2009 Kasm Anneleri

ben sote yapcam cnm,soğanları doğrucam koycam tavaya,sonra biber,sonra ciğeri sonrada üstüne domates,kekik ve pul biber koycem....

Genelde yarım kilo cigerden yaparım.Cigeri kusbası dogratın aldiginiz yere,kuzu yada dana farketmez.Temiz bir kagit yada gazete ustune serin,uzerine 1 tatlı kasigi sirke dolastırın(bu kokusunu gideriyor).Diger bir kagıtta bir avuc kadar unu,yarim cay kasigi karbonatla harmanlayın(Bu da yumusatma teknigi).(CIGERI ASLA YIKAMAYIN,SERT OLUR PİSİNCE .Bu onemli bir puf noktadır.Sonra cigerleri una bulayın ve kızgın yaga atin,cok sıkışık olmasin pisirmeyi 2 seferde gerceklestirebilirsiniz kabınız kucukse.Pisme suresi asla uzamasin attıktan sonra 3 dk yı gecmesin.En onemli puf noktası budur.Cigerin tazeligiyle degil fazla pisirmeden ciger sert olur kesinlikle. Ayrı yerde kup kare dogradıgınız patatesleri kızartın. Bu islemi onceden yaparsanız iyi olur cigeri patateslerden sonra ayni yagda kızartırsınız.Cigerleri ve patatesleri karın,ustune pul biber ve kekik bolca serpin tuzuda bu esnada koyun.
Tuzu asla onceden koymayın buda sertlıge sebep olur. Cok cabuk hazirlanan ve yumusacık cigerler elde etmis olursunuz icinde patates olusu cocuklarında sevmesine neden oluyor ben kendi cocuklarımdan biliyorum.

ALINTIDIR ŞİMDİ BÖLE DENİYCEMMM

püf noktaları harika
ben de bir ara alır bu şekilde denerim
inşallah içi de pişmiş olur
öle kanlı kanlı göremem ayol

nan gerekirse onu da yaparukkkk sigarayı bilem bıraktıktan sora
arzu nan sen nerelerdesin kaç zamandır bak böle olmuyo ama arada bi gir bi iyyim de çık taam hergün hergün girme ama bizi de merakta koyma amniyosentez sonucun nasıl bakiim ?

sonucum iyi cıktı ebisce rahatladık valla sonra da tatile cıktık tatil de iyi geldi bugun iş bası yaptım normalde isten girmiyorum ama bir ara buldum takıldım size:))
sende durumlar nasıl benimki daha tekmelemedi bekliyoruz
doktor aaaa bu erkek dedi zaten onceden erkek diye tahmin ediyorum demişti unuttu herhal:))

slmmm hatunlar nassınız bakem
herkesler bi cigerdir gidiyor ulen benide ozendirdiniz yaaa annatmayın nennn
beray 60 noldu niye moralin 0 yaa

oh bebeğinin iyi olmasına sevindim bide senin şişmene coooooookkkkkkkkkkk sevindim hahahah:roflol:

canım bitanemmm cok cok sevindim sonuclarının ii olmasına sende benim gibi şekericisin demek anam ne dek şeker karularıkki şekerimiz çokkk:roflol::roflol:
öok sağol canımheee çok şeker karularık biz heee ben kızımdada şeker karuydum bak heç bozmamışım formumu:roflol::roflol::roflol:
kızlar hamile olmak nekaaa güzelmiş nan canım ciğer istedi almaya gittim 2 kasaba uğradım birinde yok ikincisine gittim yok dedi acilmi abla dedi dedim benim için değilde bebeği göstererek onun için acil dedim adam evine almış göndermiş akşam karısı yapsın die onu bana getirtti yaaaaaaaaaaaa allah razı olsun hamile olmak cok güzel herkes sizin için bişeler yapıo tanımadığın ız insanlar bile sizi cok önemsioo yaşasın hamilelikkkkkkkkkkkk
nan nerden nereye demekki senin nasibinmiş benimde buzlukta var ciğer ben yemem de buseye yapacam
hadi geçmiş olsun datlumm
:nazar::nazar::nazar:
sağol kuşum teşekkürler

:roflol:

hahaha tshorte gerek kalmaz bu gidişle olursun 100 kg :roflol::roflol::roflol:

gı kasapta acaip duygulandım haaa dam benim için gitti evinden getirdi bidaa kasaplara kaba adamlar demiycem adama dedim hakkını helal et az kalsın ağlayacaktım ay ne oluo banaaaaaaaaaaaaaaa:roflol::roflol::roflol:

kasabına diyim sana hergün getirsin de 100 kiloyu da sen alırsın böleliklekaydirigubbakcemile3
bide ağlayacakmış analık duyguları başladı desene şindiden

krispi karusuuu geldin mi kızz gecmiş olsun hersey yolundaymıs bak ne guzel oglusun olacagı kesinlesmiş hee sağlıklıca gelsin inş.
annesinin kızı babasının oglusu :)

püf noktaları harika
ben de bir ara alır bu şekilde denerim
inşallah içi de pişmiş olur
öle kanlı kanlı göremem ayol

pişer canm merak etme bu arada kıs hamilelerin yanında konuşulurmu bunlar nerden bulucam şimdi ben ciğerii bakiyimm bende arnavut ciğerini çok severim beyaz una bulayıp kızatıyosun başka bir tavada da patatesleri küp küp kesip kızartıyorsun oh yemede yanında yatt

krispi gözün aydın maşllah oğluşuna herşey yolundaymış şükürr bende bu hafta içi bi gün gidicem lşeker yüklemesinee

krispi karusuuu geldin mi kızz gecmiş olsun hersey yolundaymıs bak ne guzel oglusun olacagı kesinlesmiş hee sağlıklıca gelsin inş.
annesinin kızı babasının oglusu :)

hee geldim yaaa allahıma çok şükür herşey yolunda
artık bebemi oğluşum deyüüü sevebülürüm

anam bugün öldüm nan burdan git şişliye ordan bin taksiye git kendi doktoruma aksarayda ordan bin taksiye gel eve öldüm nan öldüm midem kalktı habu sıcakta taksilerde

pişer canm merak etme bu arada kıs hamilelerin yanında konuşulurmu bunlar nerden bulucam şimdi ben ciğerii bakiyimm bende arnavut ciğerini çok severim beyaz una bulayıp kızatıyosun başka bir tavada da patatesleri küp küp kesip kızartıyorsun oh yemede yanında yatt

krispi gözün aydın maşllah oğluşuna herşey yolundaymış şükürr bende bu hafta içi bi gün gidicem lşeker yüklemesinee

çok sağol bacım nşallah senin şeker yülemeside iyi geçer canım benim şeker yüklemem yüksek çıkacağı malum ben tatilden döndükten sonra yaparuk artık

hee geldim yaaa allahıma çok şükür herşey yolunda
artık bebemi oğluşum deyüüü sevebülürüm

anam bugün öldüm nan burdan git şişliye ordan bin taksiye git kendi doktoruma aksarayda ordan bin taksiye gel eve öldüm nan öldüm midem kalktı habu sıcakta taksilerde

gercekten havalar bunaltıcı yaa
bugun burası sıcak degil ama cok sıkıcı ya

Back
X