• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasm Anneleri

selam hanımlarrr dün gidip yeni okulumda başladım ama 1 eylülde gidicem, ev aradık o sıcakta sonunda da bulduk okula çok yakın arada bi bina var ama çok boya ve temizlik istiyo uğraştırcak bizi. ama pazar filan da yakın. baya sevindim öyle olunca. biraz da küçük ama daha büyüğünü de bulamadık buluruz belki de hem çok uzak olur iki vasıta ister hem de kira çok yüksek olur. artık böyle olcak eşyaların bi kısmını bırakıcaz. bizde de eşya çok. ama işimi hallettim geldim şimdi on gün içinde taşıncaz bakalım işler bi bitsin de:)

hayırlısı olsun canım yeni okulunda evinde güle güle oturun kolay gelsin

selam hanımlarrr dün gidip yeni okulumda başladım ama 1 eylülde gidicem, ev aradık o sıcakta sonunda da bulduk okula çok yakın arada bi bina var ama çok boya ve temizlik istiyo uğraştırcak bizi. ama pazar filan da yakın. baya sevindim öyle olunca. biraz da küçük ama daha büyüğünü de bulamadık buluruz belki de hem çok uzak olur iki vasıta ister hem de kira çok yüksek olur. artık böyle olcak eşyaların bi kısmını bırakıcaz. bizde de eşya çok. ama işimi hallettim geldim şimdi on gün içinde taşıncaz bakalım işler bi bitsin de:)

ne guzel okula yakınmış,tenefuslerde bile oğlunun yanına gidersin:)bir dolu iş seni beklıyor,allah kolaylık versin.yakın olsaydın sen taşınırken oğluna bakardım valla benım oğlumla oynarlardı:)

canım önceden bunları yerken seni emmiyr muydu. aynı şey. tabi başta biberonu garipseyebilir. özellikle. sabah ilk uyandığında biberon veriyorum. 7 de uyanıyorlar. 9 gibi kahvaltı veriyorum. ama dedim ya pek iştahlı olmadıkları için pek yemiyorlar. ama nrmalde yiyorlardı. öğlen uykusuna yatmadan önce yine biberon veriyorum. uyandıktan sonra sebze. ikindide yoğurt veriyorum. 7 gibi falan biberon. bide yatmadan nce biberon. aralarda tabi bizimle birlikte atıştırıyorlar. yalnız bu beslenme programı bir kızıma ait biberonlar özellikle .diğer kızım malesef beslenmesi çok sıkıntılı. yeme bozukluğu v ar kafasına estiği gibi yiyor. kilo kaybediyor bu sıralar. şü dişler tamamen çıksada kurtulsak..

canım bir kerede 120 ml verdiğini yazmışsın birsey sorcaktım kaç dakikada içiyor o sutu bebeişlerin.ben emziriyorum ama çok kısa suruyor oğlumun emmesi en fazlası 10 dakika civarı,oyuzden merak ediyorum on dkda ne kadar sut çekebildiğini.gerçi biberonla gögusten çekmek farklıdır deme

canım bir kerede 120 ml verdiğini yazmışsın birsey sorcaktım kaç dakikada içiyor o sutu bebeişlerin.ben emziriyorum ama çok kısa suruyor oğlumun emmesi en fazlası 10 dakika civarı,oyuzden merak ediyorum on dkda ne kadar sut çekebildiğini.gerçi biberonla gögusten çekmek farklıdır deme

canım ayımıza göre 3 numara mama kullanıyoruz. 2 numara emzik başlığı. onda da 3 e geçmemiz lazım gerçi. neyse neden yazdım bunu emzik ucu göğüse göre daha fazla gelmesini sağlıyor mesela 2 numara ile oyalanırlarsa 5 dk falan sürüyor. 3 numara ile daha az srecekir. bugün kızıma yanlışlıkla 1 numara uçla vermişim. 10 dkda bitirdi. uykuda olduğu için azından da çekemedim.eğer göğüslerin dolu dolu ise 120 içiyor olabilir canım. hiç sağdın mı gğüslerini ne kadar sü çıktığını biliyor musun? benim doktorum ne kadar emdiğini anlamak için arada gğsünü sağ bakalım ne kadar st geliyor emiyormu boş mu çekiyor demişti. emselerdi sütüm çok iyiydi şükür ama emmedi cadıalr. ve makine ile de sıkıldım 7. aydan sonra vermedim süt:( ay sen ne sordun ben neler yazdım. içime dert olmuş emzirememek:kedi:

kizlar benim 3 numaraya mi gecmem lazim hipp devam sutu aldim da
6. ay sonrasi yaziyordu off ne zor is ama neyseki biberonla emmeyi reddetmedi
120 ml hazirladigim sutun 100 ml kadarini icti pek itiraz etmedi yavrum
hissetti sanirim halbuki emmeyi ne cok severdi yada sutumun tadi degisti
gece yine emzirdim ama en azindan 10 aylik olsun o zaman biraktirayim.
Bu arada yogurt yemeyi reddediyor yine icine bebe biskuvisi bile koydum
pekmez koydum meyve rendeledim yokkkkk yokkk 1 hafta kadar vermeyeyim
diyorum ozler belki ayyyyy benim damak tadim tatli degildir babasina cekti
sanirim.

kizlarrrr birsey daha soracaktim icinizde bebegine vitamin takviyesi vermeyen var mi?
bizim doktor hic vermedi d vitamini ve demir takviyesi zaten uzun zamandan beri veriyoruz
baska yok.....

kizlarrrr birsey daha soracaktim icinizde bebegine vitamin takviyesi vermeyen var mi?
bizim doktor hic vermedi d vitamini ve demir takviyesi zaten uzun zamandan beri veriyoruz
baska yok.....

bizde 7.aya kadar multitabs kullandık ondan sonra dr gerek yok dedi dişleri çiktığı için d vitaminin florürlü olanın ve ferrum demir damlası kullanıyoruz biz çok dr değiştirdik şu anki drumuz gerek yok vitamine diyor ama bende kararsız kalıyorum yeterince yediklerinden alabiliyormu diye bir önceki dr balık yağı vermşti şurup şeklinde vitamin takviyeli o bitince bir daha almadık dr gerek yok deyincce ama almayı düşünüyorum içim rahat değil

canım ayımıza göre 3 numara mama kullanıyoruz. 2 numara emzik başlığı. onda da 3 e geçmemiz lazım gerçi. neyse neden yazdım bunu emzik ucu göğüse göre daha fazla gelmesini sağlıyor mesela 2 numara ile oyalanırlarsa 5 dk falan sürüyor. 3 numara ile daha az srecekir. bugün kızıma yanlışlıkla 1 numara uçla vermişim. 10 dkda bitirdi. uykuda olduğu için azından da çekemedim.eğer göğüslerin dolu dolu ise 120 içiyor olabilir canım. hiç sağdın mı gğüslerini ne kadar sü çıktığını biliyor musun? benim doktorum ne kadar emdiğini anlamak için arada gğsünü sağ bakalım ne kadar st geliyor emiyormu boş mu çekiyor demişti. emselerdi sütüm çok iyiydi şükür ama emmedi cadıalr. ve makine ile de sıkıldım 7. aydan sonra vermedim süt:( ay sen ne sordun ben neler yazdım. içime dert olmuş emzirememek:kedi:

sağol canım,bende bir ara sağıyordum ne kadar çıktığını goreyım diye hatta dolaba bile stoklamıştım ,sonra zor gelmeye başladı vazgeçtim yıne sağıp bir bakayım.
wavy'cım senin bebişler ikiz ona rağmen 7 ay emzirmişsin hiç üzülme canım,ikiz anneleri genelde daha erken bırakmak zorunda bile kalıyorlar.hem ilk 6 ay en onemlı donemdi onu atlattık çok şukur bundan sonrası çokda onemlı değil.benimkide işte sozde emiyor goguslerim boşaldı artık eskısı gibi değil.

sanirim.[/

hiplerde numara yok galiba benimde aklım karıştı markette kahvaltılarda kullanmak için alcaktım 6 ay sonrası için yazıyor yani 2 numaradır diye dğşundum bizim artık 3 numara kullanmamız lazım.markettemi kalmadı acaba dedim kendi kendime aptamilin 3 numarasından aldım bende.ama hipp almak istıyorum onda numara yok mu,yani 6 ay sonrası için yazanı mı alacağız bilemedim.

begonvilcım birde ayrangibi yapıp biberonla vermeyi denesen,belkı sever bebişin.

baska yok.....[/QU

ben balık yağı kullanıyorum,son bir aydır havalar çok sıcak ağır gelmesin diye 2 gunde bir veriyorum.

ne guzel okula yakınmış,tenefuslerde bile oğlunun yanına gidersin:)bir dolu iş seni beklıyor,allah kolaylık versin.yakın olsaydın sen taşınırken oğluna bakardım valla benım oğlumla oynarlardı:)
cnm yakın ama 2li öğrt olduğundan tahmnim teneffüsler 5 dk dan fazla değildir:( saol cnm bu arada... inş herşey yoluna gircek
ay ne güzel olurdu oynarlardı dimi:) arkadaş da lazım 1 yaşından itibaren bebekler sosyalleşmeye başlıyor ve arkadaş arıyorlarmış...
sanirim.
cnm hipp alıyorum ben hep ve hippin sadece 2nosu var ben aylardı hipp 2 alıyorum dr kahvaltısına bi kaşık kat bi de akşam muhallebisine demişti.
yoğurttan bizimki de bıkmıştı ben bi hafta ara verdim sonra lezzetlendirdim
bi ara sabah kahvaltısını yoğurtla hazırladım sıcak suyla deil yani yoğurt labne ekmek içi veya bisk .ile
bi ara çorbasına bi kaşık kattım bi kaşık bi kaşıktır dedim ne yese kar
şimdilerde kahvaltısına biraz katıyorum sonra akşamüstü de şeftali elma üzüm rendeleyip yoğurt ve bisk ile karıştırıyorum buna bayılıyor bi dene istersen inş yer seninki de diş de çıkarıyorlar ne kadar kalsiyum aldıkları da önemli
baska yok.....

cnm biz 6. aydan beri nutrigen vitamix veriyoruz dr d viti kesti sanırım bu vitaminin içinde 3-4 tane şey var balık yağı hiç vermedik dr demedi bişey ben artık azcık azcık balıktan tattırıyorum biz ne yiyorsak :) özel yapmadım henüz. ama somon yapıcam bi de balık çorbası yapıcam sebzeli:)demir vermeye devam bu arada

hipp 1 numarasi var 6. aya kadar 2 numarasi var 6 ay sonrasi yaziyor
ama iste 3 numarasini ben de gormedim neyse bitene kadar kullanayim da
sonra arastiririm eczaneye sorarim.

Laremcim ayran himmmm kulaga cok iyi fikir gibi geliyor bakalim
bidikcim icecek mi?

wavy cim ikizlerle zor tabi ama 7. aya kadar da ne guzel sut emmisler
gercekten de ilk 6 ay onemliymis onu da yapmislar sukur ben de
biraktirmak zorundayim ama icim rahat 9.5 ay emdi napalim
hem simdiki devam sutleri de fena degil diyorlar vitamin takviyeli
falan hem de hic emmeyenleri dusun sutler tasiyor memeden ve bebekler
emmiyor bebeklerin yine de cok sansli uzme kendini.....

sekercik bu arada ev bulmana hem de okula yakin olmasina sevindim
kucuk ama demissin bosver canim okula yakin olman dolayisiyla
ogluna yakin olman daha onemli esyalar alinir satilir ilerde durumlari
duzeltince yine bakarsin keyfine uygun ama bu aylarda oglun
herseyden onemli.
bu arada bir sure yogurdu unutturayim diyorum da gunluk kalsiyum
ihtiyaci geliyor aklima disler de iki tane onden pirinc tanesi kadar oldular
o kadar... bakalim bakalim.....
kizlar iyi ki varsinizzzzz

gçmişe çok bakamadım ama vitamin oalyını sormuşsunuz. benimde bu sıralar aklımda olan bişey ben multıtabs kullanıyorum ama hem pahalı hemde ne bileyim basit geliyor bana. bende araştırıyorum bu sıraar. bir arkadaşımın doktoru başka bir vitamin vermişti bana ,smini vermişti ama ben salak kafa kaybettim. şimdide tekrar istemeye utanıyorum:(
laram begonvil canım evet ilk 6 ay çok önemli o yüzden kaktıra kaktıra verdim biri hiç emmedi diğeri nazlandı ama sağdım verdim üşenmedn. ama bir süre sonra mememi görüp çığırmaları biberondan sütümü alamamları psikolojimi bozmaya başlamıştı bende kestim sütten. ama hala rüyalarıma giriyor. emesi tutuyor yavruların ama annede süt bitti:)))

slm kızlar epeydir giremiyorum ama yazdıklarınızı okudum ..ben taşındım okula YAKIN EV BULDUK EŞİMİNDE TAYİNİ ÇIKTI 1 SAAT UZAKLIKTAKİ OKULA zor olucak ama ne yapalım bunada şükür bu arada kayınpederimi kaybettim çok üzgünüz allah rahmet eylesin ..kızımsa performansının tepesinde kuduruk hem çok hareketli hemde yemio yemio yemioooo sinirden saçımı başımı olasım gelio iştah sıfır beni bile zor emiyor 2 kişi oyalıyor da ağzına ufak bişi giriyor vitaminsiz kalcak diye korkuyorum çok cenazeden beriii böyle herkeste anca sen yiyon bu çocuk ne böle deyip beni öldürüyolar sinirden benden böle örüşürüz en kısa zamanda unutmadan şekercik tayinin hayırlı olsun

slm kızlar epeydir giremiyorum ama yazdıklarınızı okudum ..ben taşındım okula YAKIN EV BULDUK EŞİMİNDE TAYİNİ ÇIKTI 1 SAAT UZAKLIKTAKİ OKULA zor olucak ama ne yapalım bunada şükür bu arada kayınpederimi kaybettim çok üzgünüz allah rahmet eylesin ..kızımsa performansının tepesinde kuduruk hem çok hareketli hemde yemio yemio yemioooo sinirden saçımı başımı olasım gelio iştah sıfır beni bile zor emiyor 2 kişi oyalıyor da ağzına ufak bişi giriyor vitaminsiz kalcak diye korkuyorum çok cenazeden beriii böyle herkeste anca sen yiyon bu çocuk ne böle deyip beni öldürüyolar sinirden benden böle örüşürüz en kısa zamanda unutmadan şekercik tayinin hayırlı olsun

basin sagolsun canim allah rahmet eylesin.... istahsizlik benim oglumda da var
yogurt zaten hic yemiyor ben de oyalayarak birseyler vermeye calisiyorum ama
nereye kadar... umarim bu istahsiz gunleri de gecer....opuyorumnanaktan

basin sagolsun canim allah rahmet eylesin.... istahsizlik benim oglumda da var
yogurt zaten hic yemiyor ben de oyalayarak birseyler vermeye calisiyorum ama
nereye kadar... umarim bu istahsiz gunleri de gecer....opuyorumnanaktan

sağol canım ..umarım geçer bu durumları yoksa sinir sistemimizi alt üst edicekler :2::2: . sen nasılsın ??karnındaki bebişle yanındaki bebiş nasıl ?*???:emir_bebek::emir_bebek:

ay cnmn hadi hayırlı olsun okula yakın ev bulmanıza sevndm şanslıyız he:)

eşine üzüldümn ama gidip glebilir. erkek ne de olsa. senin yakın olman önemliydi bence.

taşınmak zor olmuştur ay benm gözümde büyüyo

başınız saolsun bu arada cnm

kızın huyu değişmiştir kalabalıktan merak etme annesi düzelir. bizimki de öyle olmuştu

bizimn oğlanın damağında kesik gibi bi çentik var bu diş çıkıyr demek mi ay çıksın artık uykusuzluktan ölücemm

Back
X