2009 Kasm Anneleri

Sabahtan yapılacakları yapıyorum ilk düzenleme gibi yada çamaşırları asmıştım geceden yıkanıp sabah kalkınca asmıştım dün öğleden sonra ütü yaptım yerimseniben Öğleden sonra 2 yi geçiyor genelde varsa ekstra diğer işler kapıydı camdı vsvs onları ben yapmıyorum yarın temizlik günü mutfak dolaplarını indirip temizleyeck diğer yerleri ovacak normalde bütün işimi kendim yaparım mecbur olunca yardımcı alıyorum bakalım doğum bitene kadar şimdilik bu şekilde kaydirigubbakcemile5

valla sen organize olmussun nazlicim. bende calisiyor olmama ragmen kendi isimi kendim yaparim ama simdi genel temizlik icin aliyorum yardimci. yoksa ufak tefekleri yavas yavas yapiyorum.

ben o yüzden öğlen 12 kdr ancak girebilyom
kahvaltıdan sonra evi toparlıyom
mutfağımda toplu oluyo
eğer yemeğim varsa sorun yok bütün gün rahatım yoksa 2 saat yemek için oyalanıyom o kdr.zaten ben bütün gün sitede olanlardan değilim.işlerden dolayı canım

isteyken zaten vaktim olmuyor ama evde olunca burdan kopana kadar bir bakmisim nerdeyse aksam olmus.kaydirigubbakcemile3

canım hoşbulduk bende sizleri özledim ama sürekli yatakta olduğum için pek giremiyorum
amniyosentez yaptırdık canım allahın izni ile inşallah güzel sonuçlar alacağız dualarınızı eksik etmeyin canım ihtiyacım var cunku ara ara sizlere bakarım ama cevap yazamassam kızmayın olurmu yatakta ancak bu kadar oluyo işte tatlım
allah hepimize sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşallah

çok geçmiş olsun cnm.inşallah en kısa zamanda iyi haberlerini alacağız.Dualarımız seninle :Saruboceq:

Ya kalk tabiki artık 3, gün üstelik dolu dolu bak saat 13,06 oldu çok uzak yollar vermiyorlar artık doktorlar onun dışında vede otur diyor normal yürü hava al azıcık ..Tabiki herşey onlar için kıyamam ben sana Canımsın canım geçiyor bak gördünmü tehlike yok şükürler olsun:nazar::nazar::nazar:Hoplama zıplama yavaş yavaş gez otur tv bak:)yerimseniben

Evet mesela biz ogün netten aldık sonucu hemen doktoru aradık burç tanı merkezi kimlik numaranı yazıyorsun şifre yazıyorsun bakıyorsun tatlım ama ogün bak sabahına kadar çıkartmıyorlar sonrasında bekliyoruz diğer sonucu ara ara bakıyorum hazırlık aşamasında yazıyor..22sinden önce vermeyecekler anladığım olsun varsın içimiz rahat artık :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
labaratuar neyse google yaz mesela Burç tanı bizimki ilk sırada çıkıyor

canım bizimkide BURÇ TANI ya gönderildi bende az evvel açtım siteyi ama şifre istiyo onu anlamadım ne şifresi olduğunu

canım allah razı olsun hepinizden
canım amniyoyu p.tesi yaptılar ve biz en erken istedik biraz ücret ödedik bunun için ayrıca ve 5 gün sonra en önemli sonuçları alacağız allahın izni ile müjdeli haberler alacağız hafta sonu

dinlen bebeğim sen hafta sonu güsel haberlerini bekliyor olcez
öpüyorum seni kocamanŞeniz

Halit bin velid var belkim duymuşsundur. Peygamber efendimiz zamanında bir ordu tam hatırlamıyorum ama kumandanın ismiydi. bencede güzel bir isim.

kartanem aynen ya kilo almış gibi çok kötü
düğün için elbise deniyom millet göbekli sanıyo beni ben de hamişim diyom
bu seferde yaş kaç diyolar aslında hoşuma gidiyo 30 göstermiyonuz diyince
zaten belli de olmayınca fazla münibüste yerde vermiyorlar anacım
ayy evet yaa bugün ilk defa bi elbise giyerek geldim işe
herkes sonunda hamile moduna girmişin diyo :roflol:
hani şu bahçıvan elbiseler varya onlardan
ayy nepem bee ööf yeter ama şimdi de şişko kimin olduuumm
kızlaaaarr çok hoş bi isim sitesi buldumm bakın neler yazıyo

Peygamber Efendimiz güzel anlamı olan isimleri koymayı tavsiye etmiştir.
Maalesef, etrafımda buna uymayan çok anne-baba görüyorum.
İşte koyulmaması gereken bir kaç isim:

Aleyna
Aleyna'ya kötü anlamlı bir isim değil de, anlamsız bir isim desek daha doğru olur.
Evet, Aleyna Kuran'ı Kerimde geçiyor, fakat Aleyna 'üzerimize' demek.
Yani Ingilizcesi 'at' olan kelime, Arapça'da 'aleyna'.
Bir düşünün bakalım, bir Arap bu anlamsız kelimeyi isim olarak kullandığımızı duyarsa ne kadar güler...
Ayrıca isim-sitelerinde Aleyna'nın esenlik ve sağlık anlamına geldiği yazıyor, ama bu kesinlikle yalandan ibarettir.

Aleyke
'Aleyke' ismi aynı 'Aleyna' ismine benzer. Aleyke 'senin üzerine ' demek.
Anlıcağınız 'Aleyke' hiç bir anlam ifade etmiyor.

Berre
Peygamberimiz hanımlarından ikisinin isimi Berre idi. Fakat Peygamber Efendimiz isimlerini değiştirmiştir. Birini Cüveyriye olarak, diğerini Zeynep olarak Ayrıca üvey kızının adı da "Berre" iken onu "Zeynep" olarak değiştirmiştir. Berre manası temizleyicidir. Ancak " O kendi nefsini temizler" diyerek kibir ve gurura sebep olmaması için değiştirmiştir.
Peygamberimiz'in değiştirdiği bu isimi koymak ne kadar doğru olur..?

Irem
Irem = Cennet bahçesi.
Evet, lk okuyuşta iyi güzel gibi gözükse de değildir aslında!
Irem, Allahın sevmediği yalan Cennettir.
Allah'a isyan ederek Cennet'e benzetmek iddiasiyle İrem bağını yaptırmış, bu bağdaki köşke girmeden kavmi ile yani taraftarlariyle birlikte gazaba uğramış, çarpılmış.
Allahın gazabına uğramış bir yerin ismini koymak hiç doğru değil.

Niran
Ünlü sanatçı Niran Ünsal'dan duyduğumuz bu isim, her ne kadar kulağa hoş gelse de, kötü anlamlı bir isimdir.
Niran'ın anlamı 'Ateşler, Cehennem'
evet ebiscecim ben de bi kaç araştırmadan sonra biçok ismin aslında hiç de bildiğimiz anlamlara gelmediğini okudum
mesela ceylin yengeç demekmiş halbuki nette cennet kapılarından biri diyor
ecrin ücret demekmiş allahın hediyesi demişler
doğru yanlış bilemediğimiz için anlamından emin oldğum isimlerden koymak istiyorum o nedenle şu anda tek adayımız "Elif"
bende doğma büyüme izmirliyim,annemde babamda ankaralı,her yaz gidiyoruz bizde ankaraya ama havasına alışmak çok zor yaa.hiç nem yok kupkuru havası.Gündüz yanıyo insan gecede donuyo.İzmirli biri olarak seninde alışmamış olman çok normal cnm allah yardımcın olsun.ama ben seviyorum yinede ankarayı yaa.
oof sorma yaa :çok üzgünüm:
yarın 17 hafta bitmiş olcek ama ben de hala hareketlenme yok
dün kardeşimle konuştum o da 6 aylık oldu ben kemiklerini bilem elle hissediyom dedi
şaşırdım.ay ben korkarım yaw
aay ben de korkarıınn
Güzel anlamlı olanlarında birçoğunun harfleriyle oynanıyor canım yapboz gibi oldu bu iş..Kur'an'dan alıyorlar bir kelime kaç tane isim çıkarsa anlamları değişiyor bütün kelimelerin bence hiç hoş değil..Bilinenlerin dışında farkındaysanız kaç tane onlarca daha isim türettiler :olmaz:Çocuklara bazıları çok ağır geliyor derler buna çok inanırım örnek vercek olursak emircan.tevrat bu isimlerle tanıdıklarım hep farklı yerlerdeler..

haklısın nazlıcım değişik olsun diye çocuğuma yanlış anlamlı isimler vermek istememm

ben bide isim koyarken şuna dikkat ediyorum
içerisinde ğ olan harf olunca ilerde msn adresi aldığında da zor olcek gibi geliyorkaydirigubbakcemile3

bak buda cok onemli. turkce karakterlerde zaman zaman sorun cikarabiliyor. ben oglumu yurt disinda dunyaya getirdim, ileride de isterse oraya gidebilir. turkce karakter kullanmadik, ustelik ingilizce telafuzuda oldukca kolay. hatta hastanede falan ne guzel isim diye seviyordu hemsireler.

simdi henuz cinsiyetini bilmiyoruz ama kiz olursa naz istiyoruz. hem cok nazlandigi icin hemde yine ingilizce telafuzu kolay diye hosuma gidiyor. erkek ise isim dusunurken birde ingilizce telafuzu agizdan nasil cikiyor diye bakicam.:ecrin_bebek:

bu arada sabahtan beri az once gidip camasir atabildim makineye. siz ev hanimlari nasil hem burda herkese yetisip, hemde eve yetisiyorsunuz yaw!:uhm:

canım çalışırken bunları yapmak 2 katı zor.ben mesela planlı yaparım işimi.akşamdan toplarım her yeri,çamaşır,bul mak.akşamdan çalıştırırım.yemekte yapılcak yemeğe bağlı z.yağlı ise sabahtan,değilse akşam üzeri.bu işleri kendim yapıyorum.Ayda birde büyük temizlik için yardımcı alıyorum.Tabi son aylarda sıklaşır heralde.Sizlerin işleri çok daha zor.Ben çalışırken çok zorlanıyordum.

canım allah razı olsun hepinizden
canım amniyoyu p.tesi yaptılar ve biz en erken istedik biraz ücret ödedik bunun için ayrıca ve 5 gün sonra en önemli sonuçları alacağız allahın izni ile müjdeli haberler alacağız hafta sonu

çok çok geçmiş olsun. hayırlı haberlerinle dönersin inşallah Rabbim büyük senin derdine derman verir inşallah canım

haklısın canım
efe bey
can bey
arda bey
beren bey bak bu olmadı sanırsam
burak bey nasıl ama
burak çok güzel bencee
bu arada sabahtan beri az once gidip camasir atabildim makineye. siz ev hanimlari nasil hem burda herkese yetisip, hemde eve yetisiyorsunuz yaw!:uhm:
nan ben de evdeyken şunlara laf yetiştircem deyu yerimden kalkamadıydım beee
kızlar ben halit ismini koymak istiyorum herkes çok eski isim diye itiraz ediyo. siz ne dersiniz?

halit benim babamın ismi canım
oğluşumuz olsaydı halit koyacaktık adını ama ben biraz da kız olsa diyodum babamın ismiyle hitap edemem diye düşünmüştüm
isim güzel bence halid bin velid çok sevdiğim bir sahabe çünkü

bak buda cok onemli. turkce karakterlerde zaman zaman sorun cikarabiliyor. ben oglumu yurt disinda dunyaya getirdim, ileride de isterse oraya gidebilir. turkce karakter kullanmadik, ustelik ingilizce telafuzuda oldukca kolay. hatta hastanede falan ne guzel isim diye seviyordu hemsireler.

simdi henuz cinsiyetini bilmiyoruz ama kiz olursa naz istiyoruz. hem cok nazlandigi icin hemde yine ingilizce telafuzu kolay diye hosuma gidiyor. erkek ise isim dusunurken birde ingilizce telafuzu agizdan nasil cikiyor diye bakicam.:ecrin_bebek:

canım oğluşun adı neydi senin
bu arada naz ismine de bayılıyorum

kız KARTANESİ bizim buralara gelmeyi düşünüyormuşsunuz umarım ben burdayken gelirsin kız sevindim valla haaa
ne zaman gelceksiniz belli mi tarih ???

wannababy canım bende ilk Nazı düşündüm çok kız olursa tabiki Kendi ismimde Nazlı ama başında Elif Naz çok sevdiler ama rüyamda gördüğüm isim bu değil ve ben yemin ettim diye hiç düşünmüyorum artık kız olursa Yağmur oğluş olursa bakalım babamız düşünsün azıcıkkaydirigubbakcemile3

ayyyh hiç kusura bakmasın o ingilizleer
hiç de telafuz edilebilir mi diye düşünemem :1closedeyes:
ya onlar uğraşsın biraz da beee
biz o kadar dillerini öğreniyoz bi ismimizi sölemek için de uğraşsınlar bi zahmet :dilcikar:
hatta şimdi inat yaptım bizim şurdaki yabancılardan birine söylete söylete en söyleyemedikleri ismi koymaya karar verdim :roflol: :roflol:
kız KARTANESİ bizim buralara gelmeyi düşünüyormuşsunuz umarım ben burdayken gelirsin kız sevindim valla haaa
ne zaman gelceksiniz belli mi tarih ???
haftaya diil sonraki hafta geliyorum ben
eğitimim var kaydirigubbakcemile5

wannababy canım bende ilk Nazı düşündüm çok kız olursa tabiki Kendi ismimde Nazlı ama başında Elif Naz çok sevdiler ama rüyamda gördüğüm isim bu değil ve ben yemin ettim diye hiç düşünmüyorum artık kız olursa Yağmur oğluş olursa bakalım babamız düşünsün azıcıkkaydirigubbakcemile3

bende rüyamda oğlum olmuş ve ismiyle sesleniyordum uyandığımda hatırlamıyorum hatırlasam o erkek ismini bebeme düşüncektim erkek ismi hakikatende zor.
ama yağmur ismide güzel ayrıca elif ve yanında ona uyan isimleri bende seviyorum.

Back
X