlarca daha isim türettiler lmaz:Çocuklara bazıları çok ağır geliyor derler buna çok inanırım örnek vercek olursak emircan.tevrat bu isimlerle tanıdıklarım hep farklı yerlerdeler..

ben de hala erkek ismi arıyom
aslında efe koymak istiyomda eşim kuranda da geçsin diyo
kuranda geçenleri de sölemesialgılanması zor oluyo
ne yapcam bilmirem ben kısa isim ağza kolay gelen istiyom

ben de hala erkek ismi arıyom
aslında efe koymak istiyomda eşim kuranda da geçsin diyo
kuranda geçenleri de sölemesialgılanması zor oluyo
ne yapcam bilmirem ben kısa isim ağza kolay gelen istiyom

nehiriver konusunu takip et canım erkek ismi arıyor bir sürü isim eklendi yardımcı olur sanadakaydirigubbakcemile5

aslında ben de şöle duymuştum
çoçuklarınıza taşıyabileceği isimler koyun diye bir hadis vardı diye
şimdi peygamber isimleri koyupta o yolda ilerlemeyen çoçuklaımız olursa bizmi suçluyuz

isimler aranmaya baslanmis bile.kaydirigubbakcemile3

tecrubeli olarak fikir vermek isterim kabul ederseniz. cocuklariniza erken yaslardan itibaren telafuz edebilecekleri isimler koyun. mesela 3 heceli isimleri cocuklar baya gec telafuz ediyor.

birde arkadaslar bu bebislerin birgun buyuyup beyefendi yada hanimefendi olacaklarini unutmayin. yani ileriye yonelik, cok fazla bebeksi olmayan isimler koyun bebislerinize. dusundugunuz ismin yanina bey yada hanim ekleyip agizdan nasil ciktigina falan bakin.

aslında ben de şöle duymuştum
çoçuklarınıza taşıyabileceği isimler koyun diye bir hadis vardı diye
şimdi peygamber isimleri koyupta o yolda ilerlemeyen çoçuklaımız olursa bizmi suçluyuz

buna katiliyorum. her isim konmaz, bazi isimler agir gelebiliyor. birde ileride cocugunuz isminden memnun degilse bunun da gunahi anne babaya diye duymustum ben.

haklısın canım
efe bey
can bey
arda bey
beren bey bak bu olmadı sanırsam
burak bey nasıl ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…