Benim kız daha sürünemiyo..Şekercik dediğin gibi hepsinin gelişimi farklı..Bizimkininde dişi çıkalı baya oldu senin bebeğinin dişi ne alemde bi ara 4 ü de çıkıyor demiştin...4.ü alt üst diş mi yan yana 4 tane değil herhalde ....
bizde diş yok canım aman daha çıkmasın ısırır:)
şaka bi yana ben de ablam da yürüyormuşuz ama hiç dişimiz yokmuş belki bana benzer kimbilir her bebek farklı dün bzim komşudaydım onun bir oğlu yaşında yürümüş diğerleri 14 aylıkken.. hepsi farklı oluyor cnm
valla çıkıyor gibi geldi bize ama dr da hemşire de patlamış geliyor dedi öndeki üst ve alt 4 diş işte ama yok bişi henüz. annem de daha görünmüyor dedi h.sonu
Şekercik hafta sonu gezmişsiniz ne kadar guzel,oğlunada iyi gelmiştır.bende annemle aynı şehirde ayrı semtlerdeyiz sık sık gıtmemize rağmen o gelince yada biz gidince iyi oluyor hem ben hem mert için.
benim oğlumda tembellerden:)yuzu koyunken donebiliyordu sırt ustu donuyordu yada yuzu koyunken 360 derece kendi çevresinde donuyordu da başka numara yoktu.iki gundur sırt ustuyken donmeye başladı.ama çok hareketlı altını zor bağlıyorum artık.
kışın bebek yağı,yazın bebek losyonu kullanmak gerekirmiş,doktorum soylemişti.
kızlar sizin bebişlerin gece uykuları nasıl,kaç kere kalkıyorlar ,kaçta yatıp kaçta kalkıyorlar,nasıl uyutuyorsunuz.oğlum gun içinde kolaylıkla uyuyor ama gece uykusuna geçişi çok zor oluyor,1 saatten fazla uğraşıyoruz,uyuyor yatağına koyuyorum gozlerini açıyor hadi en baştan başla.bir duzen oturtamadım ne yapmalıyım,çok yorucu olmaya başladı bu uyutma işi.
cnm valla iyi geldi bana gezmek bunlamışım burda haberim yok

bizimki bayağıdır dönüyor demek sizinkilerde de sıra emeklemede birden emekleyiveriyorlar ama sık sık yatırın yere bırakın hep kucakta tutarsanız emekleyemez ben yere bir battaniye seriyorum çarşaflı; onda emekliyor artık tek kat seriyorum tabii, ama battaniye üstünde kalan yok:) hemen marleylerin üstüne gidiyor afacan. cnm ben kışın bebe yağı değil zeytinyağ kullandım paso, şimdi gerek var mı bilmiyorum ama dün baktım boynunun altı kızarmış sıcaktan napsam bilemedim eskiler pudra derler ama şimdi dr lar kızıyor pudraya oysa ben almıştım oğlum için. daha kullanmadım sık sık yıkıyorum boynunu ama terliyor çok sıcak hava. valla benm oğlan zırt pırt kalkıyor bazen az kalkıyor yani 12dsen sonra 2 defa; ama çok nadir bu durum en az 3 kez kalkıyor o da 12den sonrası normalde 9 gibi yatırıyorum en geç 10 da uyumuş oluyor ben azcık dizlerimde sallıyorum ama dizlerimi dikiyorum oğlanı da yaslıyorum dizime tam yatar pozisyonda olmuyor yani öyle sağa sola az az sallar gibi yapıyorum ninnimiz var bi elimle de emziğini sallıyorum ona bakarken uyuyuveriyor çok sürmüyor yani bazı geceler saat başı kalkıyor ama genelde 12den sonra bi 2i5-3 arası uyanıyor emiyor sonra 5 gibi sonra da 7ye gelirken uyanıyor yani en az 3 kez... bizim de düzen tam oturmadı yani. oysa arkadaşlarım var onlarınki bir kez uyanıyormuş ya mucize gibi ben 3 saat deliksiz uyusa bayram ediyorum uykumu aldım bu gece kalkmadı diyorum:)kaydirigubbakcemile2
bu losyon ve yağı ilk kez duydum...Bebeğin uyku düzenini bende tam oturtamadım bi kaç hafta gece uykusu çok güzel oluyor bi kaç hafta tam tersi sabahlıyoruz.3 gündür gece uykusu biraz düzeldi ama mama emdikten sonra uyanıyor bugün 1 de mamasını içti 2 30 a doğru ancak uyudu .Ama ben sabahları uyuduğunda yarım saat uyuduktan sonra kaldırıyorum .Yoksa gece uyumuyor.Bugün 6 da kalktı 8 15 te uyudu diye hala uyumasına izin veriyorum.
aynen canım bi arkadaşım da ek gıdayla alakalı dedi:)
gece muhallebi veriyosanız sindiremiyorlarmış hazımsızlık yapıyor rahatsız edyormuş bi de sıcaklar başladı sık sık su içmek isterler artık
dr lar siz gündüz uykusuna dokunmayın diyorlar çünkü gündüz uykusunu rahat uyuyamayan bebek gece de uyuyamaz terslenirmiş valla bilmiyorum bence her bebek farklı her bebeği en iyi annesi bilir:)
Kızlar oto koltuğu aldınız mı dün biz aldık Nanio markası..
bizim anakucağı oto koltuğu tipi var 9 kiloya kadar olandan biz daha 7 kilo civarındayız zaten hep kullanıyorduk benim oğlum bayılıyor koltuğunda oturmaya arabaya binince hemen koltuğuna oturuyor ordan yanlarına tutunup camdan dışarıyı seyrediyor koca adam gibi:)
Aldık canım kim oturacak merak ediyom bugünden itibaren yasalaştı zaten ama bu sıcakta ta kan ter içinde bırakıcak bizi eminim zillim oturmak istemeyecek
cnm biz sıcağa önlem olsun diye yumuşak ve su çeken bir havlu koyduk koltuğa yoksa bizimki de şıpır şıpır terliyor ciyak ciyak bağırıyordu son zamanlarda
havlu serin derim ben ... sık sık da su içirin yolda. bi de oynatın koltuğa bindirince alışıyorlar zaten
bir kaç haftadır ii değil tavşan uykusu resmen sıcak oldu ortalık baya ondan galiba bide gece iice doyurmak lazım keyifliyse ii yedirip oynatıyom uykusu gelince çok mızıldıyor zaten beşiğine koyuyom zıplamasını engellemek için yastıkla şıkıştırıyom 5 10 dak sallıyom uyuyor ama baya susuyor çocuğum gece 30ml su içti yana yana dahada içecektide tükürerek oyun oynamaya sarınca bıraktırdım gece isresen ılık bir banyo yaptır masaj da yap bak nasıl dalıyor rahat yaz geldi hergün banyodan bişi olmaz
valla bizimki gece mama içmiyor aslında hiç mama içmiyor diyebilirim:) emiyor uyuyor işte. bazen memede uyuyor çok rahat oluyor o zaman
mızıldanma bizde de var dün gece çıldıracaktım kociş de erken uyumak zorundaydı sabah karşı 3 te şehir dışına gitti car car bağırıyordu oğlan:)
biz suluk aldık canım onu kaç kez dolduruyorum gün boyu hatırlamıyorumben artık kaynamış su vermiyorum normal hazır su veriyorum biizm içtiğimizden yani....
ben artık her gün yıkıcam:)