2009 Kasm Anneleri

Tuana
Anlam: 1.Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası,2.Tuana (Tyana)Niğde nin Bor ılçesi ne bağlı, Niğde ıli nin güneyinde, il merkezine uzaklığı 15-20 km. olan, Bahçeli, Kemerhisar beldelerini kapsayan yöredir. Emin Atlı’nın Geçmişten Günümüze Bor adlı yapıtında Tuana sözcüğü Tuanna olarak kaydedilmiştir.Tuana 15 kadar devlete ev sahipliği yapmıştır

Oğluşumun adı Ahmet Doğa kızlar lakin en yakınına sorun Ahmeti bilen yok biz hem dedemizi mutlu etmek istedik hem dediğiniz gibi Kur'an'dan..Ama dediğim gibi herkez Doğayı biliyor Ahmet de çocuk kendi bile dönüp bakmaz :roflol:

Oğluşumun adı Ahmet Doğa kızlar lakin en yakınına sorun Ahmeti bilen yok biz hem dedemizi mutlu etmek istedik hem dediğiniz gibi Kur'an'dan..Ama dediğim gibi herkez Doğayı biliyor Ahmet de çocuk kendi bile dönüp bakmaz :roflol:

ya ben doğayı da çok seviyomda kızda da kullanıyorlar diye duydum
bide kuranda doğa geçiyormu

Tuana
Anlam: 1.Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası,2.Tuana (Tyana)Niğde nin Bor İlçesi ne bağlı, Niğde İli nin güneyinde, il merkezine uzaklığı 15-20 km. olan, Bahçeli, Kemerhisar beldelerini kapsayan yöredir. Emin Atlı’nın Geçmişten Günümüze Bor adlı yapıtında Tuana sözcüğü Tuanna olarak kaydedilmiştir.Tuana 15 kadar devlete ev sahipliği yapmıştır

canım ilk anlamını okumuştum diğerlerini daha yeni görüyorum.

blm millet isimlere takmış durumdasınız kaydirigubbakcemile3
emme benim bebişin cinsiyeti belli değil neetcez şincik

benim bi arkadaşım var böyle çok araştırmacı bi ruha sahip kendisi. 2 oğlu var birinin adı behnan birinin adı eymen (bu eymen ismi daha ortalıkta yoktu arkadaşım aradı buldu oğluna koydu)
behnan:Güleç, güler-yüzlü, iyi huylu ve daima gülen adam.
eymen:1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayctiylc ün kazandı.

özellikle eymen ismi hoşuma gidiyoo.

ahmeti kaldırın o zaman nüfustan değiştirilebilirmi acep
mahkeme olayı olcek sanırsam

şimdilerde TUANNA diye bir isim çoğaldı. ismini pek duymadığım için söylerken zorlanıyom hatta komşunun oğlu buranında şivesinden katışıklı DOĞANNA diye sesleniyor :)))))

Tuana
Anlam: 1.Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası,2.Tuana (Tyana)Niğde nin Bor İlçesi ne bağlı, Niğde İli nin güneyinde, il merkezine uzaklığı 15-20 km. olan, Bahçeli, Kemerhisar beldelerini kapsayan yöredir. Emin Atlı’nın Geçmişten Günümüze Bor adlı yapıtında Tuana sözcüğü Tuanna olarak kaydedilmiştir.Tuana 15 kadar devlete ev sahipliği yapmıştır
hah ben onu geçen gördümdü onun da anlamı aslında öle diilmişş
bilmiyom garii kim doğru kim yanlıış

falla ben isim buldum oğluşuma :)
neymiş gıı de helee

hah işte ben de ondan koymak istemiyom aynı şeyi kendimden yaşıyorum bi resmi kurumda ismim soruluyo sölüyom sonra iki saat arıyolar bulamıyolar çünkü ilk ismimi sölemeyi unutuyom :kedi:
fatma nur fatma gül ayşe gül elif naz falan iki isim sayılmaz zaten toptan tek isim givi onlar

bunlar var bi de bakın

Güzel bulduğum diğer dini isimler: Kerim, Yasin, Burak, Mikail ve Miraç
Kerim= Allah(c.c.) isimlerinden, çok cömert
Yasin= Bir sure adı.
Burak= Peyhamberimizin binitinin ismi
Mikail= Dört büyük melekten biri
Miraç= Kandil gecesi
Dini bayan isimlerine geçmek istiyorum şimdi.
Seyhan hem kulağa hoş gelen bir isim hemde Kur'an-ı Kerim'de geçen bir isim.
Seyhan Hz. Musa’nın mezarının bulunduğu şehirdir.
Bir kaç isim daha: Gül, Esra, Hafsa ve Süeda.
Gül= Peygamberimizin (s.a.v.) sevdiği çiçek
Esra= Bir sure adı
Hafsa= Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (A.S.M.) zevcelerinden biri ve Hz. Ömer'in (R.A.) kızı.
Süeda
ayrıca ;
Beğendiğim Türkçe kökenli erkek isimleri (Alfabetik):

Akın = Hızlı bir biçimde düşmana yapılan saldırı
Alperen= Yiğit
Arda= Meriç nehrinin kollarından birinin adı
Berkant= Güçlü yemin
Çağlar= Coşkulu
Eser= Soğuk esen rüzgâr
Ilker= Ilk erkek
Kaan= Hükümdar
Oğuz= Dost
Olcay= Talih
Selçuk= Güzel konuşma yeteneği olan
Tolunay= Mehtap
Yiğit= Kahraman
ve
Beğendiğim Türkçe kökenli kız isimleri (Alfabetik)

Aysun= Ay gibi güzelsin
Birsen= Sadece sen
Burçin= Dişi geyik
Çiğdem= Akdeniz çevresinde yetişen çok renkli kır bitkisi
Damla= Su parçası
Esin= Ilham
Göksel= Gökle ilgili
Işıl= Işıldayan
Özge= Yabancı
Sevilay= Ay gibi sevil
Yeliz= Rüzgâr izi
Yonca= Bir çeşit bitki
kızlaarr fikir olsun diye şeettim size

Tuana

annam bu anlam doğrumuymuş Anlam: 1.Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası,
benim yiğenim olcek yaa ismi tuana olcek Allah izin verirse
ablasının ismide ASEL biz Aselin ismini araken duymuştuk Tuanayı
buda kız olunca direk Tuana dediler
Asel içinde cennetten akan bal ırmağının ismi dediler emme doğrumu bilmem
Arapçada ASEL bal demekmiş bunu bileyrum

kızlar pazartesı gunu 3 lü test ıcın dr.gıttım.dr bana 3lü test e gerek yok suanda bebek saglıklı dedı..ultrasyonda ensesıne bakıncan anlıyormus...eger dedı herhangı kucuk bır sorun cıkarssa ...amınosentez yapıyoruz fakat bu ıslem bebegın kesesını zedeleyebılıyormus ve allah kotusun alınabılıyormus...ben cok kararsızım..dr..ultrasyon olcumlerını aldı ve sadece kan vermem kaldı fakat korkuyorum amınosentesden...dr.bır sorun yok..dıyor sorun olupta amınosentez yaptırmayan hamıleler oluyormus ...onlar dogum yapınca bebeklerı gayet saglıklı olabılıyormus...dr.3lü testı kızınada gelınınede yaptırmamıs...kafam cok karıstı esımde yaptırmayalım dıo...kızlar sızce ne yapmalıyım..:çok üzgünüm:

Back
X