• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasm Anneleri

sağol kuşum naptın bitirdinmi elbiseyi kız bakacam haaa not verecem saaaaakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

yok kııız nerdee dün zaten çok az örebildim kolum ağrır gibi oldu çok öresim var bi kalkıyom örüyom bırakıyom yatıyom kalkıyom örüyom ööle takılıyoz :roflol:

nan sağlığpını değelde kaç kilo olduğunumu merak ediiiin
doktor yarın sana bebeğin erkek olduğunu söliniş bide şok şok şok :1shok::1shok::1shok:

abooo :1shok:
nan 4 farklı doktor kız dedi gıı daha da pipi çıkmaz herhaldee :roflol:

bence git bi uzaktan kumandalı oyuncak araba al:)
ben aldıydım da kocişe acayip sevindiydi.
bencede iyi fikir oğluyla oynar artık:roflol:
nayır tabüükü ben 20ye aldıımm :lepi:

anaa gı ben de açıp kullanam baari yaa boğazım çok kuruyoo ankaranın havası bana çok kuru gelii

evet canaım pazar optimumdayızz :lepi:

valla kkışın ben de koyuyodum bana mısın demiyo valla ben gine her gece öksürerek uyyanıyom bebişş napsın diye düşünerek aldım

hala misafir deyii yaa :mymeka:
canım optimuma gidince uyku tulumlarının fiyatına bakar msn ama hem battaniye hem uyku tulumu olanlardan olacak
oohhh be bi ses veren çıktı :))
uyku tutmuyo beni artık yaa 6 da dikiliyorum !
anam kartanem sorma fazla vaktim de yoktu pahalı ucuz demeden doldurayım sepeti bi daha kimseyle gelemem buraya diye ne bulursam aldım ... banyo küveti-kova-maşrapa-şampuan-sabun-yağ-pişik kremi-göğüs pedi-uni ıslak mendil-biberon 2 tane-biberon fırçası- emzik-mama tabağı-kaşığı-burun aspiratörü-ateş ölçer-termometre-saç fırçası-tırnak makası-2 tane battaniye- alt açma minderi- banyo havlusu- bi kaç takım pijama, kıyafet, çıtçıtlı badi -çorap- patik-yelek -eldiven .. ayyy bu kadar heralde :uhm: içim bayıldıı yazana kadar kaydirigubbakcemile3 bi de dayanamadım pumadan ayakkabı aldım :asigim:

daha yatak- yorgan- nevresim takımı vs alınıcak.... bitmiyo yaaa :)
maş.canım yaa baya birşey almışsın eksikleri bitirmişsin
günaydın kızlar dün akşam dr gittik kontrole denizimiz 1050gr olmuş herşey yolunda dedi drumuz bu haftadan itibaren çok hızla büyüyormuş haftada 200-250 gr alması lazım dedi ve beslenmem çok önemliymiş süt içme miktarımı günde 2 büyük bardağa çıkardı kırmızı et tavuk yada balık günde bir öğün mutlaka yemem gerekliymiş ama en önemlisi kırmızı etmiş elevit verdi günde 1 tane 36. hafataya kadar erken doğum için riskli dönmemmiş yavaş hareket edilicekmiş çok merdiven çıkmak yokuş çıkmak cam silmek süpürge yapmak karnı gerici hareketler yasak karın hızla büyüyeceği için çatlak olmasın diye en az 2,5 lt su ve cilt bol bol nemlendirilicekmiş
maş.canım gözün aydın ewet bu aralar daha dikkat etmek lazım
Gunaydın kızlar nasılsınız?

Ben de son bir tatil yapıp dondum.
Sanırım bu arada evi de tasıyacağız bebek odası gelmeden tasınalım dedik kayınvalideye yakın bir yer bulduk hos bebege bakamayacak ama yardımı olacaktır diye dusunuyorum son aylarımda da yemekleri onda yiyeceğiz. kayınpederim de rahatsız ne olur ne olmaz yakın olalım dedik.

Cumartesi tekrar kontrolüm var. Doktor 2 haftada bir goreyim seni dedi. tansiyondan dolayı preeklempsi ve gelişme geriliği olup olmadığını takip için simdiden kontrolleri 2 haftada bire cekelim dedi. tansiyonum sekerim yuzunden diyetteyim

ayakkalım iyice sisiyor ellerim uyusuyor bir de mide yanması basladı rahim buyudukce mide ustte cıkp mide asidi yemek borusuna kacarmış o da yanma yapıyor yemek bile zor yiyorum

Bu arada normali beklemeyiz 36. haftada sezeryanla alabiliriz dedi doktorum.

sanırım 32. haftada da isten ayrılacağım bekleyemeyeceğim şimdiden zor geliyor işe gidip gelme yururken de yoruluyorum.

Anlayacağınız sıkıntılarım simdiden arttı sizde nasıl durumlar sizler nasılsınız cok sık ugrayamıyorum ama izne ayrılınca daha sık ugrarım sanırım daha ogluma hiç bir sey amadım bu arada su tasınma işleminden sonra hızlanacağım sanırm:))

hepinize sevgiler selamlar.
hoşgeldin canım kolay gelsin şimdiden
inş.bi sıkıntı olmadan bebeğini kucağına alırsın canım
kızlarrrrrrrrr günaydın nasılsın..özledimsizi ya giremiyorum kaç gündür işleirm vardı komşıu geldi bize o gelince giremedim evde olunca yalnız bırakmak istemiyorlar son zmaanlarda iştahım azalmış sararmaya başlamışım öyle diyorlar...evde yapacak işim olursada yapıyor sagolsun..uniii gelmiş kuzum nerdeydin sen ya uzun zmandır yoksun bir ara bende yoktum ne oldu neden gelmedin haberim yok vallahi..ebisss ayaş domatesimi yapcan kışlık son sayfada okudum bende geçen hafta yaptım onu ayaştan gelmiş bahçe domatesi diye alduk komşuylan 15 kiloya yakın dograyıp bir kısmını konserve bir kısmını buzluga attım valla neyse bitti o iş ama yardım eden olmasa biterdim güya komşuyada yardım edeyim diye canım çıktı belim sırtım agrıdı 3 komşuylan toplarsan yaklaşık 45 50 kiloya yakındı...

ben hala ulusa gidemedim çıkıkçılarmıydı neydi oraya ..fırsat olmadı valla..annecigimde almış memleketten birşeyler dogum için bana hastaneye serilecek pike takımı diktirmiş bebegim için nevresim takımı diktirmiş...odamıza geldi sıra onuda bir iki haftaya kadar hallediicez mobilya bakıp duruyorum bu ara begendimde ankarada bulmaya çalışıyorum...
hoşgeldin canım dikkat et yaa yine yoruyorsun kendini hamile hamile birde komşulara mı yardım ediyorsun:mymeka:
zereeeen günaydııınn :teselli: ağlama naan
edoş mavi deniz siz de hoşgeldiniiiz
bi bakın hele şuraya ay ceza almak pahasına sizinle paylaşmam lazıımm
Özgür Anne: Alışveriş Listesi - Reloaded. - İlk Bir Haftalık Deneyim
burda doğumdan sonra alınmış olanların gereği gereksizliği hakkında yazmış özgür anne
6 çıtçıtlı body az gelmiş mesela havlu da gerekli dii benim bi tanecik var nasılsa bi daha yıkanan kadar kurur diyodum altını alırken üstüne örtüyolarmıış ucuz penye battaniyeler de kullanılabilir bu iş için biraz daha mı alsak ki şu 5 liralık battaniyelerden malum kış ev ne kaa sıcak olsa da çocuk donsuz üşümesin alt alırken

bencede 1 havlu yetiyor birkaç tane çok gereksiz
polar battaniye olabilir nasıl olsa ucuz o altını açarken kapatırsın üzerine
çıtçıtlı badi gerçekten çok lasım oluyor ilk günlerde bebişlerin kakası çok sulu olduğu için hemen dışına beline çıkıyorkaydirigubbakcemile3birde bebek telsizi sizler ne düşünürsünüz bilemem ama benim çok işime yaradı üst katta olduğum zamanlar açıp rahatça işimi yapabiliyordum hatta misafir falan gelince bile odasına alıyordum oradan takip ediyordum

bu arada kıslar yattığım yerden yazıyorum
hani dün kasıklarımda ağrı var demiştim o ağrı belime ve kalçalarımada yayıldı dün akşam nerdeyse ağlayacaktım ağrılardan
sağolsun eşim biraz masaj falan yaptı ama hiçbir faydası olmadı gece resmen kıvrandım yatağın içinde karakızımı şimdi daha iyi anlıyorummafoldumbencanım o her zaman nasıl çekiyor bu acıyı
eğer bugünde devam ederse dr.umu arayacağım

ebişim yaa izmire gidicez 3-4 gibi yarın dr.randevum var sağlık ocağına gidicem,ağdaya gidicemm ama çok üşeniimm yaa :kedi: çok asırı sıcak bugün yinee kafamçokkarıştı

günaydınnn çatırtııı opuyorumnanaktan

edaoşum noldi yavrum ne işin varmış hele de bakem yardıma gelemŞeniz

kızım sabahtan günaydın dedik bu saate kadar bi cevap veren olmadı haaaa:umursamaz: bi de tünaydın diyerek şansını dene mi diyosun yanikaydirigubbakcemile3

tünaydın kızlar napıyonuz:roflol:

tünaydın zerenciimm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

tünaydın zereen lülülülülülü
edoooş ben de doktora gitcem yarıın ay çok heyecanlıı acaba kaç kilooo

ayy bende çok merak ediim oğluşumuuu :kedi:özledim kızzz opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

nan sağlığpını değelde kaç kilo olduğunumu merak ediiiin
doktor yarın sana bebeğin erkek olduğunu söliniş bide şok şok şok :1shok::1shok::1shok:

:roflol: delüü çatırtııı :roflol:

günaydın çiçko karular
günaydın kasım analarının en şişko gacısııııopuyorumnanaktan
günaydııınn hepinizeee a.s.
çok halsizim ama çok işim varr mafoldumben
günaydın dadlumopuyorumnanaktan
abooo :1shok:
nan 4 farklı doktor kız dedi gıı daha da pipi çıkmaz herhaldee :roflol:

nann benim kocişte bu aralar göbişin çok büyüdü ikiz olmasın diyor:roflol::roflol:
yuh dedim koca sıpayı göremedimi kaç aydır dr.:roflol::roflol::roflol:

hani dün kasıklarımda ağrı var demiştim o ağrı belime ve kalçalarımada yayıldı dün akşam nerdeyse ağlayacaktım ağrılardan
sağolsun eşim biraz masaj falan yaptı ama hiçbir faydası olmadı gece resmen kıvrandım yatağın içinde karakızımı şimdi daha iyi anlıyorummafoldumbencanım o her zaman nasıl çekiyor bu acıyı

oyy itekimm geçmiş olsun cnmm opuyorumnanaktan
dikkat et kendine yavruumm Şeniz

edaoşum noldi yavrum ne işin varmış hele de bakem yardıma gelemŞeniz

ayy krispii ben ağdacıya gidecem sende şu eve bi süpürge tut,paspas ve toz al iştee hee laelaelaelaelae

kartanesi verdiğin linkteki bilgiler güzelmiş canım tekrar sağol... emzirme atletini ben ilk defa duydum :kedi:

altını açtığımızda bebeğin üzerini örtmek için bence de penye battaniyeler daha iyi olur... ben iki tane alırım diyordum ama sanırım 4 tane alıcam... bi tane kadife var bi deşu peluş gibi kalın olanlardan alırsam yeter herhalde dimi

b
canım optimuma gidince uyku tulumlarının fiyatına bakar msn ama hem battaniye hem uyku tulumu olanlardan olacak

bencede 1 havlu yetiyor birkaç tane çok gereksiz
polar battaniye olabilir nasıl olsa ucuz o altını açarken kapatırsın üzerine
çıtçıtlı badi gerçekten çok lasım oluyor ilk günlerde bebişlerin kakası çok sulu olduğu için hemen dışına beline çıkıyorkaydirigubbakcemile3birde bebek telsizi sizler ne düşünürsünüz bilemem ama benim çok işime yaradı üst katta olduğum zamanlar açıp rahatça işimi yapabiliyordum hatta misafir falan gelince bile odasına alıyordum oradan takip ediyordum

canım şu normalde battaniye ama fermuarlı olandan mı diyosun kadife gibi bi kumaşı var ben ulustan almıştım öyle bişey 20ye markası flexi
bakarım canım fiyatlarına ben de normal uyku tulumlarından alem diyodum onu aldıımı unutmuşum

bu arada bebk telsizi için o blogda da çok gerekli diyor ben de gerekirse alırız demiştim annem de var evde ama aslında almak lazım gaaba yaa sürekli kulak kesilmektense

canım ağrı meselesine gelince bi doktora görün yaa belden kasıklara yayılan ağrı olursa hemen gitmek gerekiyomuş

nann benim kocişte bu aralar göbişin çok büyüdü ikiz olmasın diyor:roflol::roflol:

senin göbeeenn büyükkkk :dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar:
hee bizde yidik nannnn :roflol::roflol::roflol:

canım şu normalde battaniye ama fermuarlı olandan mı diyosun kadife gibi bi kumaşı var ben ulustan almıştım öyle bişey 20ye markası flexi
bakarım canım fiyatlarına ben de normal uyku tulumlarından alem diyodum onu aldıımı unutmuşum

bu arada bebk telsizi için o blogda da çok gerekli diyor ben de gerekirse alırız demiştim annem de var evde ama aslında almak lazım gaaba yaa sürekli kulak kesilmektense

canım ağrı meselesine gelince bi doktora görün yaa belden kasıklara yayılan ağrı olursa hemen gitmek gerekiyomuş

ewet fermuarlı olanlardan istiyorum ben yeni doğan için çok uygun normaline gerek yok büyüklerden enese alacağım
yaa açılma falan yok dedi geçen hafta dr.
hafta içi sonuç göstermeye gideceğim eğer o güne kadar birşey olmazsa o gün yeniden bi görüneyim dr.a diyorum

ayy krispii ben ağdacıya gidecem sende şu eve bi süpürge tut,paspas ve toz al iştee hee laelaelaelaelae
eve süpürge tutma nan murat enişte tutsun :mymeka: sgümüşün doktoru yapma demiş ben zaten heç yapmıyom
kartanesi verdiğin linkteki bilgiler güzelmiş canım tekrar sağol... emzirme atletini ben ilk defa duydum :kedi:

altını açtığımızda bebeğin üzerini örtmek için bence de penye battaniyeler daha iyi olur... ben iki tane alırım diyordum ama sanırım 4 tane alıcam... bi tane kadife var bi deşu peluş gibi kalın olanlardan alırsam yeter herhalde dimi
ay ben şu dandiriklerden alem diyom yaa kirlenir atarsın makinaya pazaen gibi bişe varya ucuza
bi de şu atlet meselesi de doğru yaa kışın bi de atlet giycez onu mu sıyırcaz sütyeni düşündük de atleti düşünmedikk
dört farklı doktor heee vaaaayyyyy
nan bu zamana kadar kız kız kız bundan sonra erkek derlerse insan bi acayip olur be
yok yok bu saatten sonra pipi çıkmaz ordan eğer pipisini saklamisa:roflol::roflol:
:roflol: :roflol: :roflol:

günaydın kasım analarının en şişko gacısııııopuyorumnanaktan

günaydın dadlumopuyorumnanaktan

olabülü kenarda bi yerde saklanıyo olabülü bacım bi daha doktora gittiğinde sölede iyice baksın kenara köşeye:roflol::roflol::roflol:
hee ağdasına yardıma git bari:roflol::roflol:
nan yapabbilsem kendü ayaklarumun ağdasını yaparum nan habu sıcakta ağda olmi yapış yapış-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-

oldu bacım sen kuaföre git ben evi temizleyem başka emrin varmıydı nan :mymeka:

ewet fermuarlı olanlardan istiyorum ben yeni doğan için çok uygun normaline gerek yok büyüklerden enese alacağım
yaa açılma falan yok dedi geçen hafta dr.
hafta içi sonuç göstermeye gideceğim eğer o güne kadar birşey olmazsa o gün yeniden bi görüneyim dr.a diyorum

hee taam o zaman nan ben bi de normallerden alem diyodumm almıım o zaman

Back
X