• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasm Anneleri

sağol canım ..umarım geçer bu durumları yoksa sinir sistemimizi alt üst edicekler :2::2: . sen nasılsın ??karnındaki bebişle yanındaki bebiş nasıl ?*???:emir_bebek::emir_bebek:

sorma canim dis olayindan sonra huyu degisen oglumla ilgilenmekten
karnimdaki aklima bile gelmiyordu ama gecenlerde kahverengi akintim
olunca dr dinleneceksin dedi ben de nasil yani dedim ben once anneyim
ogluma bakmam lazim o da hayir once hamilesin karnindaki bebegi de
dusunmek zorundasin dedi ben de birkac gun dinlendim yine ayaklandim
umarim sorunsuz bir hamilelik geciririm yoksa isim zor nartanimla.....
almanlarin bir sozu varmis cocugun hastalanmasindan degil huyunun degismesinden
korkuyoruz diye bizim de gece uykulari fena 4-5 saatlik boluk porcuk
yetmiyor artik.....ahhhhh sen bir sordun ben bin ahhh ettim canimopuyorumnanaktan

sorma canim dis olayindan sonra huyu degisen oglumla ilgilenmekten
karnimdaki aklima bile gelmiyordu ama gecenlerde kahverengi akintim
olunca dr dinleneceksin dedi ben de nasil yani dedim ben once anneyim
ogluma bakmam lazim o da hayir once hamilesin karnindaki bebegi de
dusunmek zorundasin dedi ben de birkac gun dinlendim yine ayaklandim
umarim sorunsuz bir hamilelik geciririm yoksa isim zor nartanimla.....
almanlarin bir sozu varmis cocugun hastalanmasindan degil huyunun degismesinden
korkuyoruz diye bizim de gece uykulari fena 4-5 saatlik boluk porcuk
yetmiyor artik.....ahhhhh sen bir sordun ben bin ahhh ettim canimopuyorumnanaktan
cnm eşindne yardım iste. nartan niye o kadar sık kalkıyor dişten heralde sen ona iyi bir mama içir. tahıllılar tok tutuyormuş. karnındakini de düşünmen lazım
evet eski resimlere bakarken anliyor insan ne kadar miniklerdi
simdi annelerine bile kafa tutan koca adamlar ve hanimlar oldularzemuszemus

ay sorma şekerim bizimkine bi laf de hemen hııı die karşılık veriyo bi de bişiler söylüyo tam çözemiyorum ama dün anenne dideee dedi:) iyice ele avuca sığmaz oldu
ve dün dişimiz çıktı gerçekten de çıktı tırtıklıt tırtıklı ama ishali devam ediyor

cnm eşindne yardım iste. nartan niye o kadar sık kalkıyor dişten heralde sen ona iyi bir mama içir. tahıllılar tok tutuyormuş. karnındakini de düşünmen lazım

koca bir tabak tahilli gece muhallebisi veriyorum ki uyanmasin
yok olmuyor gece 2-3 kez uyaniyor bazi seferlerde gozler acik uyaniyor
ve 1-1.5 saat kadar uyuyamiyor dr a bir derdi mi var neden uyuyamiyor diyoruz
uykusunu almistir, ev sicaktir gibi seeyler sayiyor ama bir bebek 8 saatle uykusunu
alir mi? evde de 24 saat neredeysee klima acik antalya coook sicak iste nartan in
uyku problemine bir cozum bulamadim henuz.....

ay sorma şekerim bizimkine bi laf de hemen hııı die karşılık veriyo bi de bişiler söylüyo tam çözemiyorum ama dün anenne dideee dedi:) iyice ele avuca sığmaz oldu
ve dün dişimiz çıktı gerçekten de çıktı tırtıklıt tırtıklı ama ishali devam ediyor

yaaa nartan inda onden ilk 2 cikti sizinki gibi tirtikli ve ayrik biraz anlamadim
ne kadar gec cikarsa o kadar saglam ve guzel disi olur derler.......

slm kızlar bende kasım annelerindenim
benim oğlumun dişleride henüz çıkmadı :((
işin garibi emeklemiyo koltuktan tutup sıralamıyo ama elllerin tutunca yürümek bir yana koşuyo ve bu durum beni çok yoruyo işten eve geliyorum uyuyuncaya kadar bütün evi geziyoruz belim kopuyo :(((
devit ve ferrumu halen veriyomusunuz bide yavaş yavaş kendinize pişirdiklerinizden vermeye başladınız mı

işin garibi emeklemiyo koltuktan tutup sıralamıyo ama elllerin tutunca yürümek bir yana koşuyo ve bu durum beni çok yoruyo işten eve geliyorum uyuyuncaya kadar bütün evi geziyoruz belim kopuyo :(((
devit ve ferrumu halen veriyomusunuz bide yavaş yavaş kendinize pişirdiklerinizden vermeye başladınız mı

slm cnm nasılsın bayağıdır görünmüyordun:)

bizim de anca çıktı şekerim diş.

elden tutup yürümeye acayip meraklılar keşke koltuğa tutundurup da yürütsen daha az yorulurdun.

biz devit deil de nutrigen veriyoruz içinde devit de varmış ferruma da devam ediyoruz kilosu ne kadarsa o kadar ferrum veriyoruz
biz iki aydır akşam neyersek ondan veriyoruz doktorumuz sabah kahvaltısı labne mama pekmez yumurta ekmek içi devam öğlen bebeğe özel sebze çorbası kıymalı devam arada yoğurt ve meyve vermeye devam akşam da evde ne pişirirsen ver dedi ben d eöyle yapıyorum balık da verdim kavurma et bile verdim ne pişerse yiyor kızartma varsa vermiyorum ama o zaman da ya çorba yapıyorum tarhana ya da muhallebi gibi bişey veriyorum zaten paso emiyor

selam canim bizim de sekercik gibi disler en son cikanlardan ama
sizinki daha cikmamis umarim rahat cikarir oglum gibi olmaz....

devit devam ama oglumu sutten kesmek zorunda kaldim o yuzden mamalarda
takviye demir oldugu icin verilmiyor diye duymustum usenmezsem arayip sormam
lazim bizim dr ayrica bir vitamine gerek duymadi ben de genellikle hergun
kiyma vermeye devam ediyorum aksam biz ne yersek pek yemiyor bir allerji
gecmisi oldu biraz da nazli davrandik sanirim sadece muhallebi yiyor
aksamlari onu da tahilli falan olan hipp marka veriyorum....opuyorumnanaktan

sekercik aksam yemekte ne varsa yiyor demissin mesela
ornek verebilir misin??? istahsizim bu hamislik yuzunden ve
bize bile ne pisireyim aklima gelmiyor vallahi ayrica sicaklar devam
antalya da inan evden disari cikamiyoruz sicaktan....

begonvil şekerim mesela köfte patates dolma (bayılıyo dolmaya) yanında azcık yoğurt et ne yersek işte... pilav bezelye fasulye balık...

sekerciğim nasılsın cnm
bende akşam sofrasında ne varsa veriyorum çünkü biz yerken oda istiyo kalabalık sofra seviyo :)))
sabah milupanın anne sütüyle hazırlanan kahvaltı karışımına 1 ceviz labne yumurta 3 bebe bisküvisi katıyoruz hafta içi haftasonu tek tek kahvaltı ettiriyorum ama bugün itibariyle milüpanın peynirli pekmezli pütürlü kahvaltı karışımana başlıyoruz tabi ceviz vs devam
öğlen sebze çorbası 2 gün kıyma 2gün tavuk ekleyerek dr balığı taze bulursan yedir dedi ikindi yoğurt bazen sade bazende içine meyve koyuyorum ama kendim yoğurt mayalamaya yetişemediğim için babymikslerden yediriyorum :(((
haftasonuda kış için şuan mevsimi olan sebzelerden dolaba atıcam birazda domates suyu siz neler hazırlıyosunuz

bu arada unuttum akşam 8den sonrada anne sütü ama bu ara azaldı oruç mu etkiledi yoksa artık azalma zamanımı bilmiyorum bilmiyorumkismile
zaten kesilirsede çok üzülmem şimdiye kadar yettiğine şükür

benim oglum sabah kalkinca anne sutu, 9-10gibi peynir,biskivi, yumurta,ceviz kahvalti, oglen anne sutu, yarim saat sonra kabak, havuc,patates, bazen pirinc bazen irmikdan corba yapiyorum, ikkindi muz, seftali, armut, elme, kavun,karpuz gibi meyve(yogurt hic bi sekilde yediremiyorum), aksam ustu anne sutu, yatmadan once ulkerin gece kasik mamasi. gecede saat 5a dogru emer arada su icer.

benim oglum sabah kalkinca anne sutu, 9-10gibi peynir,biskivi, yumurta,ceviz kahvalti, oglen anne sutu, yarim saat sonra kabak, havuc,patates, bazen pirinc bazen irmikdan corba yapiyorum, ikkindi muz, seftali, armut, elme, kavun,karpuz gibi meyve(yogurt hic bi sekilde yediremiyorum), aksam ustu anne sutu, yatmadan once ulkerin gece kasik mamasi. gecede saat 5a dogru emer arada su icer.

cnm ben oğlum 7 aylıkken çalışmaya başladığım için emzirmeler sabah öğlen ve akşam olabiliyo onun için şimdiye kadar sabah kahvaltısıda anne sütüyleydi ama artık sağacak kadar sütüm olmuyo :(((
bizimki gece sık uyanıyo bu ara 6 kez uyanıyosa 3ünde emiyo 3ünde su içiyo
kavun karpuz sadece tattırdım ama dolu dolu yedirmedim şişkinlik yapmasından korktum :((

kızlar şimdi dr yi aradım demir üzümde kırmızı ette varmış onlardan alır dedi

sekerciğim nasılsın cnm
bende akşam sofrasında ne varsa veriyorum çünkü biz yerken oda istiyo kalabalık sofra seviyo :)))
sabah milupanın anne sütüyle hazırlanan kahvaltı karışımına 1 ceviz labne yumurta 3 bebe bisküvisi katıyoruz hafta içi haftasonu tek tek kahvaltı ettiriyorum ama bugün itibariyle milüpanın peynirli pekmezli pütürlü kahvaltı karışımana başlıyoruz tabi ceviz vs devam
öğlen sebze çorbası 2 gün kıyma 2gün tavuk ekleyerek dr balığı taze bulursan yedir dedi ikindi yoğurt bazen sade bazende içine meyve koyuyorum ama kendim yoğurt mayalamaya yetişemediğim için babymikslerden yediriyorum :(((
haftasonuda kış için şuan mevsimi olan sebzelerden dolaba atıcam birazda domates suyu siz neler hazırlıyosunuz
slm cnm iyiyim işte nolsun koşturmaca başladı dünden beri koli yapıyorum cnm sıkıldıkçada size bakıyorum napıyonuz deyü....
akşam yemeklerine tuz atmayın demişti dr biz tuzsuz yapıyoruz kendi tabaklarımızda atıyoruz
sabah biz hipp veriyoruz daha doğrusu hipp sıcak su ekmek içi labne pekmez yumurta sarısı (her gün deil tabii)niye hazır kahvaltı kullanıyosun anlamadım ben bi de pınar yeni bi labne çıkarmış minik minik paketlerde bebekler için diyor:) daha pratik biz bi paketi iki güne bölüyoruz en azından açtık sarardı mı derdi olmuyor zaten yediği de o kadar anca. ben ceviz koymuyodum of ya kendi dr muza gidemedik bu ay diğer dr vardı ona ne sorsam geçiştirdi her şeyi ver artık dedi bide ben isilik oldu dedim çikolata ve yumurta sarısı çok veriyosanız ondandır dedi dr yaaaa ne çikolatası bebeğe çikolatamı verilir ah çok aradım kendi dr muzu ahhhh valla ben tavuğa pek sıcak bakamıyorum hormonlu oluyolar deyü her gün de sebze çorbası sıkıyor oğluşumu ben bazen tarhana bazen pirinç çorbası bazen sebze çorbası veriyorum kıymalı. balığı özel vermedim hiç biz yerken yiyor. yoğurt ben de babymix veriyorum şekerim diğerlerini yemiyor ben kahvaltıya bazen meyve de katıyorum veya kahvaltısına yoğurt ekliyorum öğün azalmış oluyor o zaman
ben bişey hazırlayamıyorum maalesef henüz pazara bile gidemiyorum artık yeni evimde gidicem kışlık atarım buzluğa bakalım neler var pazarda.
bu arada unuttum akşam 8den sonrada anne sütü ama bu ara azaldı oruç mu etkiledi yoksa artık azalma zamanımı bilmiyorum bilmiyorumkismile
zaten kesilirsede çok üzülmem şimdiye kadar yettiğine şükür
cnm sen oruç mu tutuyosun bize farz deil biliosun deil mi oruç tabii ki azaltır günde 3 lt su içebiliyomusun benm sütüm azalmadı maşallah ama ben oruç tutmuyorum sürekli su içiyorum valla tabii ki sütümüz yetmes ek gıda alcaklar ama azalmaz da bence bana emdikçe sütün olur diyo çevremdekiler. senin tercihin tabii ki ama ben oğluşum emmeyi bırakınca geçen yılı ve bu yılı tutucam çalışırken daha rahat oruç tutarım hem ben.

sabahları ekmek içi de verebilirsiniz biz unonun köy ekmeğinden verdik çok sevdi içinde ruşeym de varmış. tam buğday unu da var baya faydalı bişey biz de bayıldık kahvaltı ekmeği tam.
öğlenleri tarhana ve pirinç çorbası da verebilirsin cnm hep sebzeden sıkılmıyor mu
bir de dr bize zaten az yiyorlar yediklerinden de vitamin alsın faydalı olsun istiyoruz o nedenle karpuz kavun verme demişti bana elma şeftali üzüm (çok önemliymiş siyah da beyaz da çok faydalıymış ben yoğurduna kahvaltısına katıyorum) armut ve olgun kayısı önermişti salatalıkla karpuz arasında hiç fark yok kavun da rahatsız eder demişti biz sadece tattırdık kavunla karpuzu. gece ben mama vermiyorum aslında gece tahıllılardan almıştım ama emmeyi tercih ediyor ben de emziriyorum.

şekercik aşta hazır kahvaltı maması katmamın sebebi anne sütünü kullanmak içindi şimdide suyla hazırlanandan aldım deneyeceğim zaten bu aydan sonra bakıcıyada söyledim tek tek kahvaltı ettir diye ahhh ahhh kimse anne gibi olmuyo bulamaç yedirmek kolay geliyo el uğraşırmı anne gibi :((((
bu arada ben o minik kutu labneleri 1 günde veriyorum ama 1 gün labne 1 gün yumurta sarısı dr aynı gün ağır gelir demişti bazende senin dediğin gibi meyveyle hazırlıyorum yada öğlen çorbasına yoğurt ekliyorum
ben sadece sebze vermeyi bırakalı çok oluyo yağsız tuzsuz baharatsız yaptığım her çorbayı veriyorum sebzeli mercimek tarhana şehriye keşkekten yapılmış yayla ne aklınıza gelirse semiz otu kabak yemeği vs vs

kizlarrrr oglum fena halde huyluuuu hircin memeden kesmeye
calisiyorum dun hatta sadece 1 kez gece verdim ondan sanirim
benim icin de yeterince zor ama oglum icin daha da zor dogdugundan beri
memeye cok duskundu doymaktan ziyade agrisi varsa meme uykusu varsa meme
gazi varsa meme ben de halsizlik moral bozuklugu usume var....

şekercik aşta hazır kahvaltı maması katmamın sebebi anne sütünü kullanmak içindi şimdide suyla hazırlanandan aldım deneyeceğim zaten bu aydan sonra bakıcıyada söyledim tek tek kahvaltı ettir diye ahhh ahhh kimse anne gibi olmuyo bulamaç yedirmek kolay geliyo el uğraşırmı anne gibi :((((
bu arada ben o minik kutu labneleri 1 günde veriyorum ama 1 gün labne 1 gün yumurta sarısı dr aynı gün ağır gelir demişti bazende senin dediğin gibi meyveyle hazırlıyorum yada öğlen çorbasına yoğurt ekliyorum
ben sadece sebze vermeyi bırakalı çok oluyo yağsız tuzsuz baharatsız yaptığım her çorbayı veriyorum sebzeli mercimek tarhana şehriye keşkekten yapılmış yayla ne aklınıza gelirse semiz otu kabak yemeği vs vs

selam canim bu yemekleri ezerek mi yoksa blendirdan gecirerek mi
veriyorsun ???opuyorumnanaktan

selam canim bu yemekleri ezerek mi yoksa blendirdan gecirerek mi
veriyorsun ???opuyorumnanaktan

canım eziyorum desem yalan olur benim oğlum biraz tuhaf ona özel pişen yemeklerde ufacık pütür olsun öğürüyo
ama bize pişen yemeklerden ezip verdiğimde lop lop götürüyo anlamadım gitti azıcık ekmeğe ufak parçalar koyuyorum yiyo bir süre daha blendırdan geçiririm bu ara yavaştan başladık ezerek yemeye inanın baharatı tuzu biberi olan yemekleri kendi yemeklerinden ii yiyo versemmi artık

hipp 1 numarasi var 6. aya kadar 2 numarasi var 6 ay sonrasi yaziyor
ama iste 3 numarasini ben de gormedim neyse bitene kadar kullanayim da
sonra arastiririm eczaneye sorarim.

Laremcim ayran himmmm kulaga cok iyi fikir gibi geliyor bakalim
bidikcim icecek mi?

wavy cim ikizlerle zor tabi ama 7. aya kadar da ne guzel sut emmisler
gercekten de ilk 6 ay onemliymis onu da yapmislar sukur ben de
biraktirmak zorundayim ama icim rahat 9.5 ay emdi napalim
hem simdiki devam sutleri de fena degil diyorlar vitamin takviyeli
falan hem de hic emmeyenleri dusun sutler tasiyor memeden ve bebekler
emmiyor bebeklerin yine de cok sansli uzme kendini.....

e-bebekten baktım hipp 3 var, ne zaman geçmek gerekiyor peki buna?

Back
X